Antonio gaudi opere

Proiect Spaniola - Antonio Gaudi

Antonio Gaudi es una de las figuras que mas atractivo ha ejercido sobre los escritores de pluma imaginativa durante los ultimos anos. Desde que se publicaron sus primeras biografias, escritas por personas que mantuvieron una relacion de trabajo o de amistad con el, entre 1829 y 1953, el numero de obras aparecidas resulta apabullante. Cada una de ellas intenta dar una nueva vision de su personalidad u ofrecer algun aspecto novedoso de su obra. Pocas lo han conseguido porque, hasta el momento ha sido muy dificil aportar nuevos datos significativos que puedan variar las antiguas versiones.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 33
Materia: Spaniola

Spania ppt

In prezent, Madridul este un oras modern, cu 3 milioane de locuitori. Aici se afla resedinta familiei regale spaniole, precum si sediile centrale ale guvernului, parlamentului si administratiei publice. Intarea in Madrid, prin suburbii pline de blocuri, nu este una placuta, dar strazile din centru creeaza o surpriza placuta.

Alte referate despre: referat spania ppt, spania, caracterizarea spanului

Spania

Meseta Central este inconjurat de o serie de lanturi muntoase in NV(2665 m in picos de europa),Cordillera Iberica in NE (2312 m in Vf Sierra de Moncayo),Sierra Morena in S (1323m).In SE,paralel cu tarmul mediteranean si despartita de Sierra Morena prin campia Andaluziei=Andalucia(drenata de Guadalquivir),se desfasoara,pe c 800 km lungime,Codrillera Betica(vf. Mulhacen , din Sierra Nevada,3478 m ,alt. max. din S continentala),iar in NE se afla lantul muntilor Pirinei/Pirineos-versantul sudic,mai inalti,cu forme alpine si ghetari actuali in partea centrala,atingand altitudine maxima,3404m ,in vf.pico d;Aneto.Ins. Canare/Islas Canaris(Grand Canria,Tenerife,La Palama,Gomer),aflate in Oceanule Atlantic ,la 100-120 km de tarmurile Africii,sunt muntoase ,de origine vulcanica(altitudine maxima 3718m in Pico de Teide in ins.tenerife,alt. maxima din Spaniei).Insulele Baleare(Mallorca,menorca,ibiza ...

Alte referate despre: caracterizarea spanului din harap alb, relatia dintre harap alb si span, relieful spaniei

Mexic

Dupa Argentina si Brazilia,Mexic este a treia tara ca marime din America Latina.De la granita de nord-vest cu SUA pana la granita de sud-est cu Gutemala,tara se intinde pe aproximativ 3 100 km.

Alte referate despre: mexic referat, mexic, referat mexic

Antonio Gaudi

Pe fata exterioară este pădurea reprezentată printr-un frunzis bogat (pădurea protectoare, unde au loc momente din biblie).Fata interioară este tot o pădure, dar este pădurea labirică care împreună cu cealaltă formează pădurea initială.

Alte referate despre: antonio gaudi referat, antonio gaudi, antonio gaudi opere

Prigoana religioasa in Spania

In acest moment cronologic ne aflam in anul declansarii razboiului civil din Spania, razboi cu antecedente teroriste, in anii premergatori.Voi utiliza, in prezentarea acestor evenimente volumul Prigoana religioasa in Spania, cu Poema-prefata de Paul Claudel, aparul in limba romana la editura Florisrom, in 1996. La 16 februarie are loc victoria electorala a Frontului Popular (comunist, n.n.). Razboiul civil incepe cu rascoala militara din 18 iulie, care ia numaidecat forma unei miscari de reinoire si inviere nationala.

Alte referate despre: rolul religiei in spania, obiective religioase in spania, turismul religios in spania

Antonio Gaudi

Unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti ai Spaniei este Antonio Gaudi reprezentand cea mai importanta figura a arhitecturii catalane pe plan international. Acest lucru se datoreaza capacitatii sale de sintetizare a traditionalului si pentru originalitatea in solutiile tehnice cat si in genialitatea si unicitatea ornamentelor.

Alte referate despre: opera lui antonio gaudi, referate antonio gaudi, antonio gaudi realizari poze

Incursiuni culinare internationale - bucataria italiana, spaniola, chinezeasca si franceza

Incursiuni culinare internationale - bucataria italiana, spaniola, chinezeasca si franceza - Felurile de mancare, ingredientele, timpul de preparare si mirodeniile se schimba radical de la o regiune la alta. Elementul constant este filozofia de baza. Mesele sunt vazute ca o ocazie pentru familie si prieteni de a se relaxa inainte de a se intoarce la viata agitata a secolului XX.

Alte referate despre: incursiuni culinare internationale, preparate culinare din bucataria italiana, referat incursiuni culinare internationale

Antonio Vivaldi

Antonio Vivaldi (Antonio Lucio),compozitor itlian (Veneţia, 1678- Viena, 1741). Fiu al unui violonist legat de basilica San Marco din Veneţia, el însuşi violonist , a primit tonsura monahală la 15 ani şi a fost hirotonisit preot la 25. Atins de o maladie cronică, despre care se presupunea că era astm, cel pe care Veneţia îl supranumea „Preotul roşu”, din cauza culorii părului său, a ştiut să se facă exceptat de la îndătoririle ecleziastice începând din 1703 , iar din acel moment a putut să se consacre compoziţiei şi învăţământului. Numit responsabil muzical la La Pieta (aşezământ rezervat orfanilor şi copiilor ilegitimi ai oraşului), în pofida unor întreruperi uneori foarte lungi (mai mult de doi ani la Mantova, între 1718 şi 1720), avea să rămână fidel acestei funcţii ...

Alte referate despre: antonio vivaldi, antonio vivaldi referat, referat antonio vivaldi

Antonio Vivaldi

In 1725 a avut loc publicarea „Il Cimento dell` Armenia e dell `invenzione” ce a aparut in Amsterdam.Aceasta avea 12 concerte din care 7 erau descriptive : „cele patru anotimpuri”,”Furtuna si marea”, „Placere si vanatoarea”.Vivaldi a transformat traditia muzici descriptive intr-o muzica traditionala italiana cu timbrul sau inconfundabil in care purerile au un rol major.La sfarsitul anului 1731 Vivaldi se intoarce in Venetia dar la inceputul lui 1732 pleaca sper Mantua si Verona.

Alte referate despre: referat despre antonio vivaldi, despre antonio vivaldi, antonio vivaldi-anotimpurile referat

Giuseppe Verdi

Născut în 1813, în satul italian Le Roncole de lângă Busseto, Giuseppe Verdi şi-a petrecut anii tinereţii studiind orga. La vârsta de şapte ani, el a devenit organist în oraşul San Michele Arcangelo. Acolo tânărul Verdi a cântat pentru biserică şi după legendă, în 1814 mama sa l-a salvat de către cotropitorii francezi. În 1823, Verdi s-a mutat la Busseto şi a absolvit şcoala de muzică condusă de Antonio Provesi. La vârsta de 13 ani, Verdi era ajutor de conducător al orchestrei din Busseto. După ce a terminat şcoala, Verdi s-a prezentat pentru admitere la conservatorul din Milano. Dar a fost respins, iar unul din examinatori i-a spus lasă conservatorul şi ia-ţi un post de maestru în oraş. Verdi a studiat compunerea în Milano cu Vicenzo Lavigna, compozitor şi maestru la teatrul La Scala. Verdi a oscilat între Milano şi Busseto până în Martie 1836, când a fost numit maestrul filarmonicii din Busseto.
În mai 1836, el s-a însurat cu tânăra, ...

Alte referate despre: giuseppe verdi, giuseppe verdi referat, referat giuseppe verdi

Vivaldi

Referat despre Vivaldi
A fost numit responsabil muzical la La Pieta(loc rezervat orfanilor si copiilor nelegitimi orasului).La La Pieta avea sa formeze elevi,sa intretina o orchestra(repede devenita celebra in intreaga Europa).

A calatorit mult ca virtuoz si compozitor. Vivaldi s-a consacrat in toate genurile muzicale ale timpului inclusiv cea religioasa. Cea mai importanta creatie a sa a fost seria celor 4 anotimpuri “Anotimpurile” descoperite de Haydn in biblioteca muzicala a printului Esterhazy.

S-au descoperit mai mult de 90 de opere scrise de mana lui. Se pare că de-a lungul întregii vieţi Vivaldi a fost considerat ca un artist aflat în afara normelor, extravagant de bună voie, chiar scandalos (duşmanii lui aveau cum să răspândească bârfe, mai ales în legătură cu atracţia lui afişată faţă de bani şi de fast sau cu iubirile lui , printre altele faţă de o mezzo soprană pe nume Anna Giro, fiica unui perucher francez pentru care a scris un mare ...

Alte referate despre: vivaldi referat, referat vivaldi, vivaldi

Franz Schubert

In timp de 2 ani a compus 2 simfonii si intre 200 – 300 de cantece, incluzand superpiesa “Gretchen am Spinnrade”, srisa de el la varsta de 17 ani. Cantecele sale i-au adus faima; el putea compune in fond cantece fara sa se gandeasca.
Schubert nu a fost niciodata priceput la strangerea banilor. In 1815 el l-a intalnit pe Franz von Schober, un student bun al pricipiului construirii unei familiisi un luptator reusit in privinta banilor.

Alte referate despre: franz schubert, franz schubert referat, referat franz schubert

Simon Bolivar

Pentru ca raspunsurile intarzie cateva luni , Bolivar pleaca la Bilbao si apoi la Paris , fapt foarte important ce-i va evolutia militara , la Paris asista la proclamarea lui Napoleon ca primconsul . Dupa luni de asteptare , in mai 1802Simon si Teresa se casatoresc la Madrid , apoi pleaca impreuna la Caracas si San Mateo . Fericirea de cuplu dureaza doar pana in 23 ianuarie 1803 , cand Teresa moare de friguri .

Alte referate despre: simon bolivar, simon bolivar biografie, simon bolivar referat

Definitii si preocupari ale eticii

Majoritatea oamenilor se conduc in viata dupa ceea ce numim morala convetionala sau de aparenta. Filosofia etica este aceea disciplina preocupata de ceea ce este bine si rau,correct sau gresit. Toate societatile au avut si au reguli etice care aproba onestitatea, respectarea promisiunilor, ajutarea semenilor si respectarea drepturilor celorlalti. Etica este o trasatura umana universala chiar daca codul de etica nu este acelasi pentru toti, el prezentand particularitati pentru fiecare societate, organizatie sau pentru fiecare individ in parte.

Alte referate despre: etica etimologie definiti si concepte, etica etimologie definitii concepte, definirea proprie a unui atribut al eticii

The Angel of Independence

Next to the column there is a group of marble statues representing some of the heroes from the War of Independence.
The column itself is 36 meters high. The structure is made of steel covered with quarried stone decorated with garlands, palms and rings with the names of Independence figures. Inside the column is a two-hundred step staircase which leads to a viewpoint above the capital. The Corinthian-style capital is adorned by four eagles with extended wings from the Mexican coat of arms used at the time.

Crowning the column there is a 6.7 meter statue by Enrique Alciati of Nike, the Greek goddess of victory (Winged Victory), like other similar victory columns around the world. It is made of bronze, covered with 24Kgold and weighs 7 tons. In her right hand the Angel holds a laurel crown above Miguel Hidalgo's head, symbolizing Victory, while in her left she holds a broken chain, symbolizing Freedom.

Alte referate despre: cascada angel, declaration of independence referat, cascada angel referat

Romanitatea romanilor

Secolul XII - Anonimus (notarul regelui Ungariei) afirma ca la venirea ungurilor in Panonia, au gasit in Transilvania pe blachi, slavi si bulgari.Secolele XIV - XVI (Perioada umanista) - Creste interesul invatatilor occidentali pentru rasaritul Europei in contextul cruciadelor antiotomane.Romanitatea romanilor si ideea unitatii de neam si de limba apar in scrierile umanistilor italieni:Flavio Biondo , Antonio Bonfini, Enea Silvio Piccolomini (viitor Papa Pius al II-lea)

Alte referate despre:

Niccolo Paganini

Niccolo Paganini avea un talent aparent inuman si era vazut de multi dintre rivalii lui ca o dovada a unui pact asemanator celui facut de Faust cu diavolul.Altii credeau ca abilitatile sale ar fi rezultatul unei perioade de exersari intensive in timpul in care a fost inchis pentru crima.Aceste povesti i-au intarit reputatia lui Niccolo Paganini.

Alte referate despre: niccolo paganini, niccolo paganini referat, referat despre niccolo paganini
Referate afisate : 18
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles