Amigdalita linguala tratament

Sistemul respirator ( power point )

Pasajul nazal
Fluxul de aer din afara corpului la plamani incepe cu nasul, care este impartit in pasajul nazal stang si drept. Pasajele nazale sunt acoperite de o membrana cu celele epiteliale. Fiecare celula epiteliala este impanzita cu mii de cili microscopici, extensii ale celulelor. Numeroase mici vase sangvine numite capilare stau chiar sub membrana mucoasa, in apropierea pasajelor nazale. In timp ce aerul este transportat la faringe, pasajele nazale au doua roluri importante: filtreaza aerul pentru a scoate particule ce pot provoca boli; si pentru a umezi si incalzi aerul pentru a proteja structurile sistemului respirator.

Filtrarea previne bacteriile , virusii sau alte substante toxice sa intre in plamani, unde pot cauza o infectie. ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 397kb
Downloads: 12
Materia: Biologie

Aparatul respirator la om

Cavitatile nasului sunt captusite cu o membrana (mucoasa) bogata in vase de sange, care joaca rolul unui radiator. In drumul de la nari pana la amigdale aerul poate sa se incalzeasca cu 30 de grade. Numeroase glande mucoase, cominicare cavitatilor nazale cu ochii (lacrimile se scurg in nas), precum si alte mecanisme asigura permanenta umezire a nasului. Astfel incalzit si saturat cu vapori de apa, aerul este adus la temperatura si umiditatea necesare unei bune functionari a intregului aparat respirator. Nasul joaca si rol de filtru eficace ;perii dispusi la intrarea narilor, firisoarelor fine de suprafata mucoasei, precum si mucusul secretat retin particulele de praf si microbii, purificand aerul inspirat.

Alte referate despre: aparatul respirator, aparatul respirator la om, aparatul respirator imagini

Aparatul respirator si respiratia

Nasul si cavitatile nazale.
Acestea alcatuiesc un organ complex,cu functie respiratorie si senzoriala.Desi in mod curent sub numele de nas se intelege si cavitatile nazale,anatomic exista doua organe strans legate intre ele atat structural cat si functional si anume nasul propriu-zis si cavitatile nazale,numite fose nazale.

Nasul
Nasul se reprezinta ca o proeminenta situata in mijlocul fetei ce serveste ca organ de protectie pentru fosele nazale. Radacina nasului este despartita de frunte prin santul nazofrontal.Baza nasului priveste in jos si prezinta doua orificii numite narine,separate prin septul nazal mobil.Fetele laterale prezinta o portiune superioara fixa si o portiune inferioara mobila,numita aripa nasului.

Alte referate despre: aparatul respirator si respiratia, respiratia si aparatul respirator, respiratia si aparatul respirator la iepure

Sistemul respirator

In timp ce inhalarea oxigenului si eliminarea dioxidului de carbon sunt functiiile primare ale sistemului respirator, acesta joaca si alte roluri importante in organism. Sistemul respirator ajuta la reglarea acizilor si bazelor din tesuturi, un proces crucial pentru functionarea normala a celulelor.

Alte referate despre: sistemul respirator, boli ale sistemului respirator la om, boli ale sistemului respirator

Bolile respiratorii

În cazul apariţiei acestor simptoame bolnavul urmează a fi imediat culcat în pat, să se cheme medicul care va prescrie tratamentul. În cazul adresării oportune medicului şi tratamentului, această poală este curabilă; în cazul tentativei de autotratament şi adresare tîrzie după ajutor medical, ea progresează, pot apărea complicaţii periculoase vieţii (pneumoscleroza, emfizema pulmonară ş.a.). La măsurile de profilaxie se referă călirea organismului, cultura fizică raţională. Urmează a ne păzi de suprarăcire, a respecta regimul muncii şi odihnei.

Bronşitele (acute şi cronice) sînt boli ale trunchiului bronhial sau căilor aerifere ale plămînilor apărute ca urmare a suprarăcirii, răcelii, gripei ş.a. În ultimele decenii se remarcă creşterea considerabilă a îmbolnăvirii de bronşită acută şi în special cronică, fapt legat de poluarea atmosferei cu gaze dăunătoare şi cu particule de praf, deprinderea de a fuma tutun ceea ce este foarte ...

Alte referate despre: boli respiratorii, bolile respiratorii, boli respiratorii referat

Aparatul respirator normal

Nasul prezintă o cavitate nazală care este împărţită de un perete median (sepf nazal) în două cavităţi, numite fose nazale. Septul nazal este format din lama perpendiculara a etmoidului şi osul vomer (sept osos), care se continuă anterior cu septul cartilaginos, pînă la vîrful nasului (apex nasi), unde se termină cu septul fibros, mobil.

Fosele nazale comunică cu exteriorul prin două orificii, numite narine, iar cu faringele, prin două orificii largi, meaturi nazofaringiene, choane pe schelet. Fiecare fosă nazală prezintă anterior, in dreptul aripii nazale, un vestibul nazal, prevăzut cu un prag denumit „limen nasi” peri (vibrise) şi glande, şi fosa nazală propriu-zisă, ce purifică şi umectează aerul inspirat, Fosa nazală are patru pereţi, dintre care cei lateral este mai complicat şi prezintă trei lame osoase : cornetele (concile) ...

Alte referate despre: aparatul respirator normal, igiena aparatului respirator, semne si simptome in bolile aparatului respirator

Anatomia sistemului respirator

200 m pătraţi. Astfel, sângele şi aerul se găsesc în contactpe o mare suprafaţă. Ele sunt separate doar de pereţii foarte subţiri ai alveolelor şi ai capilarelor.
Fiziologia sistemului respirator
Funcţionarea sistemului respirator, prin care se asigură respiraţia, cuprinde, în principal, respiraţia pulmonară şi respiraţia celulară.
Respiraţia pulmonară
Această etapă a respiraţiei cuprinde două faze: pătrunderea aerului în plămâni (inspiraţia); eliminarea aerului din plămâni (expiraţia), care durează mai mult decât inspiraţia.
Un om adult aflat în repaus execută 16 mişcări respiratorii pe minut (ritmul respirator). Acest ritm este mai mare la femeie; el creşte în timpul activităţii musculare, al exerciţiilor fizice etc.
Respiraţiile normale sunt acte reflexe involuntare.
Plămânii, neavând muşchi, urmează pasiv mişcările cutiei toracice. În timpul inspiraţiei, ...

Alte referate despre: anatomia sistemului respirator, anatomia sistemului respirator la om, anatomia aparatului respirator

Aparatul respirator

Aparatul respirator este alcătuit din totalitatea organelor care asigura mecanismul respiraţiei: al ventilaţiei pulmonare, ca si al schimburilor de gaze de la nivelul alveolelor pulmonare hematoza. Acestea sînt: căile respiratorii superioare (cavităţile nazale şi faringele), cele inferioare (laringe, trahee şi bronhii) şi plâmînîi, ca organe principale ale actului respirator.Organele aparatului respirator au o origine comuna cu cele ale aparatului digestiv.Aparatul respirator

Alte referate despre: aparatul respirator referat, referat aparatul respirator, simptome si semne in bolile aparatului respirator

Amigdalita

Se poate observa uneori,chiar de catre cel care nu are cunostinte medicale,ca inauntrul gatului aceste glande sunt marite,rosii,cu puncte mai mici sau mai mari alb-galbui de puroi.Daca simptomele persista mai mult de 24 de ore,trebuie consultat de indata medicul care va prescrie tratamentul cu paracetamol si antibioticele pe care le considera de cuviinta.ATENTIE- o amigdalita prost tratata sau netratata poate poate produce complicatii grave .

Alte referate despre: amigdalita, amigdalita purulenta, referat amigdalita

Tratamentul penal al minorilor in dreptul penal comparat

Tratamentul penal al minorilor in dreptul penal comparat.În Germania, încă de la începutul secolului XX, s-a adoptat un regim special al delicventului minor faţă de cel major. În Germania, regimul penal al minorilor este integrat înt-un ansamblu de acte normative care alcătuiesc un sistem complex de măsuri cu caracter social-educativ şi de protecţie, în care aspectele represive constituie o excepţie cu reguli stabile pentru o legislaţie bine diferenţiată şi adaptată specificului acestei grupe de vîrstă.

Alte referate despre: tratamentul penal al minorilor in dreptul penal compara, tratamentul penal al minorilor in dreptul penal comparat, tratamentul penal al minorilor in dreptul comparat

Tehnologia tratamentelor termochimice

Intrucât carbonatul se reface (BaO+CO2→BaCO3), se considera ca acceleratorii au rol catalitic. Un mediu carburant se foloseşte de mai multe ori, dar de fiecare data se adaugă 15 – 20 % cărbune proaspăt ,iar uneori si 4-55 carbonat de sodiu sau bariu. Rezultatele operaţiei de cementare depind de ; compoziţia chimica a otelului de cementat, compoziţia mediului carburant temperatura si durata de cementare. In cazul otelurilor cu conţinut mic de carbon, temperatura de cementare este de 900-920 ۫C.

Alte referate despre: tratamente termochimice, tratamente termochimice referat, referat tratamente termochimice

Tratamentul chirurgical al cancerului de colon

1)Pregatire mecanica-se indica in scop diagnostic si terapeutic,reduce riscul infectiei,a fistulelor de anastomoza si nu produce modificari semnificative ale echilibrului hidro-electrolitic si acido-bazic.
a)Metoda standard:cu o saptamana inainte de operatie se institute bolnavului o dieta lipsita de reziduri celulozice si bogata in proteine.Purgativele se administreaza in zilele 4,3,2 inainte de ziua operatiei iar in pre ziua interventiei se fac 3 clisme.Astfel s-a diminuat mult riscul complicatiei septice si anastomotice,dar prezinta dezavantajul ca necesita o pregatire de durata.

Alte referate despre: cancerul de colon stang-tratament, cancer san tratament chirurgical prezentare, tratament chirurgical cancer

Tratamentul nemedicamentos in hipertensiunea arteriala

Persoanele cu activitati fizice fac mai rar hipertensiune, iar cele cu valori tensionale crescute pot sa-si reduca tensiunea arteriala prin exercitii izometrice (dinamice), efectuate cu regularitate, independent de modificarile greutatii corporale survenite secundar.Dupa practicarea exercitiilor izotonice, valorile tensiunii sistolice si diastolice raman sub nivelu initial. Prin exercitii respiratorii sau descris mentineri ale scaderii tensionale pana la 12-16 ore.

Alte referate despre: tratamentul hipertensiunii arteriale, tratamente pentru hipertensiunea arteriala, tratamentul farmacologic si nefarmacologic in hipertensiunea arteriala

Amigdalita cronica

1.1. DEFINITIE
Amigdalita cronica este o infectie cronica, permanenta si recidivanta a amigdalelor, favorizata de o serie de circumstante locale si generale, constitutionale si de mediu.

Alte referate despre: amigdalita cronica, amigdalita cronica hipertrofica, amigdalite cronica

Apa in tratamentul naturist al cancerului

Tratamentul naturist este foarte complex si depinde de foarte multe lucruri: stadiul bolii, localizare, tratamente aplicate etc., care fac ca el sa fie foarte greu de aplicat, in cazurile in care nu gasiti un terapeut priceput, care sa va ajute in alegerea metodei adecvate. Exista foarte multe plante care pot ajuta in toate formele de manifestare ale cancerului.

Alte referate despre: cancer de esofag tratamente naturiste, cancerul de esofag- tratament naturist, cancer hepatic tratament naturist

Tratamentul medicamentos si rolul AMSS in IRA

Administrarea Manitolului trebuie sa se faca dupa eliminarea factorilor etiologici si a tulburarilor hidro-electrolitice, cat mai curand dupa actinea agentului etiologic (dupa 24- 48h).Din solutia de 10%de Manitol se adminiastraza 100-150 ml la 3-4 h interval , iv fara a
depasi 500 ml-24h.

Alte referate despre: tratamentul medicamentos al stomatitelor virale, tratament naturist -alternativa tratamentului medicamentos, tratamentul naturist alternativa tratamentului medicamentos

Plamani - tratamente naturiste

Se poate controla usor cu ajutorul siropului Carob, 3 lingurite in 1 pahar de apa.Bronhoron; vezi infectii respiratorii.Vezi tuse convulsiva.Se iau 25 de nuci mici verzi ca pentru dulceata, 1 kg. miere. N 535i89f ucile se dau intr-un clocot, se scurg. Separat mierea se da in clocot, apoi se pun nucile si se clocotesc 8 min., la foc mic. Se raceste se pune in borcan, se ia dupa fiecare masa, o lingura si nu se mai mananca nimic. Cura se tine o data pe an. Inainte de folosire, se amesteca bine.

Alte referate despre: tratamente naturiste pentru par, tratamente naturiste pentru scabie, tratamente naturiste

Boli tratamente naturiste

Seminte de patrunjel; au rol de a face renuntarea mai usoara la alcool si de a mentine un echilibru in organism, se ia cate o jumatate de lingurita de pulbere de 2 - 3 ori/zi pe stomacul g ol, cu putina apa. Tratamentul dureaza 3 saptamani cu o saptamana de pauza, dupa care se reia.Sau, din 3 in 3 ore ( 6, 9, 12, 15, 18)i se dau alcoolicului cate 6 lingurite de miere. Tratamentul dureaza 2 zile. Ultimele lingurite de miere se dau la ora 24. Dupa toata cantitatea de miere pacientul nu mai vrea alcool. setea de alcool este provocata de lipsa potasiului din organism.

Alte referate despre: boli periferice artroza tratament naturist, boli cardiopatie ischemica tratament naturist, tratamente naturiste boli prin cura
Referate afisate : 19
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles