Apa referat

Apa ppt

Exista patru cai principale de eliminare a apei din organism: - prin rinichi. Adultul elimina zilnic, in conditii normale, 1000 - 1200 ml de apa, prin urina; - prin piele. Aproximativ 300 ml de apa se pierd zilnic la nivel cutanat, prin difuziune; 100 ml se pot pierde suplimentar, prin pespiratie normala; in conditii de crestere a temperaturii mediului ambiant sau de efort fizic crescut, se pot pierde inca 250 ml sau mai mult; - prin plamani.

Prin respiratie, se elimina zilnic 350 ml de apa; aceasta cantitate variaza in functie de conditiile climaterice, fiind mai redusa la cald si umezeala si mai crescuta in conditii de temperaturi scazute; - prin intestin. Prin materiile fecale se pierd zilnic 150 - 200 ml de apa; pierderi crescute se produc in caz de diaree.

In general, se recomanda un aport de 35 ml / kg corp la adulti, 50 - 60 ml / kg corp la copii si 150 ml / kg corp la nou-nascuti. Necesarul de apa la un adult este, prin urmare, de 2 - 2,5 l zilnic, in functie de masa ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 1874kb
Downloads: 638
Materia: Biologie

Apa - sursa a vietii

Fluxul si refluxul apei
Exista doua categorii de apa distincte: apa dulce si apa sarata. Apa dulce este inglobata in apele de suprafata din izvoare, rauri, paraie si fluvii, precum si in nenumaratele mlastini si lacuri continentale. De asemenea, in volumul de apa dulce trebuie incluse apele subterane si ghetarii. Cea mai mare cantitate de apa dulce „se strange” utilizarii imediate de catre oameni. De exemplu, ghetarii care reprezinta 77.20% din volumul total de apa dulce, respectiv 29.182 milioane km³ si apele subterane 22.40% sau 8.467 milioane km³. Apa dulce este imobilizata in gheturile vesnice fara posibilitati de acces. Apele subterane se afla intr-o situatie mai „flexibila”: numai o parte, circa 1/3, ofera posibilitatea de exploatare, restul fiind situata la adancimi de peste 750 m, greu accesibile, iar altele, pur si simplu sunt „pungi” singulare.

Alte referate despre: apa sursa a vietii, apa-sursa a vietii, apa sursa a vieti

Pompa de apa

In locasul format in semiinelele 2 se introduce containerul 4 asamblat cu unel din cauciuc 5 ,in locasul din carcasa pompei de apa 6 se introduce rulmentul radial cu bile 7, inelul de siguranta 8, bucsa de distantare 9, ,arcul 10 si rulmentul radial cu bile 11, inelul de estansare 12, inelul deflector 13, garniture 14 si bucsa de distantare15.
Se ia axul pompei 1 asamblat si se introduce ( preseaza) cu atentie in interiorul carcasei 6.

Alte referate despre: pompa de apa, pompe de apa, pompa de apa manuala

Apa Nova Ploiesti

Competitia este sprijinita de 15 asociatii profesionale din domeniul centrelor de contact, din intreaga lume, iar compania Nortel a fost sponsorul principal al evenimentului. Pentru a ajunge in finala de la Londra la sectiunea A© Best Customer Service A>>, call-centerul Apa Nova Ploiesti a trecut prin doua etape preliminare de calificare, in care selectia a fost facuta de un juriu international alcatuit din experti in domeniul centrelor de apel.

Alte referate despre: apa nova ploiesti, dinamica de personal apa nova ploiesti, profit si pierdere apa nova ploiesti

Apa si proprietatile sale

Stările de agregare ale apei
Corpurile se pot afla în stare solidă, lichidă sau gazoasă şi pot trece dintr-o stare în alta. Când îngheaţã, apa se transformã în solid, iar când fierbe se transformã în vapori. Când gheaţa se topeşte, trece din stare solidă în stare lichidă, adică apă. Când apa fierbe, se transformă în gaz, adică vapori. Trecerea unui corp din strare solidă în stare lichidă şi din stare lichidă în stare gazoasă se face prin încălzire, care îi furnizeazã energie calorică, intensificând astfel agitaţia moleculară.

Alte referate despre: apa si proprietatile sale, referat apa si proprietatile sale, apa si proprietatiile sale

Apa in sistemele biologice

Apa in sistemele biologice
Este o moleculă plană caracterizată prin distanţa de 0,958Å dintre atomii de hidrogen şi atomul de oxigen în planul XoY, cât şi de unghiul de 105° pe care îl formează axele celor doi atomi de hidrogen faţă de atomul de oxigen.

Alte referate despre: apa in sistemele biologice, apa in sisteme biologice, referate apa in sistemele biologice

Apa - referat complet

În conformitate cu STAS 1342-1950, apa potabilă trebuie:
- Să fie limpede, incoloră, fără miros sau gust deosebit;
- Să aibă temperatura cuprinsă între 70 şi 150C şi să nu varieze mult în timpul anului;
- Să nu conţină materii străine în suspensie sau germeni patogeni;
- Să conţină aer şi CO2 în soluţie;
- Substanţele dizolvate raportate la un litru trebuie să se încadreze între anumite limite;
- Să nu conţină azotiţi sau sulfuri, săruri metalice precipitabile cu H2S sau cu (NH4)2S, cu excepţia micilor cantităţi de Fe, Al, Mn.;
- Să nu conţină NH3 sau fosfaţi care pot proveni prin contaminarea apei cu substanţe organice în prutefacţii şi nici metan.

Alte referate despre: referate apa referat complet, apa referat complet, apa-referat complet

Apa si petrolul

Apa si petrolul
Consumul de apa ce revine pe om/zi variază între 3 litri, în zonele aride ale Africii şi de 1,045 litri la New York. Valoarea productivităţii mărilor şi oceanelor se apreciază ca fiind între 0,1 – 0,5 gr/mc/zi. Oceanul Planetar constituie baza vieţii pe Terra şi generează negentropie în ecosferă.

Alte referate despre: poluarea surselor de apa cu petrol atestat, determinarea continutului de apa la petrol, apa si petrolul rivalitate

Apa in sistemele biologice

Atomul de oxigen atrage cei doi nori electronici ai atomilor de hidrogen (care initial au simetrie sferica în jurul nucleului H) si îi descentralizeaza, lasând atomii H cu o sarcina partiala pozitiva. Ca urmare, apare o densitate de sarcina electrica negativa în jurul nucleului de oxigen si o densitate de sarcina pozitiva în jurul nucleelor de hidrogen, ceea ce determina molecula de apa sa se comporte ca un dipol electric permanent. Un dipol electric este o pereche de sarcini electrice egale în modul, dar de semn opus, aflate la o anumita distanta (relativ mica) una de cealalta. O molecula are proprietatile unui dipol electric daca centrul distributiei sale de sarcini pozitive nu coincide spatial cu centrul distributiei de sarcini negative.

Alte referate despre: apa in sistemele biologice referat, apa in sisteme, referat apa in sisteme biologice

Apa si importanta apei

"Apa si importanta apei"
Apa e mai scumpa decît aurul! Corpul omenesc este alcatuit mai mult de 3 sferuri din apă.Pe masură ce oamenii îmbatrînesc,cantitatea de apă din organism scade.Cei mai multi oameni în vîrsta sînt slabi.O vorba din popor spune despre aceştea ca”se usuca”sau ca sunt”uscati”.Şi asa şi este.
"Apa si importanta apei"

Alte referate despre: apa si importanta apei, referat apa si importanta apei in viata omului, apa si importanta apei in viata

Apa - Sursa Vietii

Din această cauză, apa pură este greu de electrolizat în schimb, ea are o constantă dielectrică mare ( ε 81), fapt care-i conferă excelente proprietăţi ionizante şi de dizolvant, fiind unul din cei mai importanţi dizolvanţi pentru electroliţi şi chiar pentru combinaţii nepolare anorganice şi organice.

Alte referate despre: apa sursa vietii, apa-sursa vietii, apa sursa vietii power point

Apa

În regiunile tropicale, apa de ploaie are o putere de dizolvare foarte mare. Specialistii au calculat ca în peninsula Indochina, apa de ploaie ce cade pe un hectar, pe parcursul unui an, contine 8 kg HNO3. În Brazilia, 50g apa la m3 de ceata contine 15-18 mg H2CO3 si 19 mg HNO3. Este o apa acida ce ataca rocile. Cea mai variata compozitie dintre toate apele naturale o au apele subterane. Ele contin cantitati mari de substante solide sau gazoase. Ajunse la suprafata, aceste ape, formeaza izvoare de ape minerale.

Alte referate despre: apa referat, referat apa, referat despre apa

Apa

Apa
Dacă toată apa de pe pamânt ar fi turnată în 16 pahare cu apă, 15 şi jumatate dintre ele ar conţine apa sarata a oceanelor şi mărilor. Din jumatatea de pahar rămasă, mare parte este înglobată fie în gheţurile polare, fie este prea poluată pentru a fi folosită drept apă potabilă şi astfel, ceea ce a mai rămâne pentru consumul omenirii reprezintă conţinutul unei linguriţe. Din consumul mondial de apa, 69% este repartizat agricultirii, 23% industriei şi numai 8% în domeniul casnic.

Alte referate despre: apa, pesti de apa dulce, apa dura

Apa - cunostinte generale minime

Apa ca solvent: multe din substantele compuse ce sunt necesare vietii pot fi dizolvate in apa. In timpul formarii si deplasarii in atmosfera a picaturilor de ploaie, hidrogenul, oxigenul si dioxidul de carbon sunt gaze ce se dizolva in aceste picaturi. De asemenea, toate plantele isi extrag substantele hranitoare din apa in care acestea sunt dizolvate.

Alte referate despre: cunostinte generale apa, cunostinte despre apa, chimie ce cunostinte sunt despre apa

Apa - prezentare

Tritiul este un izotop radioactiv al hidrogenului cu masa 3 şi simbolul 1H3 sau T. Nucleul tritiului conţine un proton şi doi neutoni şi are masa atomică de 3,016049. Emite radiaţii beta şi se transformă într-un nucleu de heliu cu masa 3. Are perioada de înjumătăţire de 12,26 ani.Tritiul se produce prin mai multe metode incluzînd bombardarea deuteriului cu particule de înaltă energie şi absorbţie de neutroni de către izotopul de litiu.Atât deuteriul cât şi tritiul constituie componente principale în fabricarea armelor atomice , ca bomba de hidrogen.

Alte referate despre: apa potabila, alexandru refuzand apa, apa potabila referat

Apa

Distilarea . Procedeul are drept scop indepartarea substantelor dizolvate si consta in fierberea apei in recipiente de sticla sau de metal urmata de condensarea vaporilor in sisteme de racire. Pentru prepararea unor solutii speciale sau efectuarea unor sinteze deosebit de fine, se foloseste apa dublu distilata. Deionizarea. In mod curent, pentru obtinerea unei ape deionizate se folosesc schimbari de ioni.

Alte referate despre: relatia om-apa, referat pe tema poeziei apa cristalina de liviu damian, relatia om apa
Referate afisate : 16
Medie note: 8.53 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles