Agresivitate si violenta

Agresivitatea si violenta

“Prin agresivitate, întelegem un comportament verbal sau actional ofensiv,
orientat spre umilirea si chiar suprimarea fizica a celorlalti”.
Comportamentul agresiv poate fi orientat:Contra propriei persoane (autoagresiune);Spre distrugerea obiectelor investite cu semnificatii sociale;Heteroagresivitate (împotriva celorlalti si a conducatorilor).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 24kb
Downloads: 17
Materia: Psihologie

Violenta in familie

Se numeste "violenta in familie" orice act vatamator, fizic sau emotional care are loc intre membrii unei familii. Abuzul in interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni si familie, amenintari si atacuri care in unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri

Alte referate despre: violenta in familie, referat violenta in familie, violenta in familie referat

Agresivitatea

Oamenii pot fii agresivi din mai multe motive:
- dorinţa de a fi cel mai „tare”, de exmplu cunosc pe cineva care dacă nu se dă el mare şi nu se simte superior faţă de persoana de lângă el, acesta devine agresiv.

Alte referate despre: agresivitatea, agresivitate, agresivitatea in scoala

Indiferenta sustine violenta

Cu acest tip de violenţă e cel mai greu de ,,luptat”,iar singurul mijloc de scăpare sunt cei mai mari sau prietenii,iar dacă ei vor rămîne indiferenţi ,după ce ai fost supus acestor abuzuri,putem spune că violenţa emoţională nu poate fi oprită.Dar cred că cel mai grav tip de violenţă e cea sexuală,care e pedepsită cu închisoarea.

Alte referate despre: indiferenta sustine violenta, eseu indiferenta sustine violenta, indiferenta sustine violenta eseu

Violenta domestica

Daca esti o persoana agresata ,ultimul lucru la care sa te gandesti ar trebiu sa fie acela ca tu esti vinovat.Total gresit. Nu esti tu de vina ca alti au probleme de acomodare.Ar trebui ca primul lucru la care sa te gandesti sa fi acela ca trebuie sa scapi cumva

Alte referate despre: violenta domestica, violenta domestica referat, referat violenta domestica

Agresivitatea

Probabilitatea ca acest copil să aibă acelaşi comportament când va deveni adult este foarte mare. Acesta va avea un comportament agresiv faţă de lumea ce-l înconjoară fiindcă a fii violent şi destructiv faţă da el şi faţă de ceilalţi este modul lui de a-şi exprima frustarea ce a acumulat-o pe parcursul vieţii.

Alte referate despre: agresivitatea verbala, comportamentul agresiv, tulburari de comportament antisocial agresiv la copii prescolari

Copilul si violenta

Orice femeie care afirma ca nu a avut niciodata nu asemenea sentiment fata de copilul ei, isi face iluzii. Este o reactie normala. (Bineinteles, daca constatati ca sunteti stapaniti majoritatea timpului de astfel de sentimente, consultati un psiholog care va va ajuta sa va restabiliti afectivitatea in relatiile familiale).

Alte referate despre: copilul si violenta infantila, copilul si violenta infantila prescolari, referat copilul si violenta infantila

Violenta in familie

În multe cazuri, agresorul este foarte violent, mergînd pîna la
uciderea sotiei, copilului sau altui membru al familiei. Dar cele mai
frecvente agresiuni constau leziuni grave, leziuni în timpul sarcinii,
la copii, sarcina nedorita si la vîrsta prea tînara, boli cu
transmitere sexuala, inclusiv HIV/SIDA.
Alte consecinte ale fenomenului sînt cele de ordin psihologic, precum
sinucidere, probleme de sanatate mintala sau reactiile neasteptate ale
copiilor care asista la acte de violenta.
Pîna în anul 2002, în România nu exista în cadrul legislativ nici o
referire cu privire la acest fenomen. În Codul penal românesc nu erau
prevazute articole prin care violenta în familie sa fie incriminata si
pedepsita, fiind prezazute articole prin care se pedepseau actele de
violenta în general. Din noiembrie 2002, au fost facute modificari în
Codul penal, actele de violenta domestica fiind pedepsite.
Problema violentei în familie a atins cote alarmante, ...

Alte referate despre: referate violenta in familie, referat despre violenta in familie, violente in familie referat

Masuri si solutii de combatere a agresivitatii in relatiile conjugale

Politicile sociale interne si internationale privind familia au ca principala strategie elaborarea si dezvoltarea unor programe si servicii centrate pe problematica violentei domestice."Modelele de abordare ale violentei domestice urmeaza doua tendinte majore: promovarea modelului drepturilor omului si redefinirea violentei domestice ca problema de sanatate publica. In baza primului model mentionat, serviciile si progeamele vor fi centrate pe interventia imediata, in vederea tratarii traumelor individuale si sociale create de violenta domestica.

Alte referate despre: masuri de prevenire si combatere a poluarii aerului, masuri de prevenire si combatere a poluarii, masuri de prevenire si combaterea stresului

Agresivitatea - forma de adaptare si contra reactie la frustrare la copiii institutionalizati de varsta scolara mica

Schimbarile sociale mari ( somaj, greve, schimbarea tiparelor de viata, etc. ) se soldeaza cu intreruperea comportamentelor umane individual organizate si cu distrugerea optimismului si sperantei. Ele conduc la violenta si agresiune ( DOLLARD ). Acest model de realitate evidentiaza un tip de discrepanta care a furnizat modificari cognitive, surescitare, conducand la violenta, agresivitate, suparare, lipsa de speranta ( SPIELBERGER ).

Alte referate despre: agresivitatea-forma de adaptare si contra-reactiela frustrarea, agresivitatea forma de adaptare, formarea identitatii de sine pana la varsta scolaritatii mici

Violenta

Violenta
Cu toate ca e un fenomen atat de cunoscut, nu e usor sa ajungem la o definitie satisfacatoare si in acelasi timp consensuala. Unii evoca in mod spontan folosirea fortei si se focalizeaza asupra vatamarilor fizice. Avand in vedere variabile juridice sai socio-institutionale, altii pun accentul pe transgresarea sau violarea normelor si in special pe cele care se refera la legalitate.

Violenta
Lucrarile bine cunoscute ale lui Georges Sorel, Hannah Arendt sau, mai aproape de noi, cele ale lui Charles Tilly sau Julien Freund, ne permit sa mergem mai departe si ne atrag atentia asupra urmatoarelor aspecte privind violenta : extinderea fenomenului si relativitatea sa, modalitatile de abordare si evolutia sa, uzajul si finalitatile sale, caracteristicile fenomenului si factorii sai explicativi, politicile duse pentru medierea si prevenirea fenomenului si eficacitatea lor.

Violenta
Dictionarul enciclopedic roman defineste violenta ca fiind “un viciu de consintamant, ...

Alte referate despre: violenta, violenta referat, despre violenta

Violenta si societatea

Violenta si societatea
Reprezentând o problemă socială a cărei modalitate de manifestare şi soluţionare interesează atât factorii de control social (poliţie, justiţie, administraţie) cât şi opinia publică. Asemenea de delicte şi crime comise prin violenţă şi corupţie tind să devină deosebit de intense şi periculoase pentru stabilitatea şi securitatea instituţiilor, grupurilor şi indivizilor; fiind asociată de multe ori cu cele de crimă organizată, terorism şi violenţă instituţionalizată, specifice, ”subculturilor” violenţei şi crimei profesionalizate.

Violenta si societatea
Deşi cauzele recrudescenţei violenţei şi crimei organizate sunt dificil de identificat şi explicat datorită existenţei unor diferenţe sensibile în ceea ce priveşte amploarea şi intensitatea lor de la o ţară la alta; majoritatea specialiştilor şi cercetătorilor consideră că sursele acestor fenomene rezidă în perpetuarea unor structuri ...

Alte referate despre: violenta in societate, violenta si societatea, violenta in societate referat

Despre violenta - violenta in familie si rolul familiei

În finalul acestor gânduri, din moştenirea cuvântului Evangheliei- «cuvinte ale Vieţii veşnice» ce nu trebuie considerate drept o simplă informaţie ci o mărturie eternă, implacabilă edificator este cuvântul Mântuitorului Hristos: « Fericiţi cei blânzi că aceia se vor mângâia»( Ev Matei 5.7)

Alte referate despre: despre violenta - violenta in familie si rolul familiei, despre violenta violenta in familie si rolul familiei, familia moderna vs familia traditionala

Agresivitatea canina - cauze si remedii

Expresia comportamentala a bolilor organice se poate exprima prin modificari in starea generala, cat si prin modificari de atitudine, mergand de la letargie, anorexie, stupoare uneori pana la hiperexcitabilitate, agresivitate, lins excesiv ducand la autodistrugere alteori.

Alte referate despre: agresivitate canina, agresivitatea canina, factori care influenteaza agresivitatea canina

Violenta stradala

Ceea ce ii determina pe unii sa exercite acte de violenta stradala sunt problemele sociale cu care se confrunta. Aici putem vorbi despre : saracie, criminalitate economico-financiara, abandonul scolar, lipsa unei locuinte, lipsa unui loc de munca, detinerea unor boli incurabile, traficul de persoane, evaziune, consumul de alcool si droguri, tabagismul, tensiuni si dezorganizari familiale, handicapuri severe, lipsa de afectiune, frecventa lacaselor de cult, naivitatea, participarea la asociatii sau la miscari specifice tinerilor, atractia pentru jocurile de noroc, slaba supraveghere a copiilor, lipsa controlului social, si manifestarea libera a bandelor de cartier.

Alte referate despre: violenta stradala, referate violenta stradala, violenta stradala referat

Cercetare practica violenta domestica

Am ales sa vorbesc despre violenta domestica pentru ca este o problema sociala ce afecteaza viata cotidiana a societatii noastre, care ne ameninta direct sau indirect siguranta de fiecare zi, in mod dureros. Violenta intrafamiliala a cunoscut o amploare semnificativa dupa 1990, urmare a saraciei, a nivelului de trai scazut si a perioadei de tranzitie. Aceste elemente reprezinta factorii externi ai violentei conjugale.

Alte referate despre: cercetare practica violenta domestica, cercetare practica violenta domestica in rm, cercetare privind violenta domestica ca o problema de politica publica

Despre violenta

Daca pina de curind se mai putea trai in lumi paralele, unde profesia, traseele zilnice, evitarea aglomeratiilor, miAZcile cercuri de prieteni te mai protejau de contactul cu vioAZlenta, azi acest lucru a devenit (relativ) posibil doar penAZtru foarte putini. Curind vom fi in situatia din America de Sud, unde cartiere selecte si linistite, bine pazite, sint inconjurate de infernul inimaginabil al ghetourilor, in care oamenii mai ca nu se maninca unii pe altii. Vai de cei care n-au reusit sa faca destui bani in acesti zece ani de "liAZbertate"...

Alte referate despre: violenta in scoala, referat violenta, referat despre violenta

Scurta istorie a Ku Klux Klan-ului

inceput, cei sase indivizi nu au vrut decat sa sperie lumea; oricum, oamenii s-au speriat mai tare decat si-ar fi dorit ei. Acestia au realizat apoi ce ar putea face cu aceste tactici ale intimidarii. Sudul era transformat intr-un tinut care nu le mai apartinea. Sclavii incercau sa obtina drepturi, iar cei din partea de nord veneau pentru a profita de locuitorii Sudului. Oamenii au vazut posibilitatea sa aduca Sudul la ce a fost inainte.

Alte referate despre: scurta istorie a ku klux klan-uluiu, esenta politicii cu ku klux klan-ului pentru s u a, o istorie a ku klux klan
Referate afisate : 18
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles