Amsterdam referat

Tratatul de la Amsterdam

Tratatul de la Amsterdam consta in trei parti, o anexa si 13 protocoale. Prima parte include amendamente importante la Tratatul privind Uniunea Europeana (TUE), Tratatul de instituire a Comunitatii Europene (TCE), Tratatul de instituire a Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului (Tratatul CECO), Tratatul de instituire a Comunitatii Europene a Energiei Atomice (Tratatul CEEA sau Euratom), precum si la Actul anexat deciziei Consiliului din 20 septembrie 1976 privind alegerea reprezentantilor in Parlamentul European prin vot universal direct.

Partea a doua se refera la simplificarea tratatelor de instituire a celor trei Comunitati Europene, urmarind sa elimine prevederile care nu mai sunt actuale si sa adapteze textul anumitor prevederi. Aceasta parte prevede abrogarea Conventiei privind o serie de institutii comune, din 25 martie 1957, si Tratatul de fuziune, semnat pe 8 aprilie 1965.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 457
Materia: Istorie

Tratatul de Alianta din 1833

Din moment ce, după 1881, atitudinea României interesa cu atât mai mult cu cât era plasată între cele două semnatare ale tratatului din acel an, Austro-Ungaria şi Serbia, pe de o parte, şi Imperiul ţarist şi Bulgaria aflată sub influenţa rusă, pe de altă parte. În consecinţă, la 19 august 1883, Bismarck a pus destul de direct chestiunae unei apropieri a României faţă de Tripla Alianţă.

Alte referate despre: tratatul de alianta, tratate si aliante internationale de la mircea cel batran pana la 1859, tratatul de alianta cu puterile centrale

Tratatul de la Versailles

Tratatul de la Versailles:Prin tratatul de la Versailles, Germania a fost obligată să renunţe la serviciul militar obligatoriu; să-şi reducă armata la 100000 de oameni; să demilitarizeze toate teritoriile din stânga Rinului şi de asemenea 50 kilometri în dreapta Rinului; să oprească toate importurile, exporturile şi aproape toată producţia de armament; să-şi limiteze flota la 24 de nave, fără submarine, personalul naval să nu depăşească 15000 de oameni; şi să abandoneze toată aviaţia militară şi navală până la 1 octombrie 1919. William II trebuia judecat pentru crime de război de către un tribunal internaţional, dar procesul nu a avut loc niciodată.

Alte referate despre: tratatul de la versailles, tratatul de la versailles 1919, tratatul de la versailles referat

Tratatul asupra Uniunii Europene

Puterii decat acelea care sunt decise de statele membre pentru facilitarea interesului colectiv al statelor membre. Guvernarea ''multi-level'' - potrivit lui Marks, G., Hooghe, L., si Black, K. -1996- European Integration from the 1980': State Centric v Multi-level Governance - Journal of Common Market Studies, nr.34 - se caracterizeaza prin urmatoarele trasaturi:

Alte referate despre: tratatul asupra uniunii europene, tratatul asupra uniunii europene maastricht, tratatul asupra uniunii europene din 1992

Tratatul de la Trianon

Tratatul a cuprins un preambul si 14 parti, in 364 de articole, a caror intindere acoperea 164 de pagini de tipar, in --8 grade mare.El a fost semnat de 36 de plenipotentiari, in numele a 23 de state. Dintre acestea, 11 erau state europene, iar 12 din afara Europei. rnrnDin Europa, semnatarele au fost: de o parte Ungaria, iar de cealalta fostele state beligerante din tabara Antantei, printre care Romania, si cele trei state noi:

Alte referate despre: tratatul de la trianon, tratatul de la trianon referat, referat tratatul de la trianon

Jurnalul Annei Frank

La 5 iulie 1942, Margot, sora de 16 ani a Annei Frank, a primit ordinul de deportare. In zorii zilei urmatoare, familia Frank s-a ascuns in "anexa secreta" . Mai tarziu li s-au alaturat asociatul in afaceri al lui Otto Frank, Van Damm, impreuna cu familia si doctorul Albert Dussel.

Ascunzatoarea se gasea la etajul cladirii unde functionase pana atunci firma lui Otto Frank. Peste zi, cei 8 ocupanti ai anexei secrete trebuiau sa fie foarte linistiti pentru a nu fi observati de lucratorii de la parter.

Alte referate despre: jurnalul annei frank, jurnalul annei frank referat, rezumat jurnalul annei frank

Inceputul si dezvoltarea Istoriei Religiilor

Trecand peste multi altii, este destul sa pomenim pe Bernard Picart, care a publicat (intre anii 1723 - 1728, in Amsterdam) 7 volume de studii asupra confesiunilor si secretelor crestine si a o multime de alte religii, sub titlul "Ceremonies et coutumes religieuses de tous les peuples du monde" si pe F. Dupins cu lucrarea sa "De l'Origine de tous les cultes", in 3 volume (Paris, 1795).

Alte referate despre: istoria religiilor, istoria religiilor referat, referat istoria religiilor

Tratatele internationale

Regimul juridic al tratatelor este reglementat în doua documente internationale de referinta – Conventia privind dreptul tratatelor încheiate de catre state (Viena, 1969) si Conventia privind dreptul tratatelor încheiate de catre state si organizatii internationale (Viena, 1986). Conform primei Conventii, tratatul reprezinta “un acord international încheiat între state în forma scrisa si guvernat de dreptul international, fie ca este consemnat într-un singur instrument sau în doua, ori mai multe instrumente conexe si oricare ar fi denumirea sa particulara” "Tratatele internationale" 1.2. Elementele tratatului si denumirea Elementele esentiale ale tratatului sunt: "Tratatele internationale" a. subiectele sau partile tratatului, respectiv statele sau alte subiecte de drept international; ...

Alte referate despre: tratatele internationale, tratatul international, tratate internationale

Tratatul de la Maastricht - uniunea monetara

Obiectivul capitolului din tratatul de la Maastricht consacrat
politicii monetare si economice , este realizarea progresiva a unei
Uniuni economice si monetare ( U.E.M) care se va baza pe urmatoarele
principii:

Alte referate despre: referate tratatul de la maastricht uniunea monetara, tratatul de la maastricht - uniunea monetara, tratatul de la maastricht politica monetara

Economie europeana - curs sinteza

- marile descoperiri geografice (dupa 1492) deschid calea acumularii unor mari bogatii in statele atlantice (cu iesire la Oceanul Atlantic) iar bogatia statelor se bazeaza pe bogatia negustorilor si mestesugarilor sai;
- ascensiunea burgheziei europene se contureaza mai clar decat in republicile italiene (Venetia, Genova) in Tarile de Jos care dezvoltau in secolul al XVIIlea un comert infloritor, o vie activitate mestesugareasca si o agricultura moderna (in raport cu restul Europei) stimulate de un climat de toleranta religioasa;
- suprematia capitalismului olandez s-a datorat:

Alte referate despre: curs de economie europeana anghelina andrei, economie europeana, economia romaniei ca economie europeana

Parlametul european

Este instituit insa un sistem de compensare comunitar in functie de numarul de zile in care a desfasurat activitati in cadrul Comunitatilor care nu se impoziteaza pe plan intern daca se inscriu in limite rezonabile. Parlamentul European incearca sa corijeze acest deficit printr-un regim generos de avantaje comunitare .

Alte referate despre: parlametul european, uniunea europeana, uniunea europeana referat

ISO 14000 Environmental Management system

It offers a source of guidance for introducing and adopting environmental management systems based on the best universal practices, in the same way that the ISO 9000 series on quality management systems, which is now widely applied, represents a tool for technology transfer of the best available quality management practices. In structure the ISO 14000 series is similar to ISO 9000 quality management and both can be implemented side by side.

Alte referate despre: iso 14000, iso 9000 2000 managementul calitatii, iso 9000 2000 managementul calitatii imbunatatirea calitatii

Sistemul bancar german

Toate cele patru mari bănci sunt bănci universale deoarece activitatea lor “en detail” se grefează pe creşterea activităţilor bancare de investiţii. Deutsche Bank, care a achiziţionat banca de investiţii britanică Morgan Grenfell în 1989 şi instituţia americană Bankers Trust în 1997 şi Dresdner Bank care, la rândul ei a achiziţionat Kleinwort Benson în 1995 şi-a extins în mod agresiv instrumentele bancare de investiţii. În 1999 Deutsche s-a clasat pe primul loc, Dresdner pe al doilea şi Commerzbank pe al patrulea loc printre cele mai mari bănci universale europene în ceea ce priveşte partea din capitalul total alocat activităţii “en gros” şi investiţiilor bancare. În plus, băncile ipotecare deţinute în totalitate sau majoritar, asociaţiile de împrumut şi companiile de investiţii deţinute de marile bănci sunt printre cele mai mari de pe piaţa Germaniei. Totuşi, strategiile lor curente de asigurări bancare diferă în mod considerabil.

Alte referate despre: sistemul bancar german, sistem bancar german, sistem bancar germania

Platile internationale prin acreditiv

Primele atestări documentare privind utilizarea acreditivului datează de la începutul sec. al XlX-lea şi se regăsesc în arhivele băncilor din centrele comerciale ale lumii financiare de atunci: Paris, Amsterdam, Londra etc., fiind utilizat în negoţul cu ţări din Extremul Orient, începând cu secolul al XX-lea, atestările surit mult mai numeroase.

Alte referate despre: platile internationale prin acreditiv documentar, acreditiv documentar in platile internationale, acreditivul documentar in platile internationale

Fizicieni laureati ai Premiului Nobel

Walter Bothe s-a nascut pe 8 ianuarie 1891 la Oranienburg aproape de Berlin. Din 1908 pana in 1912 a studiat fizica la Universitatea din Berlin fiind elevul lui Max Plank luindu-si doctoratul chiar inainte de izbucnire celui de al doilea Razboi mondial (1914). Din 1913 pana in 1930 a lucrat la Physikalisch-Technische Reichsanstalt din Oranienburg, devanind un profesor renumit in Universitatea de acolo. In 1930 a fost numit Profesor de fizica si director la Institutul de fizica din cadrul Universitatii Giessen.
In 1932 a fost desemnat in functia de director al institutului de fizica din cadrul Universitatii de la Heidelberg impreuna cu Fhilipp Lenard, devenind in 1934 director la institutul de fizica din cadrul Universitatii de cercetari medicale Max Planck. La sfarsitul celui de al doilea razboi modial cand acest institut s-a desfiintat , Bothe s-a reintors la Departamentul Fizicii si a predat pana cand boala care l-a paralizat pentru cativa ani l-a determinat sa-si intrerupa munca ...

Alte referate despre: fizicieni laureati ai premiului nobel, fizicienii laureati ai premiului nobel, fizicieni laureati ai premiului nobel 1926-1930

Reflectii privind mandatul european de arestare

Noua dimensiune a Europei, accentuata de disparitia frontierelor interne, scoate in evidenta pericolul fenomenului criminalitatii, in special a celei organizate, precum si dificultatile intalnite de
specialisti pentru a raspunde eficient asteptarilor cetatenilor si nevoilor statelor in conditii de securitate. In fata problematicii vaste ridicate de acest flagel, statele membre trebuie sa puna la punct
raspunsuri adaptate si rapide.

Alte referate despre: mandatul european de arestare, mandatul european de arestare referat, mandat european de arestare

Spatiul Schengen

La baza spatiului Schengen si a cooperarii sta Acordul Schengen din 1985. Spatiul Schengen reprezinta un teritoriu in care este garantata libera circulatie a persoanelor. Statele semnatare ale acordului au desfiintat toate frontierele interne, in locul acestora existand o singura frontiera externa. Aici se aplica reguli si proceduri comune cu privire la vizele pentru sederi scurte, cererile de azil si controalele de frontiera. Simultan, pentru a garanta securitatea in spatiul Schengen, s-au intensificat cooperarea si coordonarea dintre serviciile politienesti si autoritatile judiciare.

Alte referate despre: spatiul schengen, intrarea romaniei in spatiul schengen, spatiul schengen referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.66 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles