Agresivitatea si violenta

Agresivitatea si violenta

“Prin agresivitate, întelegem un comportament verbal sau actional ofensiv,
orientat spre umilirea si chiar suprimarea fizica a celorlalti”.
Comportamentul agresiv poate fi orientat:Contra propriei persoane (autoagresiune);Spre distrugerea obiectelor investite cu semnificatii sociale;Heteroagresivitate (împotriva celorlalti si a conducatorilor).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 24kb
Downloads: 17
Materia: Psihologie

Violenta in familie

Se numeste "violenta in familie" orice act vatamator, fizic sau emotional care are loc intre membrii unei familii. Abuzul in interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni si familie, amenintari si atacuri care in unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri

Alte referate despre: violenta in familie, referat violenta in familie, violenta in familie referat

Agresivitatea

Oamenii pot fii agresivi din mai multe motive:
- dorinţa de a fi cel mai „tare”, de exmplu cunosc pe cineva care dacă nu se dă el mare şi nu se simte superior faţă de persoana de lângă el, acesta devine agresiv.

Alte referate despre: agresivitatea, agresivitate, agresivitatea in scoala

Indiferenta sustine violenta

Cu acest tip de violenţă e cel mai greu de ,,luptat”,iar singurul mijloc de scăpare sunt cei mai mari sau prietenii,iar dacă ei vor rămîne indiferenţi ,după ce ai fost supus acestor abuzuri,putem spune că violenţa emoţională nu poate fi oprită.Dar cred că cel mai grav tip de violenţă e cea sexuală,care e pedepsită cu închisoarea.

Alte referate despre: indiferenta sustine violenta, eseu indiferenta sustine violenta, indiferenta sustine violenta eseu

Violenta domestica

Copilul traieste o trauma ingrozitoare cand isi vede parintii certandu-se, lovindu-se.Aceste amintiri isi pun amprenta asupra lui pentru o perioada nedeterminta de timp. Mai tarziu, va aplica aceste tratamenta si familiei lui si va stii de unde le-a invtat.
In momentul in care esti agresat de un strain chiar poti sa te aperi in toate modurile, chiar intorcand loviturile imptriva agresorului dar cand te loveste mama sau tata? Mai poti face asta?

Alte referate despre: violenta domestica, violenta domestica referat, referat violenta domestica

Violenta in familie

În atmosfera de violenta, copilul devine cel mai adesea neglijat,
expus tuturor relelor, de fapt ramâne într-o singuratate umpluta doar
de tipetele celor din jur. Aceasta situatie este probabil si
explicatia numarului mare de accidente domestice ale caror victime
sunt copiii.

Alte referate despre: referate violenta in familie, referat despre violenta in familie, violente in familie referat

Masuri si solutii de combatere a agresivitatii in relatiile conjugale

Politicile sociale interne si internationale privind familia au ca principala strategie elaborarea si dezvoltarea unor programe si servicii centrate pe problematica violentei domestice."Modelele de abordare ale violentei domestice urmeaza doua tendinte majore: promovarea modelului drepturilor omului si redefinirea violentei domestice ca problema de sanatate publica. In baza primului model mentionat, serviciile si progeamele vor fi centrate pe interventia imediata, in vederea tratarii traumelor individuale si sociale create de violenta domestica.

Alte referate despre: masuri de prevenire si combatere a poluarii aerului, masuri de prevenire si combatere a poluarii, masuri de prevenire si combaterea stresului

Agresivitatea - forma de adaptare si contra reactie la frustrare la copiii institutionalizati de varsta scolara mica

In consecinta, asistam la dezechilibre existential-functionale in plan intern-subiectiv si extern-comportamental, la dezordini biopsihologice, la sindroame de inadaptare, la comportamente alienate, antisociale si agresive.

Alte referate despre: agresivitatea-forma de adaptare si contra-reactiela frustrarea, agresivitatea forma de adaptare, formarea identitatii de sine pana la varsta scolaritatii mici

Violenta

Alti sociologi burghezi, ca de pilda L.Gumplowicz, au considerat ca la originea claselor si a statutului se afla supunerea unor triburi sau popoare de catre altele (violenta externa).
Marxismul recunoaste rolul violentei in istorie, inclusiv rolul ei pozitiv in imprejurarile revolutionare,cand ea devine necesara datorita impotrivirii armate a fortelor reactionare, dar arata ca atat scopul in vederea caruia e pusa in actiune violenta, cat si mijloacele prin care se realizeaza (armatele, tehnica militara) sunt determinate in ultima analiza de conditiile economice.

Desi violenta domestica e un fenomen care a insotit dintotdeauna construirea si dinamica familiei, intrarea ei in atentia stiintelor juridice si sociale este de data recenta. Doar in ultimii 20 de ani, stiintele sociale si reglementarile legale internationale fac referinta la violenta domestica.

Alte referate despre: violenta, violenta referat, despre violenta

Violenta si societatea

Violenta si societatea
Reprezentând o problemă socială a cărei modalitate de manifestare şi soluţionare interesează atât factorii de control social (poliţie, justiţie, administraţie) cât şi opinia publică. Asemenea de delicte şi crime comise prin violenţă şi corupţie tind să devină deosebit de intense şi periculoase pentru stabilitatea şi securitatea instituţiilor, grupurilor şi indivizilor; fiind asociată de multe ori cu cele de crimă organizată, terorism şi violenţă instituţionalizată, specifice, ”subculturilor” violenţei şi crimei profesionalizate.

Violenta si societatea
Deşi cauzele recrudescenţei violenţei şi crimei organizate sunt dificil de identificat şi explicat datorită existenţei unor diferenţe sensibile în ceea ce priveşte amploarea şi intensitatea lor de la o ţară la alta; majoritatea specialiştilor şi cercetătorilor consideră că sursele acestor fenomene rezidă în perpetuarea unor structuri ...

Alte referate despre: violenta in societate, violenta si societatea, violenta in societate referat

Despre violenta - violenta in familie si rolul familiei

În actualul context consider că această manifestare a acestor impulsuri nervoase sau a unor forme hibride- lipsa de stăpânire în limbajul verbal sau comportamental constituie baza unei realităţi a unei societăţi definite de maxima latină adaptată:« Dezbină, urăşte şi stăpâneşte!»
Aceasta are rezonanţă în trecutul nu foarte îndepărtat al confruntărilor şi a atrocitaţilor mondiale ale secolului trecut cât şi în ideologiile regimurilor extremiste toltalitare ce au «moştenit» şi promovat cu fervoare lupta omului contra omului şi implicit contra lui Dumnezeu.

Alte referate despre: despre violenta - violenta in familie si rolul familiei, despre violenta violenta in familie si rolul familiei, familia moderna vs familia traditionala

Agresivitatea canina - cauze si remedii

Comportamentul ( din latinul cum portare) reprezinta o actiune a ansamblului unei fiinte fata de stimuli interni si externi si este reprezentata ca o structura dinamica, ce integreaza diverse scheme de activitate, care au ca rezultat modalitati specifice de reactie, la o situatie data. El indeplineste o functie homeostazica, in relatie cu adaptarea individului la mediu.

Alte referate despre: agresivitate canina, agresivitatea canina, factori care influenteaza agresivitatea canina

Reflectarea fenomenului de violenta in presa scrisa

Lucrarea este structurata pe capitole, cinci la număr, acestea având după caz, mai multe sau mai puţine subcapitole. Într-o prima parte a lucrării sunt prezentate unele perspective teoretice şi modele conceptuale privind fenomenul de violenţă, accentul fiind pus pe însăşi definiţia de violenţă (concept şi structură), formele de manifestare şi sursele de influenţare.

Alte referate despre: reflectarea fenomenului de violenta in presa scrisa, reflectarea fenomenului de violenta in presa, fenomenul violenta in presa scrisa

Aspecte ale unei maladii sociale - agresivitatea umana

Aici isi vor aduce o contributie substantiala fiziologia, etologia, genetica, psihologia, antropologia. Se poate spune ca stiinta este in pragul unor noi si revelatoare descoperiri in domeniul biologiei umane.

Alte referate despre: aspectele ale unei maladii sociale, agresivitatea umana, agresivitatea umana studiu de caz

Indiferenta sustine violenta

Retelele sociale sunt suprapline de cuvinte necenzurate, de organizatii extreminste. Toate aceste organizatii si stiri sunt pline de violenta.
Trebuie sa scapam de violenta o data pentru totdeauna. Sa ne gindim la generatiile urmatoare si la noi, generatia ce va conduce lumea peste ceva timp. La intrebarea "Cum iti imaginezi viata in viitor?" de obicei toti se viseaza milionari si ca au parte de cele mai luxoase daruri ale vietii. Sa speram... dar e putin probabil.

Alte referate despre: cauta referat indiferenta sustine violenta, eseu pe tema indiferenta sustine violenta, indiferenta sustine violent

Agresivitatea in mediul scolar

Meseria de dascal ofera multe satisfactii prin rezultatele pe care le aduce in lucrul cu elevii, cu pretul unui efort care adesea este frustrant si putin motivant. Putin motivant pentru ca interventia unui profesor se desfasoara 4 ore (minim) pe zi, 5 zile pe saptamana (uneori mai mult de atat), 4 ani la rand (pentru un elev, in cadrul unui ciclu de invatamant- primar, gimnazial sau liceal) cu un grup de 20-30 de elevi, plini de energie, diferiti intre ei ca temperament, receptivitate, interese, cu framantari, curiozitati si preocupari specifice varstei, in schimbul unei remuneratii care nu acopera de buna seama acest efort.

Alte referate despre: agresivitatea in mediul scolar, violenta si agresivitatea in mediul scolar, cauzele agresivitatii in mediul scolar

Despre violenta

Nu mi s-a parut ca am atins atunci punctul astral al vietii mele, asa cum mi se pare cind, uneori, scriu ceva care-mi place. Cit despre scriitorii bogati, marturisesc ca as vrea sa am banii lor, pentru ca am limpede in minte ce as face cu ei. in nici un caz nu as cina zilnic la World Trade Piaza.De ani de zile, intr-adevar, nu tin minte sa-mi fi dorit ceva cu intensitate, sa fiu avid dupa ceva, in afara banaAZlelor mele preocupari literare, pe care le rezolv si intr-o camaruta.

Alte referate despre: violenta in scoala, referat violenta, referat despre violenta

Unificarea Germaniei

Anul 1848 a fost demn de ţinut minte in Europa, plin de evenimente dramatice, violente, cu speranţe şi eşecuri. A fost anul epidemiei de holeră care a măturat Europa, venind din Asia şi a provocat atat de multe pierderi de vieţi omeneşti deoarece, pentru un timp, societetea a fost complet dezorganizata in multe domenii. A fost anul apariţiei Manifestului Comunist al lui Carl Marx. Acesta nu a avut dramatismul epidemiei de holeră şi a atras foarte puţin atenţia la acea vreme, însa peste douăzeci de ani, mesajul său se răspandise în întraeaga Europă şi dincolo de ea, pentru a deveni, peste un secol, baza unui sistem politic ce va domina jumătate a lumii. A început cu un an al speranţei în revoluţiile care izbucniseră în toată Europa. Dar s-a încheiat cu un an al eşecului.
Revoluţiile au izbucnit în Franţa, Confederaţia Germană, Imperiul Habsburgic, cuprinzând Austria ...

Alte referate despre: unificarea germaniei, unificarea germaniei referat, unificarea germaniei si italiei
Referate afisate : 18
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles