Algoritmi genetici

Algoritmi genetici

Implementarea unui algoritm genetic începe cu o populaţie de cromozomi (aleasă aleator). Se evaluează, apoi, aceste structuri şi se alocă facilităţi reproductive astfel încât acei cromozomi, care reprezintă o soluţie mai bună pentru problema ţintă, să aibă mai multe şanse de a se reproduce decât acei cromozomi care sunt soluţii mai puţin bune. Definirea unei soluţii bune se face în raport cu populaţia curentă.

Într-un sens mai larg, algoritm genetic este orice model bazat pe ideea de populaţie şi care foloseşte selecţie şi operatori de recombinare pentru a genera noi puncte într-un spaţiu de căutare. Multe modele au fost introduse de cercetători dintr-o perspectivă experimentală. Cercetătorii sunt orientaţi spre aplicaţii, fiind interesaţi de algoritmii genetici doar ca mijloace de optimizare.

Ei sunt recomandaţi pentru aflarea soluţiilor neliniare ale unor probleme atunci când nu este posibilă modelarea matematică şi nici euristică ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 16kb
Downloads: 14
Materia: Informatica

Teoria jocurilor

In exemplele virtuale imaginate de diversi teoreticieni, prin joc se intelege o situatie care implica doi sau mai multi decidenti, numiti jucatori care sunt pusi in fata situatiei de a-si alege o strategie pentru a-si maximiza recompensele primite ca urmare a propriilor actiuni raportate la mutarile celorlalti.

Alte referate despre: teoria jocurilor, teoria jocurilor referat, oligopolul si teoria jocurilor

Doald Knuth si arta programarii calculatoarelor

Ca premiu, scoala luterana a primit un televizor. În liceu, Knuth a fost mai degraba interesat de muzica decât de stiinte. Cânta la saxofon si tuba, era interesat de compozitie si intentiona sa-si continue studiile în domeniul muzicii. Dar, ca de obicei, nu era hotarât iar profesorii erau convinsi ca putea urma orice cariera si-ar fi propus. Desi dedica mult timp muzicii, nu a neglijat nici celelalte materii si a terminat cu cea mai mare medie din istoria liceului.

Alte referate despre: arta programarii calculatoarelor donald e knuth, carte knuth arta programarii calculatoarelor, arta programarii calculatoarelor

Algoritmi fundamentali care lucreaza cu vectori

program sort_min;
type numere=array[1..100]of integer;
var a:numere;
n,i,j,k,man,min:integer;
begin
write('n:=');readln(n);
for i:=1 to n do begin
write('a[',i,']:=');readln(a[i]);

Alte referate despre: algoritmi fundamentali care lucreaza cu vectori, date cu care lucreaza algoritmii, obiectele cu care lucreaza algoritmul

Algoritmi

În descrierea algoritmilor se folosesc mai multe limbaje de descriere, dintre care cele mai des folosite sunt: limbajul schemelor logice; limbajul Pseudocod.
În continuare vom folosi pentru descrierea algoritmilor limbajul Pseudocod care va fi definit în cele ce urmează. În ultima vreme schemele logice sunt tot mai puţin folosite în descrierea algoritmilor şi nu sunt deloc potrivite în cazul problemelor complexe. Prezentăm însă şi schemele logice, care se mai folosesc în manualele de liceu, întrucât cu ajutorul lor vom preciza în continuare semantica propoziţiilor Pseudocod.

Alte referate despre: algoritmi, algoritm, algoritmi genetici

Retele neuronale artificiale

1.1 Consideratii generale
Desi nu exista o definitie general acceptata a retelelor neurale artificiale, majoritatea cercetatorilor sunt de acord ca acestea reprezinta ansambluri de elemente de procesare simple, interconectate prin canale de comunicatii prin care se propaga informatie numerica. Din perspectiva istorica, multe dintre ideile vehiculate în acest context sunt motivate de dorinta de a construi sisteme capabile
sa rezolve cu succes sarcini uzuale pentru creierul uman precum întelegerea vorbirii sau recunoasterea formelor. În fapt, aceasta abordare s-a dovedit utila în special pentru probleme dificil de formalizat sub forma unui algoritm (adica a unei “retete” care sa garanteze rezultatul), situatie care presupune o întelegere profunda
a aplicatiei considerate.

Alte referate despre: retele neuronale artificiale, retele neuronale artificiale m, retele neuronale artificiale referat

Analiza eficientei algoritmilor

O( f ) = {t : N R | (c R+) (n0 N) (n n0) [t(n) cf (n)]}
Cu alte cuvinte, O( f ) (se citeste “ordinul lui f ”) este multimea tuturor functiilor t marginite superior de un multiplu real pozitiv al lui f, pentru valori suficient de mari ale argumentului. Vom conveni sa spunem ca t este in ordinul lui f (sau, echivalent, t este in O( f ), sau t O( f )) chiar si atunci cand valoarea f (n) este negativa sau nedefinita pentru anumite valori n < n0.

Alte referate despre: analiza eficientei unui algoritm, analizarea eficientei unui algoritm, analiza eficientei economice

Divide et impera

Divide et impera • Recompunerea subsolutiilor astfel obtinute pentru a gasi solutia cazului initial.

Alte referate despre: divide et impera, metoda divide et impera, divide et impera c

Algoritmii genetici in aplicatii medico-farmaceutice

Evolutia este asadar un proces care are loc la nivelul cromozomilor. Caracterisiticile unei fiinte vii sunt stabilite printr-un proces de decodificare a cromozomilor sai. Codificarea si decodificarea informatiei genetice la nivelul cromozomilor nu este pe deplin elucidata.In general, orice sarcina abstracta care trebuie indeplinita, poate fi privita ca fiind rezolvarea unei probleme, care, la randul ei, poate fi perceputa ca o cautare in spatiul solutiilor potentiale. Deoarece, de obicei, cautam cea mai buna solutie, putem privi acest proces ca fiind unul de optimizare.

Alte referate despre: algoritmi genetici in aplicatii economice, algoritmi genetici in aplicatiile fuzzy, algoritmi genetici aplicatii

Ameliorarea animalelor si progresul genetic

Factorii ameliorarii
Factorii care modifica frecventa genelor si a genotipurilor dintr-o populatie sunt:
- mutatia (sursa primara de variatie genetica);
- migratia;
- selectia (procesul de discriminare reproductiva);
- deriva genetica (modificare într-o directie neprevazuta, dar cantitativ cunoscuta);
- consangvinizarea (împerecherea indivizilor mai apropiat înruditi).

Alte referate despre: ameliorarea animalelor si progresul genetic, ameliorarea plantelor si progresul genetic, ameliorarea la om si progresul genetic

Genetica bacteriei

1) în 1928, se cunoştea că Diplococcus pneumoniae virulent (izolat din spută de la bolnav cu pneumonie) are capsulă polizaharidică, formează pe geloză colonii smooth (S) şi inoculat la şoarece determină septicemie mortală; spre deosebire, pneumococii necapsulaţi nu produc îmbolnăvirea şoarecelui, nu sînt virulenţi, formează pe geloză colonii rough (R); se ştia, de asemenea, că există mai multe tipuri antigenice de pneumococi diferen¬ţiaţi prin structura polizaharidului capsular (I, II, III).

Alte referate despre: genetica bacteriei, materialul genetic bacterii, genetica bacteriei proiect medicina

Ingineria Genetica

BENEFICII ALE INGINERIEI GENETICE Progresele importante inregistrate in domeniul cercetarilor de genetica si inginerie genetica, de biologie celulara si moleculara, de biochimie, biofizica, microbiologie, au favorizat dezvoltarea biotehnologiilor care au deschis posibilitati vaste de beneficii viitoare, avantaj competitiv, crestere economica si oportunitati de dezvoltare.

Alte referate despre: ingineria genetica, inginerie genetica, ingineria genetica referat

Mutatii genetice

Mutatii genetice
Variabilitatea genetică este determinată, pe de o parte, prin recombinare genetică şi pe de altă parte, prin mutaţii.
Variabilitatea genetică determinată prin recombinarea genetică consta în realizarea unor combinaţii genetice noi prin rearanjarea sau redistribuţia materialului genetic care provine de la genitori. In procesul recombinării pot fi implicate unităţi genetice diferite, adică genomul, cromosomul sau gena, astfel încât vom avea recombinare genomică, cromosomială şi genică.

Alte referate despre: mutatii genetice, mutatii genetice la om, mutatii genetice referat

Ingineria genetica

Ingineria genetica
Ingineria genetică părea un termen desprins din domeniul SF.Astăzi, ea a devenit o realitate bine conturată şi cu rezultate compromiţătoare în genetică. Ingineria genetică reprezintă un ansamblu de metode şi tehnici de lucru prin care se manipulează materialul genetic la nivel celular şi molecular. Astfel se obţin microorganisme, plante şi animale, reprogramate genetic, în al căror genom sunt incluse gene străine, utile, exprimabile şi transmisibile stabil la descendenţi.
Ingineria genetica

Alte referate despre: ingineria genetica si biotehnologii, referat ingineria genetica, inginerie genetica referat

Genetica - diviziune celulara, cromozomi, gene

Abordarea ereditatii la nivel molecular a fost posibila in urma descoperirii rolului si structurii acizilor nucleici (ADN si ARN), a mecanismelor transmiterii informatiei genetice, a ribozomilor si rolul acestora in sinteza proteinelor, a descifrarii codului genetic, a izolarii genei si sintezei artificiale a acizilor nucleici si a genei etc.

Alte referate despre: genetica diviziunea celulara, genetica diviziunea celulara test, eseu genetica diviziunea celulara meioza mitoza

Terapie Genetica

Referat realizat de: Rus Andrei Bogdan
Terapia genetica este o noua abordare in tratamentul bolilor cauzate de modificari ale genelor. Ea este testata in prezent pe pacienti voluntari in clinici speciale. La inceputul lui septembrie 1999, au fost aprobate in jur de 400 de clinici in lumea intreaga si peste 3200 de pacienti au urmat astfel de tratamente. Circa 70% din pacienti sunt in SUA.
Acum cativa ani, s-a pornit un proiect ce avea ca si scop identificarea fiecarei gene umane. Acesta fiind in mare parte incheiat, datele arata ca fiecare individ uman are in jur de 30.000 de gene. Variatiile de structura a genelor unei persoane o definesc pe aceasta ca individ, influentand inaltimea sau culoarea ochilor, dar si unele boli.
Premizele terapiei genetice sunt bazate pe ideea corectarii bolilor genetice la nivelul moleculelor de ADN . Terapia genetica are un potential enorm," spune eticistul Adventist ...

Alte referate despre: terapia genetica, terapie genetica, terapeut genetic

Revolutie in genetica

Efectul de ADN fantoma
Acest fel de hipercomunicare genereaza efecte spectaculoase, atat in ADN, cat si in fiinta umana. Cercetatorii rusi au iradiat o mostra de ADN cu lumina laser, iar pe ecranul aparatului a aparut modelul de unda care era de asteptat. Atunci cand ei au scos mostra de ADN, forma de unda nu a disparut, ci a continuat sa existe! Mai multe experimente de acest fel au aratat ca forma de unda este totusi generata de mostra indepartata, al carei camp energetic ramane. Acest efect a fost numit efectul "ADN fantoma".

Alte referate despre: revolutia in genetica, revolutia in genetica sec xx-xi, revolutia franceza
Referate afisate : 18
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles