11 septembrie 2001

11 Septembrie 2001

Dupa cum toti stiti pe 11 septembrie 2001 o mare nenorocire a lovit exact in mijlocul inimii Statelor Unite ale Americii. Poate ca cineva sa fi prevazut aceasta mare nenorocire? Nostradamus si-a grupat catrenele in "centurii", dupa cum le-a numit el, dar acest lucru n-avea nici o legatura cu perioadele de 100 de ani.Fiecare centurie cuprindea 100 de catrene.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 3kb
Downloads: 5883
Materia: Diverse

11th September 2001

Others associated the event with some of Nostradamus’s prophesies…God knows the truth…
It is certain that September 11th 2001 will remain a memorable day in humankind’s history. Unimaginable forces that we are not able to understand were unleashed on that day, not only a hand of Afghan rebels.
Immediately after the attack, in that chaos, thousands of FBI, NSA, CIA agents were on alert and a lot of responsibility for what happened is put on their shoulder.
The fast investigations made by the secret services gave only a name…Secretary of State Collin Powel confirmed the first results of the investigations: ”Osama bin Laden is the prime suspect”. The news spread as a flash of lighting over the world and for a long time the name of this man was on all people’s lips. Bin Laden denied any implication, but when he heard the news that the Twin Towers had fallen, he knelt with enthusiasm saying: “Allah be glorified”. After a few days there were no doubts: the real author of ...

Alte referate despre: 11th september 2001, statistici 11th september 2001, 11th of september 2001

September 11,2001

The day of September 11th 2001 will remain as a dark day in history. All people know about this day and what happened at this date. On this day, the terrorism reached its highest point since the beginnings until now and maybe similar events will be greater. (God forbid!). All the other terrorist events didn’t create such a wave of fear, revolt and hate. However, sometimes we ask ourselves if a human being is capable of doing such a thing. Faith was, it is, and it will be a goal for which people will kill each other, but one thing is to sacrifice your life in an honourable way, and another thing is to kill yourself pulling after you 4000 innocent lives:”Great things demand great sacrifices”.

Alte referate despre: referat 11 september 2001 engleza, 11 september 2001 a day of terror, 11 septembrie 2001

Politica externa a Romaniei dupa 11 septembrie 2001

Statul modern unifica o societate care, in absenta puterilor conferite acestuia, ar , fondand unitatea politica dar si viata de grup, pe baza Constitutiei. Ansamblu de norme ce determina forma de guvernamant, aplica principiile pe care se structureaza societatea si pe care aceasta le recunoaste. Ca organizare rationala, statul construieste strategii de permanentizare a ordinii sau pur si simplu de supravietuire in fata tendintelor continue de dezorganizare.

Alte referate despre: politica externa a romaniei dupa 11 septembrie 2001, referat despre politica externa a romaniei dupa 11 septembrie 2001, referat politica externa a romaniei dupa 11 septembrie 201

Moneda euro

In primul rand, introducerea euro a avut un rol deosebit de important in asigurarea stabilitatii macroeconomiceTotodata, introducerea monedei unice a favorizat scaderea costurilor de finantare atat pentru actorii economici privati, cat si pentru cei guvernamentali din statele care au adoptat-o.Nu in ultimul rand, euro a imbunatatit rezistenta Zonei Euro la turbulentele financiare internationale, asa cum s-a vazut, spre exemplu, in cazul crizei "dot-com", problemelor care au urmat atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 si, mai recent, in contextul actualei crizei financiare internationale.

Alte referate despre: moneda euro, moneda euro referat, referat moneda euro

Mediul global de securitate

In evolutia procesului de realizare a securitatii se constata in ultimii ani o amplificare a eforturilor pentru edificarea stabilitatii la nivel regional. Eforturile depuse de comunitatea internationala pentru instaurarea pacii in Balcani, Orientul Mijlociu si Africa sunt concludente si vin sa intareasca acest lucru. Evidenta a fost si extinderea sistemului de aparare si securitate al NATO, prin primirea de noi membri, precum si eforturile Uniunii Europene de a dezvolta un model de gestionare a dinamicii de securitate la scara intregului continent.

Alte referate despre: mediul global de securitate la inceput de mileniu, politici si strategii globale de securitate alimentara, mediul international de securitate

11 septembrie 2001

S-a vorbit mult despre 11 septembrie 2001. S-a vorbit despre simboluri ale democratiei, despre schimbarea lumii, despre declansarea razboiului impotriva terorismului. S-a vorbit mult si s-a facut, iata, dupa 5 ani, extrem de putin. Au murit atunci 3000 de oameni, printre ei si romani. Au mai murit de atunci, in urma altor zeci de acte teroriste sau in conflicte armate generate de aceasta isterie mondiala, alte cateva zeci de mii, printre ei, din nou, si romani. Comisia Uniunii Europene a ratificat strategia antiterorista a Uniunii Europene, iar SUA au deblocat 200 milioane dolari pentru infiintarea unui departament de criza cu obiectiv declarat: prinderea lui Osama Bin Laden.

Alte referate despre: 11 septembrie 2001 referat, 11 septembrie 2001 istorie, terorism 11 septembrie 2001- referat

Terorismul israelian si tradarea americana, cauzele atacurilor din 11 septembrie

Apropo, cum definim noi "atacul impotriva libertatilor americane?". Eu cred ca adevaratul "atac impotriva libertatilor americane" este tocmai aruncarea la gunoi a Declaratiei Drepturilor Omului si a Constitutiei Statelor Unite. Cele 10 amendamente sut, de fapt, inima libertatii americane de azi. George Bush si Congresul Statelor Unite, emitand asa zisul Document Patriotic al SUA, au facut mult mai mult impotriva libertatilor noaste constitutionale decat ar fi putut face vreodata bin Laden.

Adevaratul motiv pentru care noi suntem tinta atacurilor teroriste
Adevaratul motive pentru care noi suntem tinta atacurilor teroriste este socant de simplu.Prea multi politicieni americani au tradat poporul american sprijinind orbeste cea mai terorista tara de pe suprafata pamantului: Israel.Daca atacurile impotirva Afganistanului sunt motivate pentru ca acest stat i-a ajutat si sprijinit pe teroristii Al-Qaida, atunci, in mod natural, unii palestinieni vor considera normal sa atace America pentru ...

Alte referate despre: terorist cecen ucis de americani, atacuri teroriste, atacuri teroriste contemporane

Evolutia ratei de utilizare a fortei de munca in Romania in perioada 1990-2001

Investitia in capitalul uman, deci si in forta de munca, este in atentia prioritara a Guvernului Romaniei, fiind una din componentele importante in promovarea investitiilor intangibile, simultan si cu o mai buna utilizare a resurselor umane. Aceasta este concretizata prin realizarea unei mai bune flexibilitati a fortei de munca prin marirea gradului de mobilitate ( recalificare ) si de perfectionare/ specializare a acesteia, astefel incat sa se poata asigura o echilibrare a cererii si ofertei pe piata fortei de munca, precum si dezvoltarea know- how- ului si training-ului vocational si al managementului resurselor umane.

Alte referate despre: utilizarea fortei de munca in romania in perioada 2000-2010, referat evolutia fortei de munca in romania in perioada 1945-1989, definitia ratei de crestere a fortei de munca

Regimul politic din Romania 6 septembrie 1940- 23 ianuarie 1941

E comandantul vrerii unei generatii intregi, este implinitorul testamentului Capitanului si al lui Horea vremurilor apuse. Horia este gandul, Horia este simtirea, Horia este lumina, vointa si bratul nostru al tuturor. In Horia am crezut cu fanatism si in el credem pana la moarte".

Alte referate despre: statul national legionary septembrie 1940-ianuarie 1941, regimul politic in romania 1938-1940, regimul politic in romania 1938 - 1940

Politica externa a Romaniei in perioada neutralitatii - septembrie 1939 - iunie 1940

Unii ditre participantii acelei intruniri au optat pentru o neutralitate absoluta, insa majoritatea au opiniat pentru o abtinere de la ostilitati, cu gandul ca, la momentul potrivit, Romania oricum va fi implicata in conflict dar obligatoriu de partea aliatilor si impotriva statelor fasciste.

Alte referate despre: politica externa a romaniei in perioada neutralitatii, politica externa a romaniei in perioada interbelica 1919-1939, politica externa a romaniei in perioada interbelica

Compunere Septembrie

Pe masa se aflau platouri incarcate cu mere, pere, struguri, gutui si nuci. Nu am reusit sa gust din fructele oferite, deoarece ceasul desteptator a sunat.

Alte referate despre: 1 septembrie, 11 septembrie referat, 11 septembrie

Evolutia productiei de otel 2001-2006

Datorită faptului că volumul rezervelor certe al majorităţii minereurilor a fost superior extracţiei,durata de asigurare în ani ani a consumului a sporit.Astfel,minereurile de fier au o asigurare de circa 800 ani,nichelul asigură consumul pt 100 ani,manganul 200 ani,cromul 300 ani. O situaţie aparte o constituie alte resurse metalurgice (aur,argint,platina,zinc, plumb,cositor) care pot fi folosite pt aprox.50 ani.

Alte referate despre: evolutia productiei de otel, productia mondiala de otel in 2006, evolutia productivitatii muncii in perioada 2000-2010

Congresul PNTCD din 19 - 21 ianuarie 2001

Împrejurările istorice ulterioare au evidenţiat situaţia paradoxală că Partidul Naţional Ţărănesc, devenit în scurt timp de la formare cel mai puternic partid din România, cu cea mai mare bază de simpatizanţi, cu cea mai temeinică structură organizatorică, având oameni politici reprezentativi pentru valorile fundamentale ale democraţiei şi dreptăţii sociale, ca Iuliu Maniu şi Ion Mihalache, acest partid, aşadar, a rămas în opoziţie de-a lungul deceniilor care au urmat.

Alte referate despre: congresul pntcd, congres pntcd, congresul pntcd din 17 iulie

Primele linii de cale ferata de pe teritoriul Romaniei

Trebuie sa vorbim de primele linii de cale ferata din Romania si nu de prima linie, pentru ca acum 150 de ani harta Romaniei arata altfel decat cea de la inceputul mileniului 3.La distanta de 31 de ani de la constructia prime 24524h713y i linii de cale ferata din lume in Anglia la 27 septembrie 1825, in Banat se da in exploatare linia de cale ferata Oravita - Bazias in lungime de 62,5 km.Banatul apartinea la acea data inperiului habsburgic. Din linia Oravita - Bazias, acun se mai pastreaza un tronson de 27 km (Oravita - Iam) restul ramanand pe teritoriul Serbiei. Aceasta linie a aparut din necesitatea transportarii carbunelui, lemnului s.a., din minele din zona Aninei la portul dunarean Bazias.

Alte referate despre: prima linie ferata, cadrul didactic ca manager de prima linie, predarea primirea vagoanelor intre cai ferate

Toamna - zeita frumusetii

Zeiţa şi-a aşternut farmecul şi frumuseţea odată cu sosirea lunii septembrie. Ea ne oferă un mirific univers multicolor.Pădurea ne dăruieşte o adevărată simfonie cromatică. Este greu de exprimat în cuvinte imensul incendiu coloristic:gălbui auriu,verzui maroniu ,stejari de foc,fagi aurii, castani ruginii şi arţari care ard mocnit.

Alte referate despre: referat toamna - zeita frumusetii, afrodita zeita frumusetii, zeita frumusetii la egipteni
Referate afisate : 16
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles