A venit vacanta-compunere

Impozitul pe venitul persoanelor juridice

Venit impozabil - venitul brut, inclusiv facilitatile acordate de patron, obtinut de contribuabil din toate sursele intr-o anumita perioada fiscala, cu exceptia deducerilor si scutirilor, aferente acestui venit, la care are dreptul contribuabilul conform legislatiei fiscale.
2) Venit estimat - venit apreciat (rezultat) prin aplicarea metodelor si surselor indirecte in cadrul controalelor fiscale ca urmare a instituirii posturilor fiscale.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 34kb
Downloads: 1
Materia: Finante-Banci

Rolul si functiile impozitelor

Utilizarea impozitului ca instrument al politicii sociale a statului are loc prin diferentierea marimii lui tinand seama si de criterii cum sunt: numarul de persoane aflate in intretinere, starea de sanatate, starea civila, varsta etc. Totodata si procesul de alocare a veniturilor bugetare pe beneficiari reprezinta un mijloc de redistribuire a unei parti din P.I.B.

Alte referate despre: functiile impozitului, functiile impozitului pe profit, functiile impozitelor si taxelor

Impozite pe profit sau impozite pe venitul capitalului

2.Impozitul pe care fiecare persoana este obligata sa il plateasca trebuie sa fie bine precizat si nu arbitrar. Epoca (adica termenul) de plata, modalitatea si suma de plata trebuie sa fie clare si evidente, atat pentru contribuabili, cat si pentru orice alta persoana.
3.Orice impozit trebuie sa fie perceput la timpul si modul care reies a fi cele mai convenabile pentru contribuabil ca sa-l plateasca.
4.Orice impozit trebuie sa fie astfel conceput incat sa scoata si sa “instraineze din buzunarele” populatiei cat mai putin posibil, peste atat cat poate aduce in tezaurul public al statului.

Alte referate despre: referat impozitul pe profit si impozitul pe venit, impozit pe profit sau impozit pe venit micro, impozit pe profit sau impozit pe venit

Incidenta impozitului

Evoluţia caracteristică a curbelor ofertei şi cererii generează intersecţii de echilibrare, care nu sunt altceva decît mărimile preţurilor. Analiza separată a efectelor aşezării taxelor indirecte sau a subvenţiilor asupra preţurilor implică şi descifrarea influenţei lor asupra distribuţiei acestor efecte între producător şi beneficiar şi coordonarea lor de către stat, ca instituitor şi diriguitor al acestora.

Se folosesc următoarele notaţii:

Alte referate despre: incidenta impozitelor, incidenta impozitelor indirecte asupra preturilor, incidenta impozitului

Impozitul pe cladiri

Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe cladiri, datorat pe intregul an de catre un contribuabil, persoana fizica, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se acorda o bonificatie de pana la 10%, stabilita prin hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti; pentru anul 2011 bonificatia este de 10% stabilita prin H.C.G.M.B. nr.340-17.12.2010.Prin plata cu anticipatie se intelege stingerea obligatiei de plata a impozitului pe cladiri datorat aceluiasi buget local in anul fiscal 2011 pana la 31 martie 2011.

Alte referate despre: impozitul pe cladiri, impozitul pe cladiri referat, referat impozitul pe cladiri

impozitul si taxa pe cladiri

8. Pentru depunerea cu intarziere a declaratiei pentru stabilirea impozitului pe cladiri sau pentru nedepunerea acestei declaratii contribuabilii persoane fizice sau persoane juridice sunt sanctionati conform prevederilor legale in vigoare.

Alte referate despre: impozitul si taxa pe cladiri, referat impozit si taxa pe cladiri, impozit si taxe pe cladiri

Impozitele

Impozite
Ansamblul pârghiilor, procedeelor, instituţiilor de administraţie şi reglementărilor fiscale, în curs de perfecţionare sau creare, va trebui să aibă în vedere starea economiei naţionale, strategia dezvoltării, asigurarea circulaţiei libere a capitalului, produselor şi serviciilor pe piaţa internă şi internaţională, necesitatea integrării economiei Republicii în circuitul european şi mondial.

Alte referate despre: impozitul pe venit, calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit

Impozit pe venit global

Impozit pe venit global
Plata impozitelor reglementate prin O.G. nr 70/1994, se face in lei. Plata impozitului pe profit nu suspenda obligatia platitorului de a depune declaratia privind calculul impozitului pe profit. Pentru neplata la termen a impozitului pe profit se datoreaza majorari de intarziere, potrivit O.G. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, aprobata si modificata prin Legea 108/1996, cu modificarile ulterioare. Constatarea, controlul, urmarirea si incasarea impozitelor, precum si a majorarilor de intarziere aferente, se efectueaza de organele fiscale din subordinea D.G.F.P.C.F.S judetene si a municipiului Bucuresti.

Alte referate despre: impozitul pe venitul global, impozit pe venit global, impozitul pe venit global

Calcularea venitului din capitalul investit

Calcularea venitului din capitalul investi - Prezenta lucrare abordează probleme teoretice şi practice diverse din domeniile financiar, bancar şi este concepută şi elaborată cu scopul de a constitui o bază necesară şi utilă fundamentării deciziilor specifice gestiunii afacerilor.

Programul anexat prezintă interes deosebit deoarece poate fi implementat în instituţii financiare, bănci, societăţi comerciale sau pe acţiuni, unităţi economice. Aceştia sunt preocupaţi pentru un plasament financiar cît mai bun, la un moment dat sau pe o anumită perioadă de timp, în scopuri imediate sau pe termen lung dintre cele mai diverse.
Moneda în relaţiile de piaţă reprezintă un element al patrimoniului agentilor economici.

În funcţie de uşurinţa sau greutatea cu care agentii economici îşi asigură moneda necesară, se conturează şi structura patrimoniilor lor. Pe o asemenea bază extinsă, moneda poate exista, poate fi creată şi multiplicată şi în ...

Alte referate despre: calcularea venitului din capitalul investit, calcularea capitalului investit, calculul capitalului investit

Venitul, consumul, economiile si investitiile

Inclinatia spre investitii creste sau scade in functie de conjunctura economica. Acceleratorul scoate in evidenta influenta consumului si a pietei de desfacere asupra investitiilor si mersului economiei. consumului a absoluta variatia lor investitii a absoluta variatia C I a = . . = Consumul in crestere stimuleaza investitiile, cresterea economica, iar sporirea investitiilor, cresterea veniturilor si a consumului.

Alte referate despre: venitul consumul economiile si investitiile, venit consum economii, consumul economiile si investitiile in macroeconomie

Analiza corelatiei dintre cheltuielile medii cu procurarea marfurilor alimentare si venitul mediu

Veniturile oricarei gospodarii sunt fractionate pentru a satisface diferitele necesitati ale sale. Astfel, mai intai sunt avute in vedere necesitatile primare: hrana, imbracamintea si locuinta, pentru a se asigura intretinerea functiilor vitale, protectie si adapost pentru toti membrii acesteia. Este evident faptul ca prima cheltuiala pe care o face orice gospodarie este cea cu alimentele, hrana reprezentand o conditie de prima importanta in asigurarea existentei omului.Din momentul in care venitul gospodariei trece peste un anumit prag, cheltuielile alimentare devin relativ stabile, fiind foarte putin legate de puterea de cumparare a acestuia. Acest fenomen reflecta, de fapt, legea lui Engel.

Alte referate despre: analiza corelatiilor dintre cheltuieli, analiza veniturilor si cheltuielilor, analiza ofertei de marfuri alimentare

Dinamica, cinematica, statica

Impozitele reprezinta o forma de prelevare a unei parti din veniturile
si/sau averea persoanelor fizice si juridice la dispozitia statului in
vederea acoperirii cheltuielilor publice. Aceasta prelevare se face in
mod obligatoriu, cu titlu nerambursabil si fara contraprestatie
directa din partea statului.

Alte referate despre: cinematica statica si dinamica, dinamica cinematica si statica, efectul dinamic si static al fortei

Definirea venitului din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal

Instantele judecatoresti care pronunta hotarari judecatoresti definitive si irevocabile comunica organului fiscal competent hotararea si documentatia aferenta in termen de 30 de zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii. Pentru alte proceduri decat cea notariala sau judecatoreasca contribuabilul are obligatia de a declara venitul obtinut in maximum 10 zile de la data transferului, la organul fiscal competent, in vederea calcularii impozitului.

Alte referate despre: evaluarea proprietatilor imobiliare, evaluarea proprietatii imobiliare, evaluarea unei proprietati imobiliare

A venit noul mileniu! Ce facem cu el?

Prezentarea obiectiva a fenomenelor a conferit istoriei caracter de stiinta, a dezvoltarii societatii umane in toata complexitatea ei. Inteleasa in felul acesta, istoria este o succesiune de fenomene economice, sociale, institutionale, culturale si politicecare determina si explica evolutia omenirii pentru faurirea unei vieti mai bune, generate de dinamica gruparilor sociale, de eforturile lor de cristalizare a aspiratiilor de progres si civilizatie.

In prag de mileniu III ar fi interesant sa realizam o retrospectiva a celor mai importante evenimente istorice incepand cu Epoca Moderna, unde au fost create pentru prima data premisele in vederea realizarii unei societati democratice. In cea de-a doua jumatate a secolului XVIII, in Europa –cu precadere in Occident se contureaza premisele unei noi directii de evolutie a societatii; gandirea este treptat eliberata de sub controlul Bisericii, apare productia de piata si egalitatea indivizilor in fata legii.

Alte referate despre: chat-ul face parte din atitudinea generatiilor noului mileniu, chatul face parte din atitudinea generatiilor noului mileniu, chatul face parte din atitudinea noului mileniu

Principiile impunerii

Principiile impunerii
Egalitatea matematica inseamna impozite egale la venituri egale. Egalitate matematica nu tine cont de situatia personala a contribuabilului si, astfel, doi contribuabili cu aceleasi resurse pot avea situatii personale diferite si ca atare, proportionalitatea platii impozitelor poate sa-l loveasca mai mult pe unul decat pe celalalt. La asezarea impozitelor in toate tarile se porneste de la egalitatea matematica dar, ea se corecteaza prin prisma situatiei personale a platitorului. Pentru a asigura si egalitatea personala se pot introduce un sistem de deduceri din masa impozabila, cote progresive de impunere (mai ales in transa), norme de venit la impozitul pe avere etc.

Alte referate despre: principiile impunerii, principiile impunerii fiscale, principiile impunerii adam smith
Referate afisate : 16
Medie note: 8.46 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles