Angrenaje cu roti dintate

Proiect roti dintate

Rotile dintate se folosesc numai in angrenaje, de exemplu in schemele cinematice ale unor masini-unelte complexe, strunguri, automobile se gasesc sute de roti dintate.

Gama dimensiunilor rotilor dintate este determinata de stadiul general al dezvoltarii construnctiei de masini astfel in prezent se pot prelucra si executa roti dintate cu diametre cuprinse intre fractiuni de milimetru pana la diametre de 10 metri.

In constructia moderna de masini si aparate, transmisia cu roti dintate este mecanismul cel mai des folosit.Piesa se executa din materialul OLC 45 ce se marcheaza prin vopsire cu culoarea albastru-negru conform STAS 7596-80,care este usor prelucrabil daca scula aschietoare are o duritate mare.

Piesa se compune dintr-un cilindru care are la exterior o suprafata dintata, prezinta o gaura strapunsa, un canal ce permite prinderea rotii dintate pentru asezarea ei in mai multe pozitii.In afara tratamentelor termice nu avem nici o alta prelucrare speciala ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 16730
Materia: Fizica

Procese tehnologice de prelucrare mecanica

Desenele de execuţie sunt destinate sa evidenţieze forma , dimensiunile , condiţiile tehnice pentru obiectul fabricat şi pentru elementele lui componente (ansamblului din toate gradele , repere) .

Alte referate despre: procese tehnologice de prelucrare mecanica, procese tehnologice de prelucrare mecanica si aschiere, proiectarea proceselor tehnologice de prelucrare mecanica

Tehnologia de fabricare a arborelui unei masini

Piesa de prelucrat executa o miscare de rotatie, iar scula scula executa miscarea de avans. Strunjirea se poate realiza in una sau mai multe treceri, in decursul carora se realizeaza degrosarea, semifinisarea, finisarea.

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a arborelui unei masini electrice, tehnologia de fabricare a arborelui unei masini electrice 2x puncte, tehnologii de fabricare a arborelui unei masini electrice

Arborii

Arborii sunt organe de masini care se rotesc in jurul axei lor geometrice si care transmit momente de rasucire prin intermediul altor organe pe care le sustin sau cu care sunt asamblate (role, roti dintate, biele, cuplaje)

Alte referate despre: arbori, arbori si osii, arborele

Transmisii mecanice

Transmisiile prin cablu sunt compuse din roti prevazute cu un canal practicat pe exterior , prin care este trecut un cablu . Transmiterea miscarii are loc datorita fortei de frecare care ia nastere intre cablu si roata.Transmisia prin lanturi se realizeaza intre arbori paraleli. Miscarea se transmite prin infasurarea si angrenarea lanturilor cu rotile montate pe arbori si avand prelucrata o dantura speciala la periferie.

Alte referate despre: transmisii mecanice, transmisii mecanice prin curele si roti dintate, transmisii mecanice referat

Sistemul de franare

Lucrarile la sistemul de franare necesita o curatenie excesiva si un mod de lucru precis. In cazul in care lipseste experienta de lucru necesara,se recomanda efectuarea lucrarilor de catre un atelier service specializat.

Alte referate despre: sistemul de franare, frana hidraulica, frana hidraulica referat

Energia eoliana si ca a valurilor

În unele ţări s-au construit „ferme de vânt“, care constau din câmpuri de generatoare de vânt, însă publicul ar putea obiecta dacă aspectul peisajelor ar avea de suferit. Din acest motiv, viitorul energiei eoliene la scară largă este nesigur. Generatoarele de vânt mici asigură însă o cale ieftină de reîncărcare a bateriilor electrice în zonele izolate, fără alimentare de la reţea.

Alte referate despre: referat energia eoliana si cea a valurilor, referat despre energia eoliana solara geotermica biomasa valurilor, energia eoliana si cea a valurilor

Arborii, organe de masini

Clasificarea fusurilor:
1. Dupa directia fortei care le solicita in raport cu axa lor de rotatie si forma :
- radiale (pot avea forma cilindrica sau conica);
- axiala (pot fi circulare pline, inegale, multiinelare);
- radial – axiale ( pot fi conice sau sferice, simple sau cu umar de sprijin).

Alte referate despre: arbori organe de masini, arborii organe de masini, arbori-organe de masini

Cuplaje mecanice

Cele doua semicuple 1 si 3 fixate pe capetele arborilor (fig.10 ) sunt prevazute pe fetele frontale cu canale dreptunghiulare, decalate cu 90o. Intre ele este montat discul 2 care are pe ambele fete, cu un decalaj de 900, cate o nervura ce patrunde in cele doua canale. Transmiterea miscarii de la un arbore dezaxat cu Δr fata de celalalt este insotita de alunecarea discului intermediar pe cele doua semicuple. Centrul discului executa o miscare de rotatie pe un cerc cu diametrul egal cu dezaxarea arborilor Δr, cu o viteza unghiulara egala cu dublul vitezei unghiulare a arborilor cuplati. Cuplaj dintat STAS 6589 - permanent mobil (compensator) cu elemente intermediare rigide permite deplasari combinate.

Alte referate despre: cuplaje mecanice, cuplaje mecanice referat, referat cuplaje mecanice

Sublerul si Micrometrul

In general la strung, piesele se masoara cu sublerul si cu micrometrul. In acelasi scop foloseste, din ce in ce mai rar, compasul. Cu sublerul precizia de masurare poate ajunge pana la 0,02 mm iar cu micrometrul pana la 0,01mm. Sublerul este instrumentul de masura cel mai des folosit de strungari. El este alcatuit dintr-o rigla, gradata in milimetri, in lungul careia se poate deplasa cursorul. Atât rigla cat si cursorul au cate un cioc. Ciocul fix este solidar cu rigla, iar ciocul mobil este solidar cu cursorul. Cursorul are si o fereastra, unde se afla vernierul, pe care se citeste distanta dintre suprafetele de masurare ale ciocurilor. Cursorul poate fi fixat pe rigla cu ajutorul surubului.

Alte referate despre: sublerul si micrometrul, referat sublerul si micrometrul, sublerul si micrometrul referat

Industria constructoare de masini

În principalele state producătoare de automobile această subramură este amplasată în centrile mari urbane,unde există forţă calificată de muncă şi piaţă de comercializare a producţiei. Producţia mondială de automobile este de 50 mln. bucăţi pe an,dintre care circa 35 mln. revin autoturismelor.Principalii producători sînt Japonia, S.U.A.,
Germania,Franţa,Spania,Italia, Coreea de Sud.

Industria de automobile este una dintre cele mai înalt monopolizate. Printre cele mai mari monopoluri se evedenţiază“General Motors” ”, ”Ford”,”Chrysler”(S.U.A), “Toyota”, ”Nissan”,”Mitsubishi”, “Honda”
(Japonia),”Volkswagen”(Germania), Una dintre primele maşini “Fiat” (Italia).

Alte referate despre: industria constructoare de masini, industria constructoare de masini si de prelucrare a metalelor, industria constructoare de masini in germania

Analiza relatiei om-masina

Cercetarea prezinta doua aspecte :
In intreprindere nu exista locuri de munca cu mai
multe masini deservite de unul sau mai multi muncitori si in acest caz, aceste locuri de munca trebuie gasite si analizate pentru a se putea trece la deservire. Prima faza o constituie asadar depistarea sistemelor loc de munca din intreprindere la care se poate aplica deservirea mai multor masini de unul sau mai multi muncitori.

Alte referate despre: sistem nervos si analizatori relatii, analiza relatiilor cu furnizorii, analiza comparativa a masinilor de spalat rufe

Rotile automobilului

Incovoierea flansei butucului rotii se datoreaza unor cauze similare celor care provoaca incovoierea sau deteriorarea discului rotii si are ca urmare o uzura excesiva a pneurilor.

Alte referate despre: rotile automobilului, referat rotile automobilului, proiect rotile automobilului

Angrenajul atotstrivitor

Cu scop propagandistic (de imagine, s-ar zice in jargomul prezent). Si, spre surprinderea tuturor, a inaltului functionar in primul rand, individul isi regaseste intact tupeul de dinainte de tratament. Care nu l-a vindecat moral, i-a indus doar ideosincrazia la violenta fizica. Efectul a fost superficial, ineficient.

Alte referate despre: angrenaje, angrenaje conice, angrenaje cu roti dintate

Administrarea oxigenului

-aparitia tahicardiei, agitatiei, confuziei, hipertensiunii, cefaleei, torpoarei, tremorului
-intoxicatie cu oxigen: iritatie traheala, tuse, dispnee, reducerea ventilatiei pulmonare

Alte referate despre: administrarea oxigenului, administrarea oxigenului pe sonda nazala, administrarea oxigenului referat

Sistemul solar

Suprafata din jurul Soarelui este impartita in mai multe regiuni distincte, incepand cu partea interioara a sistemului solar, ce cuprinde planete cu suprafata solida, alcatuita din roci: Mercur, Venus, Pamant si Marte - considerate relativ mici ca dimensiune.

Dincolo de orbita lui Marte (de la Soare catre exteriorul Sistemului Solar), exista - ca o “frontiera” a partii interioare - o centura de asteroizi, alcatuita din milioane de roci de dimensiuni variabile (de la foarte mici la foarte mari). In asa numita parte exterioara a sistemului se gasesc cei patru giganti gazosi: Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun - planete relativ mari, care nu au suprafete solide, ci doar niste atmosfere foarte dense.

Alte referate despre: energia solara, planetele sistemului solar, universul si sistemul solar

Mijloace de transport

In 1904 erau inscrise in circulatie mai mult de 60 de asemenea "carute fara cai".Geniul romanesc si-a pus amprenta si pe istoria automobilului. In 1923 in student pe nume Aurel Persu construieste primul automobil cu forma aerodinamica din lume.Pe locul unde este astazi Uzina Aro functiona ,inca din 1954 ,o fabrica ce realiza partile componente pentru un automobil. In august 1968 a fost construit, la PItesti ,primul automobil romanesc: Dacia.

Alte referate despre: evolutia mijloacelor de transport, mijloace de transport, efecte poluante produse de mijloacele de transport

Proiectare sistem rulare vagon

Vehicolele de cale ferata se caracterizeaza prin faptul ca se deplaseaza pe cele doua sine prin intermediul rotilor si se autoghideaza prin fortele de contact dintre roata si sina.Astfel rotile vehicolelor feroviare pe langa cele trei functiuni pe care le au la alte mijloace de transport terestre adica sprijinirea pe verticala a vehicolului, rularea si propulsia respectiv franarea, la materialul rulant de cale ferata au o functie in plus, specifica, autoghidarea in interiorul celor doua fire ale caii.

Alte referate despre: analiza contact roata vagon cale rulare, liviu rebreanu metropole paris un vagon de romani, referat la povestea metropole paris un vagon de romani

Hannover

Dinosaurierpark in Münchenhagen: Deutschlands größtes Dinosaurierfreilichtmuseum bietet einen Rundgang durch die verschiedenen Erdzeitalter und viele Mit-Mach-Aktivitäten für Kinder.

Alte referate despre: referat hannover, hannover referat, hannover
Referate afisate : 19
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK