Alunecari de teren

Alunecarile de teren

In cele mai multe cazuri, alunecarile sunt cauzate de existenta unor mase de argile sau roci argiloase, care au rolul de suprafete de alunecare, fie pentru ele insele fie pentru alte roci aflate pe suprafata lor . Pe langa panta versantului acesta este unul din factorii care pot declansa alunecarile de teren. Factorii care cauzeaza aceste alunecari sunt: apa, defrisarile, cutremurele, eruptiile vulcanilor etc.

Perioada de pregatire a alunecarilor de teren poate fi uneori foarte lunga alteori foarte scurta. Cele mai frecvente alunecari de teren se decalnseaza primavara, cand cantitatea de precipitatii este mai mare si mai exista si fenomenul de topire a zapezilor ; si toamna este un anotimp in care se produc multe alunecari de teren din cauza ploilor abundente.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 0
Materia: Geografie

Alunecari de teren

In cele mai multe cazuri, alunecarile sunt cauzate de existenta unor mase de argile sau roci argiloase, care au rolul de suprafete de alunecare, fie pentru ele insele fie pentru alte roci aflate pe suprafata lor. Pe langa panta versantului acesta este unul din factorii care pot declansa alunecarile de teren.

Alte referate despre: alunecari de teren, alunecari de teren referat, referat alunecari de teren

Pante si alunecari de teren

Alunecarile de teren
În octombrie 1963, un val imens de apă a trecut peste digurile barajului Vaiont, situate în nordul Italiei. Un perete de apă ânalt de peste 70 de metri, transportând milioane de tone de mâl şi pietriş, a inundat staţiunea învecinată , Longarone, şi 2000 de oameni au fost ucişi. O anchetă ulterioară a demonstrat că inundaţia a fost provocată de o aluneacare masivă de teren care a antrenat milioane de tone de roci sfărâmate în interiorul barajului forţând apa să se reverse peste digurule barajului.

Alte referate despre: pante si alunecari de teren, referat pante si alunecari de teren, pante si alunecari de teren in romania

Elementele topografice ale terenului

Sectionarea cu un plan vertical a scoartei terestre permite observatia ca se disting trei curbe care intereseaza si anume : suprafata topografica, geoidul si elipsoidul de referinta (fig.1.1).Suprafata topografica este de fapt urma terenului lasata pe planul de sectiune, urma care datorita neregularitatilor nu se poate exprima printr-un model matematic. Este suprafata care face obiectul reprezentarilor pe harti si planuri.

Alte referate despre: elementele topografice ale terenului, elementele topogtafice ale terenului, elementele topografice

Hazarde Naturale - Principiile de management a mediului

Omul traieste permanent într-un mediu în care este expus unei mari diversitati de situatii mai mult sau mai putin periculoase, generate de numerosi factori. Manifestarile extreme ale fenomenelor naturale cum sunt: furtunile, inundatiile, seceta, alunecarile de teren, cutremurele puternice si altele, la care se adauga accidentele tehnologice (poluarea grava, de pilda) si situatiile conflictuale, pot sa aiba influenta directa asupra vietii fiecarei persoane si asupra societatii în ansamblu.

Alte referate despre: principii de management al mediului, impactul hazardelor naturale asupra mediului, hazarde naturale si antropice impactul lor asupra mediului

Hazarde naturale

Riscul depinde de natura schimarilor in circulatia atmosferica si de
caracteristicile mediului local. Ciclul hidrologic al Pamantului este
atat de dinamic incat in prezent nu este posibil sa se prezica
efectele schimbarii climei intr-o locatie specifica in viitor.

Alte referate despre: hazarde naturale, hazarde naturale si antropice, hazarde naturale referat

Influenta naturii asupra agriculturii

4.2. Impactul antropic asupra bio-diversitatii în diferite sectoare
social-economice
a) Informatie generala. Cele mai semnificative schimbari ale starii
florei si faunei Republicii Moldova s-au produs si se mai produc ca
rezultat al impactului antropic direct (vânatul, nimicirea animalelor,
colectarea nereglementata a plantelor), precum si indirect (prin
distrugerea sau schimbarea habitatelor naturale). Printre factorii
care influenteaza nociv asupra florii si faunei sunt: gospodarirea
intensiva cu extinderea si valorificarea agricola a noilor teritorii
naturale; ameliorarea prin secare a zonelor umede si exploatarea
terenurilor ameliorate; schimbarea cursurilor râurilor mici;
nerespec-tarea tehno-logiilor de folosire a pesticidelor si
ingrasa-mintelor; poluarea ecosistemelor naturale cu deseuri
industriale; braconajul; deranjarea animalelor în perioada de
reproducere. Situatia se agraveaza si din cauza lipsei de cunostinte
ecologice ...

Alte referate despre: influenta naturii asupra agriculturii, influenta naturi asupra agriculturi, influenta asupra mediului influenta naturii asupra sanatatii copiilor

Alunecarile de teren

Alunecarile curgatoare apar din cauza inmuierii pe suprafata mare a argilelor (mai ales la obarsia vailor) si au un corp mai mult lung decat lat, cu suprafete plane taiate de santuri transversale. Exista si alunecari-surpari, care intervin atunci cand pe un strat de argila inmuiata de apa este dispus un pachet de roci compacte, care, datorita greutatii lor, pornescla vale.

Alte referate despre: alunecarile de teren referat, alunecarile de teren, alunecari de teren in romania

Mediterana Americana

Studiul mării a furnizat date importante cu privire la faună şi floră, repartiţia vieţii fiind condiţionată în principal de temperatura, salinitatea şi adâncimea apelor marine. Algele ajung până la adâncimea de cca. 100m, cum este Melophila. În apele Mediteranei Americane atât zooplanctonul cât şi fitoplanctonul sunt în mare abundenţă, ele servind ca hrană celorlalte animale.
Dintre macroformele faunei, se remarcă rechinii, fiind destul de frecvenţi. Tot din neamul lor întâlnim şi dracul de mare (Manta birostris), cu o formă curioasă, el poate ajunge în lăţime până la 6m. Aproape toate speciile de peşti atlantici pătrund şi în Mediterana Americană. Lamantinul (Trichecus latirostris) este specific Caraibilor, alături de el trăind şi un reprezentant al focilor – Monachus tropicalis. La acestea se adaugă moluşte şi crustacei – crabi, homari, languste, creveţi. Unele exemplare de peşte marin impresionează prin mărimea şi greutatea lor ...

Alte referate despre: mediterana americana, marea mediterana, revolutia americana

Wood Buffalo - Canada

CANADA ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceotind Alaska si Greenland. Granita cu statele unite urmeaza un lant de lacuri si riuri: Marile Lacuri si St. Lawrence River. Pe coasta nord-vestica a Pacificului, o fisie lunga de teren ce apartine Alascai o desparte de ocean. Canada este a doua tara din lume ca suprafata, insa ca populatie doar a treizecisiuna, majoritatea populatiei fiind concentrata in partea de sud, la citeva sute de kilometri de granita cu Statele Unite.
Pe tot cuprinsul Canadei se afla nu mai putin de 34 de parcuri si rezervatii naturale, concepute pentru a conserva si proteja natura si diferitele specii de plante si animale, aflate pe cale de disparitie. Suprafetele acestora variaza intre 44.807 km patrati si numai 5,9 km patrati. In total acopera aproximativ 180.500 km patrati, suprafata mai mare decit a Angliei, insa numai 1,8 % din suprafata totala a Canadei. Nu numai zone uscate au fost transformate in rezervatii ...

Alte referate despre: parcul national wood buffalo canada, wood buffalo - canada in limba franceza, rezervatia naturala wood buffalo din canada

Asolamentul

Asolamentul este pivotul central al agriculturii durabile, este o masura de baza in planificarea si organizarea activitatii in exploatatiile agricole. El are si o importanta deosebita din punct de vedere ecologic, contribuind la reducerea substantelor chimice folosite in agricultura, care in marea lor majoritate pot fi poluante.Asolamentul prin planta prermergatoare, prin timpul de revenire pe aceeasi suprafata, prin incadrarea judicioasa a sistemelor de fertilizare, de lucrare a solului, de aplicare a pesticidelor, creaza conditii favorabile pentru cresterea si dezvoltarea plantelor obtinandu-se astfel productii sporite la fiecare cultura (tabelul 1).

Alte referate despre: asolamente, asolamente agricole, asolamentele si sistemele de asolamente

Raport - Evaluare teren

Evaluatorul nu este obligat sa ofere in continuare consultanta sau sa depuna marturie in instanta la proprietatea in chestiune ;Valorile estimate de catre evaluator sunt valabile la data prezentata in raport. Prezentul raport de evaluare este elaborat cu respectarea Standardelor de Evaluare , a recomandarilor si metodologiei de lucru A.N.E.V.A.R.(Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania).

Alte referate despre: raport evaluare teren, hotarare aga raport evaluare teren, raport evaluare teren referat

Constructii agroturistice - Pamantul teren de fundare si material

Constructii agroturistice - Aceste condiţii sunt strict determinate de natura şi caracteristicile fizico-mecanice ale materialului de fundare. Astfel de date se obţin în urma unui studiu geotehnic în care se sistematizează toate informaţiile şi datele dobândite din: recunoaşterea terenului, lucrările de prospecţiune, încercările de laborator şi cele efectuate direct pe teren.

Alte referate despre: pamantul teren de fundare, pamantul teren de fundare- adelaida hontus, pamantul-teren de fundare

Observatie sociologica

2. Observatorul si subiectul studiului de teren
Un bun observator-sociolog trebuie sa posede:
a) insusiri care vizeaza identificarea, descrierea si inregistrarea rapida si specifica a celor mai “reprezentative” si semnificative fapte care se deruleaza in fata ochiilor sai si care privesc tema sau domeniul studiat;

Alte referate despre: observatia sociologica, observatie sociologica, fisa de observatie sociologica

Masajul pe regiuni

Alunecari laterale executate simultan, cu mana dreapta spre dreapta si cu mana stanga spre stanga spatelui, inchizand pumnul pe margini, pentru a lucra mai bine cu eminentele tenare (partile carnoase ale mainii). Se executa 6 alunecari laterale (stanga + dreapta) si se reia miscarea de 6 ori (deci 6 circuite sacru - umeri).Mana pe sub mana forma lunga. Mainile aluneca una dupa alta (mana pe sub mana), paralel cu coloana, facand curse lungi din zona salelor pana la umeri, mai intai pe partea dreapta (3 curse sold-umar cu degetele lipite, 3 curse cu degetele departate pentru a cuprinde o portiune de piele cat mai mare) si in acelasi mod apoi pe partea stanga.rnrnSe executa alunecari spre partea dreapta (in cazul in care maseurul se afla pe partea stanga a celui masat), impingand palmele una dupa alta (mana pe sub mana), pumnul inchizandu-se pe partea laterala. Se incepe din zona soldului si se avanseaza treptat peste coaste si omoplat.Palmele se trag, una pe sub alta, inspre ...

Alte referate despre: masajul regiunii fisiere, masajul regiunii cervicale, referat masajul regiunii lombare

Fundatii

Prin tasare se intelege o indesare a terenului sub talpile de fundatie , in urma careia constructiile pot suferi efecte defavorabile ( inclinari crapaturi in ziduri , etc.).

Alte referate despre: fundatii, proiect fundatii, referat fundatii

Distributie si merchandising

Studiu de caz. Implementarea solutiei de automatizare a fortei de vanzari/merchandising la Promoterm Grup ."Am ales solutia de automatizare a fortei de vanzari Optimal Sales & Merchandising de la compania Optima Group pentru flexibilitatea optiunilor de lucru pe care le ofera pe intreg palierul de operatiuni specifice activitatii de distributie. In prezent solutia este utilizata de 40 de reprezentanti de vanzari pe un portofoliu de 800 de produse si face fata cu succes necesarului nostru de informatii. Pe masura ce utilizam aplicatia descoperim multiple posibilitati de dezvoltare, fapt care confirma asteptarile noastre.

Alte referate despre: distributie si merchandising, optimizarea activitatii de distributie si merchandising, principiile de distributie si merchandising

Executarea sapaturilor

Adancimea gropii de fundatiii se limiteaza, in acest caz , astfel:
0,75 m - in cazul pamanturilor prafoase cu coeziunea redusa;
1,25 m - in cazul argilelor nisipoase si prafoase (care se sapa cu casmaua); 2,00 m - in cazul argilelor si pamanturilor tari (care se sapa cu tarnacopul).

Sapatura poate ramane deschisa un timp scurt si sub permanenta observatie , daca terenul din jurul sapaturii nu este incarcat sin nu sufera vibratii, iar pamantul rezultat din sapatura se depoziteaza la o distanta mai mare de 1,00 m de la marginea gropii de fundatie ; la sapaturi mai putin adanci de 1,00 m aceasta distanta se poate lua egala cu adancimea sapaturii.

In cazul executiei sapaturilor cu pereti verticali nesprijiniti se iau masuri pentru mentinerea stabilitatii malurilor . Constructorul este obligat sa urmareasca permanent aparitia si dezvoltarea crapaturilor care , daca nu sunt determinate de uscarea pamantului , pot indica inceperea surparii malurilor .

Alte referate despre: executarea sapaturilor, tehnologia de executie sapaturilor referat, executarea sapaturi prin explozie
Referate afisate : 18
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles