Bugetul Braziliei

Trimis la data: 2007-09-07 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 64
Autor: Dorina Dimensiune: 10kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Referat despre Bugetul Braziliei
Cadrul macroeconomic pentru formarea bugetului în Brazilia a suferit profunde schimbări în ultimii opt ani odată cu introducerea „Planului Real” în 1994. Scopul acestuia era de a reduce inflaţia şi de a creşte stabilitatea economocă. Inflaţia a coborât de la 22%, ce s-a înregistrat în 1995, la 9% în 1006, $% în 1997 şi 2,5% în 1998. Apoi a crescut din nou la 8,4% în 1999, an în care s-a înregistrat o devalorizare şi o introducere a unei rate de schimb variabilă, înaintea reducerii inflaţiei la 5,3% în 2001. După reducerea inflaţiei, bugetul ţării a trebuit să se bazeze pe „costul inflaţiei” ca pe o importantă sursă de venit. Astfel, Guvernul a indexat o porţiune importantă a veniturilor bugetare, în timp ce o porţiune semnificativă a cheltuielilor bugetare nu au fost indexate. Această diferenţă de preţ a reprezentat un mijloc artificial de menţinere a nivelului cheltuielilor. Datorită reducerii inflaţiei realizată de către „Planul Real”, nu a mai fost posibilă finanţarea aceluiaşi nivel al cheltuielilor guvernamentale.

Referat despre Bugetul Braziliei
Astfel, impactul pierderii datorate ”costului inflaţiei a fost datorat faptului că statul a acumulat numeroase datorii ca rezultat al accesului uşor anterior pe pieţele financiare. Acest lucru a determinat o criză pentru stat atâta timp cât nu-şi poate onora datoriile.

Cu alte cuvinte, formarea bugetului este, în general, văzut ca având trei funcţionalităţi. În primul rând, are drept scop menţinerea agregatelor, în al doilea rând, alocarea (şi realocarea) resurselor în sectoarele acolo unde este mai mare nevoie. Atreia funcţie a formării bugetare este reprezentată de utilizarea eficientă a resurselor în fiecare sector. Este, în acelaşi timp, evident faptul că procesul de formulare a bugetului din Brazilia pune un mare accent pe menţinerea agregatelor. Acest lucru este prezentat sub forma a două părţi: prima secţiune prezintă câteva trăsături distincte ale sistemului de formulare a bugetului brazilian, iar cea de-a doua secţiune prezintă principalele demersuri în procesul bugetar anual.

Prima secţiune prezintă trei trăsături distincte ale procesului de formulare a bugetului din Brazilia în comparaţie cu celelalte ţări membre OECD. Bugetul brazilian este foarte rigid. Efectul este acela de a separa o proporţie foarte mare a bugetului de cercetarea efecitvă din fiecare an. Este estimat faptul că peste 90% din buget este supus acestor rigidităţi.

Constituţia din Brazilia cuprinde anumite prevederi care garantează constituirea a trei tipuri de cheltuieli guvernamentale:
- distribuirea veniturilor cu state şi municipalităţi;
- salarii (şi pensii) pentru angajaţii guvernamentali;
- dobânzi, datorii publice etc.

Procesul bugetar anual în Brazilia este împărţit pe trei faze. Prima fază constă în stabilirea scopurilor agregatelor multianuale fiscale în planul „Legii conducerii bugetare” care este prezentată la Congresul din Aprilie, incluzând revizuirile scopurilor anterioare. A doua fază este reprezentată de dezvoltarea bugetului anual, care este prezentat la Congresul din August. A treia fază constă în decretele privind implementarea bugetului prezdenţial, ce poate schimba bugetul, împreuna cu alte măsuri suplimentare ce pot apărea în timpul anului.

Rolul Congresului
Legislaţia joacă un rol important în procesul bugetar. Acest rol variază foarte mult de la o ţară la alta membră OECD. Cât de cât simplu, legislaţia trebuie să demonstreze faptul ca sunt capabili să-şi asume un rol important în procesul bugetar. Cu mult timp înainte, rolul Congresului în procesul bugetar a fost limitat în Brazilia.Înainte de 1989, Congresul nu a putut să realizeze nici o schimbare a bugetului propus de Executiv, aşa încât Constituţia din 1988 i-a dat posibilitatea Congresului să modifice şi acest lucru s-a realizat în mii de amendamente propuse în fiecare an.

Procesul de aprobare a bugetului se bazează pe dezbaterea, corectarea şi aprobarea „Legii conducerii bugetare” şi a bugetului propriu-zis. Această lege este prezentată la Congresul din 15 Aprilie şi trebuie aprobat la data de 30 Iunie. „Legea conducerii bugetare” poate fi caracterizata ca trei legi într-una. În primul rând, aceasta este un document prebugetar având acelaşi scop, ca acele scopuri ce se regăsesc la ţările membre OECD, şi anume de a încuraja dezbaterea privind agregatele bugetare şi cum interacţionează acestea cu economia. În aceeaşi măsură, poate servi la crearea aşteptărilor apropiate pentru bugetul însuşi. Planul acestei legi prezintă ţintele privind primul surplus pentru anul viitor şi pentru următorii doi ani consecutivi. Ţinta pentru anii 2003-2005, a fost nivelului PIB-ului la 3,75%. În plus, sunt prezentate proiectări ale veniturilor agregatelor şi ale cheltuielilor. În ultimii ani, schimbările rapide în cadrul macroeconomic au rezultat, uneori, în importante schimbări în aceste estimări.

În al doilea rând, legea declară faptul că orice cheltuială ar trebui considerată „mandatar” pentru anul ce urmează. Acestu lucru înseamnă, pur şi simplu, faptul că orice program ar trebui scutit de la orice reducere prevăzută în decretul prezidenţial. Chiar dacă acestea pot fi modificate de către bugetul anual, lista prezintă ideea de priorităţi anuale.

Într-un al treilea rând, conţine un număr al proviziilor (rezervelor), care ar apărea pentru a aparţine, într-o oarecare măsură, unei legi bugetare organice. O dezbatere limitată îşi are locul asupra tuturor direcţiilor de politică bugetară şi majoritatea acţiunilor se bazează pe emisiunile micro. În acest sens, obiectivele implicării membrilor Congresului în discuţia privind dezbaterile economice ale politicii fiscale nu au fost în totalitate îndeplinite. Cea mai importantă funcţie a „Legii conducerii bugetare” ar trebui să se bazeze pe agregate. Bugetul este prezentat de către Executiv la Congresul din 30 August şi ar trebui aprobat pe 15 Decembrie.

Există două tipuri de amendamente : amendamente individuale, prezentate de către un reprezentant, şi amendamente colective, prezentate de către un grup de reprezentanţi. Agregarea trebuie să reflecte un spaţiu geografic sau calitatea de membru într-un comitet sectorial.

Amendamentele sunt revăzute în tandem cu o revizuire a ofertei bugetare prezidenţiale de către cinci subcomitete împreună cu ajutorul dat de raportatorii generali şi sectoriali. În timpul discuţiei privind opinia preliminară, oferta bugetară este împărţită în zece domenii. Un raportator pentru fiecare sector este numit şi responsabil pentru a evalua amendamentele relatate pentru acel domeniu. El sau ea realizează apoi un raport, recomandând amendamente pentru apropare sau respingere. Comitetul Unic va examina aceste rapoarte separat şi vor vota pentru ele. Raportul fiind aprobat, amendamentele cu opinii pozitive sunt considerate aprobate, iar amendamentele cu opinii negative vor fi respinse.

Orice reprezentant care nu este de acord cu opinia raportatorului, trebuie să ceară, sprijinit de un număr dat de colegi, faptul că amendamentele lui sau ale ei trebuie să fie examinate de un vot specific al Comitetului Unic. Amendamentele respinse nu vor primi nici o atenţie viitoare, în afară de cazul când cel ce propune, spijinit de un număr dat de reprezentanţi, cere un vot specificat de către Congres.

Congresul din Brazilia are un rol limitat în realizarea deciziilor adoptate în timpul anului. Cerând Congresului sa adopte mai multe asumări economice prudente este echivalent cu a cere să renunţe la o parte din puterea de luare a deziilor privind alocarea resurselor adiţionale care ar putea să iasă la iveală în timpul anului.

Astfel, deşi Congresul din Brazilia are în prezent un rol activ în procesul bugetar, funcţiile lui de „verificare şi echilibrare” privind Executivul pot fi întărite. În primul rând, adoptarea celor doi paşi privind procesul de aprobare a bugetului va servi la stabilirea angajamentului Congresului la disciplina fiscală. „Legea conducerii bugetare” ar trebui să se bazeze pe agregate şi pe legăturile lor economice; identificarea priorităţii programelor ar trebui cuprinsă în legea bugetului anual. Congresul ar trebui, la început, să voteze privind agregatele, incluzând agregatele în termeni nominali în ordinea stabilirii unui plafon operaţionalizat pentru totalitatea cheltuielilor, înaintea începerii deliberărilor aproprierile specifice.

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles