Ah1n1 virusul gripal

Virusul gripal

In 1940, a fost facuta o descoperire importanta - virusul gripal putea fi cultivat pe embrioni de gaina. Acest fapt a condus la aparitia unor noi posibilitati de studiere a virusului gripal. In 1947 Tailor a izolat pentru prima data virusul gripal C.

In 1957-1958 a avut loc o pandemie care a capatat denumirea de "gripa asiatica", produsa de virusul H2N2. Pandemia a inceput in februarie 1957, in Orientul Indepartat si s-a raspandit rapid in intreaga lume. Numai in SUA, in timpul acestei pandemii, au murit peste 70.000 de oameni.

In 1968-1969 s-a produs gripa de tip "Hong Kong", medie din punct de vedere al severitatii, produsa de virusul H3N2. Pandemia s-a produs la Hong Kong la inceputul anului 1968. Aceasta a afectat in special oamenii in varsta de peste 65 de ani. S-au inregistrat peste 33.000 de decese.
In 1977-1978 a avut loc o pandemie relativ ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 33kb
Downloads: 6995
Materia: Medicina

Boala Parkinson

2. Hipertonia este cel de-al doilea simptom parkinsonian si care are caracteristicile hipertoniei extrapiramidale. Deseori bolnavul prezinta”perna psihica”- sta culcat cu capul ridicat ca si cind ar avea o perna; in mers se deplaseaza in bloc, la intoarcere,deplasarea se face fara sa miste capul.

Alte referate despre: boala parkinson, boala parkinson referat, referat boala parkinson

Infectiile pulpare

Infectiile pulpare
Încă în 1965, Kakehashi şi colaboratorii au demonstrat rolul esenţial al microbilor în producerea pulpitelor prin experimente pe animale gnatobiotice.
Infectiile pulpare

Alte referate despre: infectiile pulpare, infectii pulpare referat, boli infectioase

Tratamentul indisciplinar al parodontopatiilor

Marginile puntii totale provizorii au fost readaptate la noul contur gingival la 8 saptamani de la interventia chirurgicala.Introducerea implantelor dentare s-a facut numai dupa examinarea clinica si radiologica (conventionala) completata de tomografia computerizata.

Alte referate despre: tratamentul antiiflamator in parodontopatii, tratamentul general al parodontopatiilor, tratament parodontopatii

Ingirijirea pacientului cu hipertensiune arteriala

Ingirijirea pacientului cu hipertensiune arteriala - Se cunoaşte că organismul realizează un tot unitar cu mediul înconjurător prin intermediul SNC. În condiţii normale de adaptare, între organism şi mediu se stabileşte o stare de echilibru biologic care se poate aprecia subiectiv şi obiectiv prin starea de sănătate.

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala obiective, ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala, ingrijirea pacientilor cu hipertensiune arteriala

Boli de ochi

Orice boală de ochi necesită un tratament de specialitate. Multe neglijenţe sau întîrzieri în tratament sînt plătite cu pierderea vederii! Boli ale ochilor: conjunctivita, ulciorul (hordeolum), cheratita, ulcerul corneean, irita, cataracta, glaucomul, dezlipirea de retină, viciile de refracţie

Alte referate despre: boli ale ochiului, boli de ochi, boli ale ochilor

Virusul gripal

O caracteristica importanta a virusului este specificitatea, ce consta in faptul ca virusul gripal nu poate avea 2 cauze diferite.

Alte referate despre: virusul gripal, virusul gripal referat, referat virusul gripal

Influenta aviara

Situaţia epidemiologică internaţională a influenţei aviare constituie un imens pericol pentru întreaga lume, dar îndeosebi pentru România, datorită particularităţilor geografice, respectiv Delta Dunării şi fenomenul migraţiei păsărilor, considerate rezervorul natural de virus al influenţei aviare, precum şi a situării faţă de ţările în care evoluează această boală.

Alte referate despre: influenta aviara, oie influenta aviara, influenta aviara surse de virus

Virusi medicali

VIRUSI EXISTENTI
A
1. ASF-Virus
2. Virusuri adeno-asociate
3. Adenovirus
4. Alfavirus
5. Arbovirus
6. Arenavirus

Alte referate despre: virusi medicali, virusii medicali, referat despre virusi medicali

Virusul HIV

Pierderea sistemului imunitar permite formarea unui sindrom clinic(adica aparitia unei serii de boli)care se dezvolta si apoi duce la moartea individului infectat. La inceputul anilor 80 au fost descoperite infectii norocoase aparute intai la homosexuali care erau aparent sanatosi.In 1983 oncologistul francez Luc Montagnier si oamenii de stinta de la Institutul Pasteur din Paris au izolat ceva care parea sa fie un ou retrovirus. Aproape in acelasi timp virusul a mai fost deascoperit de doua echipe de americani, toti reusind sa izoleze virusul cunoscut astazi ca Hiv.

Alte referate despre: virusul hiv, virusul hiv referat, referat virusul hiv

ADN, molecula ereditatii

Ulterior, astfel de experiente au fost realizate si cu alte tipuri de organis-me, iar rezultatele au confirmat, de fiecare data, ca ADN este materialul genetic al tuturor organismelor. S-a demonstrat, de asemenea, ca nu numai virulenta, ci oricare alt caracter ereditar poate fi transferat in acelasi mod; asadar, genele sunt responsabile pentru caracterele ereditare, inseamna ca ele trebuie sa fie facute ADN.

Problema centrala a devenit acum determinarea structurii fizice si chimice a moleculei de ADN, descifrarea modulului in care formatia ereditara poate fi depozitata si eliberata de aceasta structura. Structura dublu-catenara a macromoleculei de ADN a fost demonstrata de stralucitele studii efectuate de J.Watson si F.Crick(1955).

Alte referate despre: adn molecula ereditatii pe scurt, adn molecula a ereditatii, adn molecula cruciala a ereditatii

Virusii de calculatoare

Virusii de calculatoare - Virusii informatici - sunt, in esenta,microprograme greu de depistat, ascunse in alte programe,care asteapta un moment favorabil pentru a provoca defectiuni ale sistemului de calcul(blocarea acestuia,comenzi sau mesaje neasteptate,alte actiuni distructive).Virusii de calculatoare

Alte referate despre: virusi de calculatoare, virusi de calculator, virusii de calculator

Istoria virusilor

Istoria viruşilor de calculatoare este lungă şi interesantă. Dar ea a devenit cu adevărat palpitantă abia din momentul în care a început să se dezvolte industria PC-urilor. Pe măsură ce dezvoltarea acestor calculatoare noi progresa, a devenit posibilă si accesarea a mai mult de un program într-un singur computer. În acelaşi timp, s-a manifestat şi o reacţie împotriva a tot ceea ce însemna computerul. Această tendinţă are rădăcini mai vechi, dar impactul computerelor de tip PC a fost aşa de mare, încât si reacţiile împotriva acestora au început să se facă mai evidente. În anul 1986, nişte programatori de la Basic&Amjad au descoperit că un anumit sector dintr-un floppy disk conţine un cod executabil care funcţiona de câte ori porneau computerul cu discheta montată în unitate. Acestora le-a venit ideea înlocuirii acestui cod executabil cu un program propriu. Acest program putea beneficia de memorie si putea fi astfel copiat în orice dischetă si lansat ...

Alte referate despre: istoria virusilor, istoric virusi, tipuri de virusi istoric virusi

Virus & Antivirus

REVOLUTIA VIRUSILOR
In 1989, un scotian a contactat cercetatori din Anglia si le-a comunicat ca a gasit un virus in hard disk-ul sau . El a mentionat ca se numeste Datacrime si ca era ingrijorat ca se va declansa din nou pe data de 13 luna viitoare . Cand virusul a fost dezansamblat, s-a constataca ca in orice zi dupa octombrie el declansa o formatare low level a cilindrului zero de pe hard disk, care determina pe cele mai multe hard diskuri eliminarea tabelei de alocare a fisierelor si lasa utilizatorl fara date . In acelasi timp, afisa numele virusului Datacrime. A fost publicata o analiza a efectelor virusului dar s-a constataca ca era vorba, de fapt, de un alt virus, nerezident in memorie . In America oameni au inceput sa-l numeasca ‘Columbus Day Virus ‘ (12 octombrie) si s-a sugerat ca a fost scris de un terorist norvegian, suparat de faptul ...

Alte referate despre: virusi antivirusi, referat virusi antivirusi, virusi antivirusi referat

Virusii informatici

•Virusi cu mare putere de distrugere,care provoaca incideante pentru intreg sistemul, cum ar fi: distrugerea tabelei de alocare a fisierelor de pe hard disk, modificarea continutului directorului radacina,alterarea integrala si irecuperabila a informatiei existente. Primii virusi atacau programele gazda. De exemplu, “Brain” inlocuia numele volumului dischetei cu al sau; “Vendredi 13” crestea dimensiunea programelor cu 512 octetil “Data crime” si “Vienna” se semnau prin respectiv 1168 si 648 octeti.

Primele programe antivirus puteau repera usor acesti invadatori. Creatorii de virusi au reactionat insa prin adoptarea unor strategii mai performante si au dezvoltat proceduri capabile sa infecteze un program,fara ca alterarea sa fie prea ostentativa. Odata introdus pe disc,a doua faza a vietii unui virus este autoprogramarea. Virusii incearca sa infecteze cat mai multe programe,inainte de a ataca propriu-zis. Pentru a opera cat mai eficient, virusii isi lasa semnatur in ...

Alte referate despre: virusi informatici, virusii informatici, virusi informatici referat

Virusii

In acelasi an, programatorul Ralf Burger a descoperit ca un fisier poate fi facut sa se autocopieze, atasand o copie intr-un alt director. El a facut si o demonstratie despre acest efect pe care l-a numit VirDem (Virus Demonstration). Acesta a reprezentat un prim exemplu de virus, autentic dar destul de nevinovat, intrucat nu putea infecta decat fisierele cu extensia .COM.

Alte referate despre: virusi si antivirusi, virusi, virusii

Virusi si anti-virusi

1983 In teza sa de doctorat, Fred Cohen defineste pentru prima oara formal un virus de calculator ca fiind "un program ce poate afecta alte programe de calculator, modificandu-le intr-un mod care presupune abordarea unor copii evoluate ale lor."

Alte referate despre: virusi si anti virusi, virusi si anti-virusi, referat despre virusi si anti virusi

Virusi si antivirusi

1949 - Sunt puse pentru prima oara bazele teoriilor legate de programele care se autoreproduc.
1981 - Virusii Apple 1, 2, si 3 sunt printre primii virusi "in the wild". Descoperiti in sistemul de operare Apple II, virusii se raspandesc in Texas A&M prin intermediul jocurilor piratate.
1983 - In teza sa de doctorat, Fred Cohen defineste pentru prima oara formal un virus de calculator ca fiind "un program ce poate afecta alte programe de calculator, modificandu-le intr-un mod care presupune abordarea unor copii evoluate ale lor."
1986 - Doi programatori, Basit si Amjad, inlocuiesc codul executabil din sectorul boot al unui floppy-disk cu propriul lor cod, care infecta fiecare floppy de 360 Kb accesat pe orice drive. Floppy-urile infectate aveau "© Brain" ca eticheta de disc (volume label).
1988 - Scapa din lesa unul dintre cei mai cunoscuti virusi: Jerusalem. Activat in fiecare vineri 13, virusul afecteaza fisierele .exe si .com si sterge toate programele rulate in cursul acelei zile.
1990 ...

Alte referate despre: virusi si antivirusi referat, referat virusi si antivirusi, referat despre virusi si antivirusi

Virusi informatici

În 1981 firma IBM scotea pe piata, alaturi de gigantele mainframe-uri care îi adusesera succesul, un calculator "personal" bazat pe noul (pe atunci) procesor produs de firma Intel, 8088. Pretul acestuia era extrem de ridicat, însa produsul a fost un succes. Ca sistem de operare IBM a cumparat MS-DOS de la firma Microsoft, care la rândul ei l-a scris pe baza sistemului de operare CP/M. Primele versiuni de DOS erau extrem de compacte (numai câteva zeci de Kb) si nu aveau nici un protocol de securitate inclus.

Alte referate despre: referat virusi informatici, tipuri de virusi informatici, virusi informatici si antivirusi
Referate afisate : 19
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles