Adeptii new age

Daca hindusii, adeptii New Age, budistii, musulmanii si crestinii se inchina aceluiasi Dumnezeu

HINDUISMUL Majoritatea hindusilor se închina la o multime de zei si zeite, în jur de 300.000. Toti acesti zei converg catre un spirit universal numit Ultima Realitate sau Brahman. Brahman nu este un zeu, ci mai degraba o stare de unicitate ultima. Pozitia pe care hindusii o adopta în viata se bazeaza pe faptele din viata lor anterioara. În cazul în care comportamentul lor a fost unul rau, ei vor avea probleme mari în viata de acum. Scopul unui hindus este sa fie eliberat de legea karmei, adica sa devina liber prin continue reîncarnari.

Sunt trei cai posibile de a încheia acest ciclu al karmei:
1. Fiind devotat oricarui zeu al hinduismului;
2. Crescând în cunoastere prin meditatii, ajungând la cunostinta faptului ca circumstantele vietii nu sunt reale, ca eul este o iluzie si numai starea de Brahman este reala; 3. Fiind dedicat diferitelor ceremonii si ritualuri religioase. Hindusul are libertatea sa aleaga ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 1166
Materia: Religie

Crestinismul

In Ierusalim, numarul celor ce credeau in Hristos era tot mai mare, la un moment dat Apostolii nemaiputand face fata cu sfatul. Asa ca au hirotonit sapte diaconi ca ajutatori. Sfintirea lor ca diaconi a fost facuta prin punerea mainilor Apostolilor peste capetele lor si prin rugaciune. Mai-marii evreilor si cei necredinciosi au inceput deja sa-I prigoneasca, Sfantul Stefan fiind chiar ucis cu pietre pentru credinta lui.

Alte referate despre: crestinismul, aparitia crestinismului, crestinismul referat istorie

Religiile lumii

ISLAMUL
Musulmanii cred că este un singur Dumnezeu, numit Alah, care este infinit superior existenţei umane. Alah este văzut ca şi creator al univresului şi sursa oricărui bine şi rău. Tot ce se intâmplă este voia lui Alah. El este un judecător puternic şi aspru, care va arăta milă celor ce-l urmează în funcţie de faptele lor bune şi devotamentu religios. Relaţia unui musulman cu Alah este una de slujire. Musulmanii venerează câţiva profeţi, printre care se numără şi Mohamed, considerat ultimul dintre ei. Cuvintele şi felul lui de viaţă constituie o autoritate pentru musulmani.

Alte referate despre: religiile lumii, religiile lumii referat, religile lumii

Crestinismul timpuriu

Opinia cea mai raspindita printre teologii si istoricii romani este ca traditia dupa care Sf. Apostol Andrei ar fi predicat in partile noastre, sprijinita de Hipolit Romanul si de Doctrina siriaca a Apostolilor (care vorbeste de Gothia), nu pierde din credibilitatea prin aceea ca alti scriitori patristici atribuie aceluiasi apostol, ca arie misionara, largi zone din Peninsula balcanica. Poate ca aria sa misionara a fost mai intinsa.

Alte referate despre: crestinismul timpuriu, ideile politice ale crestinismului timpuriu, dacia crestinismul timpuriu

Comuniunea cu Hristos

Comuniunea cu Hristos
,, În coliba-ntunecoasă
Din carne şi os lucrată,
A intrat Hristos deodată,
Nu făclie ce se stinge,
Nu icoană ce se frânge,
Ci El însuşi , Trup şi Sânge”
Colind de Vasile Voiculescu

La plinirea vremurilor, Dumnezeu milostivindu-se spre neamul omenesc, l-a readus la viaţă şi fericirea statornică şi veşnică prin trimiterea, Întruparea, activitatea Mesianică, Răstignirea şi Jertfirea Fiului Său, Dumnezeu Cuvântul. Acum i se dă posibilitatea omului păcătos de a se întoarce la Dumnezeu asemenea fiului risipitor şi să se cureţe de păcate după rânduielile Divine existente în Sfânta Biserică Ortodoxă, prin baia Botezului, prin Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie.

,,Luaţi, mâncaţi, Acesta este trupul Meu”, ,,Beţi dintru Acesta toţi, că Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi alţi se varsă spre iertarea păcatelor”, ,,Aceasta să faceţi întru pomenirea Mea” ...

Alte referate despre: referate religie comuniunea cu hristos, comunitate comuniune intru hristos, referat despre comuniunea cu hristos

Cel mai mare dar - eseu despre dragostea lui Dumnezeu si nerecunostinta omului

Iisus Hristos a venit pe pamant ca sa rascumpere multele si gravele
noastre greseli; si noi l-am urat pentru acesta, noi L-am batjocorit
si L-am ucis in chinuri. Dar El ne iubeste.

Alte referate despre: eseu despre dragostea lui dumnezeu, eseu despre dragoste, eseu de dragoste

Hinduismul

Desi hindusii cred si fac multe lucruri aparent contradictorii, nu numai la oameni diferiti, dar si în viata religioasa a unui singur om se observa acest lucru, fiecare individ urmeaza un anumit tipar care da forma si sens vietii lui. Nu exista o ordine doctrinala sau ierarhica în hinduism, dar complicata ierarhie sociala(inseparabila de religie) da fiecarei persoane un sentiment de aparteneta la un întreg. Autoritatea canonica suprema pentru toti hidusii este Vedasul. Cel mai vechi din cele patru Vedasuri este Rig-Veda, care a fost scris într-o forma antica a limbii sanscrite. Acest text, probabil scris între 1300 si 1000 î.Hr. si care contine 1028 de imnuri pentru multe zeitati, a fost memorat în întregime si pastrat pe cale orala pâna an ziua de azi. Rig-Vedaul a fost întarit de doua alte Vedauri, Yajur-Veda si Sama-Veda.

Alte referate despre: hinduismul, hinduism, hinduismul referat

Panica la New York referat Mass-Media

Nici cei prezenţi la faţa locului nu ştiau ceea ce s-a întamplat. Se presupune că din cauza că oraşul Manhattan este o zona rezidenţiala şi cu birouri si că este o zona foarte bogata a oraşului se include ipoteza unuiu atac terrorist , aceasta ipoteza bazându-se pe faptul ca în anul 2001 exact cu 5 ani şi o luna inainte au mai avut loc atentate .

Alte referate despre: panica la new york referat mass-media, panica la new york, mass media

New York

New York is a shopper’s paradise.But New York is much more than shopping.It’s a city of landmarks:Rockefeler Center with it’s beautiful Art Decco architecture;Grand Central Terminal;The New York Stock Exchange.

Alte referate despre: new york, referat new york, new york referat

New York

Midtown: 57th Street
57th Street is the home of the Russian Tea Room an Cargenie Hall. Entertaining “theme” restaurants are springing up all the time. Planet Hollywood, whose owners are Arnold Schwarzeneger, Bruce Willis and Silverster Stallone, offers good American fare, you can eat surrounded by movie memorabilia like the costume that Judy Garland wore in THE WIZARD OF OZ, Kim Basinger’s handcuffs from 9 ˝ WEEKS and Arnold Schwarzeneger’s Terminator face. The street’s olders theme restaurant is the Hard Rock Café. The starting point for one of New York’s laterst and most entertaining tourist attractions is the “Rock and Roll Tour NY”.

Alte referate despre: referat despre new york, new york in perioada interbelica, new york referat geografie

New Delhi

New Delhi este un oras situat in nordul Indiei, pe raul Yamuna si este capitala tarii. New Delhi a fost construit intre anii 1912-1929 pe un loc din apropierea orasului Delhi. Acest loc a fost ales pentru a inlocui vechea capitala a Indiei, Calcutta. New Delhi a fost inagurat capitala a Indiei in anul 1931. New Delhi

Alte referate despre: new delhi, new delhi referat, referat new delhi

Effects of Hurricane Katrina in New Orleans

A 1999-2001 study using LIDAR technology found that 51% of the terrestrial surface of the contiguous urbanized portions of Orleans, Jefferson, and St. Bernard parishes lie at or above sea level, with the highest neighborhoods at 10-12 ft (3.05-3.66 m) above mean sea level, while 49 percent lies below sea level, in places to equivalent depths.
In 1965, heavy flooding caused by Hurricane Betsy brought concerns regarding flooding from hurricanes to the forefront.
That year Congress passed the Flood Control Act of 1965 which, among other issues, gave authority for design and construction of the flood protection in the New Orleans metropolitan area to the Corps of Engineers subject to cost sharing principles, some of which were waived by later legislation. The local municipalities were charged with maintenance once the projects were completed.

Alte referate despre: new orleans, new orleans referat, the american city of new orleans music

Cultura muncii in organizatia mea CallPoint New Europe

Call Point New Europe este o organizaţie europeană, un centru de apel, ce a luat fiinţă în 2004 şi care intenţionează să deschidă mai multe puncte de lucru în Europa de Est. În prezent organizaţia are două platforme, în două ţări : Romania (Bucureşti) şi Bulgaria (Sofia şi Plovdiv). Platforma din România s-a deschis în anul 2007 şi reprezintă un punct de lucru al organizaţiei CallPoint New Europe.

Alte referate despre: cultura muncii in organizatia mea callpoint new europe, cultura muncii in organizatia mea, callpoint new europe

Computer in the new world

Computers in automobiles regulate the ..... of fuel, thereby
increasing gas mileage. Computers also entertain, creating digitized
sound on stereo system or computer--animated features from a digitally
encoded laser disc. Computer programs, or applications exist to aid
every level of education, from programs that teach simple addition or
sentence construction to programs that teach advanced calculus.
Computer are used extensively in scientific research to solve
mathematical problems displays complicated data, or model systems that
are too costly or impractical to build, such as testing the air floro
around the next generation of spaces shuttles. When a computer is
turned on it searches for instructions in it's memory. Usually, the
first set of these instructions is a special program called the
operating system which is the software that makes the computer work.
Popular operating system such as Microsoft Windows and the Macintosh
system have a graphical ...

Alte referate despre: computer in the modern world, brave new world, discoverer of a new world

New Zeeland

History Introduction
While New Zealand is a relatively young country, it has a rich and fascinating history, reflecting both our Maori and European heritage. Amazing Maori historic sites and taonga (treasures), some dating back almost a thousand years, are a contrast to many beautiful colonial buildings. A walk around any New Zealand city today shows what a culturally diverse and fascinating country we have become.

Alte referate despre: new zeeland, new zeeland ro, referate infrastructura new zeeland

Philosophical consideration on the human cognitive aging

Certainly, all this facts are effects of some physiological causes and will have a biophysical and biochemical explanation, but maybe we will have also a need of a specific philosophical or philosophico-scientific interpretation. It seems that, the continuous diminution of the neuronal quantity and quality, the diminution of the speed of transmission of the electrical signals that is caused by some neuronal qualitative changes (of myelin sheath) as wel as the reduction of the interneuronal connections (of the number and of the density of synapses) have a fundamental role in the explanation of the neurocognitive aging.

Alte referate despre: avantajele si limitele terapiei cognitiv comportamentale, procesele cognitive, procese psihice cognitive

Towards a philosophy of gerontology - version 5

0.
0. And, may be, every domain of reality or even the posibility can to
become an object for philosophical reflection, but much more those
themes wich are more compatible with its fundamental philosophycal
ideal: wisdom. Reasoning thinking, and its forms, is the necesary
condition of human wisdom, but it is not enough. What it can be
wisdom? Or, at least, in great lines, with what it is
incompatible? Wisdom cannot mean ignorance, therefore it is
compatible with cognition. However, wisdom cannot mean any
knowledge: philosophy is not identical neither with science, nor
with religion or art. And, some proper objects for cognitive
philosophy, had been showed before . On the other hand, wisdom
cannot mean insuficient inteligence, therefore it must involve
also inteligence. In absolute, inteligence involve the capacity of
solving problems, indifferent of their importance or values for
humans. ...

Alte referate despre: generations attitude towards school and study, young person s philosophy of life, a young person philosophy of life
Referate afisate : 17
Medie note: 7.97 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles