Alfa nistru - companie

Trimis la data: 2007-05-09 Materia: Marketing Nivel: Liceu Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 1665
Autor: Camy_73 Dimensiune: 128kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Societatea pe Acţiuni “Alfa Nistru” reprezintă una din cele mai performante şi moderne întreprinderi din Republica Moldova care prelucrează fructe, legume şi pomuşoare, şi este situată în partea de nord a ţării în municipiul Soroca un centru important în aspect cultural şi istoric, la hotar cu Republica Ucraina. în decursul a 40 de ani de activitate, SA “Alfa Nistru” s-a transformat dintr-o secţie de conserve într-o Asociaţie de Producere, ce include fabrica de conserve şi Centrul de Deservire a Fermierilor cu 2500 ha pămînturi arabile arendate.

SA “Alfa Nistru” produce şi realizează producţie conservată din legume, fructe şi pomuşoare. Asortimentul constituie aproximativ 40 de denumiri.

• Compot, gem, dulceaţă;
• Sucuri naturale din fructe, pomuşoare în ambalaj “Tetra – Pak”;
• Suc natural de roşii în ambalaj “Tetra – Pak”;
• Legume marinate;
• Mazăre verde conservată;
• Porumb dulce conservat;
• Suc de mere concentrat.

Un aspect important al activităţii întreprinderii îl constituie creşterea şi realizarea fructelor, legumelor, pomuşoarelor proaspete şi de asemenea puieţilor şi răsadului.

Politica S.A. "Alfa-Nistru" o constituie fabricarea produselor ecologic pure de o calitate înaltă din materie primă nemodificată genetic, care corespund standardelor internaţionale şi cerinţelor clienţilor şi realizarea lor la preţuri avantajoase pentru cumpărători.
Drept dovadă a calităţii înalte a producţiei servesc decoraţiile şi menţiunile obţinute la expoziţiile regionale şi internaţionale.

Factorii ce asigură calitatea producţiei SA “Alfa Nistru”:

• Calitatea superioară a materiei prime utilizate în procesul de producere, o mare parte a cărei este crescută de companie însăşi;
• Calitatea superioară a apei naturale utilizată, întrebuinţată în procese de producere;
• Tehnologiile avansate;
• Controlul efectiv al producţiei de către laboratorul întreprinderii;
• Experienţa si competenţa specialiştilor întreprinderii;
• Utilizarea ambalajului, etichetelor performante.

Politica Marketing a Companiei e orientată spre studierea cerinţelor pieţei de desfacere a produselor conservate şi sucuri. Ţinînd cont de acest fapt, este periodic înnoit asortimentul, ambalajul, tehnologiile – toate – împreună formînd un sistem flexibil.
SA “Alfa Nistru” este cointeresată să colaboreze cu parteneri de nădejde şi să stabilească noi relaţii de afaceri în trei direcţii de distribuire şi realizare:

• Conserve şi sucuri din legume, fructe şi pomuşoare;
• Legume, fructe şi pomuşoare proaspete;
• Puieţi din soiuri alese de pomi fructiferi şi pomuşoare; seminţe şi răsad de legume.
.
Din istoria întreprinderii

Societatea pe Acţiuni “Alfa Nistru” se află în mun. Soroca, un centru important al Moldovei în aspect cultural şi istoric, la hotar cu Republica Ucraina. Societatea pe Acţiuni reprezintă una din cele mai performante şi moderne întreprinderi din republică care prelucrează fructe, legume şi pomuşoare.

Întreprinderea a fost fondată în 1962 cu denumirea de “Uzina de conserve din Soroca” având raza de activitate – producerea conservelor din fructe şi legume. Activitatea a început cu funcţionarea secţiei de conserve.

În 1981 a fost dată în exploatare secţia Aseptică, menită pentru prelucrarea şi păstrarea sucurilor de fructe în condiţii aseptice performante. în 1993 a fost finisată construcţia secţiei de îmbuteliere, unde în prezent se toarnă sucurile în pachete „Tetra-Pak”.
În acelaşi an, în rezultatul privatizării, întreprinderea s-a transformat în Societate pe Acţiuni cu denumirea "Alfa-Nistru". Proprietatea privată constituie acum 100%, ceia ce facilitează întreprinderea să se dezvolte cu succes.

La începutul activităţii sale volumul producerii uzinei de conserve alcătuia 2 mln. borcane. în procesul evoluţiei terenul de producere s-a mărit, utilajul uzat a fost înlocuit cu utilaj performant, tehnologiile avansate au înlocuit metodele vechi de producere. De asemenea s-a mărit şi asortimentul produselor noastre, ce au un ambalaj şi dizain modern. în aşa mod acum SA “Alfa Nistru” atinge capacitatea de producere de100 000 tone de materie primă.

Odată cu restructurarea economiei naţionale, datorită unei organizări riguroase a activităţii întreprinderii, S.A. "Alfa-Nistru" a reuşit să-şi mărească capacităţile de producere, să lărgească posibilităţile de realizare a producţiei pe piaţa de desfacere, să-şi îmbunătăţească indicii financiari şi economici, fapt greu de atestat în Republica Moldova. întreprinderea se află ferm printre liderii restructurării economiei naţionale, orientându-se activ spre pieţele externe de desfacere. Cu acest scop în 1992 - 2001 a fost extins asortimentul producţiei şi procurat un utilaj de calitate superioară şi anume:

• presuri “Bucher” ( Elveţia) cu volumul de producţie 8 tone/oră;
• utilaj de concentrare a sucurilor “Unipektin” (Elveţia) cu volumul de producţie 5 tone de suc concentrat / pe oră;
• linia de producere a sucului în pachete Tetra- Pak (Suedia);
• utilaj pentru capsarea borcanelor de tip Twist- Off (Italia);
• linia de producere a gemurilor (Italia);
• autoclave moderne (Germania);
• linie de producere a porumbului conservat (SUA);
• linia de producere a boabelor de mazăre conservate (Germania).

Procesul intensiv automatizat al întreprinderii a devenit prioritar, ceea ce a facilitat îmbunătăţirea condiţiilor şi eficienţei activităţii de muncă. Odată cu implementarea noilor tehnologii, procesele de producere au devenit mecanizate, au fost îmbunătăţite condiţiile de muncă. Considerabil s-a schimbat aspectul general al întreprinderii.

În 1997 au fost arendate 200 ha de pământ, pe suprafaţă căruia s-a organizat o pepinieră pentru creşterea puieţilor virus free de pomi fructiferi, zmeură, căpşune, coacăză de soiuri performante. În 1998- 2001 suprafaţa de pământ arendat se măreşte până la 2500 ha. A fost creată livada superintensivă cu suprafaţa de 6,2 ha. În perspectivă se planifică de a extinde această livadă pînă la 300 ha.
În 1998, întru susţinerea fermierilor particulari, la SA “Alfa Nistru” cu sprijinul Citizens Network for Foreigh Affairs, a fost creat Centrul de Deservire a Fermierilor care oferă diferite servicii în prelucrarea terenurilor private individuale (arat, semănat, stropitul livezilor, culesul recoltei). Centrul asigură fermierii cu materialul săditor necesar (puieţi, seminţe) şi oferă servicii consultative şi de laborator.

Astăzi întreprinderea noastră are o structură complexă, polifuncţională care dispune de cadre calificate.
Noile tehnologii se împletesc armonios cu experienţa bogată a specialiştilor, ceea ce permite ca producţia să devină calitativă, utilă şi gustoasă.

Tehnologiile

Obiectivul general al SA “Alfa Nistru” este de a fabrica producţie calitativă din materie primă pur ecologică, de înaltă performanţă racordată la standardele internaţionale şi cerinţele cumpărătorilor. E prioritar astăzi faptul că este utilizată tehnica modernă europeană, care permite implementarea diverselor tehnologii moderne.

Pentru a menţine calitatea produselor fabricate la un nivel înalt întreprinderea noastră a modernizat capacităţile de producere înlocuind utilajul învechit prin linii moderne de prelucrare cu capacitatea pînă la 100 000 tone de materie primă pe an.
Compania dispune de un utilaj de înaltă calitate ceea ce permite producerea asortimentului variat:

• Presuri “Bucher” (Suedia) pentru producerea sucului concentrat;
• Utilaj pentru concentrarea sucului de mere “Unipektin” (Elveţia);
• Linia producerii sucurilor în pachete “Tetra Pak” (Suedia);
• Utilaj pentru capsarea borcanelor tip “Twist – Off” (Italia);
• Linia de producere a gemurilor (Italia);
• Autoclave moderne (Germania);
• Linia de producere a mazării verzi conservate (Germania);
• Linia de producere a porumbului dulce conservat (SUA).

Tehnologiile înaintate de conservare permit păstrarea tuturor calităţilor gustative şi nutritive a produsului în timpul întregii perioade de păstrare.

Sucurile sunt fabricate conform tehnologiilor implementate în întreaga lume. Datorită lor se obţine o păstrare sigură, îndelungată a calităţilor gustative a sucurilor. Spre deosebire de sistemele tradiţionale, cînd este supus sterilizării produsul în ambalaj, în cazul ambalajului aseptic separat se sterilizează produsul, care este turnat în ambalajul sterilizat preventiv. întreg procesul se desfăşoară în condiţii aseptice.

În urma acestui proces din producţie se înlătură următorii factori nocivi:

• Elemente toxice;
• Microorganismele patogene;
• Microorganismele ce se pretează înmulţirii în procesul de păstrare şi distribuire;
• Drojdiile şi mucegaiul.

Acesta este un element important, ce influenţează calitatea sucurilor. Specialiştii noştri pledează pentru un stil inovativ, sunt mereu preocupaţi de perfecţionarea tehnologică şi înalta calitate a produsului finit.

Grăbiţi-vă şi savuraţi din dulceaţa ...

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles