Apotema triunghiului echilateral

Arii triunghiuri

Arii triunghiuri - Documentul contine formulele de calcul a ariilor triunghiurilor : Triunghi oarecare, Triungiul dreptunghic, Triunghiul echilateral. Arii triunghiuriral

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 11857
Materia: Matematica

Triunghiul

Intr-un triunghi suma lungimilor oricaror doua laturi este m.mare decât lungimea laturii a treia. Suma masurilor unghiurilor unui triunghi este 180

Alte referate despre: triunghiul, triunghi, triunghiul lui pascal

Triunghiul lui Pascal

Triunghiul lui Pascal - Unii dintre coeficienţii binomiali şi descompunerea lor într-un tabel triunghiular apar şi în scrierile altor autori, anterioare lucrării lui Pascal. Meritele lui Pascal în această descoperire sunt suficiente pentru a justifica utilizarea numelui lui.

Alte referate despre: triunghiul lui pascal c, triunghiul lui pascal reprezentare grafica, despre triunghiul lui pascal

Relatii metrice in triunghiul dreptunghic

Relatii metrice in triunghiul dreptunghic.Teorema înaltimii:In orice triunghi dreptunghic,lungimea inaltimii dusa din varful unghiului drept este medie proportionala (geometrica) intre lungimile segmentelor determinate de inaltime pe ipotenuza.

Alte referate despre: relatii metrice in triunghiul dreptunghic, relati metrice in triunghiul dreptunghic, relatii metrice in triunghi dreptunghic

Teoremele 1-33

Teorema 6: (proprietatea mediatoarelor unui triunghi).
Mediatoarele laturilor unui triunghi se intersecteaza intr-un punct notat “O”, care este centrul cercului circumscris in triunghi.

Alte referate despre: teorema celor 3 perpendiculare, teoremele lui kirchhoff, teorema unghiului de 30 de grade

Teoreme - geometrie in spatiu

Teorema2: doua plane sunt paralele daca unul dintre ele contine 2 drepte concurente, amândoua paralele cu al doilea plan.

Alte referate despre: teoreme geometrie in spatiu, teoremele geometriei in spatiu, referat teoreme geometrie in spatiu

Triunghiul

Daca A,B si C sunt trei puncte necoliniare, distincte duoa câte doua, atunci ( ) [AB] [AC] [BC] se numeste triunghi si se noteaza cu ΔABC. Orice ΔABC determina trei unghiuri:

Alte referate despre: triunghi echilateral- apotema, triunghiul dreptunghic, triunghiul bermudelor

Teoremele 1-23

Teorema 7: (proprietatile triunghiului isoscel).
a). Daca un triunghi este isoscel atunci are unghiurile alaturate bazei congruente.b). Dca un triunghi este echilateral atunci mediana, inaltimea, bisectoarea si mediatoarea corespunzatoare aceleeasi laturi coincid.

Alte referate despre: teoreme matematice, teoreme, teorema lui pitagora

Elemente de trigonometrie, formule algebrice

Ecuatia de gradul al II-lea:Forma canonica a unei ecuatii de gradul al II-lea este: ax2+bx+c=0. Etapele rezolvarii acestei ecuatii sunt:
Calcularea discriminantului:

Evaluarea discriminantului:
daca discriminantul este negativ, ecuatia nu are solutii reale;
daca discriminantul este nul, ecuatia are o singura solutie (x1=x2); Triunghiul

Alte referate despre: elemente de trigonometrie formule algebrice geometrice, elemente de trigonometrie formule, elemente de trigonometrie

Matematicieni renumiti - Blaise Pascal

Învatatorul lui i-a răspuns că este stiinta construirii figurilor exacte si a determinării proportiilor dintre diferite parti ale lor. În curând Pascal se apuca de studiat geometria, sacrificându-si timpul de joacă si în ciuda restrictiilor care îi erau impuse, si în câteva săptămâni descoperă singur multe proprietati ale figurilor. Cea mai importanta este aceea privitoare la suma unghiurilor unui triunghi care este egala cu doua unghiuri drepte, respectiv 180 de grade. Se pare ca dovada consta simplu în împaturarea unghiurilor peste figura astfel încât vârfurile lor sa se întâlneasca în centrul cercului înscris în triunghi. O demonstratie similara se poate obtine prin împaturarea unghiurilor astfel încât ele sa se întâlneasca pe piciorul perpendicularei duse din vârful unghiului cel mai mare pe latura opusa. Impresionat de aceasta demonstratie inteligenta, tatal sau i-a dat o copie a cartii Elementele de Euclid, pe care Pascal o citeste cu interes până ...

Alte referate despre: mari matematicieni blaise pascal, blaise pascal, matematicieni renumiti

Triunghiu lui Pascal

Dacă notăm două din cele trei numere n, l şi r, al treilea este complet determinat, şi tot aşa este şi punctul la care ele se referă.
Vom nota cu Crn (combinări de n luate câte r) numărul de trasee minime de la vârful triunghiului lui Pascal până la punctul specificat de numărul n (numărul total de cvartete) şi numărul r (cvartetele străbătute mergând spre dreapta).

Alte referate despre: triunghiu lui pascal, triunghiu pascal, legea lui pascal

Triunghiul Bermudelor

Prima lucrare dedicată nemijlocit acestui subiect a fost cartea publicată de John Spencer, intitulată Tărâmul celor pierduţi (1973), care a fost republicată de editura Bantam în tiraj de masă şi s-a bucurat de unimens succes. Un film artistico-documentar (Triunghiul diavolului) a stârnit un nou val de interes popular asupra subiectului.

Alte referate despre: triunghiul bermudelor referat, referat triunghiul bermudelor, triunghiul bermudelor imagini

Triunghiul Bermundelor - calatorii fara intoarcere

In unele cazuri cum ar fi cel al avioanelor si vapoarelor mai mici
poate fi vorba de piraterie sau accidente din cauza unor erori de
apreciere , manevre gresite sau curenti ducand spre grote submarine .
Dar nici aceste lucruri nu pot da solutia disparitiei masive in
aceasta zona .

Alte referate despre: triunghiul bermundelor, despre triunghiul bermundelor, referat- hiv- sida un drum fara intoarcere

Triunghiul Bermudelor

Ziaristul a scris un material amplu despre "disparitiile misterioase"
de zeci de avioane, vapoare si echipaje intregi, intr-o regiune
situata intre coasta Floridei si Bermuda. Doi ani mai tarziu, o
revista obscura din SUA reia subiectul si avanseaza ideea ca
explicatia pentru disparitiile navelor si aparatelor de zbor ar putea
fi puse pe seama extraterestrilor. Cateva luni mai tarziu, in SUA
apare o carte de M. K. Jesup, despre farfurii zburatoare si ceea ce el
numeste, pentru prima data, "Triunghiul Bermudelor". Superstitiosi,
oamenii l-au numit "Triunghiul Diavolului" si, incepand cu anii '60,
s-au scris volume intregi si s-au turnat zeci de filme cu povesti
legate de disparitiile fara urma, in Atlantic.

Alte referate despre: triunghiul bermudelor poze, imagini triunghiul bermudelor, referat despre triunghiul bermudelor

Triunghiul Bermudelor - enigma a Terrei

In cea de-a doua parte a articolului autorul comenteaza cateva teorii atat pozitive cat si negative despre Triunghiul Bermudelor. De exemplu, va amintiti despre Piratii din Caraibe, unde de-a lungul a sute de ani pirateria era o problema serioasa? In timp ce piratii nu pot explica disparitia avioanelor, ei pot foarte bine sa fie implicati in disparitia diferitelor vapoare.

Alte referate despre: despre triunghiul bermudelor, imagini cu triunghiul bermudelor, triunghiul bermudelor film download

Ciocane silvice

CAPITOLUL II: Forma, dimensiunile si indicativul specific ciocanelor silvice pentru control
Art. 4 Sunt autorizate sa se doteze cu ciocane silvice pentru control:
a)Directia regim si inspectie silvica din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor;
b)inspectoratele teritoriale de regim silvic si cinegetic aflate in subordinea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor.

Art. 5(1)Ciocanul silvic pentru control va avea doua capete: un capat va purta marca cu indicativul specific, iar celalalt capat va avea muchie taietoare.(2)Marca va avea forma de triunghi echilateral, inscris intr-un cerc cu diametrul de 60 mm.

Art. 6(1)Indicativul specific ce se inscrie in interiorul triunghiului echilateral va fi format din:
a)grupul de litere "AP", reprezentand initialele expresiei "autoritatea publica";b)un grup de doua cifre reprezentand codul inspectoratului teritorial de regim silvic si cinegetic din Registrul de evidenta a ciocanelor silvice pentru control;
c)un ...

Alte referate despre: inregistrarea si primirea in gestiune a ciocanelor silvice, ciocanitoarea, motive ca ciocanitoarea este doctorul copacilor
Referate afisate : 16
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK