Amenajarea cursurilor de apa in judetul mehedinti

Amenajarea cursurilor de apa

Raurile si fluviile sunt ape naturale curgatoare in care se scurg atat apele de suprafata cat si cele subterane iesite la suprafata care, urmand legea gravitatiei, isi fac drum spre o albie situata in punctual cel mai de jos. Felul cursului de apa si forma vaii sunt in stransa legatura. Astfel actiunea apei curgatoare asupra terenului si deplasarile de materiale care o insotesc determina latimea si adancimea vailor.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 15
Materia: Geografie

Ecosisteme oceanice

Geologia si geofizica marina au debutat odata cu recoltarea primelor probe
de sedimente de pe fundul marilor cu cca. 150 de ani in urma.
Patura exterioara a pamantului se numeste litosfera. Ea reprezinta un strat rigid si are o grosime de aproximativ 100 km. Include atat platforma oceanica cat si scoarta continentala si partea superioara a mantalei, adica, stratul situat imediat sub scoarta.
Platforma oceanica este foarte diferita de scoarta continentala. Platforma oceanica este mult mai subtire si s-a format, aproape in intregime, in decursul ultimelor 200 milioane de ani.
In anul 1960, profesorul Harry Hess, de la Universitatea Princeton din New Jersey, a afirmat ca platforma oceanica se afla intr-o continua expansiune din cauza lanturilor muntoase submarine. El a calculat ca se creaza o noua scoarta oceanica care creste cu cativa cm pe an, ceea ce era suficient de repede pentru ca intreaga platforma oceanica sa se fi format in ultimii 200 milioane de ani.
In jurul marginilor ...

Alte referate despre: ecosisteme oceanice, ecosistemele oceanului atlantic, ecosistemele oceanice

Parcul National Muntii Rodnei

Tara Maramuresului este renumita prin arta lemnului, vorbindu-se pe drept cuvânt de “civilizatia lemnului”: biserici de lemn, porti maramuresene, unelte de lemn etc. Folclorul si portul popular sunt de o frumusete aparte. In zonele limitrofe parcului se practica transhumanta, ce confirma sorgintea pastorala a poporului român.

Alte referate despre: parcul national muntii rodnei, parcul national muntii rodnei referat, referat parcul national muntii rodnei

Hidrologie - drenaj orizontal

-prin forjare se execută drenuri verticale
-prin canale, galerii, conducte - SP.U tuburi rirenante se execută drenajul orizontal

Alte referate despre: hidrologie - drenaj orizontal, hidrologie drenaj orizontal, drenaj orizontal

Judetul Ilfov - resurse agroturistice si legislatie

Referat despre Judetul Ilfov - resurse agroturistice si legislatie
IDENTIFICAREA RESURSELOR AGROTURISTICE DIN JUDETUL ILFOV
1.Prezentare
Istoric
Cea dintai mentiune documentara referitoare la judetul Ilfov, cunoscuta pana astazi, se afla intr-o diploma a principelui Tarii Romanesti Basarab cel Tanar (Tepelus), data la 23 marte 1482 la Gherghita. Diploma de intarire a proprietatilor manastirii Snagov face referire la judetul Ilfov "si iarasi oricate sate are sfanta manastire in judetul Elhov, iar la ele sa se ia birul de la vecinii manastirii de catre birarii care vor fi, sa-l aduca la sfanta manastire, cat va sta sfanta manastire, sa fie pentru lucrarea viilor manastirii.... ".

Alte referate despre: resurse agroturistice si legislatie, referat resurse agroturistice si legislatie, judetul braila resurse agroturistice naturale

Studiu privind indicatorii necesari realizarii planului de amenajare a teritoriului judetului Teleorman

Teleormanul este unul dintre judetele sudice ale Romaniei situat in Campia Romana, la confluenta Oltului si a raului Vedea cu Dunarea, avand in orasul Zimnicea punctul extrem sudic al tarii(43 37 07). La vest se invecineaza cu judetul Olt, la nord cu Argesul si Dambovita, la est cu judetul Giurgiu, iar la sud cu Bulgaria, fiind un judet de frontiera.Granita cu Bulgaria este realizata de Dunare. Astfel, din vechime s-au dezvoltat pe teritoriul judetului importante drumuri comerciale cum erau "drumul lui Traian", "drumul oii", "drumul sarii", etc, care asigurau legatura zonei subcarpatice cu Dunarea.

Alte referate despre: plan de amenajare teritoriala a judetului buzau, planul de amenajare teritoriala al judetului buzau, plan de amenajare teritoriala a judetului maramures

Judetul Alba

Descoperirile facute in judetul Alba sunt dovada existentei uneia dintre cele mai importante culturi neolitice din Transilvania, cunoscuta in literatura de specialitate sub numele de Cultura Petresti. La inceputul secololui a doilea D.C., o parte din Dacia este cucerita de imparatul roman Traian si transformata in provincie a Imperiului Roman.

Orasul Apulum, astazi Alba-Iulia, era unul dintre cele mai importante asezari din judetul Alba. Ampelum, astazi Zlatna, era urmatorul oras roman ca importanta in acest teritoriu. Ridicarea si dezvoltarea orasului Ampelum este strans legata de minele de aur deschise in Muntii Apuseni (Carpatii Orintali). Dupa retragerea armatei si administratiei romane la sud de Dunare, la inceputul decadei a opta din secolul trei dupa Hristos, fosta provincie romana este locuita de o puternica populatie autohtona atestata prin descoperiri arheologice.

Actualul teritoriu al judetului Alba era locuit la acea perioada de o populatie numeroasa ...

Alte referate despre: casa parinteasca lucian blaga sat lancram judetul alba, judetul alba, fauna si flora judetului alba

Simion Mehedinti

A murit in anonimat pe 14 decembrie 1962, insa, treptat, valoarea operei sale a fost redescoperita, mai intai a celei cu caracter strict geografic, apoi si a celeilalte. I s-au redescoperit caracterul generos, deschiderea spre ceilalti, dialogul pe care l-a promovat intre elite si oamenii de rand, astfel ca, in pofida numeroaselor chestiuni care, dupa atatea decenii de evolutie a stiintei, i se pot imputa, opera sa ramane plina de sugestii fecunde, deopotriva in planul strict stiintific sau in cel mai larg al culturii.

Alte referate despre: simion mehedinti, simion mehedinti referat, simion mehedinti biografie

Transformari de stare suferite de apa

Aspectul atat de variat al norilor a trezit inca de multa vreme interesul oamenilor de stiinta,dar abia pe la inceputul secolului trecut au fost stabilite primele criterii de clasificare a lor.

Astfel,in 1802,celebrul naturalist francez Jean-Baptiste de Monnet-Lamark(1744-1829)publica in Anuarul Meteorologig al Frantei,o prima clasificare a norilor,impartindu-i in cinci grupe dupa forma si inaltimea lor.In 1803,farmacistul englez Lucke Howard(1772-1864)stabileste un criteriu de clasificare si mai reprezentativ,legand forma si dimensiunile norilor de declansarea precipitatiilor atmosferice.El adopta pentru prima oara pentru nori denumirile latine devenite apoi
intrenationale:Cirrus,Stratus,Cumulus,Cirrocumulus,Cirrostratus,Nimbus etc.

Alte referate despre: transformari de stare suferite de apa, transformari suferite de apa, oxigenul ce transformari de stare de agregare poate suferi

Amenajarea unei mansarde

In cazul locuinţei prezentate aici, spaţiul ultimului nivel al vilei a fost lăsat necompartimentat. Acest lucru a oferit posibilitatea proprietarului sa stabilească după propria dorinţa si după propriile necesitaţi configurarea acestui nivel. Totuşi, operaţia a fost condiţionata de amplasarea ferestrei si a uşilor de acces spre balcoane, acestea fiind stabilite inca din stadiul de construcţie a imobilului.

In starea lui iniţiala, podul se prezenta ca un spaţiu nefuncţional, cu zidurile perimetrale din cărămida, cu centuri din beton si cu planşeu din beton armat. Proiectul a luat in calcul poziţionarea cat mai eficienta in plan a diverselor spatii, având in vedere numărul redus al încăperilor.

Alte referate despre: amenajarea unei mansarde, notiuni teoretice privind amenajarea unei mansarde, amenajare camera mansarda

Estetica si amenajarea supermarketului REAL

Asortimentul de marfuri - in forma sa concreta, de bunuri materiale puse la dispozitia clientelei unui punct de vanzare - ocupa un loc dominant in politica comerciala a unui firme. El il defineste prin natura produselor din care este constituit, segmentul de utilizatori caruia i se adreseaza si masura activitatii economice a punctului de vanzare.

Alte referate despre: estetica si amenajarea supermarketului real, estetica si amenajarea supermarketului plus, supermarket real

Organizarea si amenajarea turistica a spatiului din Judetul Hunedoara

Masivul Godeanu (Gugu) este cuprins cu o suprafata restransa pe teritoriul judetului. Acest sector al masivului Godeanu este dominat de structuri magmatice si cristaline de varsta jurasica . Una dintre caracteristicile masivului este reprezentata de intinse suprafete de eroziune (nivelare), intre care cea superioara (Borascu).

Alte referate despre: organizarea si amenajarea turistica a comunei, modele de amenajare turistica a spatiului litoral, amenajarea turistica si agroturistica a judetului buzaui

Apa ppt

Importanta apei in viata noastraaTransport. Apa circula in organism prin sange, secretii si fluide tisulare, realizand transpurtul de nutrienti, produsi de secretie, metaboliti si alte materiale, in concordanta cu necesitatile tesuturilor. Mentinerea formei si structurii corporale. Apa asigura saturarea tesuturilor, distensia sau gradul de rigiditate a celulelor, determinand astfel caracteristice morfologice ale corpului. Mentinerea temperaturii corpului. Prin circulatia ei in organism, apa tinde sa egalizeaze temperatura acestuia.

Alte referate despre: reflexia luminii in apa ppt, transportul pe apa ppt, apa ppt implicatiile apei in constructii

Amenajarea locuintei

Desi amenajarea unui spatiu mic este o provocare, rezultatul obtinut trebuie sa imbine partea practica cu cea estetica. Nu trebuie uitata nici nota persoanala care difera dupa personalitatea, nevoile si gusturile fiecaruia dintre noi. Dar cum pentru toate exista o solutie, iata si cateva metode pentru a maximiza spatiul din locuinta.Intotdeauna culoarea alba a oferit o alta perspectiva spatiului. Este o culoare folosita mai mult in spitale, pentru ca ofera senzatia de curatenie Dar trebuie depasite aceste idei preconcepute.Daca locuinta ta este una cu o inaltime "obisnuita", 2,6 metri, ca in toate blocurile "comuniste", trebuie neaparat sa vopsim tavanul alb.

Alte referate despre: amenajarea locuintei, directii si tendinte contemporane in amenajarea locuintei, amenajarea locuintei si sanatatea

Economia In Judetul Soroca in anii 1900-1939

La sfirsitul anilor 30 judetul Soroca era caracterizat prin agricultura sa interna dezvoltata. Se cultivau mai multe cereale, plante alimentare si plante industriale. Era foarte bine dezvoltat albinaritul. Judetul Soroca ocupa la 1936 un teritoriu de 433100 ha. Suprafata arabila a fost de 334775 ha, adica 77.3% din suprafata judetului si 1.13% din suprafata totala a Romaniei.Din suprafata arabila a judetului marea proprietate detinea 8.239 ha, adica 2.46%, iar mica proprietate 326536 ha, adica 97.54%.

Alte referate despre: criza economica din anii 1929-1939, economia romaniei intre anii 1818-1939, dezvoltarea economica sua in anii 1918-1939
Referate afisate : 15
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles