Amidonul referat chimie

Amidonul

Amidonul.Izolare. Aspect.
Semintele plantelor contin pana la 70-80% amidon; continutul tuberculelor este, in general mai mic (16-19%, la cartofi cu 25% substanta uscata). Ca materie prima, la fabricarea amidonului servesc de obicei cartofii sau faina de porumb; procedeul consta in framantare in apa curgatoare, care antreneaza mai usor amidonul decat celalalte componente.

Aspectul amidonului este deosebit de al celulozei. In loc de fibre, amidonul se prezinta sub forma de granule, a caror forma si marime, caracteristica pentru fiecare specie vegetala (grau, porumb, orez, cartofi, tapioca etc.) permite o usoara identificare la microscop. Diametrul granulelor este de 20-100 m , dupa provenienta.

Ele sunt construite din straturi, vizibile la microscop, depuse concentric in jurul unui nucleu de condensare. Granulele de amidon, privite prin microscopul de polarizatie, intre nicoli incrucisati, arata fenomenul birefrigentii (cruce neagra). Cu ajutorul razelor X se constata semne de cristalizare ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 7831
Materia: Chimie

Amidonul

Izolare. Aspect.
Semintele plantelor contin pana la 70-80% amidon; continutul tuberculelor este, in general mai mic (16-19%, la cartofi cu 25% substanta uscata). Ca materie prima, la fabricarea amidonului servesc de obicei cartofii sau faina de porumb; procedeul consta in framantare in apa curgatoare, care antreneaza mai usor amidonul decat celalalte componente.

Alte referate despre: amidonul, amidon, amidonul referat

Degradarea microbiologica a compusilor organici macromoleculari

8.4 DEGRADAREA ACIZILOR NUCLEICI
Acizii nucleici continuti in toate celulele eucariote, procariote si in particolele virale pot fi degradati pe cale microbiana de catre microorganisme care pot sintetiza ribonucleaze si dezoxiribonucleaze. Pot produce degradarea acizilor nucleici cu formarea de 2,3 - ciclonucleotide si fosfati, bacterii ale genurilor: Staphilococcus, Bacillus, Clostridium.

Alte referate despre: degradarea microbiologica a compusilor organici macromoleculari, compusi organici macromoleculari, compusi organici

Macromoleculele

Macromoleculele
După tipul reacţiei de formare a compusului macromolecular se deosebesc reacţii de polimerizare şi reacţii de policondensare. După proprietăţile termomecanice produşii macromoleculari se împart în:
- Elastomeri sau cauciucuri, care manifestă o mare elasticitate la temperatura obişnuită;
- materiale plastice, care pot fi prelucrate la formare la cald în vederea obţinerii pieselor rigide de forma dorită;
- fire sau fibre, adică compuşii macromoleculari ce pot fi filaţi în vederea obţinerii monofirelor sau fibrelor rezistente la tracţiune mecanică sau efecte termice.
După comportarea la încălzire materialele plastice pot fi grupate în:
- materiale termoplastice, care pot fi supuse la înmuieri sau topiri repetate, fără să fie transformate din punct de vedere chimic. De aceea pot fi prelucrate la cald prin diferite procedee (injectarea, presare, extrudere etc. ),
- materiale termoreactive care prin încălzire se înmoaie un timp, ...

Alte referate despre: macromoleculele, macromolecula, macromolecule

Structura amidonului

In timp ce primele ( metoda presiunii osmotice, a viscozitatii solutiilor si a ultracentifugarii), duceau la valori foarte mari ( de ordinul 1000000), metoda grupelor marignale indica greutati moleculare mici. De fapt, toate aceste determinari se refereau la amilopectina din care erau constituite 4/5 din materialul cercetat.

Alte referate despre: structura amidonului, structura amidon, imagini cu structura amidonului din cartofi

Polizaharide

Sunt raspandite atat in regnul vegetal, cat si in cel animal, avand o mare importanta biologica. Dintre polizaharidele vegetale se mentioneaza amidonul si celuloza, iar dintre cele de origine animala se mentioneaza glicogenul. Polizaharidele se obtin prin eliminarea a ,,n” molecule de apa intre mai multe molecule de monozaharide.

Alte referate despre: polizaharide, polizaharidele, polizaharide referat

Studii privind biosinteza unui complex multienzimatic utilizabil ca aditiv furajer

Consumul specific la loturile de purcei la care s-a utilizat preparat enzimatic este cu 1,52% - 4,04% mai mic faţă de martor, in funcţie de cantitatea de produs introdusă în raţia zilnică.Rezultatele obţinute sugerează eficienţa utilizării preparatelor enzimatice în recepturi de nutreţ combinat deficitare în principii nutritive.

Alte referate despre: studiul privind analiza sistemului de plata utilizat la banca, studiul privind aparitia economiei de piata in romania, studiul privind satisfactia consumatorului

Tehnologii in industria alimentara

Dintre glucide, amidonul ocupa proportia cea mai mare , cantitatea de amidon in faina descreste odata cu cresterea gradului de extractie al fainii, astfel faina alba (faina de extractie 30 %) contine amidon in proportie de 75 - 80 %, iar faina neagra (faina de extractie 85 %) contine amidon in proportie de 60 - 70 %. Monoglucidele si diglucidele - glucoza, fructoza, zaharoza, maltoza se gasesc in proportie mai redusa in faina.

Protidele - cantitatea si calitatea lor creste cu gradul de extractie (faina alba - extractie 30 %, continut 10 % proteine, faina neagra - extractie 85 %, continut 12 % proteine). Cele mai importante proteine sunt leucozina si gliadina, cele doua componente sunt generatoare de gluten. Principala prioritate a glutenului este aceea de a imprima elasticitatea si vascozitatea aluatului permitand tragerea lui in foi si modelarea.

Lipide - predomina in fainurile cu grad mare de extractie (85 %). Se gasesc in cantitati mici fiind reprezentate ...

Alte referate despre: procese tehnologice in industria alimentara, planificarea proceselor tehnologice din industria alimentara, procese tehnologice in industria alimentara referat

Hidrogenul

Hidrogenul
Hidrogenul este o substanta simpla, pura care se afla in cantitati foarte mici in atmosfera. Sub forma de compusi este foarte rasp$ndit: apa, acid, baze. El este unul dintre cele sase elemente esentiale care constituie baza edificiului materiei organice vii (proteine, glicogen, amidon, lipide, acizi nucleici ). Mai face parte din cele unsprezece elemente care alcatuiesc 99.99% din atomii organismului uman. A fost descoperit de Cavendish in anul 1776.

Alte referate despre: hidrogenul, hidrogen, hidrogenul combustibilul viitorului

Etanol

Dar nu numai glucoza poate fi transformata in alcool; industrial, alcoolul se obtine in cea mai mare parte din amidon, substanta cu compozitie mai complicata decat glucoza. Amidonul trebuie trecut mai intai intr-o forma mai simpla, si anume maltoza.

Alte referate despre: etanol, actiunea biologica a etanolului, etanolul

Enzimele

Enzimele
In organismele vii se petrec cu o uimitoare usurinta, la temperatura joasa si in solutie practic neutra, un numar mare de reactii pe care chimistul nu le poate efectua in laborator decat lucrand la temperaturi si presiuni ridicate, in prezenta de acizi sau de baze tari, de dizolvanti neaposi sau de catalizatori heterogeni metalici. Printre aceste reactii se numara atat degradari de molecule (hidrolize si oxidari) cat si sinteza de compusi cu structura complicata.

Alte referate despre: enzime, enzimele, enzime referat

Aminoacizii, proteinele si monozaharidele

L (+)-Valina apare in cantitati mici in albusul de ou. In timpul fernmentatiei alcoolice trece in izobutanol.

Alte referate despre: aminoacizii proteinele si monozaharidele, referat aminoacizi proteine monozaharide, aminoacizii proteine monozaharide si viata

Cultura Cartofului

Cultura Cartofului
Cartoful fiind considerat pe bună dreptate a doua pâine a omenirii, se cultivă pentru tuberculii săi, folosiţi într-o gamă largă de preparate culinare şi ca materie primă importantă pentru industria spirtului, amidonului, glucozei, dextrinei etc.

Alte referate despre: cultura cartofului, cultura cartofului timpuriu, cultura cartofului in romania

Painea alba la tava

Celuloza, zaharoza si maltoza sunt glucide care se gasesc in faina alaturi de amidon. Acesti compusi preexistenti in faina iau parte directa la procesul de fermentatie alcoolica din aluat, pentru care se numesc zaharuri fermentescibile. Protidele au insusiri coloidale deosebite, absorbind o mare cantitate de apa. In faina se gasesc gliadina si glutenina, ambele asimilabile, care in prezenta apei se umfla, formand o masa elastica, numita gluten.

Alte referate despre: painea alba la tava, paine alba la tava, poze paine alba la tava

Cerealele

Fata de bobul intreg, componentele structurale prezinta variatii in functie de specie, varietate si soi, ponderea principala detinand-o endospermul (85%). Invelisul are mai multe straturi de celule care contin celuloza, pigmenti si substante minerale cu rol de protectie a embrionului si endospermului. Stratul aleuronic are celule mari care contin proteine, lipide, substante minerale, enzime si vitamine.

Alte referate despre: cereale, cereale referat, referat cereale

Graul

Boabele de grau pot reprezenta si un furaj concentrat foarte apreciat, superior porumbului, sub aspectul valorii nutritive, al pretului si chiar ca productivitate. Folosirea boabelor de grau ca furaj este mai putin raspandita la noi, dar este mult extinsa in majoritatea tarilor mari producatoare de grau.Sub aspect agronomic, cultura graului ofera avantajul ca este integral mecanizata.

Alte referate despre: graul, graul referat, cultura graului

Enzime

Buchner (1897) a izolat din drojdia de bere un suc liber de orice celulă şi totuşi capabil să provoace fermentaţia. Acest suc conţine deci o enzimă pe care Buchner a numit-o zimază. Aceasta este de fapt un amestec de mai multe enzime, după cum s-a dovedit mai târziu. În urma acestor descoperiri, deosebirea dintre termenii ferment şi enzimă a pierdut semnificaţia sa. În cursul secolului al IXX-lea, au fost preparate multe extracte de enzime.

Alte referate despre: catalizatori si enzime, enzime si hormoni, referat enzime

Produse zaharoase

Produsele obtinute pe baza de amidon, glucoza, miere, zahar se numesc produse zaharoase sau dulciuri. Acestea sunt mult apreciate de consumatori datorita valorii energetice ridicate si proprietatilor psiho-senzoriale de gust, aroma si culoare. Continutul ridicat de substanta uscata formata in special de glucide confera produselor zaharoase o valoare energetica ridicata. Pentru 100g halva corespund 500 calorii dezvoltate in organism, 100g de bomboane sticloase dezvolta in organism 384 calorii iar 100g de ciocolata intre 500-600 calorii.

Alte referate despre: produse zaharoase, zaharul si produsele zaharoase, produse zaharoase referat

Studiul calitatii produselor de panificatie

In prezent Vel Pitar detine centre de productie in 10 judete ale tarii (Valcea, Bucuresti, Arges, Brasov, Cluj, Galati, Iasi, Giurgiu, Gorj si Olt) si un partener de grup in Bucuresti (" Libertatea ") - acesta avand acelasi actionar majoritar ca si Vel Pitar SA.

Alte referate despre: studiul calitatii produselor de panificatie, studiul calitatii produselor de panificatie la s c vel pitar s a, studiul calitati produselor de panificatie
Referate afisate : 19
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK