Aparate de masura situate pe bordul unui automobil

Aparate de masura - ampermetre si voltmetre

Pe suportul marimilor electromagnetice se fac cel mai frecvent atat schimburile de energie, cat si schimburile de informatie; masurarea electrica cu precizie ridicata conditioneaza deci desfasurarea normala a proceselor implicate.

Pentru a intelege, a prevedea si a actiona asupra mediului inconjurator omul trebuie sa acumuleze cunostinte referitoare la diverse obiecte, fenomene, procese, etc., prezente in natura. Acest e cunostinte pot fi clasificate prin introducerea notiunii de marime. Prin definitie, marimea reprezinta o proprietate sau un atribut comun al unei clase de obiecte, fenomene, procese, etc.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 556kb
Downloads: 12277
Materia: Fizica

Masurarea energiei electrice

În lucrarea de faţă, care are ca temă măsurarea energiei electrice în curent alternativ monofazat, am arătat pentru început construcţia şi principiul de funcţionare ale aparatelor de inducţie, aparate care stau la baza construcţiei contorului de inducţie.

Alte referate despre: masurarea energiei electrice, unitati de masura energie electrica, aparate pentru masurarea energiei electrice

Organologia motoarelor cu ardere interna cu piston

Ansamblul de sisteme auxiliare se compune din:
- sistemul de distributie a gazelor, care cuprinde ansamblul tuturor organelor care permit umplerea periodica a cilindrului cu gaze proaspete si evacuarea periodica a gazelor de ardere din cilindrii motorului in atmosfera. Sistemul de distributie este alcatuit din trei parti: conductele de gaze (colectoarele) care transporta si distribuie fluidul proaspat intre cilindri; colectoarele care colecteaza si transporta gazele de ardere in atmosfera; mecanismul care comanda deschiderea si inchiderea periodica a orificiilor de admisiune si evacuare a cilindrilor; amortizorul sau amortizoarele de zgomot.

Alte referate despre: ciclurile motoarelor cu ardere interna cu piston, organologia motoarelor cu ardere interna, motoare cu ardere interna cu piston

Masurari electrice

10 Hz si 10 kHz.
1. Generalitati –din punct de vedere al comportarii globale, un semnal alternativ in regim stationar poate fi caracterizat prin valoare efectiva, valoare medie si valoare de varf.
Valoarea efectiva a unei tensiuni alternative este egala cu valoarea unei tensiuni continue care ar dezvolta o putere medie egala in aceeasi rezistenta.
Valoarea medie a unei tensiuni alternative este valoarea medie in timp a modulului tensiunii.

Alte referate despre: masurari electrice, masurari electrice si electronice, masurari electrice referat

Detectoare pentru masurarea tensiunilor

Pentru fiecare valoare a tensiunii reglate la intrare se măsoară cu voltmetrul V2 tensiunile Uv(+) valoare de vârf pozitiv, Uv(-) valoare de vârf negativ, Uv-v valoare de vârf la vârf negativ şi Um valoare medie.

Alte referate despre: masurarea tensiunii electrice, masurarea tensiunii electrice referat, masurarea tensiunii

Masurarea desitatii

Densimetrele sunt confectionate din sticla si se compun dintr-un plutitor, o camera de lestare pentru mentinerea verticalitatii si, in unele cazuri, un termometru. Principiul pe baza caruia se face masurarea densitatii este acela ca adancimea de cufundare a unui densimetru variaza invers proportional cu densitatea lichidului.
Valoarea densitatii masurate cu ajutorul densimetrelor depinde de:

Alte referate despre: masurarea desitatilor, masuri de protectie a mediului, masuri de prevenire a poluarii

Masurari electice si electronice

Selectati raspunsul corect si scrieti litera acestuia :
1. Care unitate de masura nu este unitate fundamentala a S.I : a)mol; b)secunda; c)voltul ; d)candela 2p
2. In masurile de mare precizie a tensiunii se folosesc metode de :a)citire directe;b)compensatie; c)indirecte ;d)substitutie 2p
3. Masurarea rezistentelor prin metoda ampermetrului si voltmetrului este o metoda :a)cu precizie mare de masurat;b)directa ;c)indirecta ;d)de comparatie 2p
4. Daca in doua brate alaturate ale unor punti de c.a sunt rezistente in celelalte doua brate sunt : a)pe un brat impedanta inductiva iar pe celalalt impedanta capacitiva ;b)pe ambele brate impedante cu acelasi caracter ;c) pe un brat impedanta cu elementele conectate in serie si pe celalalt impedanta cu elementele conectate in paralel ; d) pe ambele brate elemente conectate in paralel 2p
5. Care element nu apartine tunului electronic : a)catod ;b)cilindru Wehnelt ...

Alte referate despre: masurari electrice si electronice manual, masurari electrice si electronice bac, subiecte bac masurari electrice si electronice

Cutremurul si efectele lui

Din pacate nu toate cutremurele sunt insotite de asemenea fenomene.Din acest motiv oameni de stiinta au dezvoltat diferite tehnici pentru o pronosticare exacta. S-au folosit aparate de masura speciale pentru detectarea unor cresteri de tensiune deasupra liniilor de refractie. Aceste crapaturi imense se pot intinde pe o lungime de cativa km, la suprafata pamintului sau in profunzime. Aparatele de masurare a inclinarii-acestea seamana cu nivela folosita de dulgheri si zidari, urmaresc miscarile produse la suprafata pamintului.

Alte referate despre: cutremurele si efectele lor, cutremurul si efectele lui, cutremure cu efecte pozitive

Studiul si masurarea marimilor

Concluzii şi observaţii
Se vor verifica pentru receptorul echilibrat relaţiile I1= I2= I3 şi
Se va explica egalitatea I2= I3 pentru I1=0 în montajul fără conductor de nul. Pentru I1= I2=0 în montajul cu conductor de nul se obţine I3= I0, iar în montajul fără conductor de nul se obţine I3=0, se vor interpreta aceste rezultate. Se va concluziona asupra posibilităţilor de măsurare a puterii, în circuitele trifazate echilibrate, cu un singur wattmetru.

Alte referate despre: masurarea marimilor electrice, masurarea marimilor mecanice, masurarea marimilor termice

Misiunea de examinare a contabilitatii si intocmirea situatiilor financiare

Prezentul ghid cuprinde:- modele de scrisori catre colegi, In cazul preluarii unor misiuni executate de acestia; - un program de Iucru indicativ;- descrierea dosarelor de Iucru elaborate de Consiliul Superior al CECCAR. Sunt de facut doua serii de despartitoare :permanente si anuale si de foi de Iucru specializate pentru dosarul permanent si dosarul anual. Dosarul anual cuprinde foi sintetice ce regrupeaza pe ciclu : controalele de efectuat, suporturile de utilizat,concluziile si propunerile .

Alte referate despre: practici contabile privind intocmirea situatiilor financiare, contabilitate - intocmirea situatiilor financiare anuale, politici si optiuni contabile in intocmirea situatiilor anuale

Determinarea lungimii fibrelor de lana cu aparatul SINUS

Apasarea cu varful pensetei pe acesta clapa actioneaza asupra supapeicare declanseaza o bila de otel di magazia de bile a aparatului, bila care, eliberata, se angajeaza in santul corespunzator canalului si se rostogoleste pana la digul opritor.Prin aceeasi apasare, s-a actionat si asupra contorului inregistrator de fibre care indica, in orice moment, numarul de bile masurate.

Alte referate despre: aparate pentru determinarea lungimilor, determinarea lungimii, determinarea lungimii unui corp

Istoria automobilelor

In 1885, Gottlie Daimler ealizeaza un motor cu ardere interna, care utiliza drept combustibil benzina si in anul urmator, impreuna cu Wilhelm Maybach, proiecteaza un automobil care sa nu mai semene cu un vehicul tras de cai si prevazut cu un astfel de motor.In 1891, prin Paris incep sa circule automobilele fabricate de Panhard si Levassor, echipate cu motor de tip Benz. Sunt vandute primele masini fara cai marca Peugeot sub licenta Panhard & Levassor.

Alte referate despre: istoria automobilului, istoria automobilelor, istoria automobilului referat

Functiile aparatului dento -maxilar

Oasele maxilare sunt reprezentate de maxilar, amplasat superior, si de mandibula, situata inferior.Maxilarul (maxilla) este un os fix, situat in centrul masivului facial, participand la formarea a doua etaje ale fetei: etajul mijlociu si etajul inferior. In fapt, maxilarul este format dintr-o pereche de oase care se dezvolta independent din mezoderm in cursul ontogenezei, dar care se sudeaza pe linia mediana intre ele , precum si cu osul incisiv ( numit si osul intermaxilar), formand osul maxilar propriu-zis.

Alte referate despre: aparatul dento maxilar, morfologia functionala a aparatului dento maxilar, boli aparatului dento maxilar

Echipamentul electric al unui automobil

La nevoie se completeaza cu apa distilata sau electrolit de aceeasi densitate;verificarea periodica a tensiunii pe element sub sarcina, cu ajutorul voltmetrului cu furca;tensiunea minima pe element trebuie sa fie de 1,7v; sub aveasta valoare, elementul este descarcat si necesita reincarcarea la o sursa de curent continuu,cu un curent de 1/10 din valoarea capacitatii;desfundarea orificiilor de la dopurile de alimentare cu electrolit;dezoxidarea periodica a bornelor si ungerea lor cu un strat subtire de unsoare consistenta.

Alte referate despre: echipamentul electric auxiliar al automobilului, proiect echipamentele electrice de pornire automobilelor, echipamentul electric al automobilului

Aparatul locomotor

Maduva rosie hematogena este prezenta la fat si tineret, iar la adult se gaseste numai in unele oase (stern, corpurile vertebrale). Cuprinde tesut conjunctiv reticular, numeroase capilare sinusoidale si un numar mare de celule ce apartin seriei eritrocitare, leucocitare si megacariocitare. Maduva galbena ocupa cavitatea medulara a diafizei oaselor lungi si cuprinde o retea de reticulina, cu numeroase adipocite.

Alte referate despre: aparatul locomotor, aparat locomotor, igiena aparatului locomotor

Masuri de protectia mediului

- intreruperea sursei de curent electric, fara a pune mana pe victima sau sursa de curent, fara masuri de protectie; se vor folosi manusi izolante sau un material (lemn, plastic, cauciuc) electroizolant pentru a indeparta sursa de curent.

Alte referate despre: masuri de protectia mediului, masuri pentru protectia mediului, masuri pentru protectia mediului inconjurator

Mecanismul motor al automobilului

Controlul fumului de evacuare,zilnic,vizual sau cu un aparataj:fumul albastru indica consum de ulei,cel negru - consum exagerat de combustibil,iar cel albicios avans prea mic sau prea mare la aprindere,respectiv la injectie la motoarele diesel.Verificarea cu aparatura se face la 50.000 km /

Controlul presiunii in cilindrii,la50.000km,se face cu ajutorul compresometrului sau compresografului.Compresometrul este un manometru special racordat la un furtun prevazut la capat cu un con de cauciuc si o supapa pentru a se putea adapta in locul bujiei sau injectorului.
Compresograful este un aparat,avand forma unui pistol,prevazut cu un racord cu con de cauciuc si un sistemde parghii care antreneaza un ac ce inregistraza variatia presiunii pe o diagrama speciala.

Operatia de control a compresiei consta in:
-incalzirea motorului;
-oprirea motorului si demontarea bujiilor
-racordarea conului de cauciuc al aparatului in orificiul cilindrului numarul unu al motorului
-actionarea motorului ...

Alte referate despre: defectele mecanismul motor a automobilelor, mecanismul motor al automobilului, mecanismul motor

Situatia de comunicare

Functia metalingvistica ( de comentariu )
- centrata pe cod
- vizeaza domeniul semantic , mediile lingvistice , culturale si estetice
- se recunoaste prin constructii de tipul : " nu inteleg . La ce te referi? " , " Ce intelegi tu prin si ? " , " Nu se spune Nu fa! , ci Nu face! "

Alte referate despre: situatia de comunicare, elementele situatiei de comunicare, situatii de comunicare
Referate afisate : 18
Medie note: 8.28 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles