Alcatuirea celulei

Alcatuirea celulei, diviziunea celulara

MEMBRANA CITOPLASMATICA =mozaic fluid caracterizat printr-un strat fosfo-lipidic continu in care se afla inclavate proteine de membrane (straturile sunt hidrofile iar spatial dintre ele hidrofol)

-canale(proteine transmembranare care permit ionilor de Na+, K+,Ca+,molec. glucoza )
-receptori(prot transmemb. Care au rolul de a recepta informatii si de a le trimite celulei ;subs receptata se numeste ligand si poate modifica metab celular)

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1016kb
Downloads: 13
Materia: Biologie

Celula

In citoplasma se gasesc numerosi ribozomi, care sunt mai mici decat cei de la eucariote, dar indeplinesc aceasi functie, de sinteza proteica.
Celulele procariote se divid de cateva ori pe ora in timp ce eucariotele, cu crestere foarte rapida, se divid doar de doua ori pe zi.

Alte referate despre: celula, celula vegetala, celula fotoelectrica

Ovulul - celula sexuala feminina

Dezvoltarea foliculului dureaza 12-14 zile trecand prin urmatoarele stadii:
- Foliculul primordial (ovocit+un strat de celule foliculare);
- Folicul primar (ovocit+ mai multe straturi de celule foliculare);
- Folicul cavitar (ovocit+cavitate foliculara);
- Folicului cavitar evolutiv (stadiu in care se gaseste cu 48 de ore inainte de ovulatie);
- Foliculul matur sau preovulativ. Foliculul creste in volum prin diviziunea celulelor granulare si prin secretia lichidului folicular.
Structura foliculului matur. Inainte de ovulatie cu 48 ore, foliculul Graaf proemina pe suprafata ovarului si are marimea unei cirese, fiind chistic.

Alte referate despre: poze ovulul celula sexuala feminina, celula sexuala feminina, celule sexuale feminine

Celula baza vietii pe Terra

Celula este un adevărat microcosmos în care structurile şi funcţiile se îmbină armonios.Să începem călătoria noastră în lumea celulelor aruncînd o privire generală asupra organismelor depe Terra. Observăm că celulele care intră în alcătuirea lor au trăsături comune , existînd şi funcţionînd,aceasta fiind unul dintre aspectele unităţii lumii vii.

Alte referate despre: celula baza vieti pe terra, oceanul baza vietii pe terra, baza vietii pe terra

Compararea celulei animale cu cea vegetala

Celulele vegetale sunt unitatile de structura ale plantelor. Celula are un perete celular care reprezinta o structura solida rigida, alcatuita din celuloza, care acopera membrane plasmatica si confera celulei forma constanta si duritate. De asemenea poseda organite celulare speciale cloroplaste care au de obicei forma ovala.

Alte referate despre: comparatia celulei animale ci cea vegetala, structura celulei animale shi cea vegetale, deosebire intre celula animala si cea vegetala

Mitocondria - uzina energetica a materiei vii

Membrana internă are numeroase indoituri (cute) care se numesc cristae. Acestea sunt părţile sintezei ATP- ului, şi structura lor pliată creşte aria unde sinteza ATP- ului are loc. Proteinele transportabile, moleculele numite lanţuri de electroni, şi enzimele care sintetizează ATP- ul se află de-a lungul moleculelor care se află în cristae. Acestea (cristae) închid o regiune umplută cu lichid cunoscută sub numele Matricea, care conţine un număr mare de enzime care sunt folosite în procesul de respiraţie aerobă.

Alte referate despre: mitocondria uzina energetica a celulei, compozitia chimica a materiei vii, niveluri de organizare a materiei vii

Alcatuirea sistemului nervos central

In timp ce nervii senzitivi transporta in sistemul nervos central impulsurile venite din organele de simt, nervii motori transmit comenzile sistemului nervos central spre muschi si in organele motoare.Cea mai mare parte din drumul strabatut de impulsuri se face prin nervii senzitivi si cei motori, dar nici nervii senzitivi si nici cei motori nu sunt formati numai din fibre nervoase. Fiecare celula nervoasa are si un corp celular din care pornesc numeroase prelungiri. Fibrele motorii si senzitive ale sistemului nervos periferic sunt formate din cele mai lungi prelungiri ale celulelor. Celulele fibrelor senzitive sunt in imediata apropriere a creierului si a maduvei spinarii, in timp ce celulele fibrelor motoare se gasesc chiar si in maduva spinarii.

Alte referate despre: alcatuirea sistemului nervos central, alcatuirea sistemului nervos central substante, alcatuire sistem nervos central definitie

Sistemul osos - alcatuire

Membrele inferioare se leagă de coloana vertebrala prin centura pelviana formata din doua oase coxale care se articulează intre ele pe linia mediana la nivelul simfizei pubiene, iar posterior se articulează cu osul sacru formând scheletul bazinului.

Alte referate despre: sistemul osos alcatuire, tesutul osos alcatuit din, sistemul osos - alcatuire

Alcatuirea corpului uman

I MEZODERM
1. tesuturile conjunctive moi( elastic si fibros)
2. tesutul cartilaginous
3. sistemul osos
4. sistemul muscular
5. sistemul urinar
6. sistemul reproducator
7. sistemul cardiovascular
8. mediul intern
9. corticosuprarenalele
10. derma si dentina dintlor
11. seroasele( pleura, pericard, peritoneu)

Alte referate despre: alcatuirea corpului uman, alcatuirea corpului uman referat, din ce este alcatuit corpul uman

Constituentii chimici ai celulei

Aditia mai multor monozaharide in acelasi mod conduce la formarea macromoleculelor polizaharidice. Pentozele, monozaharide cu 5 atomi de C cuprind ribozele, componentele ribonucleotidelor si acizilor ribonucleici si dezoxiribozele, componente ale dezoxiribonucleotidelor si acidului dezoxiribonucleic. Hexozele sunt monozaharide cu 6 atomi de carbon si ar fi de mentionat, glucoza in forma libera este o sursa vitala de energie, energia si caracterul reducator sunt inmagazinate sub forma de compusi intermediari (ATP si respectiv, NADH).

Alte referate despre: compozitia chimica a celulei, biologie celulara bazele moleculare ale organizarii chimice a celulei, constituenti celulari specifici celulei vegetale

Celula procariota-eucariota

Remarcabil este şi faptul că natura substanţelor pe care le catabolizează este foarte mare; pot metaboliza şi substanţe toxice precum: cauciuc, asfalt, petrol, detergenţi etc. Unele etape ala ciclului azotului şi sulfului sunt realizate în exclusivitate de celulele procariote (bacteriile fixatoare de azot). O altă carectesistică a metabolismului bacterian este plasticitatea: bacteriile pot trece cu usurinţă de la aerobioză la anaerobioză, de la autotrofie la heterotrofie, ceea ce la conferă o mare capacitate adaptativă.

Alte referate despre: celula procariota eucariota, celula procariote eucariote, celula procariota - eucariota

Evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului

Evolutionismul ateist este ipoteza care afirmă că speciile de animale s-au transformat unele în altele, de la primele unicelulare până la maimută si om, în miliarde de ani, prin procese întâmplătoare; mai afirmă că speciile de plante au evoluat de la fonnele unicelulare până la plantele cu flori.

Evolutionismul provine din vechile conceptii păgâne. In mitologia sumeriană, oamenii si zeii au apărut prin amestecul apei dulci cu apa sărată.

Alte referate despre: evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului, evolutionism - originea si evolutia omului, evolutionism referat evolutia omului

Compozitia chimica a celulei

Din combinarea, intr-o anumita ordine, a celor 20 de aminoacizi frecvent intalnit in proteine, rezulta un numar impresionant de proteine, dupa cum rezulta din tabelul de mai jos. Rezulta de aici ca proteinele, care se intalnesc in toate celulele organismelor, au anumite particularitati determinate de numarul si compozitia in aminoacizi, ordinea acestora in lanturile polipeptidice si dispozitia lor in spatiu.

Alte referate despre: compozitia chimica a celulei referat, compozitia chimica a celulei si meioza, informatie despre compozitia chimica a celulei

Auto asamblarea entitatilor biologice alcatuite din subunitati proteice

Principiile care se desprind din studiul acestor mecanisme , au o valabilitate generala. Ele stau la baza intelegerii relatiei dintre structura si functiile acizilor nucleici , precum si a proprietatilor entitatilor biologice superioare.

Alte referate despre: distributia auto din ce e alcatuita, asamblarea auto, asamblare auto

Cratima

Marxism-leninism(a marxism-leninismului) Morganism-weismannism Nord-est3.Substantivele comune alcatuite dintr-un substantiv in nominativ care se declina si altul la genitiv ramine neschimbat, fiecare dintre care si-a pierdut sensul sau direct:Apa-trindului Boldul-cerului Calea-laptelui4.Substantivele comune alcatuite dintr-un substantiv la nominativ,o prepozitie si un substantiv la acuzativ:

Alte referate despre: cratima, cuvinte formate prin alaturare cu cratima, mentioneaza 3 consecinte a folosirii cratimii cu structura cu-u

Judetul Buzau

Buzaul ocupa cea mai mare parte a bazinului hidrografic al raului cu acelasi nume , cuprinzand in mod armonios toate formele de relief: munti in partea de nord , campii la sud, intre acestea aflandu-se zona coliniara subcarpatica.Din punct de vedere petrografic , muntii judetului sunt constituiti in cea mai mare parte din gresii , marne , argile , sisturi , conglomerate , cunoscute sub genericul de "flis". In zona coliniara predomina marnele , argilele , nisipurile , calcarele si gresiile. Campia incepe sa se formeze in era cuaternara si este alcatuita din pietrisuri si nisip adanc , din lut (loess) spre suprafata.

Alte referate despre: judetul buzau, referat judetul buzau, industria din judetul buzau

Galaxia

Kant a presupus de asemenea ca unele din nebuloasele vizibile pe cerul noptii ar fi galaxii separate.Spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, Charles Messier a intocmit un catalog continand cele mai stralucitoare 109 nebuloase, urmat mai apoi de un catalog de 5000 de nebuloase, creat de William Herschel. In 1845, Lord Rosse a construit un telescop nou si a fost capabil sa distinga intre nebuloasele eliptice si cele in spirala.

Alte referate despre: galaxia noastra, galaxia calea lactee, galaxia

Pilele primare

Pilele primare
Cea mai obisnuita forma de pila primarea e pila Leclanche, inventata de chimistul francez cu acelasi nume in anii 1860. Mai e denumita si pila uscata. Pila Leclanche folosita astazi e foarte similara cu cea originala. Electrolitul consta intr-o mixtura de clorura de amoniu si clorura de zinc in forma de pasta. Electrodul negativ e alcatuit din zinc, fiind "carcasa"pilei, si electrodul pozitiv e o tija de carbon inconjurat de o mixtura de carbon si dioxid de magneziu.

Alte referate despre: pile primare, pile primare-bateria de buzunar, despre pile primare
Referate afisate : 19
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles