Pregatirea negocierilor

Trimis la data: 2010-04-25 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 18 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: George Horea Dimensiune: 31kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Reusita negocierilor depinde, in mare masura, de pregatirea riguroasa a acestora, de asigurarea unui climat stimulativ de lucru. Alegerea locului de desfasurare a negocierii, stabilirea unei ordini de zi adecvate, crearea premiselor pentru primirea cererilor si prezentarea ofertelor sunt probleme foarte importante, de care depinde obtinerea rezultatelor dorite.

Pregatirea negocierilor trebuie sa aiba in vedere factori decisivi, ce presupun studierea temeinica a pietei, a partenerului de negociere, a concurentei, alegerea unor tehnici si programe judicioase de negociere. De asemenea, organizarea si desfasurarea in bune conditii a procesului de negociere presupune stabilirea cu claritate a scopului acestuia, a obiectivelor si finalitatii negocierii.

Inainte de inceperea negocierii este nevoie de o intensa activitate de documentare, de culegere de informatii, de analiza, de elaborare de documente, proiecte sau propuneri concrete, pentru a avea siguranta ca se vor obtine rezultatele scontate. In aceasta perioada au loc o serie de tatonari si sondaje, au loc discutii cu persoane sau grupuri interesate, se fac informari si comunicari colaterale, se cauta sau se primesc semnale privind obiectul negocierii.

Este evident ca, in aceasta faza, informatiile, discutiile purtate au un caracter informal, colateral. Acum se realizeaza, de fapt, logistica negocierilor, logistica ce cuprinde un ansamblu de elemente tehnico-organizatorice si care are in vedere, in principal, urmatoarele aspecte: constituirea echipei de negociere si numirea conducatorului acesteia, stabilirea locului si datei negocierii, culegerea si prelucrarea informatiilor necesare despre piata si partenerul de tratative; stabilirea obiectivelor proprii si identificarea prealabila a obiectivelor partenerilor; intocmirea documentelor aferente acestei etape.

2.1.CULEGEREA DE INFORMATII CORECTE SI DIVERSIFICATE
Pregatirea temeinica a negocierii presupune o larga informare cu privire la evolutiile din economia interna si la cele referitoare la piata internationala, studierea partenerilor, a situatiei economice a acestora, a motivatiilor pentru afacerile ce vor face obiectul tratativelor si chiar a unor trasaturi si obiceiuri personale ale lor.

Astfel, este necesara cunoasterea situatiei economice si politice, strategiile si programele de dezvoltare ale statelor partenere la tratative, a perspectivelor pe termen scurt, mediu si lung ale economiilor acestora. Ca atare, sunt necesare atat studii macroeconomice, cat si microeconomice.

Aceste studii sunt necesare, deoarece in economia de piata contemporana, statele au un rol insemnat, iar instrumentele si politicile de interventie sunt diversificate si orice agent economic care se angreneaza in circuitul economic mondial trebuie sa tina seama de aceste politici comerciale, care au un impact puternic in eficienta afacerilor economice internationale.

Negociatorii trebuie sa cunoasca bine legislatia si uzantele comerciale, reglementarile de politica comerciala, cele financiar-valutare ale statelor proprii, dar si ale celor din care fac parte viitori parteneri de negociere, incidentelor acestora asupra afacerilor economice internationale care v 747g67h or face obiectul tratativelor in pregatire.

  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK