Abces pulmonar

Boli infectioase

Boli infectioase - Rujeola: -boala acuta infectoasa extrem de contagioasa , uneori severa ,provocata de virusul rujeolic; -curba lunara si sezoniera a incidentei rujeolei arata un maxim în lunile de primavara( aprilie- mai) si un minim în august si septembrie; -sursele de infectie sunt constituite numai de omul bolnav, cu forme tipice sau atipice de boala ; nu exista purtatori sanatosi de virus

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 18
Materia: Medicina

Gonoreea

Simptomele Gonoreei:
Primele simptome sunt in general discrete. Acestea apar intr-o perioada de doua pana la zece zile de la contactul sexual cu un partener infectat. De multe ori nu apar simptome la persoanele infectate cu gonoree; astfel 10 – 15 % dintre barbati si pana la 80 % dintre femei nu prezinta nici un fel de simptome. Aceste persoane risca sa dezvolte complicatii ale gonoreei si raspandesc boala in necunostinta de cauza.

Primele simptome care apar la femei sunt:
- sangerari asociate cu un contact sexual
- o senzatie deranjanta sau chiar dureroasa in timpul urinarii
- secretii vaginale galbene sau sangeroase

Alte referate despre: gonoreea, boli cu transmitere sexuala gonoreea, gonoreea referat

Sida

Cercetări asupra virusului HIV
Din când in când apar păreri conform cărora virusul HIV nu provoacă SIDA. Se spune ca virusul este prezent doar la persoanele care au SIDA si chiar ca unele cauze necunoscute declanşează atât HIV cat si SIDA. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor de ştiinţa si medicilor considera ca HIV este cauza SIDA.
Cercetările intensive începute in anii ’80 au făcut din HIV unul din cel mai studiat virus cunoscut pana in prezent. Cercetătorii au descoperit structura detaliata a acestuia si au trasat o harta a genelor sale. Ei au ajuns la concluzia ca exista mai multe tipuri de virus HIV, nu doar unul. Aceştia se modifica continuu, făcând dificila producerea de vaccinuri.

Alte referate despre: sida referat, sida, hiv sida referat

Sifilisul

De obicei,ele- mentele eruptive,de pe tegumente sunt generalizate,dar mai vizibile pe flancuri;aparitia lor pe palme si pe talpi este suspecta de sifilis, deoarece aceste regiuni sunt mai putin atinse de alte eruptii.

Leziunile mucoaselor sunt variabile: de la ulcere si papule ale buzelor,gurii,gatului,organelor genitale externe si anusului,pana la o rosata difuza a faringelui,laringelui(voce nezonata). Dupa aspect si locarizare au fost descrise mai multe tipuri de sifilide: erozive,papuloase,papulo-erozive,hipertrofice,psoriaziforme, seboraice,fisurate,acneiforme,ulceroase,pigmentare.Dar aceste aspecte intereseaza mai mult pe specialistii in problema.O remarca se impune pentru sifilidele papuloase,care se acopera de o scuama,ce se dezlipeste in partea centrala,ramanand numai la periferie,sub forma unui guleras epidermic(gulerasul Biett).

Alte referate despre: sifilis imagini, sifilis poze, sifilisul

Tuberculoza

1.localiz pulmonara- tuse scurta, uscata, intermitenta apoi frecventa, dureroasa si in final grasa. In fazele mai avansate -dispneea, jetaj de culoare cenusie galbuie. La percutie ,si ascultatie zone de matitate si submatitate, reducerea murmurului vesicular, raluri crepitante sau sibilante, suflu tubar.. mai apare slabire progresiva, scade productia de lapte subfebrilitate sau hipertermie moderata 39.5-40, apetit capricios. In faza terminala epuizare, facies speriat, pozitie ortopneioca

Alte referate despre: tuberculoza, tuberculoza referat, tuberculoza osoasa

Malaria

Organizatia Mondiala a Sanatatii a estimate recent ca intre 300 si 500 de milioane de personae sunt afectate de malaria in fiecare an. Doua milioane de cazuri sunt mortale. Majoritatea cazurilor de deces apar in randul copiilor mici din Africa subsahariana , si multi mor la mai putin de 72 de ore dupa dezvoltarea simptomelor.

Alte referate despre: malaria referat, plasmodiul malariei, malaria

Mononucleoza infectioasa

Mononucleoza infectioasa este de origine virala,iar pentru ca virusul se gaseste intotdeauna si in saliva bolnavului,el il poate transmite prin sarut....De aici aceasta denumire. Boala este cauzata de un virus numit virusul lui Epstein-Bar,dupa numele celor doi cercetatori cate l-au descoperit, si este ruda cu un alt virus foarte cunoscut,care produce herpesul.Mononucleoza infectioasa

Alte referate despre: mononucleoza infectioasa, mononucleoza infectioasa simptome, mononucleoza infectioasa la copii

Endemul pulmonar acut

- Hipertensiune venoasa pulmonara de cauza cardiogena (insuficienta ventriculara stanga, stenoza sau regurgitare mitrala, tromboza atriala stanga, mixom atrial stang, cord triatriat; sunturi intracardiace stanga-dreapta, pericardita fibroasa sau calcara); Hipertensiune venoasa pulmonara de cauza noncardiogena (boala veno-ocluziva pulmonara, sindroame mediastinale, cauze neurogene); Hipertensiune arteriala pulmonara secundara (sindroame hiperkinetice, anemii, tireotoxicoza, tromboembolism pulmonar, altitudine inalta)

Alte referate despre: edemul pulmonar acut, edem pulmonar acut, edemul pulmonar acut referat

Abcesul pulmonar

Abcesul pulmonar - Am ales aceasta afectiune a aparatului respirator deoarece este o boala care deriva din complicatii mai minore care netratate initial, pot duce la afectiuni mai grave, acestea fiind la distanta dar cu precadere cele din vecinatate:faringe, laringe, esofag.

Toate afectiunile sunt importante pentru sanatate si bunul mers al vietii dar aparatul respirator are cred, o deosebita importanta deoarece fara un plaman care sa asigure o oxigenare de calitate si alte procese ce au loc in organism indiferent de: pozitia, de ocupatie, de inteligenta si de multe alte lucruri care nu au o mare importanta daca un om nu poate avea o respiratie de calitate aceasta fiind un fenomen vital. Daca organismul poate rezista mai mult de 30 de zile fara hrana, 3-4 zile fara apa, nu poate fi lipsit de oxigen mai mult de cateva minute aproximativ (3 minute). Respiratia este o functie care ...

Alte referate despre: abcesul pulmonar, abcesul pulmonar referat, abces pulmonar

Malformatii obstructive si anomalii valvulare

Stenoza valvulara pulmonara este intalnita in sindromul Noonan.
Leziuni anatomice. Aparatul valvular deformat se prezinta ca o bolta (dome), cu apexul perforat de un orificiu mai mult sau mai putin excentric. "Domul" are o suprafata convexa si rezulta din fuzionarea valvelor pulmonare (3, 2 sau chiar una singura). Structura histologica a valvei malformate demonstreaza o alterare a proportiilor intre muschiul neted, elastina si colagen. Foarte frecvent urmeaza o dilatatie poststenotica situata mai des pe artera pulmonara stanga, gradul de dilatare fiind in relatie cu gradul de stenoza.

Alte referate despre: anomaliile apei, anomalia apei, malformatii congenitale

Explorarea functionala a aparatului respirator

Hemoptizia pneumotoraxul :boli cardio-vasculare instabile (infract miocardic recent, hipertensiune necontrolata, tromboembolism pulmonar recent)anevrisme (cerebrale, aortice).interventii chirurgicale oftalmologice recente interventii chirurgicale abdominale sau toracice recente afectiuni acute care pot afecta corectitudinea efectuarii testului: voma, greata, lesin.

Alte referate despre: explorari functionale ale aparatului respirator, structura functionala a aparatului respirator, exploararea functionala a aparatului respirator

Studiul hipertensiunii pulmonare

Importante modificări anatomice şi fiziologice sufera circulaţia pulmonară în primele ore, săptămâni sau luni de viaţă .
în viaţa intrauterină, arterele pulmonare au un perete relativ îngroşat, iar rezistenţa vasculară pulmonară foarte crescută. La naştere se produce imediat o reducere a rezistenţei vasculare pulmonare datorată efectelor combinate ale expansiunii mecanice a plămânilor, reducere a hipoxiei alveolare şi eliberare de substanţe umorale precum: bradikinină şi prostaglandine dilatatoare . Rezistenţa vasculară pulmonară continuă să scadă până la valoarea adultului, care este atinsă între 1-3 săptămâni de viaţă. .
Dilatarea arterelor pulmonare la naştere este reflectată în reducerea grosimii pereţilor, mai puţin de 200 microni diametrul. Arterele pulmonare mai mari prezintă o regresie mai lentă a grosimii peretelui, atingând nivelul adultului în primele câteva luni ...

Alte referate despre: tratamentul hipertensiunii pulmonare, tratamentul hipertensiuni pulmonare, diagnosticul hipertensiunii pulmonare la pacientii cu hiv sida

Cerinte pentru examenul de specialitate - medicina interna

16. Miocardite si cardiomiopatii (2)
17. Cardiopatia ischemica (Angina pectorala stabila si instabila, infarctul miocardic acut) (2)
18. Edemul pulmonar acut cardiogen si noncardiogen (2)
19. Socul cardiogen (2)
20. Moartea subita cardiaca (2)
21. Cordul pulmonar cronic (2)
22. Insuficienta cardiaca congestive (5)

Alte referate despre: bibliografie examen de specialitate medicina interna, subiecte examen de specialitate medicina interna 2011, examen specialitate medicina interna

Imagistica aparatului respirator

Exista tari europene in care MRF este complet scoasa din uz, chiar interzisa, datorita iradierii mari cu rezultat diagnostic sarac.
Radioscopia pulmonara, extrem de uzitata in trecut, mai este folosita astazi fie din inertie, fie din economie. Dezavantajele acesteia sint multiple, aducind maximum 30% din informatiile unei radiografii, iradiind pacientul si medicul radiolog, si fiind lipsita de suport grafic (film sau imagine stocata digital), ceea ce face imposibila o reevaluare a imaginii la nevoie sau trimiterea imaginii catre alti specialisti (chirurg, pneumoftiziolog etc).

Alte referate despre: aparatul respirator, aparatul respirator la om, aparatul respirator imagini

AIDS

Therefore, donor blood and blood products used in medicine and medical research are screened for HIV. Typical HIV tests, including the HIV enzyme immunoassay and the Western blot assay, detect HIV antibodies in serum, plasma, oral fluid, dried blood spot or urine of patients. However, the window period (the time between initial infection and the development of detectable antibodies against the infection) can vary. This is why it can take 3–6 months to seroconvert and test positive.

Alte referate despre: aids, opinion about aids, conditii pentru testare aids

Metoda ABC

numar comenzi de materiale;
numar planuri elaborate;
numar controale;
numar comenzi de fabricatie;
numar puncte de sudura etc.

Alte referate despre: metoda abc, metoda abc de calculatie a costurilor, analiza abc

Calculatia costurilor prin metoda ABC

Cei doi autori au supus unui studiu critic sectoarele si locurile de costuri comune (indirecte), ajungând la concluzia ca pasul hotărâtor pentru controlul costurilor indirecte consta in elaboarea unui model care sa detalieze si sa structureze cauzele acestor costuri.

Alte referate despre: calculatia costurilor prin metoda abc, calculatia costurilor prin metoda abc aplicatie regielive, calculatia costurilor cu metoda abc

Minimalismul in artele vizuale

Arta Minimala, de asemenea, numit arta ABC, este punctul culminant al tendinte reductioniste si in arta moderna care a aparut in compozitia din 1913 de pictorul rus Kasimir Malevich a unui patrat negru pe un fond alb. Structurile primare a sculptorilor minimalisti Donald Judd, Carl Andre, Dan flavin, Tony Smith, Anthony Caro, Sol LeWitt, John McCracken, Craig Kaufman, Robert Duran, si Robert Morris si Jack Youngerman, Ellsworth Kelly, Frank Stella, Kenneth Noland, Al Held, si Gene Davis are radacinile in nemultumirea acestor artisti "cu pictura de actiune, o ramura a expresionismului abstract american bazata pe intuitie, un gest spontan care a dominat arta avant-garde americana prin o mare parte din anii 1950.

Alte referate despre: arte vizuale, estetica artelor vizuale plastice, estetica artelor vizuale
Referate afisate : 18
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles