Anemiile clasificare

Anemii

Anemii
Definiţie: stare patologică, datorată diminuării semnificative (peste 2 deviaţii standard) a cantităţii de masă globulară totală şi/sau de hemoglobină pe unitatea de volum, sub valorile normale pentru vârsta şi sexul respectiv; scăderea hemoglobinei se poate asocia cu scăderea hematocritului şi/sau a nr. de eritrocite/mmc.
Anemii

Nivel: Facultate
Dimensiune: 57kb
Downloads: 1963
Materia: Medicina

Sindromul anemic

b)Pierdere sau distrugere crescută de eritrocite:
- Anemia posthemoragică acută
- Anemiile hemolitice :
- congenitale (intracorpusculare, endogene)
- câştigate (extracorpusculare, exogene)

Alte referate despre: sindrom anemic, sindromul anemic, sindromul anemiei

Ingrijirea pacientului cu anemie

Fe feros si Fe heminic se absoarbe la nivelul intestinului subtire (10%), fiind transferat, prin intermediul apoferitinei celulei epiteliale intestinale sub forma de Fe feric, spre polul vascular al celulei; de aici, transferina il transporta spre eritroblasti si spre depozite. O cantitate minima de Fe se pierde zilnic (1-1,5 mg), la care se adauga o pierdere menstruala lunara de 35 ml sange (5-10 mg Fe).
Alimentatia lactata este saraca in Fe (1,5 mg/l in l.u. si 1 mg/l in l.v.).

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu anemie, lucrare de diploma ingrijirea pacientului cu anemii, rolul am in ingrijirea pacientilor cu anemie

Anemia infectioasa ecvina

Aparitie
Boala a fost diagnosticata in multe zone ale lumii, si infectia putand exista in intreaga lume.

Alte referate despre: anemia infectioasa ecvina, anemie infectioasa ecvina, diagnostic in anemia infectioasa ecvina

Fibromul uterin

Referat despre Fibromul uterin
Factorii de teren favorabilisunt:
-obezitatea
-HTA
-distrofia mamara
-semne histologice si biologice de hiperestrogenie (aceste semen constituie o conditie necesara ,dar nu suficienta)

Alte referate despre: plan de ingrijire fibrom uterin, plan ingrijire bolnav fibrom uterin, fibromul uterin referat

Epilepsie

Epilepsia poate aparea la orice varsta, astfel exista doua mari categorii de epilepsii:
- epilepsia secundara este forma care are doua varfuri de incidenta- in primii 2 ani de viata, sau al doilea varv la pubertate
- epilepsia secundara care are tot doua varfuri de incidenta- in primii 10 ani de viata si decada a3-a de viata

Alte referate despre: epilepsia, epilepsia referat, epilepsie

Clasificarea hipertensiunii portale

HTP este definita prin cresterea presiunii in sistemul venei porte peste 15 mmHg sau printr-un gradient presional porto-cav mai mare de 10mmHg.
Sd de HT portala are o triada caracteristica de manifestari clinice: circulatie colaterala, ascita, splenomegalie.Clasificarea HT portale se face, in functie de sediul blocajului, in :1) HT portala prin blocaj prehepatic .Blocajul prehepatic se datoreaza unor cauze care interfera cu scurgerea sangelui in vena porta sau in una din ramurile sale.

Alte referate despre: hipertensiunea portala, clasificarea hipertensiunii arteriale, poze hipertensiune portala

Anemiile

Maduva osoasa hematogena este capabila sa inlocuiasca in orice moment, de circa 7-8 ori, eritrocitele distruse sau pierdute in circulatia sanguina periferica. Depasirea potentialului regenerativ si reparator, prin blocarea functionala, epuizare sau pierdere nelimitata este insotita de modificari clinice, determinand stare de anemie.

Alte referate despre: anemie hipocroma, anemii, anemiile

Diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj

Cercetările tulburărilor de limbaj sunt necesare nu numai pentru prevenirea acestor tulburări, dar şi pentru adoptarea unei metodologii ştiinţifice în stabilirea diagnosticului diferenţiat şi modalităţi de corectare.

Alte referate despre: diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj, diagnosticarea si clasificarea tulburarilor limbajului, clasificarea tulburarilor de limbaj

Clasificarea actelor juridice civile

Ele mai poarta denumirea de conventii, in cadrul lor locul principal ocupandu-l contractul.
b) Dupa forma in care trebue incheiate, actele juridice civile sunt: consensuale, solemne (formale) si reale
Consensuale sunt actele care devin valabile prin simpla manifestare de vointa a partilor, fara a fi necesara indeplinirea unor anumite formalitati (vanzarea-cumpararea, schimbul, depozitul).

Alte referate despre: clasificarea actelor juridice civile, schema clasificare actelor juridice civile, notiunea si clasificarea actelor juridice civile

Clasificarea aparatelor de respirat sub apa

Cartea de faţă se va ocupa numai de aparatele de respirat sub apă şi, legat de acestea, va aborda şi probleme privind mecanica respiratorie, fabricarea amestecurilor respiratorii, expunerea la presiune şi decompresia etc.

Alte referate despre: aparat de respirat sub apa, mentinerea respiratiei sub apa, aparat de respirat in apa fara butelie

Clasificarea constructiilor

MATERIALE SI PRODUSE
Pentru pregatirea diferitelor tipuri si marci de mortare pentru tencuieli se utilizeaza materialele prevazute in instructiunile tehnice C17-82 ca materiale de baza, precum si materiale speciale din cele indicate in anexa nr. 1 din normativ C18-83.
Materialele de baza utilizate in mortarele pentru tencuieli sunt: lianti, agregate, apa si aditivi.

Alte referate despre: clasificarea constructiilor, clasificarea constructiilor dupa destinatia caracteristica lor, vinciuri clasificare constructie utilizari

Clasificarea familiei

Părinţii trebuie să-şi ajute copiii la învăţătură; ajutorul trebuie limitat la o îndrumare sau sprijin, nefiind indicat să efectueze temele copiilor. Cu timpul, părinţii se vor limita la controlarea temelor de casă şi a carnetului de note. Deci, atitudinea părinţilor trebuie să fie una de mijloc: să nu-l ajute prea mult pe copil, dar nici să nu se intereseze deloc de rezultatele acestuia.

Alte referate despre: clasificarea familiei, clasificarea familiilor, clasificare familia

Clasificarea resurselor naturale

d. resurse ale biosferei, de natura vegetala si animala.B. Dupa criteriul modului de folosinta, se pot deosebi:a. resurse energetice, care cuprind acele substante ce pot produce energie (combustibili fosili, forta apei, lemnul, forta vantului si energia solara). In acest domeniu, gama de resurse se largeste continuu, cercetarile efectuate incercand sa faca fata cerintelor impuse de consumul imens de energie al societatii contemporane;

Alte referate despre: clasificarea resurselor naturale, clasificarea resurselor naturale geografie, clasificare resurselor naturale

Clasificarea proteinelor

In functie de forma moleculelor, proteinele sunt de doua tipuri:proteine fibrilare care au molecula filiforma si sunt, in general, insolubile in apa. Din aceasta grupa fac parte de exemplu fibroina, keratinele, colagenul etc.proteine globulare a caror molecula are forma sferica sau elipsoidala si sunt usor solubile in apa. Din clasa proteinelor globulare fac parte toate enzimele, globulinele serice si alte.In functie de rolul biologic principal pe care il indeplinesc, proteinele se imparte in 6 clase astfel:

Alte referate despre: clasificarea proteinelor, clasificarea proteinelor dupa solubilitatea in apa, clasificarea proteinelor dupa rol biologic

clasificarea contractelor

2. Contractele reale – se bazeaza pe consimtamantul partilor , dar pe langa acordul de vointa este necesara si remiterea bunului ( a obiectului contractului ) . Exemplu : contractul de gaj sau de amanet.
3. Contractul solemn – e acela care necesita pe langa acordul de vointa al partilor si indeplinirea unor forme solemne , prevazute de lege.
Exemplu : contractul de ipoteca , sau de donatie ( incheiate in forma autentica ).Acest contract necesita forma solemna ca o conditie sine qua non .

c) Dupa modul in care se echivaleaza prestatia unei parti deosebim intre :contractele:cu titlu oneros;cu titlu gratuit.Contractul oneros este acela in care fiecare parte voieste a-si procura un avantaj; iar contractul cu titlu gratuit sau de binefacere este acela in care una din parti voieste a procura , fara echivalent , un avantaj celeilalte.

1. Contractele oneroase pot fi impartite in :1.1. contracte comutative
1.2. contracte aleatorii;1.1. Contractele comutative - sunt acelea ...

Alte referate despre: clasificarea contractelor, clasificarea contractelor civile, clasificarea contractelor comerciale
Referate afisate : 16
Medie note: 7.83 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK