Aluminiul-metalul viitorului

Aluminiul - metalul anului

Aluminiul a fost obtinut pentru prima data de H.C. Oersted in 1925 si in anul 1927 de F. Wöhler sustinea ca este unul din metalele cele mai usor corodabile. Saint-Claire Deville, la Ecole Normale din Paris, prepara si el aluminiul pentru a-i studia proprietatile, cu care ocazie gaseste, dimpotriva, ca este unul dintre metalele care se oxideaza cel mai greu. El constata ca in aer liber aluminiul se conserva excelent, datorita formarii unei pojghite subtiri de oxid care apara restul metalului de coroziune. Este vorba deci de un fenomen cunoscut sub denumirea de pasivizare.

Proprietatile interesante pe care le-a remarcat la aluminiu il determina pe Saint-Claire Deville sa se preocupe intens pentru fabricarea acestui metal. Cu sprijinul financiar al guvernului francez al lui Napoleon al III-lea, el reuseste sa prezinte, in 1855 la Expozitia universala din Paris, o bara de aluminiu, in greutate de cateva ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 5150
Materia: Chimie

Aluminiul si utilajele din aluminiu

Aluminiul este cunoscut înca din antichitate şi era utilizat de cǎtre greci şi romani. Denumirea de aluminiu vine de la latinescul “alumen” care este folosit pentru a denumi substanţe astringente. Primele încercari de separare ale aluminiului dateazǎ din anul 1810 şi apartin fizicianului englez Davy , care a efectuat electroliza hidroxidului de aluminiu uşor umezit, dispus într-o atmosferǎ de hidrogen, într-o pila Volta, folosind în calitate de anod platina, iar în calitate de catod, o sarmǎ de fier. În urma acestui proces s-a obţinut un aliaj Aluminiu - Fier, din care insǎ nu s-a reusit sǎ se separe aluminiu.

Aluminiul a fost descoperit prima ...

Alte referate despre: aluminiul si aliajele din aluminiu, utilaje tamplarie aluminiu, aluminiu si aliajele aluminiului

Metalurgia Aluminiului

Aluminiul este cel mai raspandit metal in scoarta pamantului, aflat sub forma de combinatii din care se extrage cu un consum mare de energie. Ponderea aluminiului in scoarta pamantului este de 7.5 % .
Datorita avantajelor tehnice legate de greutatea specifica mica, conductibilitatea termica si electrica ridicate, rezistenta la coroziune etc., aluminiul ocupa in prezent primul loc in productia mondiala a metalelor neferoase.

PROPRIETATI
O mare parte din productia de aluminiu se regaseste in piese turnate, aluminiul si aliajele sale avand proprietati de turnare deosebite.
Aluminiul este un metal ce cristalizeaza cu celula cristalina elementara de cub cu fete centrate. Densitatea aluminiului variaza in functie de puritate si temperatura. Pentru a calcula densitatea ...

Alte referate despre: metalurgia aluminiului, metalurgia aluminiului in canada, aluminiul si metalurgia aluminiului

Aluminiul

Aluminiul,cel mai abundent metal din scoarta Pamantului, a fost obtinut întaia data de catre HUMPHRY DAVY. Aluminiul este un metal foarte electropozitiv si reactiv cu greutatea atomica 26,974 ; are o structura cristalina cubica,cu fetele centrate, ceea ce îl face maleabil si ductil, adica poate fi laminat în foi subtiri si tras în fire fine. Caracteristicile AL. metalic depind si starea de puritate.Astfel, pentru AL. pur de 99,99% punctul de topire este de 660,2 C, iar greutatea specifica de 2,699 g/cm3,în timp ce pentru AL. Tehnic de 99,5% , valorile respective sunt 658,4+C si 2,705 g/cm3.

Alte referate despre: aluminiul, utilizarea aluminiului, importanta aluminiului

Coroziunea metalelor

Oxidarea lui mai intensa are loc abia la 800°C.Oxidarea intensa a beriliului pulbere are loc la temperaturi mult mai joase.
CADMIUL-la temperatura obisnuita ,in aer curat este stabilit.In aer umed se acopera cu un strat protector de CdO care impiedica oxidarea in adancime.

Alte referate despre: coroziunea metalelor, coroziunea metalelor referat, referat coroziunea metalelor

Aluminiu - formule chimice

Aluminiul , mai ales acela destinat construcţiilor de avioane nu trebuie să conţină nici fier nici siliciu. De aceea când bauxitele conţin cantităţi mai mari de fier şi de siliciu, ele trebuie supuse unor tratamente prealabile de purificare. Procedeul Bayer este unul dintre cele mai răspândite procedee pentru fabricarea aluminei din bauxite sărace în fier şi siliciu. În acest procedeu, bauxita, în prealabil calcinată şi măcinată, este tratată cu hidroxid de sodiu, în autoclave, la 4 – 6 at şi 160 – 180 C. Oxidul de Al din bauxită trece în soluţie sub formă de aluminat de sodiu Na[Al(OH)4]. Amestecul se filtrează, separându-se soluţia de aluminat de sodiu de hidroxizii de fier şi de combinaţiile siliciului cu aluminatul de sodiu.

În soluţia cu aluminat de sodiu se introduce fie un curent de bioxid di carbon, ...

Alte referate despre: oxid de aluminiu formula chimica, azotat de aluminiu formula chimica, clorura de aluminiu formula chimica

Dubai un spatiu al modernitatii si al viitorului

Un oraş cu aproximativ 900 000 de locuitori, este al doilea dintre cele şapte emirate ca mărime ce fac parte din Emiratele Arabe Unite. Abu Dhabi, capitala, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah şi Fujairah sunt celelalte şase emirate din federaţie.

Alte referate despre: dubai un spatiu al modernitatii si al viitorului, medicina moderna si de viitor, viata sociala in spatiu romanesc modern

Orasul Viitorului

Ora=ele vor fi mari, dar din p[cate nu prea vor mai exista lacuri =i
p[duri. Ora=ele vor fi dotate cu aparate care ]mprosp[teaz[ aerul. Vor
fi ora=e-staiuni unde vor fi p[duri, izvoare =i lacuri. Anotimpurile
se vor deosebi foarte puin unele de altele.

Alte referate despre: orasul viitorului, orasul viitorului compunere, compunere orasul viitorului

Apocalipsa biblica si omul viitorului

2. Influienţa fumului, prafului şi a coloizilor asimilat celui de al doilea inger (vezi fig.11) (Apocalipsa cap.16.3)

Alte referate despre: apocalipsa biblica, omul viitorului, apocalipsa biblic

Hidrogenul , combustibilul viitorului

Arderea hidrogenului in motoare cu combustie interna sau turbine de gaze produce emisii neglijabile de noxe.
Daca este folosit in baterii celulare de joasa temperatura ex PEMFC emisiile pot fi reduse la zero. In procesul de generare a energiei din hydrogen si aer sau oxygen singurul produs de reactie este apa distilata.
In baterii celulare de temperatura inalta, emisiile sunt de o suta de ori mai mici decat in termocentrale conventionale.

Alte referate despre: hidrogenul combustibilul viitorului, hidrogenul-combustibilul viitorului, hidrogen combustibilul viitorului

Viitorul poate incepe

Pentru ca viitorul sa se nasca, era nevoie ca trecutul sa se sinucida. Traian Basescu a facut acest lucru, rostind cuvinte care pot semana o clipa cu autoanularea, dar deschid, in clipa urmatoare, sansa vietii noi. El a vorbit celor care s-au agitat in piete si s-au retras invinsi de gindul ca romanii sint un popor iubitor de rau. El a vorbit celor care nu mai sint printre noi. Celor care au murit sub comunisti fara sa mai creada in trecerea spre timpuri bune.

Alte referate despre: viitorul planetei incepe cu noi, viitorul a inceput ieri, viitorul meu incepe azi

Conferinta din Estul Statelor Unite

Cu alte cuvinte, ea pare a fi o carte in aceasta dimensiune umana, dar nu este asa atunci cand este vazuta dintr-o dimensiune diferita. Ea este Legea Cerului. Nu vorbesc aici despre cat de minunat este Li Hongzhi. Va spun deseori ca eu sunt doar o fiinta umana si nu trebuie sa ma considerati atat de maret. Aceasta pentru ca ceea ce eu va predau este aceasta Fa, care va permite sa veniti impreuna sa practicati cultivare, si va permite sa va imbunatatiti si sa obtineti intelegere asupra acestei Fa.

Alte referate despre: regiuni industriale din nord-estul statelor unite ale americii, obiective turistice in de nord estul statelor unite ale americii, statele unite ale americii de la est la vest si de la nord la sud

Viitorul organizatiei de tip birocratic

Dezavantajele birocratiei O prima problema majora cu care se confrunta o societate de tip birocratic este legata de consecintele specializarii (incurajarea anumitor tipuri de conflicte personale; monopolizarea informatiilor de catre experti etc.). O alta problema importanta cu care se confrunta organizatia birocratica se refera la luarea deciziilor eficiente (este necesara gasirea unor modalitati de deschidere a canalelor de informatii spre varful ierarhiei organizationale).

Alte referate despre: remodelarea unei institutii de tip birocratic dupa modelul managerial, organizarea de tip retea, organizarea meselor tip banchet

Algele - Proteinele viitorului

Algele marine sunt de-o bogatie nebanuita , sunt “intia manifestare a vietii pe globul nostru”-(P.Gloess).Algele contin minerale si metaloizi din belsug:iod,magneziu, potasiu ,calciu, fier , aluminiu ,mangan , fosfor , sulf , nichel , aur , zinc , cobalt , strontium , titan , vanadium , staniu , rubidium , siliciu .Ele contin vitamine,aminoacizi, glucide, materii grase ,multa clorofila, mucilagii, substante antibiotice, etc.

Alte referate despre: algele proteinele viitorului, algele-proteinele viitorului, algele marine-proteinele viitorului

Satul romanesc - trecut, prezent si viitor

Obiceiul este, practic, rodul experientei de viata a întregii comunitati. Obiceiul este un model de conduita, el presupune o anumita constrângere în recunoasterea valorilor de grup si de respectare alor. Obiceiul apare ca un comportament pe care grupul social îl impune membrilor sai. El se concretizeaza, în general, pe formule orale, iar autoritatea lui se bazeaza, pentru aplicare, tocmai pe faptul ca este rezultatul unei practici vechi, incontestabile. Obiceiul formeaza un mecanism creator si pastrator de ordine, si mai mult decât atât, obiceiul este un mecanism pastrator de cultura .

Alte referate despre: satul romanesc trecut prezent si viitor, satul romanesc - trecut prezent si viitor, satul romanesc trecut prezent si viitor referat

George Calinescu - Viata si Opera

Personalitate complexa a literaturii române: prozator, dramaturg, poet, critic si istoric literar, eseist, ziarist. Se naste la Bucuresti Gh. Visan, fiu "din flori" al Mariei Visan. Copilul e recunoscut de impiegatul C.F.R. Const. Calinescu si sotia sa Maria, în casa carora mama baiatului este menajera.

Alte referate despre: george calinescu-viata lui mihai eminescu rezumat pe capitole, george calinescu viata lui mihai eminescu, george calinescu viata si opera
Referate afisate : 16
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK