Andrei otetea-renasterea si reforma

Andrei Otetea

Andrei Oţetea s-a nascut la 24 iulie 1894 în Mârginimea Sibiului, în satul Sibiel, judeţul Sibiu. A desfăşurat o activitate ştiinţifică şi didactică de înaltă valoare , care l-au aşezat printre marile personalităţi ale istoriografie şi învăţământului universitar din România .

Nivel: Facultate
Dimensiune: 16kb
Downloads: 268
Materia: Istorie

Scurta istorie a Ku Klux Klan-ului

Ku Klux Klan-ul a aparut oarecum accidental in timpul perioadei de reconstructie de dupa Razboiul Civil , in America de Sud. Oamenii din Sud au suferit foarte mult din cauza razboiului; multi si-au pierdut casele si plantatiile, iar majoritatea i-au pierdut pe cei dragi. Locuitorii Sudului aveau nevoie sa se elibereze din durerea zilnica a vietii.

Alte referate despre: scurta istorie a ku klux klan-uluiu, esenta politicii cu ku klux klan-ului pentru s u a, o istorie a ku klux klan

Alexandru D. Xenopol - filozof al istoriei

În elaborările sale surprinde structurile societăţii româneşti, dinamica evenimentelor, cauzalitatea şi finalitatea acestora. De asemenea, prezintă aspecte fundamentale proprii vieţii sociale, economice, politice, administrative, culturale şi religioase, definitorii pentru români, urmăreşte evoluţia activităţii umane, producţiile şi bogăţiile acestui spaţiu geo-istoric, reliefează categoriile sociale, starea şi evoluţia ţăranilor, meşteşugarilor, breslaşilor, târgoveţilor, orăşenilor sau a marilor proprietari funciari.

Alte referate despre: alexandru ioan cuza referat la istorie, alexandru lapusneanu este o nuvela istorica, alexandru lapusneanu nuvela romantica si istorica

Plan de recapitulare - teza la istorie

Granitele statului se intindeau in Nord pana la Carpaţii Nordici ( Păduroşi ) , in Sud pana la munţii Balcani , in Est pana la Nistru iar in Vest pana la Dunărea Mijlocie →Burebista era considerat cel dintai si cel mai mare dintre regii din Tracia.
*Statul dac reprezenta un pericol si pentru romani .
*Burebista : - se amesteca in razboiul civil dintre Cezar si Pompei de la Roma.
- promite ajutor militar lui Pompei dar in schimb trebuia sa recunoasca granitele statului dac.Intre timp Cezar il înlătură pe Pompei si se pregăteşte să organizeze o expedititie militară impotriva Daciei . Dar in anul 44 i.Hr. Cezar este asasinat iar in acelasi an este asasinat si Burebista .

Alte referate despre: plan de recapitulare - teza la istorie, plan de recapitulare-teza la romana, plan de recapitulare istorie sem 2 teza

Reforma religioasa in evul mediu

Drept urmare, pe 31 octombrie 1517, Martin Luther afişează, pe uşa Bisericii din Wittenberg, cele 95 de teze care cereau interzicerea comerţului cu indulgenţe, tezele circulând apoi în toată Germania. Papa, prin trimişii săi, i-a cerut să-şi retragă toate afirmaţiile, însă refuzul lui Martin Luther de a se dezice de propriile convingeri i-a atras excomunicarea, printr-o bulă papală dată în 1521.

Alte referate despre: reforma religioasa in evul mediu, reformele religioasa in evul mediu, religia in evul mediu

Muzeul de istorie Neamt

Expoziţia permanentă prezintă evoluţia comunităţilor umane de pe aceste meleaguri începând cu paleoliticul superior şi până în epoca contemporană.
Sala 1 cuprinde descoperirile cele mai semnificative din paleolitic, mezolitic, neoliticul timpuriu şi mijlociu. Sunt prezentate descoperirile care aparţin aurignacianului (Ceahlău - "Cetăţuie", Bistricioara - "Lutărie"), gravetianului (Ceahlău - "Podiş", "Cetăţica" şi "Bofu Mic", Bistricioara - "Lutărie" şi Bicaz) şi swiderianului (Bicaz-Chei – "Bardos", Ceahlău - "Scaune" şi Piatra-Neamţ – "Poiana-Cireşului"). Pentru neoliticul timpuriu şi mijlociu (cultura Starcevo-Criş, culturile Ceramicii liniare şi Precucuteni) de remarcat sunt descoperirile de la Lunca, Oglinzi, Grumăzeşti, Târpeşti, Traian-"Dealul Fântânilor" şi "Dealul-Viei", Izvoare, Ghigoieşti, Poduri ş.a.
Constituind continuarea pe o treaptă superioară a ultimei faze de evoluţie a culturii Precucuteni, la care s-au adăugat unele ...

Alte referate despre: muzeul de istorie neamt, poze muzeul de istorie neamt, muzeul de istorie piatra neamt

Reforma religioasa

Reforma religioasa - IV Reforma religioasa in Franta:
-Jean Clvin a form doctrina bazata pe existenta destinului sustinad ca omul este dator sa duca o viata morala si active
-a interzis luxul, dansul, teatrul, jocurile de noroc

Alte referate despre: reforma religioasa, reforma religioasa si urmarile sale, reforma religioasa referat

Andrei Muresanu si al sau Un Rasunet

La nivelul expresiei, cele trei idei- libertate, unitate, luptă- sunt redate prin cuvinte cheie - ,, deşteptare”, ,,somn”, ,,moarte”, ,,duşmani”, ,,fraţi” şi prin simboluri – Mihai, Ştefan, Corvin- domnitori luminaţi din cele trei provincii.

Alte referate despre: andrei muresanu-desteapta-te romane un rasunet, un rasunet de andrei muresanu, un rasunet de andrei muresanu comentariu

Directii si critici privind reforma in administratia publica

"Directii si critici privind reforma in administratia publica"
De asemenea, autonomia nu poate fi reală, efectivă, fără prezenţa autonomiei în planul mijloacelor umane, materiale, financiare, colectivităţile teritoriale locale având proprii funcţionari publici, domeniu(public şi privat) propriu, autonomie financiară(buget propriu). Autorităţile locale sunt autonome dar nu şi suverane. Autonomia este exclusiv la nivel administrativ, iar nu şi legislativ, de guvernare sau judiciar. Autorităţile locale sunt supuse unui control de tutelă administrativă exercitat de administraţia de stat. Astfel, autonomia locală nu se poate interpreta şi aplica decât în cadrul caracterelor statului român care este un stat unitar complex.

Alte referate despre: directii si critici privind reforma in administratia publica, directi si critici privind reforma in administratia publica, directii si critici privind reforma in administratia publica referat

Sf. Andrei

Este foarte posibil ca Sfântul Andrei sa se fi aflat in toate aceste locuri aşa cum mentioneaza Nicephorus, care se bazează pe scrieri timpurii si care afirma ca Sf. Andrei a predicat in Cappadocia, Galatea, Bithynia, in deserturile Scitiei, in Bizanţ unde a numit pe Sf. Stachys ca prim episcop, apoi in Tracia, Macedonia, Tesalia si Ahaia.

Alte referate despre: v alecsandri noaptea de sf andrei, sfantul andrei referat, referat sf andrei

Plinsul Centaurului de Andrei Turcanu

Interpretarea volumului "Plinsul Centaurului" in spirit modern, actual si descoperirea semnificatiilor acestuia, necesita renuntarea la stereotipuri, la acele practici simple si clasice, care diminueaza interesul si specificul literaturii ca arta, ceea ce face autorul Andrei Turcanu cu o deosebita maestrie, lasind in umbra "limbajul de lemn" si deschizind alte orizonturi de semnificatii. Impresionant, deopotriva, ca poet si critic literar, Andrei Turcanu (n. 1 septembrie 1948, la Cigarleni-Ialoveni), absolvent de filologie (USM, 1971), cu un solid doctorat consacrat evolutiei poeziei postbelice in Moldova, o vreme cercetator stiintific, acum profesor universitar. Autorul, candva deputat si consilier prezidential, cunostea culisele puterii si da glas frustrarilor intr-un limbaj sever, aplicat.

Alte referate despre: andrei turcanu, andrei turcanu poeme, andrei turcanu poezii

Mecanismele de conducere

Întrucât plecarea reformatorului este de obicei asociata cu o reducere
imediata sau o eliminare a unui conflict deschis care, în schimb,
reduce tensiunea în organizatie, membrii se pot înfasura ei însisi în
patura organizationala spunându-si ca el a fost sursa tuturor
problemelor aparute. Când tensiunile emotionale se diminueaza,
majoritatea membrilor experimenteaza, în consecinta, un angajament
continuu fata de organizatie si se întorc la munca lor cu o vigoare
reînnoita. Pentru acei membrii organizationali care continua sa aiba
unele îndoieli cu privire la vina reformatorului, teama de represalii
împotriva "simpatizantilor" le tempereaza de obicei entuziasmul pentru
cauza reformatorului.

Alte referate despre: factorii ce conduc la degradarea mecanismului efectul de sera, mecanisme simple, mecanismul biela-manivela

Andrei Muresanu

Singur poetul, ajutat de imprejurari si de o inclinatie deosebita pentru studii, a mers mai departe. Primele cunostinte le primeste de la un batran granicer, Danila Dobos, din Valea - Rocnei.In anul 1825 e primit ca elev la Scoala normala saseasca din Bistrita, iar peste cativa ani trece la liceul piaristilor, din acelasi oras, facandu-se remarcat printre elevii cei mai buni. In 1832 vine la Blaj, unde e ajutat de profesorul Nicolae Marin si unde studiaza doi ani filosofia, apoi teologia.

Alte referate despre: andrei muresanu, desteapta-te romane de andrei muresanu, desteapta-te romane de andrei muresanu comentariu

Sf. Andrei - cel dintai chemat

Numele sau este de origine greaca ("andreia" însemnând barbatie sau valoare) si se pare sa fi fost destul de răspândit printre evreii din secolele doi si trei înainte de Iisus. Sf. apostol Andrei s-a născut in Bethsaida din Galileea si este fratele Sf. Petru.

Alte referate despre: sf andrei cel intii chemat, relatia dinte andrei pietraru, nicolae iorga cea dintai invatatura

Sfantul Apostol Andrei

"Adevarat zic voua ca voi, cei ce Mi-ati urmat Mie, la innoirea lumii, cand Fiul Omului va sedea pe tronul slavei Sale, veti sedea si voi pe douasprezece tronuri, judecand cele douasprezece semintii ale lui Israel."
Asa sta scris la Matei:19, 28, cu referire la Apostolii lui Hristos, care aveau sa implineasca opera de evanghelizare.
Andrei, conform Evangheliei dupa Ioan, a fost, cronologic, Apostolul cel dintai chemat, adica primul care L-a cunoscut personal pe Iisus Hristos. El s-a nascut, ca si Simon, fratele sau, supranumit si Chefa(care inseamna piatra, de unde si numele de Petru), in familia pescarului Iona. Numele sau deriva din grecescul Andreas, care se traduce “viteaz”, ”barbat”.
Ca si tatal lor de la care au invatat meseria, Andrei si Petru erau pescari: ”Pe cand umbla (Iisus) pe langa Marea Galileii, a vazut doi frati, pe simeon ce se numeste si Petru, si pe Andrei, fratele lui, care aruncau mrejele in mare, caci erau pescari, si le-a zis: Veniti dupa Mine si va ...

Alte referate despre: sfantul apostol andrei, sfantul apostol andrei referat, viata sfantului apostol andrei
Referate afisate : 15
Medie note: 7.85 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles