Antibiotice cu spectru larg

Antibioticele

Sunt microorganisme care "omoara" sau impiedica inmultirea bacteriilor, ajutand astfel sistemul imunitar sa stopeze infectia. Toate antibioticele actioneaza asupra peretelui celular al microbilor, pe care il distrug, ceea ce duce la dezintegrarea celulei bacteriene. Exista antibiotice cu spectru larg - care sunt eficiente asupra multor bacterii - si altele care sunt specifice, actionand doar asupra unei singure tulpini bacteriene. Antibioticele sunt indispensabile in tratarea unor boli grave, precum meningita meningococica, pneumonia cu pneumococ, tuberculoza, sifilisul si multe altele.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 168kb
Downloads: 1168
Materia: Biologie

Antibiotice - clasele existente

PENAMI (PENICILINE)
1. PENICILINE BIOSINTETICE NATURALE
- BENZIL PENICILINA (PENICILINA G)
- FENOXIMETIL PENICILINA (PENICILINA V)
- PROCAIN PENICILINA
- BENZANTIN PENICILINA (MOLDAMIN)

Alte referate despre: antibioticele clase existente, antibiotice clase, clase de antibiotice

Trichothecene si funomizine - metaboliti secundari fungi

Membrii genului Bacillus sunt capabili sa produca antibiotice ca metaboliti secundari in faza de crestere logaritmica tarzie sau la inceputul fazei stationare. Au fost semnalati mai mult de 169 de astfel de metaboliti. De exemplu, B subtilis poate produce 68 tipuri de antibiotice, in timp ce la B.brevis au fost identificate numai 23 asemenea tipuri de substante. Metabolitii secundari datoreaza activitatea antibiotica capacitatii lor de a inhiba procesele metabolice primare.

Alte referate despre: referate metabolitii secundari produsi de fungi utilizati in medicina, metode de obtinere a metabolitilor secundari la culturile in vitro, referat metabolitii secundari

Antibiotice

Asa se explica faptul ca intr-un interval extreme de scurt sant descoperite si introduse in terapeutica penicilina V, tetraciclinele, streptomicina, grizeofulvina, eritromicina,oleandomicina, iar mai tarziu cefalosporinele si rifampicina.
Utilizarea excesiva a penicilinei G a generat insa fenomenul de penicilino-rezistenta, fenomen manifestat prin pierderea eficacitati terapeutice.

Alte referate despre: antibiotice, antibiotice referat, antibiotice clasificare

Abuzul de medicamente

Evident, este mai simplu sa previi decat sa tratezi, iar asta e valabil si in cazul infectiilor. Punctul de pornire este igiena: spala-ti bine mainile cu apa si sapun, in special dupa ce folosesti toaleta si dupa ce atingi carnea cruda pentru mancare. Desi exista substante antibacteriene pentru curatat, banalul sapun este de ajuns pentru a elimina germenii.

Alte referate despre: abuzul de medicamente, abuzul de medicamente referat, cum afecteaza abuzul de medicamente starea de sanatate

Antibiotice

Voyksner et al. a dezvoltat această metodă aplicând-o şi pentru cloxacilină, ampicilină şi amoxacilină în laptele de bovină. Pentru a optimiza sensibilitatea metodei pentru amoxicilină s-au monitorizat ionii [M+H]+ la m/z 366 şi [F+H]+ la m/z 207 datorită abundanţei de ioni [M+H+H2O+CO2]+ la 340. LOD-urile au fost estimate la 100, 200, 200 μg/l. în timp ce alţi cercetători au folosit LC-MS pentru confirmare, linearitatea a fost obţinută cu coeficienţii de corelaţie de 0.9996. Comparaţia făcută între nivelele de cloxacilină din lapte determinate cu LC-UV şi LC-MS a demonstrat apropierea rezultatelor.

Alte referate despre: clasificarea antibioticelor, referat antibiotice, clasificare antibiotice

Antrax

Primul mare succes al lui Robert Koch in bacteriologie a fost in 1870
cand a demonstrat ca boala infectioasa antrax injectata in fluxul
sanguin al unor soareci contine manunchiuri de spori ai bacteriei.
Descoperirea lui Koch a fost momentan importanta pentru ca a fost
prima oara cand agentul cauzator al unei boli infectioase a fost
demonstrat fara nici o indoiala. Ulterior s-a demonstrat ca bolile
infectioase sunt cauzate de micro-organisme specifice (in acest caz
bacteria ) nu substante misterioase cum se credea. Koch a demonstrat
modul in care se extrag probele si cum se prelucreaza. Dupa studiul
sau, Robert i-a inmanat descoperirile lui Paul Ehrlich, initiatorul
imunitatii moderne.

Alte referate despre: antrax, antraxul, antraxul referat

Antibiotice si chimioterapicele

La bolnavii cu insuficienta renala si la oligurici se elimina greu, fapt ce impune o prudenta deosebita (dealtfel, medicul este singurul in drept sa indice dozele necesare si calea de administrare). Se concentreaza in bila si mai ales in urina, mult mai mult decat in sange. Administrarea penicilinei impreuna cu acid salicilic, aminofenazona, sulfamide si in special cu probenecid, intarzie mult eliminarea

Alte referate despre: antibiotice si chimioterapice antimicrobiene, antibiotice si chimioterapice, referat antibiotice si chimioterapice

Antibiotice - chimioterapice - sulfamide

B)chimioterapicele sunt cele mai eficiente medicamente in tratarea bolilor infectioase.eficacitatea produsului il fac util in tratarea bolilor infectioase prin calitatile sale:
1)stabilitatea in vivo
2)rata de absorbtie
3)rata de eliminare
4)capacitatea de a penetra in zona infectata

Alte referate despre: substante chimioterapice sulfamidele si antibioticele referat, substantele chimioterapice sulfamidele si antibioticele, antibiotice chimioterapice

Antibiotice

Acest fapt, cuplat cu slaba stabilitate a penicilinei in mediul acid si la actiunea penicilinei, a determinat extinderea cercetarilor privind obtinerea de noi antibiotice prin semisinteza si sinteza. Memoriu justificativ Tema lucrarii de fata este: antibiotice de biosinteza. Antibioticele sunt substante chimice organice produse de microorganisme sau obtinute prin sinteza sau semisinteza care in doze foarte mici, inhiba dezvoltarea microorganismelor patogene. Analiza antibioticelor dateaza cu multi ani in urma prin descoperirile lui Pasteur, Fleming, la care nu ar trebui sa neglijam contributia savantului roman Victor Babes. Introducerea antibioticelor de biosinteza in partea medicala s-a facut prin 1941, constituind a doua etapa importanta in descoperirea chimioterapiei.

Alte referate despre: ce sunt antibioticele, antibioticele referat, antibiotice cu spectru larg

Antibiotice

Biosinteza penicilinei este exoterma din cauza oxidarii hidratilor de carbon care contin sursa principala de energie. Biosinteza penicilinei este aeroba, alimentarea cu oxigen este unul din factorii decisivi. Etapa urmatoare este fermentatia biochimica care se realizeaza in trei etape: in inoculator, in intermediar si in regim. Fermentatia se desfasoara la diversi parametrii, de exemplu 26°C, temperature de fermentatie 120-125 ore, continutul de zahar trebuie sa scada la 0.2-0.6% iar concentratia penicilinii la 1-1.8%. Un rol important in biosinteza o au precursorii deoarece ei pot dirija acest proces spre o anumita penicilina.

Alte referate despre: referate antibiotice, referat despre antibiotice, antibiotice clasificare indicatii reactii adverse interactiune

Analiza economico financiara a SC Antibiotice SA Iasi

Aceasta realitate situeaza Antibiotice SA pe locul al doilea intre companiile romanesti producatoare de medicamente, cu o cota de piata de 12% exprimata in unitati fizice.Antibiotice SA reprezinta compania farmaceutica cu cea mai complexa structura de fabricatie, avand fluxuri separate dedicate pentru obtinerea prin biosinteza si semisinteza a substantelor active vrac si pentru obtinerea urmatoarelor forme farmaceutice: pulberi sterile pentru solutii injectabile, capsule, comprimate, unguente si supozitoare.

Alte referate despre: analiza economico financiara, analiza economico-financiara, referat analiza economico financiara

Manipularea publicului larg

In ultimul secol ,tehnologia a devenit un element cheie al societatii unane ,evolutia sa fiind una din principalele preocupari ale oamenilor in general. Pe langa efectele positive ale acestei dezvoltari ,obsservam si o evolutie puternica a materialismului tehnologic in detrimentul dezvoltarii spirituale.Din ce in ce mai des unele aspecte ale acestei culturi industriale care ne fac sa sintim ca una dintre trasaturile cheie cu care a fost inzestrat omul de la Dumnezeu este lezata:liberul arbitru.

Alte referate despre: manipulare publicitate, manipularea publicitate, repercursiunile publicitatii asupra publicului larg

Particularitati farmacocinetice ale tetraciclinelor

Particularitati farmacocinetice ale tetraciclinelor
Intre structura chimica si efectul farmacodinamic exista o stransa legatura. S-a demonstrar ca actiunea antibacteriana este in directa corelatie cu gruparile fenol-oxo a partii infgerioare a celor patru cicluri. Modificarea acestot grupuri duce la disparitia efectelor. Acest fapt a fost explicat prin rolul chelator al acestor grupari.

Particularitati farmacocinetice ale tetraciclinelor
Tetraciclinele au actiune aproape exclusic bacteriostatica actionand prin chelarea cationilor metalelor bivalente, cu inhibitia ulterioara a unoe sisteme enzimatice bacteriene. La nivelul ribozomilor bacterieni este inhibata selectiv legatura dintre aminoacizi si ARN avand drept consecinta blocarea sintezei proteice.

Farmacocinetica

Alte referate despre: particularitati farmacocinetice ale tetraciclinelor, particularitati farmacocinetice ale tetraciclinei, faza farmacocinetica pentru tetraciclina

Transferul de tehnologie

Expresia „transfer de tehnologie”, al cărei succes fulgerător a făcut-o inseparabilă de problema dezvoltării necesită unele precizări cu privire la conţinutul ei.
Dacă criticile care s-au făcut adoptării acestei expresii, de o dublă ambiguitate, sunt logic fondate, nu mai puţin ea este definitiv intrată în limbajul specialiştilor şi nespecialiştilor de pretutindeni şi trebuie acceptată cu conţinutul convenţional pe care l-a dobândit.
Dubla ambiguitate reală, la care se referă unii autori, este determinată de folosirea improprie a ambilor termeni: tehnologie, în sens de mijloace tehnice (şi nu de ştiinţă sau artă a mijloacelor tehnice) şi transfer, în sens de dezvoltare a tehnicii locale prin mijloace variate, printre care unele nu implică nici un fel de transfer, chiar în sensul cel mai larg, şi nu numai în sens juridic tehnic, de transmitere a unui drept real.
Şi în doctrina franceză s-a procedat la evidenţierea diferenţelor existente ...

Alte referate despre: transfer de tehnologie, transferul de tehnologie, contractul de transfer de tehnologie

File transfer protocol - FTP ppt

File Transfer Protocol (FTP) - protocol standard de retea utilizat pentru a transfera fisiere de la un host la alt host printr-o retea bazata pe TCP, cum ar fi Internetul.FTP este unul dintre cele mai vechi protocoale de aplicare, care a aparut cu mult inainte de HTTP, in 1971. El este acum utilizat pe scara larga pentru distributie si acces la host de la distanta.

Alte referate despre: file transfer protocol, file transfer protocol referat, ftp-fide transfer protocol

Frumusetea Madridului

Madridul este un muzeu de arhitectura in aer liber. Te asteapta: Capilla del Obispo ( capodopera a goticului) portalul superb (in stil baroc iberic) al unui fost azil, acum muzeu de istorie al orasului, El Teatro Espanol din Plaza Santa Ana (de un nobil clasicism), Banca Spaniei din Plaza de Cibeles (bijuterie a Renasterii venetiene), marele cinematograf Palacio de la Musica de pe Gran Via ( in stil art deco), sau cladirea Asociatiei Sporturilor cu Motor ( art nouveau).

Oricine face o asemenea,, expeditie”, are nevoie de ceva reconfortant. Din fericire. Dupa fiecare colt, exista un bar sau o carciumioara, unde se poate gasi aproape orice de baut precum si mici gustari numite ,,tapas”. Acestea pot cuprinde scoici, o bucatica de ,,tortilla”, branzeturi, sunca, masline sau delicatesele casei. Aceste gustari umplu timpul pana la cina care, la restaurant, nu se serveste decat dupa orele 22:00.

Alte referate despre: frumusetea este o enigma, madrid, versuri despre frumusetile si bogatiile patriei

Mijloace, instrumente si tehnici de plata utilizate in tranzactiile economice internationale

Mijloace, instrumente si tehnici de plata utilizate in tranzactiile economice internationale
În practica economicã actualã , în afacerile economice internaţionale sunt utilizate o serie de mijloace , instrumente şi tehnici de platã menite sã acorde partenerilor de afaceri garanţiile mai sus-menţionate , în funcţie de gradul de cunoaştere şi încredere existent între aceştia .
În principiu se poate spune cã : "în condiţii la în care renumele importatorului este mai solid cu atât exportatorul va avea nevoie de mai puţine garanţii înainte de a livra mãrfurile".

Alte referate despre: mijloace instrumente si tehnici de plata utilizate in, mijloace instrumente si tehnici de plata, instrumentele de plata utilizate in afaceri economice internationale
Referate afisate : 18
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles