Activitatea de evaluare a intreprinderii caen

Activitatea de evaluare a intreprinderii

Referat despre Activitatea de evaluare a intreprinderii
A. Cunoasterea preliminara, care consta in prima luare de contact cu factorii decizionali din intreprindere si primirea documentatiei minimale in care se prezinta aspecte generale si sarcinile pentru echipa de evaluatori.

Cunoasterea preliminara se poate realiza in doua moduri:
- prin cumpararea “Caietului de sarcini”, atunci cand selectia echipei de evaluatori se realizeaza prin licitatie publica;
- prin vizita la intreprindere si discutii preliminare cu factorii decizionali, atunci cand alegerea echipei de evaluatori se realizeaza prin negocierea directa.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 1872
Materia: Management

Evaluarea intreprinderii

In Romania evaluarea s-a facut necesara o data cu declansarea procesului de privatizare. Prin privatizare se intelege transferul proprietatii statului in sectorul privat, deci dezetatizare, adica separarea sferei de influenta a statului de cea a intreprinderilor, ceea ce presupune dezvoltarea unor mecanisme descentralizate de reglementare economica, de stimulare a competitiei si de transfer al riscului catre proprietari de drept privat, obligand la o administrare eficienta.

Alte referate despre: evaluarea intreprinderii, referat evaluarea intreprinderii, evaluarea intreprinderii referat

Evaluarea infrastructurii si a managementului cunostintelor pentru strategia de afaceri

5.Un obiectiv important pentru unitate il reprezinta identificarea principalilor stakeholderi („detinatori de interese”) si a problematicii acestora, a obiectivelor pe care le urmaresc, ca premisa importanta a armonizarii diferitelor categorii de interese. In pofida tendintei des intalnite in randul firmelor de a pune accentul pe categoria asociatilor, comparativ cu celelate categorii de stakeholderi, in cadrul firmei s-a impamantenit atentia deosebita acordata clientilor.

Alte referate despre: managementul cunostintelor, management cunostinte, managementul cunostintelor referat

Despre evaluarea intreprinderii

b. Metode înscrise în abordarea prin comparatie:
- Metoda comparatiei cu societati similare cotate sau cu tranzactii de pachete minoritare (actiuni la firme cotate). Ratele de valoare sau multiplicatorii (de ex. Price Earning Ratio – PER) rezulta din tranzactii realizate pe piata financiara (în marea majoritate a cazurilor este vorba de pachete minoritare de actiuni).
- Metoda comparatiei cu vânzari de firme similare necotate (piata de achizitii si fuziuni), în care baza de comparatie o reprezinta tranzactiile cu întreprinderi în ansamblul lor sau tranzactii cu pachete majoritare, de regula având în vedere piata întreprinderilor necotate.
- Metoda comparatiei cu tranzactii anterioare sau cu oferte de tranzactii cu participatii la capitalul întreprinderii evaluate. Modul de estimare a valorii se bazeaza pe tranzactii anterioare, oferte sau acorduri care vizeaza proprietatea asupra întreprinderii evaluate.

Alte referate despre: referate evaluarea intreprinderii, evaluarea intreprinderii studiu de caz, studiu de caz evaluarea intreprinderii

CORAV - Corelarea activitatilor unei intreprinderi

CORAV - Corelarea activitatilor unei intreprinderi
Pentru export, fiecare întreprindere poate fabrica maximum trei produse, denumite alfa, beta si gama. Deşi de o mare complexitate, aceste produse se caracterizează printr-un ciclu scurt de producţie - o lună - şi un indice de elasticitate pe piaţă ridicat. În procesul fabricării lui alfa, beta şi gama se utilizează trei materii prime care se procură în exclusivitate din import, pe lângă unele materiale achiziţionate de pe piaţa internă, care nu se specifică încă în mod expres în joc.

Alte referate despre: plan activitate al intreprinderii, plan de activitate al intreprinderii, activitatea unei intreprinderi

Evaluarea si factorii de mediu

Conform legislatiei in vigoare, atat la infiintarea unei societati comerciale, cat si la dizolvarea acesteia fie pe cale administrativa (legea 31/1991), fie judiciara (legea 64/1995), trebuie obtinute autorizatii de mediu de la Agentia Teritoriala de Protectie a Mediului. Obtinerea acestei autorizatii, in aczul unor activitati economice implica indeplinirea unor conditii, care, de cele mai multe ori, inseamna investitii in echipamente si instalatii de reducere a factorilor poluanti.

Alte referate despre: evaluarea calitatii factorului de mediu, evaluarea starii factorilor de mediu, evaluarea calitatii factorului de mediu la poluarea apei

Finantele intreprinderii

Bazele conceptuale ale fiecărei ştiinţe pot fi formulate prin definirea obiectului de studiu. Obiectul de studiu al finanţelor întreprinderii sunt relaţiile financiare, resursele financiare şi fluxurile financiare.
În vederea obţinerii unei înalte eficienţe, unui profit maxim, activitatea financiară a întreprinderilor trebuie organizată în mod ştiinţific pornind de la obiectivele pe care şi le propune fiecare întreprindere, ţinând seama de cerinţele economiei de piaţă, de exigenţele cererii şi ofertei.

Alte referate despre: finantele intreprinderii, probleme rezolvate la finantele intreprinderii, finantele intreprinderii referat

Active

• Titlurile de participare reprez o forma de infliltrare in capiatlul unei soc prin cumpararea de actiuni sau parti sociale in scopul detinetii lor pe o peroada indelungata si obtinerii de dividende.Actiunea este o hartie de valoare care da dreptul detinatorului sa primeasca dupa suma imobilizata o cota-parte din profitul sau sub forma de dividend.

Alte referate despre: importanta riurilor si lacurilor in activitatea omului, active, vulcani activi

Tendinte in activitatea bancara din Romania

Tendinte in activitatea bancara din Romania
Realizări: Continuarea procesului de restructurare si privatizare. Creşterea calităţii serviciilor prestate şi educarea populaţiei. Stimularea atragerii în sistemul bancar a economiilor agenţilor economici si populaţiei. Modernizarea sistemului de plaţi, prin dezvoltarea sistemului electronic de plata. Intensificarea operaţiunilor pe piaţa de capital. Dezvoltarea de instituţii financiare specializate pentru activităţi de leasing, brokeraj, asigurări, investment banking, fonduri de investiţii, fonduri de pensii, etc. Accelerarea procesului de integrare economica a României în structurile economice europene.

Alte referate despre: orientari si tendinte in activitatea bancara contemporana, tendinte in activitatea bancara din romania, tendinte in activitatea bancara

Riscul de conducere a intreprinderii

Amazon.com., de exemplu, poate fi vazuta ca facand alegeri tehnologice care creeaza o infrastructura flexibila. Deciziile specifice de tehnologie de informare nu numai ca atenueaza consecintele unor posibile rezultate adverse, dar permit si o rapida adaptare a companiei la capitalizarea pe noi oportunitati de afaceri-ceea ce este foarte important. Si cateva din investitiile tehnologiei de informare ale Amazon sunt platforme, solutii de fundare care sa le permita adaptarea modelului lor de afacere ca necesar in urmarea investitiilor.

Alte referate despre: riscul si gestiunea riscurilor intreprinderii, conducerea unei intreprinderi, decizia in activitatea de conducere a intreprinderii de servixcii

Abordarea prin comparatie in evaluarea intreprinderii

Elementele de comparatie reprezinta acele caracteristici ale afacerii/actiuni evaluate care stau la baza diferentelor de pret de tranzactionare.Dintre elementele importante in evaluare retinem urmatoarele In mod formal elementele de comparatie se reduc la rate de "valoare/evaluare" care de regula, reprezinta rapoarte intre preturile de tranzactionare si indicatori financiari ca: profitul, cifra de afaceri, activul net contabil, cash-flow-ul ,etc. Aceste rate de evaluare trebuie sa fie consistente si comparabile, cerintele explicite referitoare la acestea fiind urmatoarele:

Alte referate despre: abordarea prin comparatie in evaluarea intreprinderii, evaluarea intreprinderii-abordarea pe baza de active, referat abordarea patrimoniala si evaluarea intreprinderii

Mediul extern al intreprinderii - Studiu de caz la S.C. URSUS Breweries S.A.

Mediul extern al intreprinderii - Studiu de caz la S.C. URSUS Breweries S.A.
1. Factorii economici

SABMiller Plc este unul dintre cei mai mari producători de bere din lume, cu operaţiuni de producţie şi distribuţie în peste 60 de ţări de pe 5 continente. Ocupă locul 2 atât în China (cea mai mare piaţă a lumii din punct de vedere al volumului), cât şi în SUA, cea mai profitabilă piaţă berii din lume. În Europa şi Africa, ocupă unul dintre primele trei locuri pe aproape toate pieţele în care ne desfăşurăm activitatea, inclusiv în Africa, unde suntem prezenţi datorită alianţei noastre strategice cu Castel.

Alte referate despre: mediul extern al intreprinderii studiu de caz, mediul extern al intreprinderii studiu de caz la sc ursus breweries sa, mediul extern al intreprinderii studiu de caz ursus
Referate afisate : 14
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles