Statele uniunii europene si capitalele lor

Statele Uniunii Europene

Obiectivele integrarii europene au cunoscut o mare dezvoltare, evolutia acestora tinzand inspre o tot mai mare complexitate.Lucrarea de fata analizeaza istoria si evolutia statelor Uniunii Europene de la membrii fondatori si pana in zilele noastre. O analiza profunda asupra procesului de extindere a Uniunii Europene ia in considerare reafirmarea conceptului de buna guvernare si reconfigurare institutionala a Uniunii.

Nota: 9.65
Numar pagini: 58
Materia: Stiinte Politice

Politica de extindere a Uniunii Europene

Lucrare de licenta despre Politica de extindere a Uniunii Europene
Cuprins

Capitolul I Cadrul general..................................1

1.1.Politica de extindere – natura si complexitatea ei.................1
1.2.1.Procesul de extindere – principalele etape.......................2
1.2.2.Importanta si rolul Acordurilor de Asociere(Acordurilor Europene)................................4
1.3.Criteriile de la Copenhaga........................5

Capitolul II Realitatea in noble state membre inainte de aderare.............................13

1.1.Indeplinirea criteriului economic de catre noile state membre..............................13
1.2.Impactul estimat al extinderii asupra noilor state membre..............................25

Capitolul III Realitatea in noile state membre dupa aderare........................29

1.Impactul extinderii asupra noilor state membre......................29

Bibliografie............................47

Consiliul de ministrii al uniunii europene

Lucrare de licenta despre Consiliul de ministrii al Uniunii Europene
Istoria evidentiaza ca a fost nevoie de doua razboaie mondiale pentru ca europenii sa se gandeasca mai profund la necesitatea si posibilitatea realizarii unitatii lor pe cale pasnica. Guvernele democratice din Occident, hotarate sa nu repete greselile trecutului, au cautat calea iesirii din impas si au ales solutia integrarii lor in plan economic si politic. Astfel, in anul 1948 a fost infiintata Organizatia de Cooperare Economica Europeana in scopul administrarii ajutorului Marshall din America (care a devenit mai tarziu Organizatia de Cooperare Economica si Dezvoltare, O.C.E.D.), iar in anul 1949 a luat fiinta Consiliul Europei. Uniunea vamala dintre tarile Beneluxului (Belgia, Olanda si Luxemburg) a intrat in vigoare inca din anul 1948, ca varianta de cooperare economica intre diverse tari.

Dinamica si viitorul integrarii europene

Lucrare de licenta despre Dianamica si viitorul integrarii europene
In 1962, pe baza intelegerii franco-germane stabilita in urma numeroaselor intalniri intre de Gaulle si Adenauer, statele membre ale Comunitatilor au realizat progrese importante in tentativa de a crea o Uniune Europeana. Sefii de stat sau de guvern au purtat discutii in aceasta privinta cu prilejul summit-lui de la Paris (februarie 1961) si Bad Godesberg (iulie 1961). S-a instituit astfel un comitet prezidat de francezul CHRISTIAN FOUCHET caruia i s-a incredintat misiunea de a elabora un proiect de statut. Acesta a prezentat pe 2 noiembrie 1961 un "statut al Uniunii europene". Era deci respinsa optiunea federala.

Complexitatea Uniunii Europene - interesul national vs. interesul comunitar

Lucrare de licenta despre Complexitatea Uniunii Europene - interesul national vs. interesul comunitar
Imnul Uniunii va fi finalul Simfoniei a 9-a in Re minor de compozitorul german Ludwing van Beethoven. Este folosit incepand cu anul 1986.
Aceste trei simboluri au construit imaginea a ceea ce noi numim astazi Uniunea Europeana. Romania doreste sa adere la aceste trei simboluri, nu in mare masura pentru ca acestea reprezinta niste valori de aderenta la cultura si identitatea romaneasca, ci in principal pentru a-si desavarsi interesele economice si de prosperitate ce ar putea fi indeplinite odata cu procesul de aderare.

Implicatiile introducerii monedei Euro asupra procesului de largire a Uniunii Europene

In capitolul I este prezentată istoria monedei Euro din momentul în care a apărut ideea şi până la realizarea acestui proiect.

Functia publica in cadrul Uniunii Europene

Organele comunitare sunt acele elemente structurale, create prin tratate sau de catre institutiile comunitare, in vederea indeplinirii unor functii consultative auxiliare cu caracter tehnic, financiar si de alta natura (Comitetul Regiunilor, Comitetul Economic si Social). Sintagmele organizational-functionale: Comunitati Europene - Comunitate Europeana - Uniunea Europeana.

Studiu privind viitorul arhitecturii institutionale in cadrul Uniunii Europene

Lucrare de licenta despre Studiu privind viitorul arhitecturii institutionale in cadrul Uniunii Europene
Corelarea politicilor de ocupare a fortei de munca cu cele privind incluziunea sociala este tratata in mod diferit de catre statele membre, unele dintre acestea punand accent pe inlaturarea obstacolelor privind participarea pe piata muncii, in timp ce altele acorda o atentie mai mare politicilor vizand grupurile excluse sau cele expuse acestui risc.


Lucrari de licenta afisate : 8
Medie note: 9.68 / 10
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK