Algoritmi si structuri de date spiru haret

Spiru Haret

Spiru Haret was a scientist, university professor, academician, minister of education, organizer and leader of social, economic, educational, cultural and journalistic activites. And he was an eminent mathematician.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 1268
Materia: Engleza

Oameni de stiinta romani

Mircea Eliade was an erudite in the comparative history of religions, novelist, essayist, philosopher. He was born in 1907, March 8, in Bucharest and had died in 1986, April 22, in Chicago - US. Mircea Eliade was a personality of mondial renown.
His father was Gh. Eliade an infantry capitain. Being a precocious child, he had made his debut at 13 years old, at the Popular Sciences Newspaper. He had spent his childhood in Râmnicu-Sarat, Cernavoda and Bucuresti. In his adolescence, being student at the "Spiru Haret" highschool he had written articles and short stories. Mircea Eliade have had finished the Letters and Philosophy University in Bucharest, at 21 years old, and went to India, at Calcutta, studying the sanscrite and yoga with Dasgupta. He was living in the house of his teacher and he have falled in love with Maitreyi, the daughter of his host (life experience which will be reflected in his first novel.
He had returned in the country, after 3 years, and obtained his doctorate ...

Alte referate despre: oameni de stiinta, oameni de stiinta romani, oamenii de stiinta si descoperirile lor sec xix

Spiru Haret

Personalitatea cea mai reformatoare a epocii(începutul secolului XX n.s.) este Spiru Haret. S-a născut la 15 februarie 1851 la Iaşi. Studiile şi le-a făcut la Dorohoi, Iaşi şi Bucureşti. În 1862 intră ca bursier(era copil sărac dar foarte dotat pentru studiu) la liceul Sf. Sava. În decembrie 1870, deşi student în anul II la fizico-matematică, obţine prin concurs catedra de matematică la Seminarul central. După un an a renunţat la catedră şi şi-a continuat studiile la Universitate. Îşi ia licenţa în 1874, la 23 de ani. Se înscrie la concursul de bursă instituit de Titu Maiorescu; reuşeşte şi pleacă pentru doi ani la Paris

Alte referate despre: practica drept spiru haret, caiet practica anul 2 spiru haret, referat practica de specialitate drept anul4 spiru haret

Spiru C. Haret

A preferat însă Facultatea de Ştiinţe din Bucureşti, unde devine profesor încă din 1878 în urma unui strălucit concurs(din 1882 profesor de geometrie analitică la Şcoala de Poduri şi Şosele). Profesează până în 1910, când se pensionează, ba şi după aceea, până la moarte, ţinând prelegeri de popularizare la Universitatea populară. În 1910 publică Mecanica socială, la Paris şi Bucureşti, utilizând pentru prima oară, matematica în explicarea şi înţelegerea fenomenelor sociale.

Alte referate despre: spiru c haret, prewiev spiru c haret, caiet practica spiru haret

Albert Einstein

Fizician american de origine germana, Einstein s-a nascut pe 14 martie 1879 la Ulm. Tineretea si-a petrecut-o la Munchen, unde familia sa avea un mic magazin care producea aparate electrice. Desi nu a vorbit pana la varsta de 3 ani, inca de tanar a aratat o curiozitate vie pentru natura si o abilitate inascuta in intelegerea conceptelor matematice dificile. La 12 ani a invatat singur geometrie euclidiana.

Einstein ura rutina si spiritul lipsit de imaginatie al scolii din Munchen. Atunci cand falimentul repetat al afacerii a determinat familia sa plece din Germania catre Milano, in Italia, Einstein, care avea 15 ani, a folosit ocazia ca sa se retraga de la scoala.

Alte referate despre: albert einstein, albert einstein referat, referat albert einstein

Structuri arhitectura - Spiru haret

Modelarea constructiilor pentru calculul raspunsului seismic (pendul universal). Caracteristici dinamice ale constructiilor. Definire. a) Penulul universal este folosit in modelarea constructiilor cu un singur nivel, pentru calculul raspunsului seismic.

Alte referate despre: arhitectura spiru haret, spiru haret arhitectura, algoritmi si structuri de date spiru haret

Octavian Paler

Cu toate acestea, nu-mi amintesc de nopti sfasiate de urletele sirenelor sau de oamnei fugind, ingroziti, pe strada. In mod straniu razboiul a reprezentat pentru mine o perioada fericita. De altfel, tot ce stiu despre al doilea razboi mondial cunosc din filme si carti. La vremea respectiva, n-am citit nici un ziar, n-am ascultat niciun comunicat la radio, n-am vazut niciun jurnal de actualitati.

Alte referate despre: octavian paler, desertul pentru totdeauna octavian paler, desertul pentru totdeauna de octavian paler

Constantin Noica

1909 – Se naste Constantin Noica, la 24 iulie, în localitatea Vitănesti, judetul Teleorman.
1928 – 1931 – Se înscrie la Facultatea de Litere si Filosofie din Bucuresti. După absolvire devine bibliotecar la Seminarul de istore a filosofiei. 
1940 - După  studiile de specializare în Franta, îsi ia doctoratul la Universitatea Bucuresti, cu teza  Schită pentru istoria lui cum e cu putintă ceva nou “. 
 
În anii războiului este referent pentru filosofie în cadrul Institutului româno-german din Berlin, editând, împreună cu C. Floru si Mircea Vulcănescu, patru cursuri universitare ale profesorului Nae Ionescu, precum si anuarul  „ Izvoare de filosofie “ ( 1942 – 1943 ).

Alte referate despre: constantin noica, constantin noica referat, constantin noica introducere la dor

George Bacovia

In 1930 este numit referent la Directia Educatiei Poporului. Ii apare volumul Cu voi.... Din noiembrie 1930 pana in octombie 1933, locuieste in Bacau, fara serviciu. In 1931 i se naste unicul fiu, Gabriel, iar in 1932 Societatea Scriitorilor ii aproba o pensie lunara de 1000 lei.

Alte referate despre: george bacovia-gri semnificatia titlului - 51k, george bacovia, sonet de george bacovia

Algoritmi

Blocurile de conectare marchează întreruperile săgeţilor de legătură dintre blocuri, dacă din diverse motive s-au efectuat astfel de întreruperi (Fig.1.2.1.h).Pentru exemplificare vom da în continuare două scheme logice, corespunzătoare unor algoritmi pentru rezolvarea problemelor P1.2.1 şi P1.2.2.
P1.2.1. Să se rezolve ecuaţia de grad doi aX2+bX+c=0 (a,b,c(R _i a(0).
Metoda de rezolvare a ecuaţiei de gradul doi este cunoscută. Ecuaţia poate avea rădăcini reale, respectiv complexe, situaţie recunoscută după semnul discriminantului d = b2 - 4ac.

Alte referate despre: algoritmi, algoritm, algoritmi genetici

Activul si pasivul - structura

Activul si pasivul - structura
B. active circulante
I. Stocuri
1. Materi prime si materiale a) materii prime
consumabile b) materiale consumabile
c) materiale de natura o.i.
d) stocuri aflate la terti
e) ambalajele
2. Productia in curs de executie
3. Produse finite si marfuri a) produse finite
b) produse reziduale
c) animale
d) marfuri
4. Avansuri pt. cumparari de stocuri
II. Creante
1. Creante comerciale a) clienti
b) efecte de platit
2. Sume de incasat de la entitati afiliate
3. Sume de incasat de la entitatile care compania este
legata in virtutea intereselor de participare
4. Alte creante
5. Creante privind capitalul subscris si nevarsat
III. Investiti financiare pe termen scurt
1. Actiuni detinute la entitati afiliate
2. Alte investitii pe termen scurt
IV. Casa si conturile la banci
1. Conturile la banci
2. Casa
3. Acreditivele
4. Avansurile ...

Alte referate despre: structura activului si pasivului, structuri patrimoniale de activ si pasiv, structura patrimoniului activ si pasiv

Structura organizatorica a intreprinderii

Structura unei intreprinderi este considerata cadrul, scheletul acesteia. Scopul ei este sa reduca sau sa uniformizeze incertitudinea privind comportamentul salariatilor.Structura organizatorica a unei intreprinderi are urmatoarele scopuri:stabileste compartimentele si sarcinile posturilor individuale, precum si responsabilii de realizarea sarcinilor,clarifica ierarhia organizationala, adica cine este superiorul si cine este subordonatul,stabileste canalele de comunicare (comunicarea se desfasoara intre compartimente si posturile definite),permite managerilor sa aloce resurse catre obiectivele definite prin plan.

Alte referate despre: structura organizatorica a intreprinderii, structura organizatorica a intreprinderii referat, structura organizatorica a intreprinderi moldtelecom

Integrarea Romaniei in structurile economice europene

Integrarea Romaniei in structurile economice europene
Structurile europene sunt formate din mai multe institutii, care s-au constituit prin acorduri intre statele europene interesate si in care acestea sunt reprezentate.Obiectul acestor institutii il formeaza problemele economice, sociale, militare si politice considerate pe ansamblul statelor participante, dezvoltarea si rezolvarea problemelor fiecarui stat realizan-du-se in acest context.Scopul major al structurilor europene il reprezinta dezvoltarea armonioasa, echilibrata, la un inalt nivel, a tarilor membre, precum si crearea celor mai adecvate mijloace pentru protejarea si apa-rarea securitatii nationale a fiecarei tari in parte si a tuturor impreuna.

Alte referate despre: integrarea romaniei in structurile economice europene, referate integrarea romaniei in structurile economice europene, integrarea romaniei in structurile economiei europene

Structura normei juridice

Pentru a intelege regula de drept trebuie sa precizam scopul ei:permite viata in societe. Cine ar pretinde ca nu cunoaste nici o regula de drept s-ar exclude prin aceasta din orice grup. Ordinea necesara in viata sociala satisface imperativul necesar. Doar actionand pe baza unor reguli preconstituite oamenii pot sa-si organizeze actiunile cunoscand consecintele faptelor lor.

Alte referate despre: structura normei juridice, structura normei juridice civile, structura normei juridice referat

Structura urbana - curs anul 4

ADITIONAL- orice aport constitutiv care apare la nivelul structurii functionale sau configurative, in urma operatiei de modernizare, mai ales in urma constructiei urbane.

Alte referate despre: structura urbana, drept roman curs anul 1, structuri urbane

Algoritmi genetici

Asemenea cercetări sunt în prezent în mare vogă în cele mai specializate laboratoare ale lumii ştiinţifice. Cîteva subiecte ale conceptelor de bază :

Alte referate despre: algoritmi genetici aplicatii, aplicatii ale algoritmilor genetici in management, algoritm genetic

Elemente de structura secundara a proteinelor

Elemente de structura secundara a proteinelor
La moleculele simple astfel de formule definesc in acelasi timp si relatiile spatiale dintre atomi. La proteine cu lanturi lungi si un numar foarte mare de atomi sunt posibile numeroase conformatii (aranjamente spatiale rezultate prin rotatia libera a atomilor sau grupurilor de atomi in jurul legaturilor simple) si este necesara ierarhizarea nivelelor de organizare spatiala.

Alte referate despre: elemente de structura secundara a proteinelor, structura secundara a proteinelor, referat despre structura secundara a proteinelor

Structura amidonului

S-a ajuns astfel ( pe la 1926) la concluzia ca celuloza si amidonul sunt ambele construite din resturi de D-glucopiranoza, unite in pozitiile 1,4, prin legaturi (-glicozidice in prima dintre aceste polizaharide si prin legaturi (-glicozidice, in ceea de a doua. Structura amidonului ar fi astfel reprezentata prin formula:

Alte referate despre: structura amidonului, structura amidon, imagini cu structura amidonului din cartofi

Structura microorganismelor procariote

Microscop cu raze UV, putere de rezolutie 0,1-0,2 µm, permite examinarea microbilor după impregnare cu substante fluorescente.Microscop cu contrast de faze, are putere de rezoluţie similare ; permite examinarea celulelor vii, în preparate umede ; pune in evidenta unele detalii de structura interna a celulei, pe baza densitaţilor diferite si a indicilor diferiţi de refracţie.

Alte referate despre: www structura microorganismelor procariote, structura celulei procariote, caracterele generale ale microorganismelor procariote si eucariote
Referate afisate : 19
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles