Algele verzi-brune-rosii

Algele verzi, brune, rosii

Majoritatea algelor brune produc o celula sexuata (zoospori sau gameti, sau ambele). Majoritatea algelor brune sunt alge marine aduse odata cu fluxul, cu exceptia varecului gigant si sunt perene. Toate sunt multicelulare cu talus filamentos, iar majoritatea celulelor sunt uninucleate. Fucoxatinul (fucoxanthin) este principalul pigment accesoriu al acestor alge, iar amidonul nu este niciodata folosit ca un produs de stocat.

Talusurile cresc intercalat sau apical. Algele brune au etape de viata diferite si separate ca sporangi si gameti. Sporangii sunt monoloculari sau pluriloculari, in timp ce gametii sunt pluriloculari in majoritatea cazurilor. Reproductia sexuala poate fi izogama, anizogama sau oogama. Zoosporii motili fac parte din lantul vietii si impreuna cu gametii masculini au de obicei flageli inserati lateral si invers. Zigotii algelor brune se dezvolta fara perioada de repaus.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 1kb
Downloads: 9938
Materia: Biologie

Microorganisme folositoare

- formarea branzei si a iaurtului;
- acrirea verzei si a muraturilor;
- obtinerea berii si a produselor de panificatie;
- curatarea apelor uzate din marile orase;
- curatarea petrolului care polueaza apele sau solul in mod accidental;
- imbogatirea solului cu saruri minerale;
- fixarea azotului atmosferic;
- topirea inului si a canepei in industrie;
- sinteza vitaminelor din grupa B in intestinul gros al omului;
- unele ciuperci traiesc pe parafina (un derivat din petrol) si elaboreaza proteine pe care omul le foloseste pentru hrana sa.

Alte referate despre: microorganisme folosite in industria alimentara, microorganisme folositoare, microorganisme folosite in alimentatie

Lanturi trofice

Consumatori cuaternari(de ordinul 4)-animalele care se hranesc cu consumatori tertiary(de exemplu, parazitii pasarilor rapitoare mari).Consumatorii care se hranesc numai cu alte animale se numesc animale zoofage.In categoria consumatorilor intra si animalele omnivore(porcul mistret, ursul), precum si animalele saprofage; ele se hranesc cu dijectii sau detritusul organic(de exemplu, ramele).

Descompunatorii(reducatorii) sunt bacteriile si ciupercile microscopice care descompun, prin oxidare sau reducere, substantele organice in substante anorganice, din material provenita dupa moartea producatorilor si a consumatorilor .

Alte referate despre: lanturi trofice, exemple de lanturi trofice, lanturi trofice exemple

Botanica - morfologia frunzelor

Varful limbului
Poate fi acut, respectiv lent ascutit - ca la salcie; acuminat, adica brusc ascutit - ca la lalea, rotund - la vasc; emarginat, cu un sinus apical - la brad; obcordat, asemanator cu o inima avand baza in sus – ca la macrisul iepurelui.

Alte referate despre: morfologia frunzelor, botanica morfologia plantelor, morfologie frunza castan

Botanica - tropisme, mutatiile si nastiile

In cazul miscarilor fototropice, factorul de excitatie il reprezinta lumina iar pigmentii foto receptori, sunt situati in zona apicala. Energia luminoasa necesara pentru realizarea curburilor fototropice este foarte redusa. Iluminarea asimetrica determina repartitia asimetrica a auxinelor in tesuturile iluminate si umbrite. Astfel, auxinele din tesuturile iluminate sunt fotooxidate sau transportate lateral in tesuturile umbrite.

Alte referate despre: tropismele mutatiile si nastiile la plante, tropisme mutatii si nastii la plante, tropismele mutatiile si nastiile lalante

Sistemul actual de clasificare a lumii vii

PROTOCTISTA include organisme de tip eucariot, unicelulare, coloniale si pluricelulare, cu nutritie autotrofa si heterotrofa. In acest regn sunt incadrate flagelatele, algele verzi, brune, rosii, mixomicetele, oomicetele si protozoarele.

Alte referate despre: sistemul actual de clasificare a lumii vii, principiile de clasificare a lumii vii, principii moderne de clasificare a lumii vii

Fotosinteza

Fotosinteza este procesul prin care plantele verzi sintetizeaza substante organice de tip glucoza din substante minerale (H2O +CO2), cu ajutorul energiei luminoase absorbita de pigmentii clorofilieni si carotenoizi. Acest proces are loc doar in celulele care poseda cloroplaste, cu exceptia algelor albastre - verzi si bacteriilor purpurii care fac fotosinteza desi nu poseda cloroplaste; aceste organisme Pk poseda insa molecule de clorofila a integrate in membranele fotosintetizatoare.

Alte referate despre: fotosinteza, fotosinteza la plante, fotosinteza referat

Protozoare - regnul Protista

Aşezând o Euglenă la întuneric şi adăugând în mediul ei de viaţă substanţe organice, ea îşi pierde culoarea verde, devine aproape străvezie şi începe să se hrănească ca un animal. Adusă din nou la lumină, îşi recâştigă granulele de clorofilă şi revine la modul vegetal de hrănire.În ce regn putem încadra această fiinţă uimitoare? Dacă pentru stabilirea filiaţiei ei va trebui să-I urmărim rudele apropiate, ne vom încurca şi mai rău.

Alte referate despre: regnul protista protozoare, regnul protista protozoarele, regnul protista increngatura protozoare

Clasificarea lumii vii

- Angiosperme :
- Cls. Dicotiledonate :
- Fam. rozacee : măceş, frag, căpşun, zmeur, măr, păr, gutui;
- Fam. papilionacee : mazărea, fasolea, soia, lintea, trifoiul, lucerna, măzărichea, mimoza, alunele de pământ, salcâmul;
- Fam. asteracee : floarea-soarelui, salata, cicoarea, tătăneasa, pelinul, muşeţelul, coada-şoricelului, păpădia, ochiul-boului, margareta, crizantema;
- Fam. crucifere : varza, rapiţa, ridichea, muştarul, traista-ciobanului, micşuneaua;

Alte referate despre: clasificarea lumii vii, clasificarea lumii vii in cele 5 regnuri, clasificarea lumii vii in 5 regnuri

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale

Epiteliul, monostratificat înalt, în regiunea cardiei continuă brusc epiteliul esofagian, fiind înlocuit în regiunea pilorică cu cel intestinal. Din loc în loc epiteliul se înfundă în corion, fomând criptele gastrice, mai mici la nivelul corpului stomacului mai adânci la cardia şi foarte adânci la pilor; în fundul criptelor se deschid glandele gastrice care sunt de 3 feluri: glandele principale sau fundice, cardiale şi pilorice; la trecerea de la pilor la duoden se găsesc şi glande tubuloacinoase Brünner.

Alte referate despre: aspectul cromatinei x in celulele epiteliale ale mucoasei bucale, celule epiteliale, celulele epiteliale

Dreptate si merit Aristotel

Dreptate si merit Aristotel
ARISTOTEL(384 – 322 î.Hr.)Filosof şi savant grec, născut în Stagira. Elev al lui Platon şi, totodată critic al acestuia. Aristotel consideră că inteligibilul şi sensibilul se află în unitate ca substanţă alcătuită din materie (sensibilul) şi formă (inteligibilul)
Dreptate si merit Aristotel

Alte referate despre: dreptate si merit aristotel, referate dreptate si merit aristotel, politica dreptate si merit aristotel

Iasi

În timpul primului razboi mondial Iasul a înlocuit timp de patru ani
Bucurestiul devenind astfel capitala tarii.

Alte referate despre: ias 2, v alecsandri-chirita in iasi, iasi

Algele si procesul de eutrofizare

Culorile pe care le etaleaza lumea algelor si care devin schimbatoare, urmand jocul luminilor care poposesc la suprafata lor, se datoreaza unui numeros set de pigmenti, printre care cei mai cunoscuti sunt ficobilinele, clorofilele, xantofilele si carotenoizii. Majoritatea algelor traiesc in apele Terrei si au o importanta imensa pentru intreaga umanitate si, in general, pentru biosfera. Asa se explica interesul care li se acorda din ce in ce mai mullt, odata cu dezvoltarea stiintelor biologice si odata cu cunoasterea potentialului lor de a fabrica in cantitati enorme, substante organice. Datorita mai ales acestor plante, oceanul este o gigantica uzina chimica de produs alimente si oxigen.

Alte referate despre: alge si procesul de eutrofizare, procesul de eutrofizare, procesul de eutrofizare a apei

Evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului

9. Nu s-a observat până în prezent trecerea de la o specie la alta. Asemănările morfologice (geometrice) între două specii nu implică descendenta lor.
10. Au fost descoperite fosile - organisme conservate în diverse structuri geologice, datând din timpuri vechi. Pentru că nu au mai fost găsite exemplare în viată, ateii s-au grăbit să afirme că acele specii s-au transformat în alte specii (au "evoluat"). Dar recent au fost găsite si exemplare în viată; de aceea au fost numite "fosile-vii". După estimarea unor biologi evolutionisti ele au rămas nemodificate după sute de milioane de ani, deci nu au evoluat.
11. Conditiile nefavorabile de mediu au dus la disparitia unor specii, nu la aparitia lor.
CLASA A X-A.
BIOLOGIE ANIMALĂ
"Filogenia regnului animal" este titlul părtii a III-a a manualului [20]. Chiar din titlu rămânem cu impresia falsă de certitudine. Un titlu mai potrivit ar fi fost "Ipoteze despre originea ...

Alte referate despre: evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului, evolutionism - originea si evolutia omului, evolutionism referat evolutia omului

Viata in Oceanul Atlantic

Temperatura are un rol deosebit asupra vietuitoarelor. Acestea sunt grupate in organisme cu temperatura constanta a corpului, denumite homeoterme si organisme poichiloterme, cu temperatura variabila, dependente direct de cea a mediului in care traiesc.
Organismele homeoterme sunt mamiferele reprezentate in oceane prin Cetacee, Pinnipede, Sirenide.
Organismele poichiloterme se diferentiaza in doua grupe si anume: organisme stenoterme si euriterme. Organismele stenoterme sunt acelea care suporta doar variatii limitate la temperatura; ele se dezvolta la o anumita temperatura care trebuie sa fie constanta. Ca exemple, sunt coralii care se dezvolta in mari cu temperaturi de + 20˚C, organismele polare( Polul Sud, pingiunii ) sau hamsia( Engraulis encrassicholus ) care prefera temperatura de + 7˚C.

Alte referate despre: viata in oceanul atlantic, imagini despre viata in oceanul atlantic, oceanul atlantic

Poluarea si peisajul

Poluarea apelor curgatoare afecteaza canalele,fluviile si raurile pe cursul lor pana la revarsarea in mari.Ea poate contamina si suprafetele intinse de apa, cum sunt iazurile sau lacurile artificiale.
Poluarea apei curgatoare este de obicei invizibila deoarece agentii poluanti se diolva in apa, dar exista si exceptii cum ar fi detergentii care produc spuma, titeiul sau rezidurile care plutesc la suprafata.
Exista putini poluanti naturali. Solul contine anumiti fertilizatori cum ar fi nitratii care in timpul aratului sau pasunilor pot iesi la suprafata.

Alte referate despre: poluarea terrei peisaje, poluarea estetica a peisajului, poluarea peisajului

Lansarea unui nou produs ppt

In cazul fabricii A© OCEAN FISH A>> se deosebeste un tip special de piata : - piata eterogena: este acea piata pe care exista diferente intre consumatori, insa este posibila o grupare a consumatorilor, in functie de anumite caracteristici, in grupuri relativ omogene, ce pot fi abordate in mod distinct.Segmentul de piata este grupul de consumatori cu nevoi sau cerinte similare si care vor raspunde pozitiv unui anumit marketing mix, deci unui produs cu anumite calitati, la un anumit pret, distribuit intr-un anumit fel si cu anumite mijloace promotionale.Nisa de piata este un grup de consumatori si mai restrans care solicita o combinatie speciala de avantaje, pentru obtinerea carora sunt dispusi sa plateasca un pret mai mare. De exemplu, firma A© OCEAN FISH A>> ar putea obtine un pret foarte bun pentru salata de alge cu somon afumat si mar deoarece acest produs clientii nu l-ar putea gasi in alta parte.

Alte referate despre: lansarea unui nou produs pe piata, lansarea unui nou produs, lansarea unui nou produs pe piata marketing

Ecosisteme acvatice

a) Apele curgatoare
Sunt reprezentat de cele trei brate ale Dunarii (Chilia, Sulina si Sf. Gheorghe), canale si garle. Fitoplanctonul reprezinta clasa producatorilor, in timp ce un zooplancton variat si numeroase specii de vertebrate (crap, salau, stiuca, somn, sturioni) compun clasa consumatorilor.

Alte referate despre: ecosisteme acvatice, ecosisteme acvatice referat, protectia apei si a ecosistemelor acvatice

Conservarea si protectia biodiversitatii in mediul marin

3. Viata animala marina
In apele marine, fauna este extrem de variata, fiind prezente o sumedenie de clase de animale, mai putin miriapodele si amfibienii. Mediul acvatic permite desfasurarea vietii si in adancime. Din acest motiv vietatile marine se gasesc intr-un numar mult mai mare in comparatie cu animalele raspandite pe uscat. Desi marile si oceanele formeaza un intreg gratie multiplelor legaturi care exista intre acestea, nu putem spune ca ele alcatuiesc un domeniu unic de viata. In sustinerea acestui argument, precizam ca mediul marin si oceanic se distinge prin mai multe zone biologice, despartite prin “granite”.

Hotarele zonelor maritime seamana mai degraba cu barierele climatelor terestre care, in mod subtil, dar efectiv, fac departajarea populatiilor animale si vegetale. Unele dintre ele sunt usor adaptabile altor conditii de viata decat cele specifice lor, motiv pentru care depasesc acele hotare, traind intr-un teritoriu mai larg. In schimb, altele nu-si pot ...

Alte referate despre: conservarea si protectia biodiversitatii in mediul marin, 1 conservarea si protectia biodiversitatii in mediul marin, conservarea si protectia biodiversitatii din mediul marin referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.69 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles