Ambalaje din lemn

Caracteristicile lemnului

iar tangential 6..12 %
Pocesul de productie al materialului lemons incepe cu taierea arborilor ; varsta minima de taiere variaza intre 40 ani pentru mesteacan si peste 150 ani pentru esentele tari ; taierea se va face in perioadele de intrerupere a vegetatiei , intre lunile octombrie si februarie
Dupa taiere lemnul se prelucreaza :

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 1330
Materia: Diverse

Utilizarile lemnului

Deoarece glulam-ul se obtine prin incleierea unor lamele subtiri si elastice, se pot obtine relativ simplu diferite sisteme sau elemente curbe, ceea ce pentru alte materiale de constructii reprezinta un proces costisitor. Cu ajutorul acestor tipuri de structuri (arce sau cadre curbe, dublu sau triplu articulate) este posibila economisirea materiei prime si, in acelasi timp, obtinerea unor solutii arhitecturale deosebite.

Glulam-ul se utilizeaza cu succes in combinatii cu alte produse pentru inchideri si compartimentari (panouri termoizolante tip sandwich) pentru obtinerea unor structuri usoare, cu deschideri mari, fara stalpi intermediari, apte pentru: hale industriale, sali de sport etc. Greutatea proprie redusa conduce la diminuarea conditiilor impuse utilajelor de transport si de ridicat. Caracteristicile de rezistenta la umiditate si coroziune permit acestor tipuri de materiale sa fie utilizate la salile cu bazine de inot sau la depozitele de sare si ingrasaminte chimice in combinatie ...

Alte referate despre: utilizarile lemnului, utilizarile lemnului in peisagistica, utilizarile lemnului in diferite scopuri

Proiect - Ciclu de viata al ambalajelor

Identificarea si evaluarea efectelor potentiale generate de respectivele intrari si iesiri asupra mediului (se au in vedere efectele generate prin folosirea resurselor, efecte generate asupra sanatatii umane, asupra calitatii aerului, a apei si a terenurilor si asupra ecosistemelor);

Alte referate despre: ciclu de viata al verzei si al caisului, ciclu de viata al verzei, ciclu de viata cais si varza

Arhitectura

Coloanele sunt niste stalpi cilindrici sprijiniti pe stilobat (suport de zidarie sau piatra) dispusi, de regula, cu spatii intre ei, in siruri numite colonnade. Baza coloanei o constituie elementul decorative cel mai de jos, pe care se sprijina un fus ( portiunea cea mai lunga a coloanei, in arhitectura greaca constand din cilindrii scurti de piatra, cu caneluri, suprapusi in asa fel incat par un bloc continuu). La partea superioara a coloanei se afla capitelul. Acest element, adesea bogat ornamentat, asigura tranzitia vizuala spre partea de sus a cladirii (sau antablamentul).

Alte referate despre: arhitectura romana, arhitectura calculatorului, arhitectura orientala

Deseuri de productie

Avand in vedere faptul ca unitatile economice utilizeaza tehnologii foarte diferite ca tip si performante economice, nu se poate realiza o estimare a cantitatilor de deseuri de productie generate, in functie de tipul de activitate si numarul de angajati in sectorul productiv.
Se poate estima ca generarea anumitor tipuri de deseuri va urma o curba descendenta, ca urmare a necesitatii respectarii noilor cerinte legislative (Directiva IPPC transpusa in legislatia nationala), care implica utilizarea tehnologiilor curate si intensificarea activitatilor de prevenire si minimizare a deseurilor.

Alte referate despre: cat reprezinta deseurile din productia culturilor de camp, gestionarea deseurilor in productia compotului, deseurilor in productia industriala a lemnului

Lemnul

In vederea realizarii unei unitati taxonomice , organele F.A.O. au impartit padurile globului in 6 grupe principale , dupa cum urmeaza :
- paduri de rasinoase din zona climatului rece ;
- paduri de amestec de rasinoase si foioase din zona climatului temperat ;
- paduri umede din zona climatului temperat cald ;

Alte referate despre: drumul lemnului din padure pana in casa, industria lemnului, lemn

Lemnul - miracolul vegetal

În vederea realizării unei unităţi taxonomice, organele F.A.O. au împărţit pădurile globului în 6 grupe principale după cum urmează :
- păduri de răşinoase din zona climatului rece ;
- păduri de amestec de răşinoase şi foioase din zona climatului temperat ;
- păduri umede din zona climatului temperat cald ;
- păduri xerofile ( rezistente la uscăciune ) din zona climatului temperat cald ;
- păduri de tip mediteranean ;
- păduri tropicale ;

Alte referate despre: lemnul miracolul vegetal, lemnul miracol vegetal, imagini miracolul vegetal

Materialele si elementele de constructii din lemn

- Lignina este un compus macromolecular, amorf, aromatic ce umple spaţiile din jurul fibrelor, marind rezistenţa mecanică a lemnului.
Apa se gaseste în lemn sub formă de apă absorbită şi apă liberă. Apa legată prin absorbţie (apa de higroscopicitate) şi apa liberă constituie, impreună, umiditatea lemnului, care se exprimă sub formă de umiditate absoluta sau de umiditate relativă.

Alte referate despre: materiale si elemente de constructii din lemn, materialele si elementele de constructii din lemn, materiale si elemente de constructi din lemn

Valorificarea deseurilor din lemn

A fost prima data cunoscuta cand s-a folosit reciclarea deseurilor din lemn. Am putea sa ne intrebam totusi, ca materie naturala, de ce lemnul si deseurile din lemn ar fi poluanti daunatori mediului inconjurator .

Lemnul nu este poluant in sine cu exceptia cazurilor in care nu este folosit sub forma naturala. In plus, aditivii care se adauga la finisaj produc uneori substante periculoase care poate avea efecte directe asupra sanatatii. De exemplu, prin fabricarea PAL ului sunt riscuri de expunere la formaldehida, gaz generator de cancer al gatului.

Deseurile din lemn se mai clasifica in functia de tipul de tratarea a lemnului, de lacurile sau vopselele care au fost folosite la impregnare sau la finisaj. Se clasifica astfel 3 tipuri de deseuri:

->Deseuri ne-impregnate: precum deseurile generate de prelucrarea lemnului: praf, rumegus, talas: (61% din total generat)

->Deseuri ...

Alte referate despre: valorificarea deseurilor din lemn, valorificarea deseurilor de lemn, licenta valorificarea deseurilor din lemn

Lemn curbat, lemn mulat

Factorii care influenteaza rezistentele lemnului si
materialelor pe baza de lemn

Alte referate despre: lemn curbat lemn mulat, lemnul curbat lemnul mulat, lemn curbat lemn muiat

Proiect de design ambalaj pentru salamul Victoria de la Campofrio

Prezentarea tehnologica a materialului de ambalaj si a modului de ambalare.Ambalajul se defineste ca un mijloc (sau ansamblu de mijloace) destinat sacuprinda sau sa inveleasca un produs sau un ansamblu de produse, pentru a le asiguraprotectia temporara din punct de vedere fizic, chimic, mecanic, biologic, in scopulmentinerii calitatii si integritatii acestora in stare de livrare, in decursul manipularii,transportului, depozitarii si desfacerii pana la consumator sau pana la expirareatermenului de garantie.

Alte referate despre: salam victoria, designul ambalajelor, compozitia salam victoria campofrio

Modalitati de promovare prin marca, ambalaj, eticheta - lucrare atestat

În multe astfel de situaţii vânzătorii dispun exclusiv de laboratoare de încercări si de ataşare a nivelului calitativ pentru produsele alimentare cat şi pentru mărfurile nealimentare. Potrivit specialiştilor mărcilor trebuie să li se confere multiple atribuţii care să sporească forţa promoţională, perceptibilitate ridicată, omogenitate,distincţie,putere de evocare, personalitate, capacitate de memorizare, notorietate şi asociativitate. Problema utilizări mărcilor este deosebit de importantă nu numai prin prismă activităţii de promovare,ci şi pe un plan mai larg, respectiv privind însăşi aspectele fundamentale ale existenţei unei mărci sau companii pe o anumită piaţă. În acest context se urmăreşte conturarea şi cunoaşterea, valorilor mărcii.

Alte referate despre: modalitati de promovare prin marca ambalaj etichetare, obiectivele modalitatii de promovare prin marca ambalaj eticheta, atestat modalitati de promovare prin marca ambalaj eticheta

Primele linii de cale ferata de pe teritoriul Romaniei

Trebuie sa vorbim de primele linii de cale ferata din Romania si nu de prima linie, pentru ca acum 150 de ani harta Romaniei arata altfel decat cea de la inceputul mileniului 3.La distanta de 31 de ani de la constructia prime 24524h713y i linii de cale ferata din lume in Anglia la 27 septembrie 1825, in Banat se da in exploatare linia de cale ferata Oravita - Bazias in lungime de 62,5 km.Banatul apartinea la acea data inperiului habsburgic. Din linia Oravita - Bazias, acun se mai pastreaza un tronson de 27 km (Oravita - Iam) restul ramanand pe teritoriul Serbiei. Aceasta linie a aparut din necesitatea transportarii carbunelui, lemnului s.a., din minele din zona Aninei la portul dunarean Bazias.

Alte referate despre: prima linie ferata, cadrul didactic ca manager de prima linie, predarea primirea vagoanelor intre cai ferate

Hansel si Gretel

A adunat pietricelele albe din fata casutei,iar cand a doua zi au pornit spre padure,a avut grija sa lese cate o pietricica pe carare.Dupa ce au facut un foc,mama le-a sa ramana acolo,pana ce parintii se duc sa taie lemne. Copiii au fost lasati intr-un desis unde nu au mai fost niciodata.Ei au asteptat pana s-a inaltat luna deasupra padurii,dar nu au mai gasit nicio firmitura.Hansel isi tot icuraja surioara,dar de trei zile se tot afundau in padure.

Alte referate despre: hansel si gretel, hansel si gretel rezumat, rezumat hansel si gretel

Ambalarea

În contextul ambalării se folosesc o serie de termeni, dintre care amintim materialul de ambalare, materialul de ambalaj, mediu de ambalare, produs de ambalat, preambalare, accesorii, materiale şi operaţii auxiliare ambalării etc.
Semnificaţia şi corelaţiile terminologiei privind ambalarea mărfurilor, precum şi succesiunea fazelor premergătoare ambalării unui produs, sunt redate schematic în Figura II.1. reprezentând fazele ambalării şi terminologia folosită.

Alte referate despre: ambalarea produselor alimentare, ambalarea marfurilor, metode de ambalare

Ambalarea si implicatiile economice la SC Rondocarton S.R.L.

Tot în conformitate cu standardul amintit, ambalarea este definită ca fiind “operaţie, procedeu sau metodă, prin care se asigură cu ajutorul ambalajului, protecţie temporară a produsului”.

Alte referate despre: ambalarea si implicatiile economice, obiective si implicatii economice pasoptiste, protectia mediului-implicatii economice

Dadaismul si suprarealismul

Mulţi dadaişti publică în revista lui Picabia ”391”(fundată la Barcelona în 1917, transplantată la New York, Zürich, apoi la Paris) unde apar nume ca: Aragon, Apollinaire, Albert-Birot, Desnos, Max Jacob, Marie Laurenciu, Magritte, Ribemont-Dessaignes, Erik Satie, Soupault, Tzara, Edgar Varese etc.. Se reiau spectacolele de scandal şi în mai 1921 se regizează procesul intentat lui M. Barres acuzat de ”delict împotriva securităţii spiritului”.

Alte referate despre: dadaism si suprarealism, avangardism dadaism suprarealism expresionism, dadaism suprarealism
Referate afisate : 17
Medie note: 7.82 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK