Algele verzi brune rosii

Algele verzi, brune, rosii

Majoritatea algelor brune produc o celula sexuata (zoospori sau gameti, sau ambele). Majoritatea algelor brune sunt alge marine aduse odata cu fluxul, cu exceptia varecului gigant si sunt perene. Toate sunt multicelulare cu talus filamentos, iar majoritatea celulelor sunt uninucleate. Fucoxatinul (fucoxanthin) este principalul pigment accesoriu al acestor alge, iar amidonul nu este niciodata folosit ca un produs de stocat.

Talusurile cresc intercalat sau apical. Algele brune au etape de viata diferite si separate ca sporangi si gameti. Sporangii sunt monoloculari sau pluriloculari, in timp ce gametii sunt pluriloculari in majoritatea cazurilor. Reproductia sexuala poate fi izogama, anizogama sau oogama. Zoosporii motili fac parte din lantul vietii si impreuna cu gametii masculini au de obicei flageli inserati lateral si invers. Zigotii algelor brune se dezvolta fara perioada de repaus.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 1kb
Downloads: 9938
Materia: Biologie

Microorganisme folositoare

- caderea parului se poate datora multor cauze dar si unor ciuperci parazite;
- placa dentara este un depozit format datorita actiunii microorganismelor asupra resturilor alimentare neindepartate la timp. Cand microorganismele se hranesc cu resturile alimentare se formeaza acizi care ataca gingia si elementele minerale ale dintilor provocand carii; pentru a evita acest lucru trebuie sa ne spalam pe dinti dupa fiecare masa.
- pneumoniile, furunculele si tetanosul sunt provocate de microorganisme;
- multe plante sunt atacate de microorganisme (in special ciuperci) care le produc boli;
- multe microorganisme produc boli animalelor.

Alte referate despre: microorganisme folosite in industria alimentara, microorganisme folositoare, microorganisme folosite in alimentatie

Lanturi trofice

Lanturi Si Retele Trofice
Majoritatea organismelor, cu exceptia celor autotrofe, traiesc unele pe seama altora fiind consumatori, dar in acelasi timp sunt si hrana pentru alte organisme. In ecosystem, hrana circula de la producatori -> consumatori fitofagi -> consumatori zoofagi.

Asezand organismele in linie, in ordinea in care sunt mancate unele de altele se obtin un lant in care hrana circula intr-un singur sens.Calea de circulatie a materiei si energiei intre nivelurile trofice successive se numeste lant trofic.El este consecinta relatiilor trofice care se stabilesc intre indivizii nivelulilor trofice successive.

Lantul trofic este un sir de verigi care se succed de la producatori pana la ultimul consummator.Fiecare veriga reprezinta o specie.Dupa tipul de ecosystem, lanturile trofice pot fi terestre si acvatice.Dupa timpul de activitate al diferitor specii, lanturile trofice sunt diurne si nocturne.

Alte referate despre: lanturi trofice, exemple de lanturi trofice, lanturi trofice exemple

Botanica - morfologia frunzelor

Frunza este un organ vegetativ monosimetric, cu structura dorsiventrala, cu o crestere rapida si limitata, cu durata de viata scurta, care indeplineste functia principala de fotosinteza alaturi de transpiratie si respiratie. Frunza mai poate indeplini si alte functii, cum ar fi: de protectie, de absorbtie, inmagazinare de substante organice de rezerva, de nutritie carnivora, inmultire vegetativa etc.

Alte referate despre: morfologia frunzelor, botanica morfologia plantelor, morfologie frunza castan

Botanica - tropisme, mutatiile si nastiile

2. Mutatiile reprezinta miscarile laterale sau in jurul unei axe pe care le efectueaza plantele, sub influenta unor factori interni.
Mutatiile efemere se produc o singura data in viata plantelor si sunt reprezentate de miscarile pe care le efectueaza cotiledoanele in timpul germinarii semintelor, pana ajung la pozitia orizontala.

Alte referate despre: tropismele mutatiile si nastiile la plante, tropisme mutatii si nastii la plante, tropismele mutatiile si nastiile lalante

Sistemul actual de clasificare a lumii vii

PLANTE cuprinde organisme pluricelulare cu celule de tip eucariot, care prezinta un perete celular celulozic si prezinta pigmenti fotosintetici in plastide. In acest regn sunt incadrate briofitele (plante avasculare) si traheofitele (plante vasculare).

Alte referate despre: sistemul actual de clasificare a lumii vii, principiile de clasificare a lumii vii, principii moderne de clasificare a lumii vii

Algele - Proteinele viitorului

Algele marine sunt de-o bogatie nebanuita , sunt “intia manifestare a vietii pe globul nostru”-(P.Gloess).Algele contin minerale si metaloizi din belsug:iod,magneziu, potasiu ,calciu, fier , aluminiu ,mangan , fosfor , sulf , nichel , aur , zinc , cobalt , strontium , titan , vanadium , staniu , rubidium , siliciu .Ele contin vitamine,aminoacizi, glucide, materii grase ,multa clorofila, mucilagii, substante antibiotice, etc.

Alte referate despre: algele proteinele viitorului, algele-proteinele viitorului, algele marine-proteinele viitorului

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale

Epiteliul, monostratificat înalt, în regiunea cardiei continuă brusc epiteliul esofagian, fiind înlocuit în regiunea pilorică cu cel intestinal. Din loc în loc epiteliul se înfundă în corion, fomând criptele gastrice, mai mici la nivelul corpului stomacului mai adânci la cardia şi foarte adânci la pilor; în fundul criptelor se deschid glandele gastrice care sunt de 3 feluri: glandele principale sau fundice, cardiale şi pilorice; la trecerea de la pilor la duoden se găsesc şi glande tubuloacinoase Brünner.

Alte referate despre: aspectul cromatinei x in celulele epiteliale ale mucoasei bucale, celule epiteliale, celulele epiteliale

Dreptate si merit Aristotel

Dreptate si merit Aristotel
ARISTOTEL(384 – 322 î.Hr.)Filosof şi savant grec, născut în Stagira. Elev al lui Platon şi, totodată critic al acestuia. Aristotel consideră că inteligibilul şi sensibilul se află în unitate ca substanţă alcătuită din materie (sensibilul) şi formă (inteligibilul)
Dreptate si merit Aristotel

Alte referate despre: dreptate si merit aristotel, referate dreptate si merit aristotel, politica dreptate si merit aristotel

Iasi

În Iasi exista multe spatii verzi, multe parcuri, cum ar fi Parcul
Copou. Tot aici se gasesc si alte monumente ale naturii. Multe spatii
verzi sunt plantate pentru importanta lor de a pastra apa si de a fixa
terenurile lunecoase.

Alte referate despre: ias 2, v alecsandri-chirita in iasi, iasi

Tehnologia prelucrarii strugurilor pentru fabricarea vinurilor rosii seci

Vinul este o bautura alcoolica, obtinuta prin fermentarea mustului de struguri proaspeti sau stafiditi. Obtinerea vinului rosu sec este un proces de lunga durata, care necesita o ingrijire deosebita, incepand de la recoltarea strugurilor si pana la invechirea, conditionarea si imbutelierea produsului.

Alte referate despre: tehnologia de obtinere a vinurilor rosii seci de calitate, tehnologia speciala a vinurilor rosii-seci, tehnologia speciala a vinurilor rosii seci

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare

Cabarnet sau Vignon:Acest soi este de origine franceza dar este raspandit in toate tarile cu o viticultura dezvoltata.Se recunoaste dupa anumite caractere, si anume: rozeta schemoasa, de culoare verde-albicioasa, frunza adulta are marime mijlocie de culoare verde deschis, floarea este hermafrodita normala, cu polen fertilm strugurele este mic, conic cu boabele asezat destul de rar, iar bobul are forma sferica cu pielita de culoare neagra -albastrui, acoperita cu pruina.

Alte referate despre: soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare, soiuri de struguri pentru vinuri rosii, soiuri de strugurii pentru vinuri rosii

Edgar Allan Poe - Masca mortii rosii

A saptea sala era strans invaluita in draperii de catifea neagra, care acopereau intreg tavanul si peretii si cadeau in falduri grele pe un covor de aceeasi culoare si din acelasi tesut. Aceasta era singura incapere in care culoarea vitraliilor nu se potrivea cu a decorului. Geamurile erau stacojii, de culoarea intensa a sangelui. Si in nici una din cele sapte sali nu era nici lampa, nici candelabru in belsugul de ornamente de aur risipite ici si colo sau atarnate in tavan. Si nu se afla nici o lumina, fie de lampa, fie de sfesnic in tot acest sir de incaperi.

Alte referate despre: edgar allan poe masca mortii rosii, edgar allan poe - masca mortii rosii, edgar allan poe masca mortii rosii rezumat

Ouale rosii

Analizând bogatul repertoriu ornamental al oualor încondeiate,
constatam ca motivistica lor se grupeaza în jurul unor teme
principale, al caror izor l-au constituit, pe de o parte , stravechile
semnificatii precrestine al oualor rosii - semnul plastic al Soarelui
fertilizator si al stelelor , completate ulterior de Crucea Pastelui,
iar pe de alta parte, universul ocupational si mediul de viata al

Alte referate despre: legenda oualelor rosii, ouale rosii, semnificatia oualelor rosii

Caracterizarea generala a vinului din struguri rosii

Vinurile romanesti au fost intotdeauna cautate in Europa, ca de altfel si tescovina (tighirul). Dimitrie Cantemir noteaza ca din Moldova, vinurile romanesti ajungeau pana in Tarigrad, Varsovia si Viena, iar cele din Muntenia, in Turcia si Egipt. Vinurile de Cotnari, Magura, Piatra si Nebuna erau cotate aidoma cu cele de Tokay, Sauternes, Sanatorin, Rhein si Bourgogne. Insusi Napoleon, imparatul Frantei, prefera vinul de Cotnari.

Alte referate despre: struguri rosii pentru vin, fabricarea vinului din struguri, prepararea vinului din struguri

Dumbrava Rosie

Inca de la sfarsitul secolului trecut, oceanografia era definita ca:
"...stiinta oceanului, deci a ansamblului tutror legaturilor aplicate
la mare, deja descoperite sau in curs de descoperire, nu numai in
domeniul chimiei si fizicii, ci si in cel al mecanicii, matematicii si
astronomiei". (M. J. Toulet, 1890).

Alte referate despre: dumbrava rosie, dumbrava rosie rezumat, dumbrava rosie de vasile alecsandri

Tehnologia de producere a vinurilor rosii seci

Starea de maturitate a strugurilor
Primul factor care conditioneaza calitatea struguri este, asa cum sa aratat,starea lor de maturitate. Incercarea de a defini riguros aceasta notiune este destul de anevoioasa, intrucat pe de o parte, procesul de maturatie in ansamblul sau este complex si conditionat de o pluralitate de factori, jar pe de alta parte, insasi starea de maturitate difera in functie de destinatia care se da strugurilor, precum si de calitatea produselor ce trebuie obtinute din prelucrarea lor.

Alte referate despre: tehnologia de producere a vinurilor rosii seci, tehnologia de producere a vinurilor rosii de consum curent, tehnologia de producere a vinurilor rosii referat

O lume rasturnata: gustul rosiei

Doi teoreticieni ai semioticii sunt Hjelmslev şi Umberto Eco. Hjelmslev propune ca postulat fundamental al unei semiotici diagrama alcătuită din planul expresiei şi al expresiei, fiecare având substanţă şi formă. Cele două sisteme care vor constitui în functive ale funcţiei-semn vor lua naştere prin pertinizarea de către formele respective ale materiei amorfe. Ca rezultat, apar substanţele ce sunt ocurenţe organice într-un sistem conform tipurilor stabilite de formele corespunzătoare.

Alte referate despre: cele 7 minuni ale lumii moderne crucea rosie, florile din lume din cartea rosie, gustul rosiei

Aldo Rosi

These accomplishments in turn, gave clients in other countries the courage to call for Rossi's services as well, i.e., Canary Wharf Offices in London, an art gallery in Japan, a large residential quarters in The Hague, Netherlands, a restoration and addition to a monastery in Seville, Spain, and in his own country, a sports arena and many other projects. Also in 1989, Rossi won the competition in Germany over some 200 other entrants for the design of the Deutsches Historisches Museum in West Berlin.  When Rossi was introduced at Harvard to deliver the Walter Gropius Lecture, the chairman of the architecture department, Jose Rafael Moneo said, "When future historians look for an explanation as to why the destructive tendencies that threatened our cities changed, Rossi's name will appear as one of those who helped to establish a wiser and more respectful attitude." 

Alte referate despre: aldo rosi, house of aldo rosi, architect aldo rosi
Referate afisate : 19
Medie note: 8.80 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles