Adn si arn asemanari

ADN si ARN-acizii nucleici

ADN si ARN- acizii nucleici in 1928, bacteriologul J. Griffith comunica la Cambridge o experienţă extrem de ciudată. Lucra de la un timp cu pneumococi, o specie de microbi care provoacă pneumonii la om şi la animale. El poseda două tipuri de asemenea pneumococi, tipul II şi III, care se deosebesc între ele prin caracteristici biochimice uşor detectabile. De asemenea, avea unele eprubete cu culturi virulente, care provoacă moartea şoarecilor folosiţi în experimente, şi alte eprubete cu culturi de pneumococi „blânzi”, care nu omorau şoarecii.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 130kb
Downloads: 18
Materia: Biologie

Acizii nucleici rolul si structura lor

GENETICA este una dintre cele mai tinere ştiinţe. Actul ei de naştere a fost lucrarea lui GREGOR MENDEL “Cercetări asupra hibridări plantelor”. GENETICA este o ramură a ştiinţelor biologice care studiază ereditatea si variabilitatea organismelor vii.

Alte referate despre: acizii nucleici rolul si structura lor, care acizi nucleici au caracteristica structura primara, acizii nucleici rolul si structura primara

Tipuri de acizi ribonucleici

După trei minute bacteriile sunt spălate de mediul radioactiv şi apoi se realizează un extract bacterian, care este supus actiunţi dezoxiribotiucleazei ce hidrolizează A D N. Extra¬sul bacterian este centrifugat in gradient de densilate cu o soluţie de zaha¬roză şi în prezenţa ionilor de magneziu (Mg++) în concentraţie de 10 –4 M.

Alte referate despre: tipuri de acizi ribonucleici, acizii ribonucleici, tipuri de acizi

Descoperirea ADN-ului

Structurile fundamentale implicate in ereditate –cromozomii-au fost descoperite si studiate de Walter Flemming in anii 1880 ,dar pe vremea aceea nimeni nu stia ca aveau legatura cu ereditatea. Cromozomii nu erau decat niste structuri lungi si subtiri care apareau in timpul diviziunii celulare , devenind vizibile doar in probele colorate.

Alte referate despre: descoperirea adn-ului, referat descoperirea adn-ului, descoperirea adn-ului in timpul sarcinii

Genele si ADN-ul

Cu toate ca oamenii au un set de gene umane, noi nu suntem toti la fel. De exemplu, oamenii au par, culoare a ochilor si a pieli diferite. Aceste diferente sun cauzate de micile diferente din gene. Datorita diferentelor din genele care alcatuiesc parul, acesta poate fi negru, satin, blond, roscat, drept sau cret.

Alte referate despre: gene si adn, genele si adn, genele si adn-ul

Acidul deoxiribonucleic -ADN

Acidul deoxiribonucleic (ADN pe scurt) este materialul genetic al organismelor celulare si al celor mai multi virusi. ADN-ul poarta informatiile necesare sintetizarii directe a proteinelor si pentru replicare. Sinteza proteinelor este producerea de proteine necesare celulei sau virusilor pentru activitatiile acestora sau pentru dezvoltare.

Alte referate despre: acidul deoxiribonucleic adn cu acidul ribonucleic arn, acid deoxiribonucleic, acidul deoxiribonucleic

ADN - structura chimica

Rolul ARN in ereditate a fost demonstrat prin evenimente pe virusul mozaicului tutunului(VMT)ribovirus constituit dintr-o molecula liniara de ARN viral protejata de o capsida de natura proteica. Izolandu-se ARN de capsida s-a constatat ca poate manifesta patarea frunzelor prin producerea intregului virus, capsida fara ARN nu poate reproduce virusul. Deci ARN viral contine informati genetice pentru generarea unui intreg virus. Cercetariile din genetica moleculara au dus la clonarea primei gene si implicit la dezvoltarea unei noi ramuri a geneticii moleculare, denumita ingineria genetica(tehnologia ADN recombinat) din care sa dezvoltat industria biotehnologiilor. Compozitia chimica a acizilor nucleici Acizii nucleici sunt substante macromoleculare constituite din trei itpuri se substante chimice : Alte referate despre: adn structura chimica, adn - structura chimica, structura chimica a adn

Structura ADN-ului

Nucleotida ca unitate de bază a ADN-ului este o macromoleculă organică (o N-glicozidă) compusă (prin policondensare) dintr-un carbohidrat, adică o glucidă (mai exact o monozaharidă), de tipul pentoză (în formă furanozică), o bază azotată heterociclică ("inel" sau "ciclu" aromatic în 6 atomi) de tipul pirimidinei sau o variantă a acesteia condensată cu inelul imidazolic numită purină şi un rest de acid fosforic (esterificat cu unul din hidroxilii pentozei), adică un " grup fosfat ".

Alte referate despre: structura adn-ului, structura adn-ului referat, structura adn-ului uman

ADN-ul

Replicarea
In cele mai multe organisme celulare replicarea ADN-ului moleculei ia loc in nucleul celulei si se intampla chiar inainte de diviziunea celulei. Replicarea incepe cu separarea celor doua lanturi de polinucleotide fiecare apoi comportandu-se ca un sablon pentru asamblarea noului lant complementar. Cum vechiul lant se separa fiecare nucleotida din cele doua brate ale lantului atrage nucleotida complementara ei. Nucleotidele se leaga una de alta de catre legaturi de hidrogen pentru a forma bazele unei noi molecule de ADN.

Alte referate despre: adn, adn si arn, adn referat

Acizii nucleici ADN si ARN

ACIDUL RIBONUCLEIC
CARACTERISTICI GENERALE
-structura bicatenara (2 catene polinucleotidice) -antiparalele -rasucite in jurul unui ax central dublu helix -unite prin punti de hidrogen

Alte referate despre: acizii nucleici adn si arn, acizi nucleici adn si arn, importanta acizilor nucleici adn si arn

Diviziunea celulara

La începutul interfazei are loc un proces special, replicarea semiconservativă (din limba latină: replicare=a repeta; semi=jumătate; conservatio=păstrare, menţinere) a moleculei de ADN. Aceasta decurge în două faze: cele două catene ale moleculei de ADN se separă în urma ruperii punţilor de hidrogen (1) şi fiecare catenă are capacitatea de a-şi forma o nouă catenă, complementară, astfel că dintr-o moleculă de ADN rezultă două molecule de ADN identice (2).

Alte referate despre: diviziunea celulara, diviziunea celulara referat, diviziune celulara

Acizi nucleici

GENETICA este o ramura a stiintelor biologice care studiaza ereditatea si variabilitatea organismelor vii, fiind una dintre cele mai tinere stiinte.
Denumirea de acizi nucleici a fost introdusa de biochimistul Richard Altmann (1899), datorita combinarii selective cu coloranti bazici a acestora. Altmann folosind o metoda de preparare a nucleinii, a obtinut rezultate asemanatoare cu cele ale lui Miescher.

Alte referate despre: acizi nucleici, acizii nucleici, acizi nucleici referat

Acizii nucleici

Acizii nucleici sunt compuşi macromoleculari cu structură complexă şi mase moleculare cuprinse între câteva zeci de mii şi milioane. Sunt, împreună cu proteinele, componentele nucleoproteidelor, compuşi de importanţă biologică, existenţi în celulele vii. După provenienţa lor, respectiv după materialele din care au fost extrase, acizii nucleici erau consideraţi de două tipuri: acizi timonucleici ( acizi nucleici din timus sau acizi nucleici animali) şi acizi zimonucleici (acizi nucleici din drojdie sau acizi nucleici
vegetali).

Alte referate despre: referat acizi nucleici, acizii nucleici referat, importanta acizilor nucleici

Acizii si intrebuintarile lor

1. Dioxidul de Sulf (SO2)-intrebuintari
In stare gazoasa, dioxidul de sulf se utilizeaza ca materie prima pentru fabricarea acidului sulfuric, ca decolorant pentru fibrele textile (matase si lana), drept conservant pentru pulpa de fructe in vederea industrializarii acestora si ca dezinfectant datorita actiunii sale bactericide.
In stare lichefiata, dioxidul de sulf se intrebuinteaza la extragerea selectiva a hidrocarburilor aromatice din titei si ca agent frigorific.

Alte referate despre: acizii si intrebuintarile lor, acizi si intrebuintarile lor, acizi carboxilici intrebuintari

Sinteza proteinelor

O a doua functie a ARNt este aceea de a activa un aminoacid (AA) specific, cuplandu-l la capatul carboxi-terminal printr-o legatura de inalta energie; astfel, capatul carboxi-terminal incarcata din punct de vedere energetic va putea sa se cupleze cu regiunea amino-terminala a urmatorului aminoacid adus de un alt ARNt. Activarea este necesara, deoarece un AA neactivat nu va putea fi adaugat unui lant polipeptidic in crestere.Activarea AA necesita energia furnizata de hidroliza ATP.

Structura ARNt (forma desfasurata)Structura ARNt (structura tridimensionala)Ribozomii.Structura. Ribozomii nu pot fi observati in microscopia fotonica.
Ultrastructura. In microscopia electronica au fost descrisi ca si corpusculi elipsoidali cu diametrul mare de 20-25 nm iar cel mic de 15-17 nm.
Din punct de vedere ultrastructural cuprind 2 subunitati:
a�aSubunitatea mica la eucariote au un coeficient de sedimentare 40S (30S la procariote)
a�aSubunitatea mare la eucariote au un coeficient de sedimentare ...

Alte referate despre: sinteza proteinelor, sinteza proteinelor referat, sinteza proteinelor in organismele vii si in vitro
Referate afisate : 15
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK