Acte martirice

Acte martirice

a) Copii de pe procesele verbale de judecată, obţinute de creştini de la tribunale; acestea se numesc propriu-zis „acte” (acta) şi sunt de mare valoare istorică.

b) Altele sunt povestiri scrise de creştinii contemporani, martori ai întâmplărilor, sau pe baza mărturiilor unor martori contemporani, care fără să fie de faţă la chinurile martirilor, au istorisit suferinţele acestora din auzite. Uneori şi-au scris pătimirea lor, până aproape de moarte, martirii însuşi, ca Sfânta Perpetua. Aceste istorisiri ale arestării, judecării, chinurilor şi morţii lor martirice, se numesc în general ,,martirii”. Valoarea lor este mare pentru credinţa şi viaţa credincioşilor, în epoca persecuţiilor din timpul împăraţilor romani. Ele se citeau la cult, pentru îmbărbătarea şi edificarea credincioşilor.

c) În afară de cestea, s-au scris mai târziu numeroase povestiri despre martiri, cu caracter nesigur sau legendar, ca literatură pioasă.

În afară ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 566
Materia: Religie

Antim Ivireanu

In scrierile sale a conturat atmosfera vremii in care a trait, observând neajunsurile si condamnând scaderile, facându-ne noua o imagine a starilor de lucruri din Tara Româneasca in jurul anului 1700.
Se constata in acea vreme o intarire in putere a unui mic numar de familii boieresti cu intinse mosii, in frunte cu familia Cantacuzino, in mâinile carora se concentreaza cea mai mare parte a pamânturilor din tara si care devin atot puternici pe domeniilor lor.

Alte referate despre: antim ivireanu, didahiile lui antim ivireanu, mitropolitul antim ivireanu

Universul Enigmatic

Aceasta formatiune este denumita nucleu se poate gasi in dreptul constelatiei Sagittarius (sagetator), zona cu cea mai mare densitate de astir a sistemului Caii Lactee. Nuse poate privi in interiorul nucleului pentru ca este inconjurat de nori de praf foarte densi. In discul inconjurator stelele se grupeaza in jurul anumitor brate de spirala ce pornesc din nucleu. Galaxia noastra este una din galaxiile spirale ale universului. Asemanator cu alte galaxii, si acesta se roteste circular in univers. Privita de departe poate fi vazuta ca o roata de flacari cu multe tepuse.

Specialistii au definit citeva brate de spirale de galaxie prin studierea raspindirii si directiei de miscare a sistemelor. Cu ajutorul radiotelescoapelor au constat pozitia norilor gazosi de hydrogen in bratele spiralei. Bratele apropiate de noi sunt Orion, bratul Carina si sa demonstrat ca exista si un brat Centaurus. Acele brate se gasesc in constelatiile de la care au primit numele.

Alte referate despre: universul enigmatic, univers enigmatic, ppt universul enigmatic al chimiei

De la misticism la martiriu; puterea exemplului

"De la misticism la martiriu; puterea exemplului"
Iisus din Nazareth voia sa restaureze mesianismul evreiesc. De fapt, el a pus bazele unei relgii universale. Atunci cind Ioshua (transcris in Latina “Iisus”), fiul lui Iosif dulgherul si al lui Miriam (Maria) se naste intre anii 6 si 4 inaintea de era crestina, independenta evreilor era de mult o vorba goala.
"De la misticism la martiriu; puterea exemplului"

Alte referate despre: puterea exemplului, operatii cu puteri exemple, puterea exemplului personal

Efectele actului juridic civil

9. “Conventia nu cuprinde decat lucrurile asupra carora se pare ca partile si-au propus a contracta, oricat de generali ar fi termenii cu care s-a incheiat” (art.984 .civ)

Alte referate despre: efectele actului juridic civil, principiile efectelor actului juridic civil, principiul relativitatii efectelor actului juridic civil

Acte necesare pentru infiintarea unei firme

Acte doveditoare pentru sediu:
Dovada detinerii cu titlu legal a spatiului se poate face cu: (copii)
- contract de vanzare-cumparare;
- contract de inchiriere sau subinchiriere inregistrat la organele fiscale locale, in maximum 15 zile de la data semnarii (conform Legii 181/1997);
- contract de asociere in participatiune;
- contract de leasing imobiliar;
- contract de comodat, de uz, uzufruct;
- certificat de mostenitor;
- extras din cartea funciara.

Alte referate despre: acte necesare pentru infiintarea unei firme, acte necesare pt infiintarea unei firme, actele necesare pentru infiintarea unei firme

Suspendarea contractului de munca prin act unilateral al patronului

-are un caracter comutativ, deoarece atât prestaţia, cât şi cea a angajatorului sunt cunoscute încă de la început, din momentul încheierii contractului.
-se încheie intuitu personae (cu luarea în considerare a calităţilor persoanei care urmează a presta munca şi, respectiv, a condiţiilor pe care le oferă angajatorul.
-este un contract cu executare succesivă, în timp.
-nu poate fi afectat nici de o condiţie suspensivă, nici o condiţie rezolutorie; excepţional, poate fi afectat de un termen extinctiv (atunci când legea permite încheierea contractului individual de muncă pe o durată determinată) sau de un termen suspensiv.

Alte referate despre: suspendarea contractului de munca, suspendarea contractului de munca referat, suspendare contract de munca

Privire comparativa intre actul administrativ si contractul administrativ

Actul administrativ este acea forma principala a activitatii organelor administratiei publice, care consta intr-o manifestare unilaterala si expresa de vointa de a da nastere, a modifica si astinge drepturi si obligatii, in realizarea puterii publice, sub controlul principial de legalitate al instantelor judecatoresti.Contractele administrative sunt acte juridice bilaterale sau multilaterale pe care le incheie structurile administratiei publice cu cei administrati, acte care cuprind un acord de vointa generator de drepturi si obligatii pentru partile contractante. Spre deosebire de contractele de drept civil, contractele administrative sunt supuse unor reguli de drept public care fac parte din regimul juridic administrativ.

Alte referate despre: privire comparativa intre actul si contractul administrativ, referat privire comparativa intre actul si contractul administrativ, privire comparativa intre actul si contractul administrativ-referat

Principiul fortei obligatorii a actului juridic

Prin excepţii de la principiul forţei obligatorii înţelegem acele situaţii juridice în care, dispărând raţiunile care întemeiază principiul, acesta nu se mai justifică. Caracteristic cazurilor ce constituie excepţii de la acest principiu este faptul că ele sunt în afara voinţei părţii sau părţilor actului juridic. Aceste cazuri sunt, fie în sensul restrângerii, fie în sensul extinderii prelungirii forţei obligatorii a actului.

Alte referate despre: principiul fortei obligatorii a actului juridic civil, principiul fortei obligatorii a actului juridic, principiul fortei obligatorie a actului juridic civil

Nulitatea actului juridic

Pentru o mai buna intelegere a nulitatii este necesar sa o delimitam de alte cauze de ineficacitate a actului juritic civil cum ar fi: rezolutiunea, rezilierea, caducitatea, revocarea, inopozabilitatea.
a)Nulitate - rezolutiune. Delimitarea presupune cunoasterea conceptelor in cauza, semnaland asemanarile si deosebirile de regim juritic dintre ele.Nulitatea reprezinta lipsirea de efecte a unui act juridic incheiat cu nerespectarea normelor privind conditiile de validitate.

Alte referate despre: nulitatea actului juridic civil, nulitatea actului juridic, efectele nulitatii actului juridic

Modalitatile actului civil

Conceptia dreptului roman contemporan asupra nulitatii actului juridic este aceea a unei nulitati in principiu partiale si remediabile, nulitatea actului juridic avand menirea de a suprima numai efectele care contravin dispozitiilor legale incalcate la incheierea actului, lasandu-se neatinse celelalte efecte.

Alte referate despre: modalitatile actului juridic civil, actul civil, nulitatea actului civil

Act venetian-conceptia despre iubire a personajelor

Conform acestei legi,el nu-si gaseste vreo vina:”Ce sunt eu vinovat?”;”Eu mint femeile?dar unde e pacatul?Si daca le-as spune adevarul?Cand mi s-a dat mica Diata ,mi se parea ca am s-o iubesc o vesnicie…Dupa o saptamana eram obosit de ea.” Nici la Alta “cel mai fermecator ticalos din Venetia” nu e capabil sa vada dincolo de frumusetea ei ,sa intrezareasca zbuciumul dragostei ei pasionale; cuvintele ei nu-l ating si declara senin ca femeile nu pot fi intelese.

Alte referate despre: caracterizarea personajelor din act venetian, act venetian caracterizarea personajelor, act venetian personaje

Act constitutiv - contract de societate

Art.6.-Obiectul de activitate al SOCIETATII consta in urmatoarele:
Producerea de mobila , cherestea, pal si alte produse din lemn;
Comercializarea in tara si in strainatate a produselor enumerate la pct. a )prin depozite si magazine proprii sau ale unor persoane en-gros si en-detail , inclusiv in targuri, expozitii, piete special amenajate, cu respectarea legislatiei in vigoare .

Alte referate despre: actul constitutiv contractul de societate si statut, act constitutiv contract de societate pe actiuni, act constitutiv contract de societate

Actul de la 23 august 1944

Primei i se datoreaza si formarea, dintre prizonieri romani din U.R.S.S., a Diviziei"Tudor Vladimirescu". in aprilie 1944, desi numit de Comintern inca din aprilie 1940, Stefan Foris a fost inlaturat din functia de secretar general al partidului si inlocuit cu o conducere compusa din Constantin Parvulescu, Emil Bodnaras si losif Ranghet. Ulterior, in septembrie 1946, Foris a fost ucis de catre proprii tovarasi de idei. Aflat in evidenta inferioritate numerica, dar intrevazand in apropierea Armatei Rosii sansa aducerii sale la putere, partidul comunist a acceptat compromisul unor aliante politice pentru a-si atinge mai repede scopurile.

Alte referate despre: actul de la 23 august 1944, consecintele actului de la 23 august 1944, urmarile actului de la 23 august 1944
Referate afisate : 14
Medie note: 8.85 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles