Amfibieni referat

Amfibieni

Hrănirea
Se hrăneşte cu insecte, păianjeni, melci, icre, peştişori etc, pe care le prinde cu limba. Este folositoare distrugând un număr foarte mare de insecte. Când vede o insectă , deschide gura larg si proiectează limba în afară prin răsturnare; pe suprafaţa ei lipicioasă insectele se prind cu usurinţă . Se opresc în gură datorită dinţilor de pe maxilare.

Respiraţia
- La amfibieni există două tipuri de respiraţie:
- una pulmo - cutanee caracteristică adulţilor;
- una branhială, caracteristică larvelor;
- există cazuri când respiraţia se face numai prin piele sau toată viaţa prin branhii.
- Adulţii respiră prin plămânii (slab dezvoltaţi cu aspect de saci încreţiţi) înghiţind aerul şi prin pielea ( care este umedă,bogat vascularizată şi subţire).

ATENŢIE !
Respiraţia prin piele completează pe cea prin plămâni

INMULŢIREA se face prin metamorfoză
O femelă poate depune până la 10.000 de ouă. Metamorfoza ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 3914kb
Downloads: 4664
Materia: Biologie

Reptile si amfibieni

Şerpii trăiescc în copaci şi pe pământ . Unii dintre ei îşi ucid prada cu ajutorul otrăvii . Otrava vine prin dinţii foarte ascuţiţi , numiţi colţi. Toţi şerpii sunt în stare să-şi dilate gurile enorm pentru a înghiţi prada . Dacă prada este mere stomacul se dilată într-atât încât să o încapă.

Când mănâncă unii şerpi îşi împing tubul prin care respiră în partea din faţă a gurii .Falca superioară şi falca inferioară se pot depărta una de alta atât de mult , încât şerpi pot înghiţi o pradă foarte ma-re (caiman) .

Şarpele cap-de-câine are o coadă cu care se poate agăţa. Se foloseşte de ea pentru a se atârna de ramuri şi a prinde păsările care trec pe dinainte. Şerpii reperează mirosurile diferitelor animale şi se conduc după ele pentru a găsi hrana sau pentru a se împerechea (exemplu: vipera. Şerpii anaconda ...

Alte referate despre: reptile si amfibieni, referat reptile si amfibieni, asemanari intre reptile si amfibieni

Protozoare, amfibieni

O dată cu multilateralitatea ei, celula protozoarelor a păstrat şi capacitatea de a fi nemuritoare, capacitate pe care celula metazoarelor a pierdut-o prin specializarea ei unilaterală. Protozoarele nu-şi sfârşesc viaţa prin moarte (în afara catului în care pier prin moarte violentă) ci prin diviziunea repetată care dă naştere la indivizi noi.
Rădăcinile regnului animal pornesc din cel vegetal, deoarece animalele monocelulare au provenit din plante monocelulare.

Alte referate despre: referat despre sol bacterii protozoare amfibieni si degradarea solului, protozoare amfibieni clopotel ro, protozoare

Salamandrele si tritonii

Astazi mai traiesc doar in jur de 2000 de specii de amfibieni , iar acestia formeaza trei grupe : cunoscutele broaste si broaste raioase , scormonitorii in forma de anghila , care sapa gauri cand sunt pe uscat , si salamandrele si tritonii . Acest ultim grup este cel mai interesant deoarece aceste animale sunt probabil cele mai asemanatoare cu amfibienii initiali de acum multe milioane de ani .
Salamandrele si tritonii

Alte referate despre: salamandre si tritoni, salamandre si tritoni refarate, poze salamandre si tritoni

Scheletul mamiferelor

Pieptul şi partea inferioară a spatelui
Următoarea parte a coloanei vertebrale este regiunea toracică, sau a pieptului. Majoritatea mamiferelor au 12 sau 13 vertebre toracice, dar unele balene au doar 9 şi leneşul cu două degete are 24. vertebrele toracice ancorează coastele, care formează o cutie protectoare în jurul inimii şi a plămânilor.

Alte referate despre: scheletul mamiferelor, scheletul mamiferelor model al desavirsirii, scheletul mamiferelor-model al desavirsirii

Animale pe cale de disparitie si disparute

Din cauza pescuitului intens, pinguinii nu mai gasesc hrana in apropierea tarmului si inoata dupa ea, pana la 25 de kilometri in larg. Sunt expusi astfel oboselii, furtunilor si animalelor de prada.
Pasarile afectate de contaminarea cu petrol sunt de cele mai multe ori deshidratate, pentru ca petrolul face ca penajul lor sa nu mai fie impermeabil, asa ca pinguinii nu mai inoata in ocean si ajung sa moara de foame si de sete.

Alte referate despre: animale pe cale de disparitie sau disparute, animale pe cale de disparitie si disparute, plante si animale pe cale de disparitie sau disparute

Vertebrate - clasificare

Caracteristici -> Peşti -> Amfibieni -> Reptile -> Păsări -> Mamifere
Exemple Crap,caras, păstrăv, broasca, Şopârle, şerpi, broasca ţestoasă, crocodilul, Porumbel, găină,lebădă, Cangur,pisică, lupi,balenă, vacă

Alte referate despre: vertebrate clasificare, vertebratele clasificare, diversitate la vertebrate clasificare

Principalele grupe de animale - prezentare power point

Mamiferele sunt vertebrate, adica animale care au coloana vertebrala.Sunt cele mai cunoscute si mai studiate animale, in special si datorita faptului ca oamenii sunt ei insusi mamifere.Mamiferele au sangele cald sau endoternic, ceea ce inseamna ca isi pot controla temperatura interna a corpului.Mamiferele au evoluat din reptile,acum aproximativ 195 de milioane de ani.

Alte referate despre: principalele grupe de animale, care sunt principalele grupe de animale, principalele grupe de animale - prezentare power point 3x puncte

Ghepardul si evolutia animalelor vertebrate

Vertebratele au apărut pe Pământ mai târziu decât nevertebratele. Evoluţia lor a avut loc în strânsă legătură cu schimbarea condiţiilor de viaţă. Cele dintâi vertebrate au fost şi cele mai simple şi anume peştii placodermi, care aveau capul şi jumătatea anterioară a corpului acoperită cu plăci osoase.

Alte referate despre: evolutia animalelor vertebrate, evolutia componentelorencefalului la animalele vertebrate, evolutia sistemului respirator la animale vertebrate

Evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului

Evolutionismul ateist este ipoteza care afirmă că speciile de animale s-au transformat unele în altele, de la primele unicelulare până la maimută si om, în miliarde de ani, prin procese întâmplătoare; mai afirmă că speciile de plante au evoluat de la fonnele unicelulare până la plantele cu flori.

Evolutionismul provine din vechile conceptii păgâne. In mitologia sumeriană, oamenii si zeii au apărut prin amestecul apei dulci cu apa sărată.

Alte referate despre: evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului, evolutionism - originea si evolutia omului, evolutionism referat evolutia omului

Termoreglarea

Rezulta din aceasta observatie ca la animalele homeoterme temperatura centrala sau interna a corpului este mentinuta constanta, in timp ce temperatura periferiei, a mantiei externe a stratului cutanat si muscularii superficiale, cu deosebire a extremitatilor, prezinta variatii in raport de cea a mediului exterior si in raport cu reactii adaptive circulatorii si secretorii cutanate, in seviciul mentinerii homeotermiei corporale.

Alte referate despre: termoreglarea, termoreglare, termoreglarea la om

Marimea si decaderea dinozaurilor

PERIOADA PRECAMBRIANÃ: -a început o data cu întãrirea scoartei terestre si a tinut pânã la aparitia animalelor cu schelet tare.
-geologii o împart în douã:1.perioada arhaicã
2.perioada proterozoicã

Alte referate despre: marimea si decaderea dinozaurilor, marimea si mancarea dinozaurilor, inaltimea marimea greutatea unui dinozaur

Sicilia, arii protejate

In zonele de la marginea padurilor traiesc unele pasari rapitoare, cum sunt soimii, soricarii, vinderelul rosu, soimul calator in timp ce in zonele mai inalte, pe piscurile golase domneste acvila regala.
Lisita, codobatura galbena, mierla, tufarul prefera zonele umede, in timp ce in zonele de pascut nu e greu de zarit rara prepelita de Sicilia, sitarul de padure si corbul imperial.

Alte referate despre: arii protejate in sicilia, arii protejate in romania, arii protejate din romania

Evolutia omului

In era carboniferului (acum 355-250 mil. ani) apar ferigile-gigant (Lepidodendron avea 40 m), acestea formand adevarate ,,paduri ecuatoriale’’. Toate aceste plante s-au transformat in carbuni. Acum apar primele plante gimnosperme. Din amfibieni, au aparut primele reptile (Cotilosaurianul). In paduri, mlastini s-au dezvoltat foarte mult insectele.

Alte referate despre: evolutia omului, originea si evolutia omului, evolutia omului referat
Referate afisate : 14
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK