Aspecte privind cetatenia in dreptul international public

Dreptul international public

Lucrare de licenta despre Dreptul international public
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive...............3

Capitolul II. Evolutia istorica a tratatelor internationale.......8

Capitolul III. Tratatul international. Notiuni generale...............14

Capitolul IV. Incheierea si intrarea in vogoare a tratatelot internationale........................23

Capitolul V. Respectarea, aplicarea si interpretarea tratatelor internationale..........35

Capitolul VI. Nulitatea tratatelor internationale.............47

Capitolul VII. Incetarea, suspendarea sau modificarea tratatelor internationale....................54

Capitolul VIII. Procedura si efectele invocarii cauzelor de nulitate, incetare sau suspendare a tratatelor internationale............65

Capitolul IX. Aspecte conexe.................74

Nota: 9.67
Numar pagini: 83
Materia: Drept

Evolutia istorica a dreptului international public

Lucrare de licenta despre Evolutia istorica a dreptului international public
In perioada interbelica au fost elaborate documente juridice de referinta cum ar fi: Pactul Briand - Kellog, din 27 august 1928, Conventiile de la Londra din 1933 pentru definirea agresiunii ori agresorului. Tot in aceasta perioada au fost elaborate si adoptate importante instrumente juridice internationale vizand combaterea pirateriei a terorismului international, a sclaviei si a razboiului. Printre diplomatii si doctrinarii de drept international s-au ilustrat in aceasta perioada amintim pe Nicolae Titulescu si V.V.Pella.

Aspecte privind conditiile in vederea incheierii casatoriei

Lucrare de licenta despre Aspecte privind conditiile in vederea incheierii casatoriei
Existenta in dreptul nostru a institutiei opozitiei la casatorie invedereaza, cu deosebire, grija cu care legiuitorul urmareste respectarea intocmai a conditiilor de fond ale casatoriei, respectare care sa asigure incheierea unei casatorii valide si intemeierea unei familii trainice .Aceasta este si ratiunea pentru care nerespectarea dispozitiilor legale atrage dupa sine sanctionarea incalcarii lor, sanctiunile aplicabile fiind, dupa caz, administrative, penale sau civile, ceea ce nu exclude, daca se impune si aplicarea lor cumulativa.In cazul sanctiunilor penale, mentionam pedeapsa privativa de libertate prevazuta de art. 303 C.pen. pentru infractiunea de bigamie, iar ca sanctiuni administrative mentionam amenda si avertismentul care vizeaza contraventiile savarsite de catre delegatul de stare civila in exercitarea atributiilor sale privitoare la incheierea casatoriei .

Aspecte privind politica de sanatate publica

Altfel zis, ei admit ca in procesul de infaptuire a politicilor e important sa detectam actorii implicati si sa ii caracterizam ca rationali: ei poseda informatie credibila asupra situatiei in care se afla; au capacitatea si resursele de analiza a tuturor alternativelor relevante; reusesc sa isi formeze preferinte consistente asupra tuturor alternativelor relevante; si aleg alternativa cea mai buna - alternativa care le permite sa atinga cel mai bine obiectivele pe care le au.

Aspecte privind managementul fluctuatiilor de personal

Recrutarea prin agentii publice de forta de munca este o metoda putin costisitoare, dar ofera in principal candidati mai putin calificati sau pentru nivelurile ierarhice inferioare. De aceea, adeseori, agentiile respective sunt privite cu reticenta atat de catre firmele solicitante, cat si de catre persoanele care cauta un loc de munca.

Aspecte privind tehnicile si metodele decizionale

Este faza care il pune pe decident fata in fata cu “ piata interna si externa, cu lumea , unde experienta lui socio-profesionala spune cuvântul.In aceasta etapa se fac particularizari si generalizari, se stocheaza şi interpreteaza informatiile mai vechi sau mai noi, folosindu-se pe cât este posibil şi eficient pentru firma notiunile de cibernetica şi statistica economica şi informatia reala sau de marketing.Este etapa pentru crearea bazei de date a firmei.

Aspecte privind managementul spitalului clinic ORL Prof.Dr.Dorin Hociota

Aspecte privind managementul spitalului clinic ORL Prof.Dr.Dorin Hociota
Au aparut institutii noi, printre care : Agentia Nationala pentru Programe de Sanatate, institutie publica de specialitate, cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Sanatatii Publice si Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar, institutie publica, coordonata de Ministerul Sanatatii Publice, prin reorganizarea Institutului National de Cercetare - Dezvoltare in Sanatate Bucuresti, care se desfiinteaza.

Aspecte privind identificarea si acoperirea riscului de creditare la BCR

Evolutia actuala a Romaniei obliga la o atenta politica de masurare a riscurilor pentru a obtine profituri acceptabile in viitor, in conditiile influentei pe care o banca o poate suferi din partea factorilor interni si externi concurentiali. Dintre riscurile cu care se confrunta o societate bancara, cele in procesul creditarii reprezinta cea mai periculoasa categorie de riscuri bancare intrucât se infiltreaza la nivelul unei game largi de servicii si expuneri. Functia de baza a unei banci in economie este creditarea, aceasta conferind bancilor responsabilitati majore privind promovarea unei economii bazate pe criteriul rentabilitatii si eficientei.


Lucrari de licenta afisate : 8
Medie note: 9.72 / 10
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK