Aderarea turciei la ue

Aderarea Turciei la UE, marul discordiei in Parlamentul European

Turcia, tara de pe doua continente Franta si SUA nu au ajuns la un acord in privinta integrarii Turciei in Uniunea Europeana, sustinuta de presedintele american Barack Obama, dar respinsa de omologul sau Nicolas Sarkozy, relateaza AFP. "Suntem de acord asupra obiectivului ca Turcia sa joace pe deplin rolul de pod intre Orient si Occident. Diferenta apare in ceea ce priveste modalitatile.

Pozitia traditionala a Statelor Unite este de sustinere a integrarii in UE, in timp ce punctul de vedere al Frantei nu sprijina aderarea Turciei la Uniune", a declarat presedintele francez. La randul sau, presedintele american a recunoscut ca Statele Unite nu pot "dicta criteriile care se aplica pentru aderarea la Uniunea Europeana, intrucat nu sunt membre ale Uniunii Europene", dar considera ca integrarea Turciei ar fi importanta, deoarece aceasta tara este "un aliat foarte important in cadrul NATO".

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 256
Materia: Stiinte Politice

Aderarea Romaniei si a Bulgariei

Extinderea UE este rezultatul hotararii de a imparti cu alte state beneficiile obtinute de Europa Occidentala prin crearea unei zone stabile, unde razboiul a devenit imposibil. UE are responsabilitatea de a ajuta tarile vecine sa se dezvolte din punct de vedere economic si democratic, in paralel cu promovarea stabilitatii si securitatii. Acest ideal isi are radacinile in experienta acumulata datorita tulburarilor manifestate pe continentul european in anii interbelici, a distrugerilor cauzate de ultimul razboi si a optimismului care a inceput sa se manifeste in perioada de dupa razboi.

Alte referate despre: referat aderarea romaniei si a bulgariei la ue, aderarea bulgariei la ue, aderarea romaniei si bulgariei la uniunea europeana

Turcia - raport de tara

Pamanturile Turciei sunt situate in locul in care trei continente alcatuiesc lumea veche. Asia, Africa si Europa sunt mai aproape una de alta si constituie punctul unde se intalnesc Europa si Asia. Din punct de vedere geografic, tara este situata in jumatatea nordica a emisferei intr-un punct care este la aproximativ jumatatea drumului intre ecuator si polul nord, de la o longitudine de 36 grade N la 42 grade N si la o latitudine de la 26 grade E pana la 45 grade E. Turcia are o forma aproximativ dreptunghiulara si 1,660 km.

Alte referate despre: turcia raport de tara, raport de tara turcia, raport de tara

Parlamentul European

Parlamentul European.I.2. Scurt istoric al înfiinţării şi funcţionării Parlamentului european.Ideea unei uniuni între popoarele, naţiunile europene, respectiv crearea unui Parlament europeana a apărut cu secole în urmă (mai precis secolele XVII-XVIII), fiind tratată şi dezvoltată de către filosofi, scriitori, regi, împăraţi, istorici, jurişti, politicieni şi oameni de stiinţă de pe bătrânul continent. In 1693, William Penn (primul guvernator al Pennsylvaniei) într-una din operele sale a elaborat un proiect al Uniunii Europene, scopul acestei uniuni trebuind să fie asigurarea păcii şi a bunăstării locuitorilor din Europa.

Alte referate despre: parlamentul european, parlamentul european referat, referat parlamentul european

Aderarea Turciei la Uniunea Europeana

Istoria Uniunii Europene este o extindere continua a democratiei. De la primele sase state democrate postbelice din vestul Europei s-a ajuns la 12, apoi la 15, pentru ca in acest an sa fie 25 de state si 27 in 2007. In mod evident, procesul de extindere va continua cel mult pana la Turcia si Ucraina, care deja depasesc limitele geografice ale continentului european. Nu va fi posibil ca UE sa avanseze in Asia si Africa fara a-si pierde identitatea sau a-si risca iesirea de pe scena politica. Astfel, organizatia trebuie sa-si defineasca bine relatiile cu tarile care vor ramane definitiv la granita Uniunii.

Alte referate despre: aderarea turciei la uniunea europeana, aderarea romaniei la uniunea europeana, aderarea romaniei la uniunea europeana referat

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana

Tara candidata trebuie sa elaboreze un proiect concret de reforma a administratiei, dupacare Comisia solicita Statelor Membre sa mobilizeze o echipa de experti, condusa de un lider de proiect si un consilier pe probleme de preaderare, care sa sprijine tara candidata in reformarea propriei administratii.

Alte referate despre: referat aderarea romaniei la uniunea europeana, grecia si aderarea ei la uniunea europeana, aderarea spaniei la uniunea europeana

Turcia

II- Resursele naturale şi cadrul natural
Principala zonă din Turcia, Anatolia, este în Asia, între Marea Mediterană şi Marea Neagră. Are o agricultură bogată şi depozite importante de lignit, cărbune negru, minereuri feroase şi neferoase, crom şi puţin petrol în sud-est. Cu câteva zone seismice foarte active, Turcia este frecvent zguduită de cutremure.

Alte referate despre: referat turcia, turcia referat, turcia

Turcia - date generale

Moscheia Albastra, construita intre anii 1609-1616 pentru sultanul Ahmet I de catre Mehmet Aga , unul din fii lui Sinan .S numeste Moscheia Albastra deoarece culoarea ei predominanta era albastrul care acum este un gri-verzui datorita scurgerii timpului . Moscheia este inconjurata de un gard format din coloane si arcade .In interior moscheia este decorata cu motive arabesti iar peretii sunt acoperiti de motive florale .

Alte referate despre: turcia date generale, turcia date, turcia-date generale

Parlamentul european

Asadar, functiile Parlamentului European au crescut progresiv, de la avizele din anii '60 (Parlamentul putea emite avize conforme si avize consultative), la competentele bugetare de la mijlocul anilor '70 si procedura numita codecizie castigata la Maastricht in 1992. Daca initial Parlamentul European avea functii mai curand decorative, treptat acesta a capatat o serie de alte functii importante din punct de vedere politic si material.

Alte referate despre: atributiile parlamentului european, rolul parlamentului european, referat despre parlamentul european

Parlametul european

Acest act prevede:Nimeni nu poate vota decat o singura data;Alegerile se desfasoara la datele fixate de catre fiecare stat membru in cursul aceleasi perioade care incepe joi dimineata si se termina duminica (in aceeasi saptamana);Deschiderea urnelor se face numai dupa inchiderea scrutinului in toate statele membre.

Alte referate despre: parlametul european, uniunea europeana, uniunea europeana referat

Turcia - China

Pentru dezvoltarea bazei energetice s-au construit mai multe centrale termoelectrice. Pe fluviul Tigru sunt proiectate trei mari complexe hidroenergetice. Apele lacurilor de acumulare vor putea iriga 2 milioane ha terenuri, iar producţia de energie electrica ce se va obţine in cadrul realizării acestui proiect va ajunge la 30 miliarde kWh

Alte referate despre: turcia china rusia iran india, turcia si china, care tara e mai mare china sau turcia

Turcia

In 1853, curtea regala a fost mutata la Palatul Dolmabahçe . Dupa ce a servit ca harem pana in 1909 , palatul a fost declarat muzeu in 1924 . Topkapi a fost sediul sultanului si casa lui , guvernul si trupele de elita ale imperiului.Cladirile Palatului includ Scoala Otomana ,Divanul locul in care lucrau cancelarii sultanului ,haremul care include peste 300 de incaperi .Printre exponate se gasesc armuri , arme ,bijuterii ,haine scumpe ,cel mai mare diamant din lume ,trasuri ,tacamuri ,mobila scumpa .

Alte referate despre: turcii otomani, aderarea turciei la ue, razboaiele ruso-austro-turce

Turcia

Turcia moderna a fost fondata de Mustafa Kemal Ataturk dintr-o portiune a Imperiului Otoman , stat care a disparut de pe harta politica a lumii dupa Primul Razboi Mondial .Turcia a devenit un stat condus de civili din 1961 iar in prezent presedintele Turciei este Suleiman Demirel .
Turcia detine aproximativ 779,452 km patrati de pamant ,din care 3% se afla pe teritoriu European.Turcia

Orasul care face legatura intre Europa si Asia este Istanbulul ,oras cu vechi origini inca din vremea Imperiului Bizantin , fiind capitala acestuia si numindu-se Constantinopol .Ca populatie Istanbulul este cel mai mare oras avand aproximativ 7,331,900 de locuitori intinzandu-se pe mai mult de 400 km patrati (estimare la nivelul anului 1994 ).
Istanbulul este impresionant .Este plin de relicve vechi ca :

Moscheeea Albastra ,construita intre anii 1609-1616 pentru sultanul Ahmet I de catre Mehmet Aga ,unul din fii lui Sinan .S numeste Moscheea Albastra deoarece culoarea ei predominanta era albastrul ...

Alte referate despre: referat despre turcia, date despre turcia, razboiul ruso-turc

Fondurile Europene de Pre-aderare in Romania

2. sprijinirea statelor candidate în efortul investiţional de aliniere a activităţilor industriale şi a infrastructurii la standardele UE („Investiţii pentru sprijinirea aplicării legislaţiei comunitare”);
3. promovarea coeziunii economice şi sociale („Investiţii în coeziune economică şi socială”).

Alte referate despre: fondurile uniunii europene de pre-aderare, fonduri europene pre aderare, fonduri pre-aderare

turcia

In 1853, curtea
regala a fost mutata la Palatul Dolmabahçe . Dupa ce a servit ca harem
pana in 1909 , palatul a fost declarat muzeu in 1924 . Topkapi a fost
sediul sultanului si casa lui , guvernul si trupele de elita ale
imperiului.Cladirile Palatului includ Scoala Otomana ,Divanul locul in
care lucrau cancelarii sultanului ,haremul care include peste 300 de
incaperi .Printre exponate se gasesc armuri , arme ,bijuterii ,haine
scumpe ,cel mai mare diamant din lume ,trasuri ,tacamuri ,mobila
scumpa .

Alte referate despre: turcia referat geografie, istoria turcilor, relieful turciei

Turcia

Palatul Topkapi a fost resedinta sultanilor din anii 1465-1853 . Complexul de cladiri care alcatuieste Palatul Topkapi isi ia numele de la “Poarta tunului” , care se gaseste pe malul Bosforului ,poarta pe care sultanul iesea din gradina palatului si se putea plimba pe Bosfor cu corabia proprie . Constructia a inceput in 1459 din ordinul sultanului Mehmet II, cuceritorul Constantinopolului . In 1853, curtea regala a fost mutata la Palatul Dolmabahçe .

Alte referate despre: turci, referat turcia geografie, vegetatia fauna si solurile turciei

Razboiul ruso - turc 1806 - 1812

Razboiul ruso-turc de la 1806-1812 a insemnat o noua invazie a rusilor in ambele principate, ocuparea pentru alti cinci ani a acestora cu acordul condamnabil al lui Napoleon Bonaparte. „Scopul cel mai evident si cel mai important, aprecia ministrul de externe rus in numele imparatului, este alipirea celor doua principate la Rusia. Nici o alta achizitie nu poate sa le inlocuiasca".

Alte referate despre: razboiul ruso-turc 1806-1812, referat razboiul ruso - turc 1806 - 1812, razboiul ruso- turc 1806-1812 anexarea basarabiei la rusia

Turcia

La aproximativ 50 de km de acest oras antic se intinde modernul oras
Izmir (inainte Smyrna), oras si port in v Turciei, capitala provinciei
Izmir ,asezat in golful cu acelasi nume . Izmir este unul dintre cele
mai mari porturi din Turcia . Este unul din cele mai mari centre
industriale ,aici se produc haine ,sapunuri , alimente , etc. Fondat
in sec 11 I.Hr. de catre Aeolieni , un trib grecesc, orasul a fost
cucerit de catre Ionieni aprox. 688 I.Hr.. Mai tarziu ,in sec 7 I.Hr.
orasul a fost devastat de catre Lydienii din Asia Mica .Antigonus I
,regele Macedoniei a restaurat orasul in sec 4 I.Hr. Orasul a fost
fortificat si imbunatatit de catre Lisimachos , unul din generalii
regelui Alexandru cel Mare .Orasul a fost cucerit si de catre romani
si a devenit unul din primele centre ale crestinatatii . In timpul
celui de-al 4-lea secol e.n. ...

Alte referate despre: referate turcia, razboiul ruso-austro-turc, turcii

Comunitatea turca pe teritoriul Dobrogei ppt

Activitati desfasurate de catre Uniunea Democrata Turca din Romania
Uniunea Democrata Turca din Romania este finantata de catre Guvernul Romaniei;Banii primiti sunt redirectionati catre manifestari culturale care au ca scop promvarea traditiilor; Uniunea se ocupa de organizarea evenimentelor de amploare si cu tenta internationala;Filialele locale se ocupa de evenimentele zonale;Exista filiale in toate orasele in care sunt etnici turci;Sediul central este la Constanta;

Alte referate despre: comunitatea turca din romania, piata comuna a americi de sud ppt, prezentare power point comunitatea turca
Referate afisate : 19
Medie note: 8.02 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles