Comunicarea o arta

Comunicarea si arta manipularii

Lucrare de licenta despre Comunicarea si arta manipularii
Cuprins

Introducere............4

Capitolul I. Comunicarea didactica............6
1.1. Comunicare educationala............7
1.1.1. Tipurile comunicarii didactice.........7
1.1.2. Probleme ale cresterii eficentei comunicarii..........8
1.2. Comunicare verbala, comunicare non-verbala si comunicare paraverbala...........8
1.3. Comunicare interpersonala (directa, indirecta / mediata)........12
1.4. Comunicarea intrapersonala.............15
1.5. Bariere in comunicare..................15

Capitolul II. Comunicare intre informare si manipulare.......17
2.1. Comunicare ca proces de influenta.........18
2.2. Manipularea prin imagini..................20
2.3. Manipulari complexe cu mijloace simple..................22
2.4. Informatia, un produs neconventional al economiei de piata......23
2.5. Comunicarea prin tehnologie si "autismul"..............25
2.6. Specifitatea comunicarii in procesul de negociere..............26
2.6.1. ...

Nota: 9.85
Numar pagini: 70
Materia: Comunicare

Strategia de comunicare in afacerile internationale

Formarea conceptiei despre sine este un proces tranzitional de tipul "give and take" in care conceptia despre sine este influentata si influenteaza de conceptie si comunicare, fiind de asemenea rezultatul unei socializari continue. Conceptia despre sine este influentata de mediu, conditiile sociale si ceilalti indivizi cu care interactionam.
Conform lui Schein, individul este " un set de roluri sociale" si le folosim pentru a raspunde diferitelor situatii. Conform aceluiasi " Fiecare dintre noi invatam sa ne controlam diferitele tipuri de a fi pentru a servi diferitelor situatii pe care trebuie sa le intreprindem si pentru diferitele roluri" (familie versus serviciu ).Potrivit lui Schein, valorile noastre de baza, nevoile si personalitatile nu corespund intotdeauna cu rolurile sociale.

Comunicarea in domeniul birotic - studiu

Denumirea acestui domeniu a fost introdusa in limba franceza de P. Berger si L. Nauges, dupa Conventia Informatica din anul 1976, pentru a traduce expresia din limba engleza "Office Automation", ambele desemnand ideea automatizarii activitatilor de birou: Bureautique - Bureau automatique. Din insasi etimologia cuvantului rezulta ca domeniul sau principal il constituie biroul, iar obiectivul sau il reprezinta automatizarea acestuia prin utilizarea tehnicii electronice si informatice de prelucrare, memorare si transmitere a informatiei.

Comunicarea de criza - Arta relatiilor publice

Lucrare de licenta despre Comunicarea de criza - Arta relatiilor publice
O continua realitate a tuturor organizatiilor-indiferent de structura lor organizatorica ,de procesul de manageriere sau de eficienta conducerii-este aceea ca disfunctionalitatile vor aparea la un anumit moment.

Indicatori ai performantei in comunicarea corporativa

Comunicarea interumana este procesul prin intermediul caruia un individ este in legatura cu un altul.Comunicarea interumana este o necesitate in familie, in societate, si, nu in ultimul rand, in cadrul organizatiei, la locul de munca, pentru a imbogati continutul propriei personalitati si pentru a putea integra informatiile primite si pentru a putea transmite informatii noi.

Comunicarea telefonica

Pentru inginerul din domeniul telecomunicatiilor, informatia este un semnal transmis unui destinatar prin mijloace tehnice. Inginerul numeste comunicare totalitatea operatiilor de prelucrare, de transmitere si receptionare a mesajului. Pentru cei din domeniul publicitatii, comunicarea are drept scop cucerirea si influentarea consumatorului prin mesaje atragatoare. In functie de clientul care trebuie convins, sunt folosite diferite mijloace de comunicare. Pentru specialistii din stiintele umane, comunicarea este un mijloc folosit de oameni pentru a stabili contacte intre ei, pentru a crea si intretine legaturi intre membrii unui grup.

Sistemul politic si comunicarea

Insasi structura relatiilor de putere in cele doua sisteme politice implica deosebiri esentiale. Sartori (19994 pag. 56) constata ca "totalitarismul nu indica o extindere - statul total - ci mai degraba o exercitare autoritara si absoluta a puterii". Realitatea este ca desi orice sistem totalitar este simultan si autoritar, reciproca nu este valabila. Singura proprietate necesara a exercitarii puterii in mod autoritar este aceea ca libertatea subiectilor va fi ingradita., ca aceasta se va face intr-o maniera autoritara este o conditie ulterioara. Puterea absoluta este detinuta cand ea nu este controlata si ingradita de lege. Daca sustinem ca democratia poate fi realizata prin preluarea tuturor puterilor despotului si predarea acestora in mana poporului tot ce rezulta din aceasta operatiune este un absolutism inversat.

Comunicarea nonverbala

Lucrare de licenta despre Comunicarea nonverbala
Cuprins

Capitolul I. Comunicare non-verbala........................3
Generalitati..............................3
Tipuri de comunicare...............................4
Comunicarea vizuala.............................4
Comunicarea olfactiva.................................6
Comunicarea artistica...............................7
Prezenta personala...............................9
Proxemica.......................11
Limbajul timpului (chronomics)........................12

Capitolul II. Limbajul gestual al corpului......................13
O perspectiva de ansamblu..........................14
Gesturile mainii...........................19
Gesturile si publicitatea............................25

Capitolul III. Coca-Cola sub reflector.............................30
Scurta istorie a companiei..................................30
Analiza de imagine publicitara..........................35

Concluzii............................... ...


Lucrari de licenta afisate : 8
Medie note: 9.75 / 10
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK