Anti violenta

Indiferenta sustine violenta

Cu parere de rau, traim intr-o lume plina de ura, de violenta si o multime de vicii. Cu toate acestea, raminem indiferenti si continuam sa "supravietuim" in aceasta lume, de parca totul este minunat si nu avem frica de nimic. Insa sunt astfel de persoane ce ne lumineaza mintile, ne deschid ochii, ne largesc orizonturile si ne readuc din nou la realitate.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 2170
Materia: Romana

Agresivitatea si violenta

Se poate ca unii detinuti sa fie victime sau agresorii altora, conduitele lor agresive fiind fie incluse motivational prin crearea unor stari de mânie si furie, fie determinate de efecte de grup, ca imitatia coercitiva – comandata.

Alta forma de agresivitate este cea instrumentala2 care se manifesta sub forma
conflictelor individuale sau de grup, în conditiile în care se intra în competitie pentru o resursa de existenta limitata, cum ar fi – teritorialitatea, dreptul de a lua primul masa.

O forma extrema de agresivitate verbala si fizica este a celor care sunt condamnati pentru delicte repudiate de mediul carceral, cum ar fi: violul cu incest, violul copiilor, uciderea copiilor, parintilor, sotiei.

Alte referate despre: teoriile care explica agresivitatea si violenta in sport, agresivitate si violenta, agresivitatea si violenta

Despre violenta - violenta in familie si rolul familiei

« Fiţi înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii» poate constitui un îndemn peste timpuri adresat de Divinitate umanităţii violent(at)e. Întoarcerea spre şi către Dumnezeu şi totodată recunoaşterea Sa constituie antidotul, tot cum un balsam se aplică peste o rană curăţind- o şi având forţa unei vindecări. Primul pas îl constituie apropierea şi mărturisirea că Dumnezeu există şi astfel are loc minunea reîntâlnirea omului cu Cel ce l-a creat.
Totodată am certitudinea că eliminarea violenţei se poate ameliora şi cu promovarea unei atitudini nobile, filantropice, de ajutorare a semenilor aflaţi în impas. Pot motiva aceasta deoarece acest dar a fost înmagazinat în fiecare dintre noi. A realiza şi a dori Binele dezinteresat este o virtute ce calmează, linişteşte şi apropie sufletele indiferent de cultură, vârstă sau rasă. Desigur fără a exagera tradiţia ortodoxă admite ...

Alte referate despre: despre violenta - violenta in familie si rolul familiei, despre violenta violenta in familie si rolul familiei, familia moderna vs familia traditionala

Violenta domestica

De ce sa taci cand stii ca toate aceste nedreptati la adresa ta pot inceta?De ce sa nu lasi la o prte orgoliul ,rusinea si sa ceri ajutor?Ai putea incepe prin a vorbi cu parintele care chiar te iubeste si care poate nu stie despre abuzuri.Poti incerca sa vorbesti cu persoane ce sunt capabila sa ia anumite masuri.
Cea mai eficienta masura de a reda libertatea unei persoane agrasate in familie este in cazul parintilor divortul .Chiar daca vei desparti copilul de unul din parinti, stii ca acesta va fi in siguranta.

Alte referate despre: violenta domestica, violenta domestica referat, referat violenta domestica

Violenta si societatea

Violenta si societatea
Reprezentând o problemă socială a cărei modalitate de manifestare şi soluţionare interesează atât factorii de control social (poliţie, justiţie, administraţie) cât şi opinia publică. Asemenea de delicte şi crime comise prin violenţă şi corupţie tind să devină deosebit de intense şi periculoase pentru stabilitatea şi securitatea instituţiilor, grupurilor şi indivizilor; fiind asociată de multe ori cu cele de crimă organizată, terorism şi violenţă instituţionalizată, specifice, ”subculturilor” violenţei şi crimei profesionalizate.

Violenta si societatea
Deşi cauzele recrudescenţei violenţei şi crimei organizate sunt dificil de identificat şi explicat datorită existenţei unor diferenţe sensibile în ceea ce priveşte amploarea şi intensitatea lor de la o ţară la alta; majoritatea specialiştilor şi cercetătorilor consideră că sursele acestor fenomene rezidă în perpetuarea unor structuri ...

Alte referate despre: violenta in societate, violenta si societatea, violenta in societate referat

Copilul si violenta

Trebuie facuta diferenta intre actele de violenta si sentimentele violente, care sunt doua lucruri distincte. Remarcati ca definitia violentei se raporteaza actiunilor ostile. Ne dorim cu totii ca micutii nostrii copii sa poata controla aceste acte in timpul copilariei si mai tarziu in viata.

Alte referate despre: copilul si violenta infantila, copilul si violenta infantila prescolari, referat copilul si violenta infantila

Despre violenta

Totusi, am fost surprins acum citeva zile nu de unul, ci de doua ginduri concupiscente, ceea ce penAZtru mine e un pic prea mult, tinind seama mai ales de biAZzareria lor. Mi-am dorit din toate puterile mele: 1. sa plec din Bucuresti pentru totdeauna; 2. sa am o arma de foc pentru autoaparare.Asta dupa ce am fost martorul, pe strada, al unor sceAZne de o violenta animalica, asa cum credeam ca se-ntim-pla doar in filme, unde nimic nu te poate atinge si astfel esti scutit de valul otravitor de adrenalina care-ti curge in viscere.

Alte referate despre: violenta, violenta referat, violenta in familie

Reflectarea fenomenului de violenta in presa scrisa

Reflectarea fenomenului de violenta in presa scrisa - Violenţa şi agresivitatea reprezintă fenomene sociale complexe, ale căror modalităţi de manifestare, consecinţe sociale şi moduri de soluţionare interesează atât factorii instituţionalizaţi de control social cât şi opinia publică.

Alte referate despre: reflectarea fenomenului de violenta in presa scrisa, reflectarea fenomenului de violenta in presa, fenomenul violenta in presa scrisa

Violenta

Alti sociologi burghezi, ca de pilda L.Gumplowicz, au considerat ca la originea claselor si a statutului se afla supunerea unor triburi sau popoare de catre altele (violenta externa).
Marxismul recunoaste rolul violentei in istorie, inclusiv rolul ei pozitiv in imprejurarile revolutionare,cand ea devine necesara datorita impotrivirii armate a fortelor reactionare, dar arata ca atat scopul in vederea caruia e pusa in actiune violenta, cat si mijloacele prin care se realizeaza (armatele, tehnica militara) sunt determinate in ultima analiza de conditiile economice.

Desi violenta domestica e un fenomen care a insotit dintotdeauna construirea si dinamica familiei, intrarea ei in atentia stiintelor juridice si sociale este de data recenta. Doar in ultimii 20 de ani, stiintele sociale si reglementarile legale internationale fac referinta la violenta domestica.

Alte referate despre: despre violenta, violenta in scoala, referat violenta

Alternative naturiste anti-imbatranire

Masca cu galbenus, miere si aloe vera: se amesteca parti egale din aceste ingrediente ca sa se obtina o compozitie usor de intins pe fata. Se lasa sa actioneze 20-25 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa. Este recomandata pentru ten uscat si ofilit.

Alte referate despre: tratamentul naturist alternativa tratamentului medicamentos, tratament naturist -alternativa tratamentului medicamentos, tratamentul naturist alternativ a tratamentului medicamentos

Violenta stradala

Bandele considera anumite cartiere drept “proprietatea” lor si actioneaza in acest sens impotriva intrusilor, inclusive a politiei. O alta cauza ar fi existenta unei economii subterane bazate pe traficul de narcotice, tigari, alcool, si de asemenea comercializarea bunurilor furate.

Alte referate despre: violenta stradala, referate violenta stradala, violenta stradala referat

Cercetare practica violenta domestica

4. DOCUMENTAREA
Pentru documentare am discutat cu femei victime ale violentei conjugale dintr-un adapost destinat victimelor violentei domestice din Bucuresti.
5. DEFINIREA CONCEPTELOR
Violenta: ,,utilizarea fortei si a constrangerii de catre un individ, grup sau clasa sociala in scopul impunerii vointei lor asupra altora" (Zamfir, Vlasceanu, ,,Dictionar de sociologie", Ed. Babel, Bucuresti, 1998).

Violenta domestica: ,,ansamblu conflictelor din grupul marital care au ca efect maltratarea partenerului... orice forma de agresiune, abuz sau intimidare, dirijata impotriva unui membru al caminului familial, unei rude de sange sau contra altor persoane din mediul familial" (Radulescu, S.M., ,,Sociologia Violentei (Intra)familiale, Ed. Lumina Lex, Bucuresti, 2001).

Alte referate despre: cercetare practica violenta domestica, cercetare practica violenta domestica in rm, cercetare privind violenta domestica ca o problema de politica publica

Anti-Nietzsche

Omenirea va sfarsi prin inanitie...si deci are nevoie de cateva catastrofe spre a se salva... Savatie Bastovoi e un convertit de la Nietzsche la ...Hristos si cartea lui e o pledoarie pentru aceasta convertire. Daca Nietzsche scrie un Antihrist, Bastovoi scrie un fel de Anti-Nietzsche. Aceasta este teza pe care incerc sa o argumentez.

Conducatorii, cei cu vointa de putere, trebuie salvati chiar daca o omenire intreaga ar fi sacrificata, este o prima idee decupata de Bastovoi din lucrarile lui Nietzsche. Solutia din roman vizeaza eutanasierea persoanelor de peste 65 de ani. Ca sa se asigure ca nimeni nu scapa, decidentii captureaza viitoarele victime in azile cu cativa ani inainte de a implini varsta mortii programate. Cate probleme nu rezolva aceasta asa numita eutanasiere.

Alte referate despre: anti violenta, nietzsche, nietzsche referat

Violenta simbolica in sfera politicului din cadrul regimului totalitar

Capitolul al VI-lea îşi propune identificarea gradului de libertate lăsat alegătorilor în condiţiile manipulării exercitate de actorii politici asupra întregii societăţi. Totodata am vrut să realizez o delimitare a felului în care este manipulată o societate democratică şi una supusă unui regim totalitar. Ultimul capitol îşi propune analiza campaniei a lui Petre Roman, ca exemplu de violenţă simbolică aplicată spaţiului românesc. Am ales ca exemplificare o campanie electorală deoarece aceasta reprezintă punctul culminant al confruntării societăţii cu violenţa simbolică.

Alte referate despre: represiunea in cadrul regimului totalitar din romania, politica sociala a regimului totalitar comunist in rssm 1944, represiunea in cadrul regimului totalitar in romania

Virusi si anti-virusi

1986 Doi programatori, Basit si Amjad, inlocuiesc codul executabil din sectorul boot al unui floppy-disk cu propriul lor cod, care infecta fiecare floppy de 360 Kb accesat pe orice drive. Floppy-urile infectate aveau "© Brain" ca eticheta de disc (volume label).

Alte referate despre: virusi si anti virusi, virusi si anti-virusi, referat despre virusi si anti virusi

Antile

They include Windward Islands, Leeward Islands, southern group of the Netherlands Antilles, and, usually, Barbados and Trinidad and Tobago.
The term Antilles dates traditionally from before Europeans discovered the New World, when Antilia referred to semimythical lands located somewhere west of Europe across the Atlantic.

Alte referate despre: referat politici anti somaj si specificul lor in republica moldova, anti-tabac anti-alcool anti-drogne, referat politici anti somaj si specificul lor

Asocierea pentru savarsirea de acte de terori

Conform art. 1 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului , terorismul reprezintă ansamblul de acţiuni şi/sau ameninţări care prezintă pericol public şi afectează securitatea naţională, având următoarele caracteristici:a) sunt săvârşite premeditat de entităţi teroriste, motivate de concepţii şi atitudini extremiste, ostile faţă de alte entităţi, împotriva cărora acţionează prin modalităţi violente şi/sau distructive;b) au ca scop realizarea unor obiective specifice, de natură politică;

Alte referate despre: asocierea pentru savarsirea de acte de terorism, asocierea pentru savarsirea de infractiuni, asocierea la savarsirea de infracyiuni
Referate afisate : 17
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK