Actele martirice

Acte martirice

a) Copii de pe procesele verbale de judecată, obţinute de creştini de la tribunale; acestea se numesc propriu-zis „acte” (acta) şi sunt de mare valoare istorică.

b) Altele sunt povestiri scrise de creştinii contemporani, martori ai întâmplărilor, sau pe baza mărturiilor unor martori contemporani, care fără să fie de faţă la chinurile martirilor, au istorisit suferinţele acestora din auzite. Uneori şi-au scris pătimirea lor, până aproape de moarte, martirii însuşi, ca Sfânta Perpetua. Aceste istorisiri ale arestării, judecării, chinurilor şi morţii lor martirice, se numesc în general ,,martirii”. Valoarea lor este mare pentru credinţa şi viaţa credincioşilor, în epoca persecuţiilor din timpul împăraţilor romani. Ele se citeau la cult, pentru îmbărbătarea şi edificarea credincioşilor.

c) În afară de cestea, s-au scris mai târziu numeroase povestiri despre martiri, cu caracter nesigur sau legendar, ca literatură pioasă.

În afară ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 566
Materia: Religie

Antim Ivireanu

In scrierile sale a conturat atmosfera vremii in care a trait, observând neajunsurile si condamnând scaderile, facându-ne noua o imagine a starilor de lucruri din Tara Româneasca in jurul anului 1700.
Se constata in acea vreme o intarire in putere a unui mic numar de familii boieresti cu intinse mosii, in frunte cu familia Cantacuzino, in mâinile carora se concentreaza cea mai mare parte a pamânturilor din tara si care devin atot puternici pe domeniilor lor.

Alte referate despre: antim ivireanu, didahiile lui antim ivireanu, mitropolitul antim ivireanu

Universul Enigmatic

Aceasta formatiune este denumita nucleu se poate gasi in dreptul constelatiei Sagittarius (sagetator), zona cu cea mai mare densitate de astir a sistemului Caii Lactee. Nuse poate privi in interiorul nucleului pentru ca este inconjurat de nori de praf foarte densi. In discul inconjurator stelele se grupeaza in jurul anumitor brate de spirala ce pornesc din nucleu. Galaxia noastra este una din galaxiile spirale ale universului. Asemanator cu alte galaxii, si acesta se roteste circular in univers. Privita de departe poate fi vazuta ca o roata de flacari cu multe tepuse.

Specialistii au definit citeva brate de spirale de galaxie prin studierea raspindirii si directiei de miscare a sistemelor. Cu ajutorul radiotelescoapelor au constat pozitia norilor gazosi de hydrogen in bratele spiralei. Bratele apropiate de noi sunt Orion, bratul Carina si sa demonstrat ca exista si un brat Centaurus. Acele brate se gasesc in constelatiile de la care au primit numele.

Alte referate despre: universul enigmatic, univers enigmatic, ppt universul enigmatic al chimiei

De la misticism la martiriu; puterea exemplului

Intr-adevar, asa cum apare in Evanghelii, Iisus pare sa preia treptat rolul sau de Mesia. In fata judecatorilor sai, el nu da nici un semn de indoiala. Acest lucru ii semneaza condamnarea la moartae: pentru preotii evrei este o blasfemie. Pentru autoritatile religioase, acest Iisus este un iluminat periculos pentru ordinea publica. Deci, va fi crucificat.

Alte referate despre: puterea exemplului, operatii cu puteri exemple, puterea exemplului personal

Actele necesate pentru deschiderea unei firme

De asemenea pe baza autorizatiei obtinute se pote cere inmatricularea Camera De Comrert si Industrie a judetului pe baza careia se obtine certificatul de inmatriculare a firmei.

Alte referate despre: acte necesare pentru deschiderea unei firme, acte necesare pt deschiderea unei firme, acte necesare pentru deschidere de firma

Actele Parlamentului in Romania - licenta

Magistraturii,a instanţelor judecătoreşti ,a Ministerului Public şi a Curţii de Conturi;
m) regimul juridic general al proprietăţii şi al moştenirii;
n) organizarea generală a învăţământului ;
o) organizarea administratiei publice locale, a teritoriului, precum şi regimul general privind autonomia locală;
p) regimul general privind raporturile de muncă, sindicatele,patronatele,precum şi protecţia socială;
q) statutul minorităţilor naţionale în România;
r) regimul general al cultelor;
s) celelalte domenii pentru care în Constituţie se prevede adoptarea de legi organice;

Alte referate despre: actele parlamentului romaniei, actele parlamentului, actele parlamentului in romania

Metodologia procedura si actele controlului financiar

Referat despre Metodologia procedura si actele controlului financiar
Noţiunea de metodologie îşi are originea în cuvântul ”methodus”, care în traducere liberă din limba latină semnifică “un mod de acţiune”.
Metodologia de exercitare a controlului financiar reprezintă “intercondiţionarea cu caracter ştiinţific şi normativ a procedeelor şi modalităţilor, principiilor şi mijloacelor care fac posibilă acţiunea de control” şi are drept scop realizarea procesului de cunoaştere a unui fenomen, a unui proces sau a unei activităţi economice prin raportarea modului concret de manifestare a acestora la prevederile legale, normele sau instrucţiunile prin care au fost definite.

Alte referate despre: referat despre metodologia procedura si actele controlului financiar, metodologia procedura si actele controlului financiar, metodologia procedura si actele controlului fiscal

Actele administrative

Contractele administrative se incheie intre o autoritate a administratiei publice si un particular, in baza acordului de vointa intre partile contractante, clauzele cele mai importante ale acestor contracte fiind stabilite in mod unilateral de catre administratie prin caietul de sarcini. Toate clauzele stabilite prin caietul de sarcini devin valabile numai dupa ce au fost inserate in in contract, in timp ce toate celelalte clauze care se stabilesc intre parti de comun acord formeaza partea conventionala a contractului administrativ.

Alte referate despre: acte administrative, clasificarea actelor administrative, efectele actelor administrative

Actele de concurenta neloiala

Subsecţiunea I. Imitarea produsului
Imitarea produsului se poate realiza în două modalităţi: copia servilă şi copia cvasiservilă. Prima dintre acestea implică o imitaţie profundă, dincolo de aspectul exterior al produsului, în specificitatea sa tehnică, în caracteristicile şi funcţionalitatea sa.

Alte referate despre: acte de concurenta neloiala, actele de concurenta neloiala, reglementarea si sanctionarea actelor de concurenta neloiala

Istoria medicinei

Erau numiti doi medici tineri, care faceau parte din personalul spitalului, si care asigurau asistenta medicala.Ingrijirea pe care fratii infirmieri o arata bolnavilor trebuia manifestata in tot ce fac acestia, cu credinta ca oridecate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti neinsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut (Matei, 25, 40).

Alte referate despre: istoria medicinei, istoria medicinei referat, istoria medicinei romanesti

Principiul rolului activ al judecatorului

Obligatia instantei este de a se pronunta asupra obiectului cererii dedusa judecatii care constituie garantia aplicarii principiului disponibilitatii, consacrat prin art. 129 alin. (6) Cod procedura civila. Judecatorul nu poate solutiona un litigiu decat pe baza cererii partii interesate si numai in limitele sesizarii, principiul disponibilitatii cuprinzand in continutul sau prerogativa dreptului reclamantului de a determina limitele actiunii.

Alte referate despre: principiul rolului activ al judecatorului in procesul civil, principiul rorlului activ al judecatorului in procesul civil, principiul rolului activ al judecatorului referat

Economia comertului

Pentru stabilirea locului comertului in ansamblul economiei nationale, se precizeaza continutul ramurii comertului si se evidentiaza conexiunile cu celelalte sfere si ramuri ale economiei.O multitudine de factori economici, tehnici si sociali determina evolutia contemporana a comertului, in general, si a celui romanesc, in particular, cunoasterea evolutiei lor fiind conditia anticiparii dezvoltarii comertului si formularii exigentelor dezvoltarii lui.

Alte referate despre: economia comertului, referat economia comertului, republica moldova- etapa actuala vata economica comertul finantele

Economia ca stiinta ppt

Termenul a fost consacrat de francezul Antoine de Montchrestien, prin al sau "Tratat de economie politica" (1615). Acest termen provine de la trei cuvinte de origine greaca: oikos (gospodarie, gospodarire), nomos (lege, regula) si polis (orase, cetate). In traducere libera, economia politica semnifica regulile (legea) de gospodarire a societatii. Economia elaboreaza, gestioneaza si foloseste atat concepte si legi riguroase care pot fi testate prin raportare la realitatea economica evidenta (empirica), cat si judecati de valoare prin care actele si faptele economice sunt apreciate.

Alte referate despre: economia si stiinta economica rolul ei in viata societatii, importanta economiei ca stiinta, economia si stiinta economica

Modificarea societatilor comerciale

Modificarea societatilor comerciale
Prin modificarea societatilor comerciale se înteleg toate schimbarile privind elementele prevazute în actul constitutiv. Astfel, societatea comerciala continua sa existe, subzista ca persoana juridica, chiar daca se modifica unele dintre datele pe care le-a avut
la constituire.

Alte referate despre: modificarea societatilor comerciale, modificarea societatilor comerciale referat, referat modificarea societatilor comerciale
Referate afisate : 14
Medie note: 8.39 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles