Arabii

Dubai - Emiratele Arabe Unite

Clima
Tropical – deşertică, cu precipitaţii puţine şi temperaturi cuprinse între 10°C şi 48°C.

Populaţie
- 2.369.153 locuitori (estimare iulie 2000)
- pe grupe de vărstă : 0 – 14 ani →30%; 15 – 64 ani →68%; peste 65 de ani →2%.
- pe grupări etnice : emirieni →19%; alţi arabi şi iranieni →23% : sud asiatici →50%, şi alţii 8%.
- rata de creştere a populaţiei : 1,61%
- durata medie de viaţă : 74,06 ani

Limba oficială
Limba arabă. Sunt utilizate de asemenea şi persana, engleza, hindusa si urdu.

Capitala
Abu Dhabi (930.000 de locuitori)

Oraşe principale
Dubai (750.000 locuitori), Al Ayn, Ash Shariquanh, Ras al Khaymah (150.000 locuitori) şi Sharjah (150.000 locuitori)

Ziua naţională
2 decembrie – Ziua Independenţei

Religie
Musulmană – 96% creştină şi latele – 4%

Împarţirea adimistrativă
UAE s-a format în decemrie 1972 din şapte emirate: Dubai -cel mai cosmopolit din toate, Abu Dhabi - centrul administrativ, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 19kb
Downloads: 1
Materia: Geografie

Petrolul in Orientul Mijlociu

Ţiţeiul brut este utilizat pentru producerea combustibililor, printre care diferite tipuri de petrol, motorină sau cherosen. Petrolul este utilizat şi pentru producerea unor lubrifianţi uleiuri şi a vaselinelor necesare funcţionanrii utilajelor şi maşinilor.

Alte referate despre: petrolul in orientul mijlociu, petrolul din orientul mijlociu, conflicte pentru petrolul din orientul mijlociu

Dubai, metropola construita pe nisip

Dubai:Desi britanicii s-au retras in 1968, organizarea si sistemul creat de acestia s-au pastrat pina acum, spre deosebire de Arabia Saudita ce s-a cladit pe model american (incluzind cladirile, reteaua rutiera etc.) Fac aceasta precizare intrucit sistemul de salarizare si joburile sunt impartite in functie de nationalitate, rasa si culoarea pielii. Nu rideti, nu este o societate rasista asa cum sunt noi obisnuiti in Europa, pur si simplu anunturile de pe piata muncii precizeaza nationalitatea ceruta, iar culoarea pielii si felul cum te prezinti te pot ajuta (dar asta se intimpla si la noi, asa ca nu e o mare diferenta).

Alte referate despre: metropola dubai, film cum sa construit palmierul din dubai, dubai oras metropola

Orasul Dubai

Emiratul Dubai face parte din cele 7 emirate unite sub numele de Emiratele Arabe Unite, situate în pareta nord-esticã a peninsulei Arabia, pe litoralul golfului Persic. Capiatala are acelasi nume.

Secole de-a rândul în acest mic emirat, datoritã climei neprielnice si a resurselor naturale sãrace, locuitorii s-au ocupat numai cu pescuitul si cresterea animalelor fiind foarte sãraci.

Descoperirea la începutul secolului a unor zãcãminte foarte mari de petrol va schimba radical viata emiratului. Importanta vitalã a petrolului în dezvoltarea economicã a lumii a dus la obtinerea unor imense sume de bani din exportul lui.

Într-un ritm ametitor s-au construit clãdiri imense, spitale, asezãminte culturale, transformând peste noapte Dubaiul într-un oras modern, centru financiar si port important al zonei, aducându-i supranumele de Venetia Golfului.

Locuitorii orasului se bucurã de un standard de viatã foarte ridicat considerat printre cele mai mari din ...

Alte referate despre: orasul dubai, oras dubai, suprafata orasului dubai

Micile state din Arabia

11.000 km2, 210.000 locuitori, caitala Doha in care locuieste mai mult de jumatete din populatia tarii
Peninsula cu acelasi nume a facut parte inca din sec. al VII-lea din Califatul arab, apoi din Sultanatul Oman (veacul al XVIII-lea) si in urma din Imperiul otoman pana in 1916 cand devine protectorat englez.Intre 1968-1971 face parte din Federatia Emiratelor Golfului Arabic.Odata cu dezmembrarea acesteia obtine independenta la 1 septembrie 1971.
Petrolul este o mare bogatie a tarii. Zacamintele se gasesc pe coasta occidentala a peninsulei spre Golful Bahrain la Dukhan, fiind cunoscutedin 1939, dar intrate in exploatare in 1949, iar cele submarine in 1963. Din 1977 statul a preluat in intregime controlul asupra valorificarii hidrocarburilor.Productia actuala de petrol este de 24,4 milioane tone.Prin noile cercetari au fost identificate structuri petroliere submarine in zonele Idd El Shargi si Maydan-Mahzan.Statul Quatar poseda si mari rezerve de gaza naturale (North West Dome).In cursul ...

Alte referate despre: cel mai mic stat din lume, cele mai mici state din europa, cel mai mic stat din europa

Marile orase ale lumii

Aparitia cãilor ferate, precum si celebra Goanã dupã aur aduce în aceste tinuturi foarte multi emigranti. Însã stabilirea dupã 1913 aici a marilor studiouri cinmatrografice va avea efectul unei explozii a afacerilor, cea ce va aduce acestui oras numele de Tara fãgãduintei. Orasul este denumit familiar L. A. de cãtre locuitori si are o climã sub-tropicalã. Extinderea enormã a zonei urbane a fãcut din Los Angeles orasul cu cea mai mare arie de întindere din Statele Unite. Economia orasului se bazeazã pe o diversitate foarte mare a industriei. În fapt, statul California reoprezintã o putere economicã clasificatã la nivel mondial de state pe locul 7. Emblema orsului este industria cinematograficã, Hollywood-ul.

New York
New York s-a înscris în Uniunea Statelor Americane pe 26 iulie 1788, ca al unsprezecelea dintre cele 13 state originale. Situat în nord-estul Statelor Unite, New York a fost un lider în viata politicã, culturalã si economicã a tãrii. ...

Alte referate despre: marile orase ale lumii, cele mai mari orase din lume, cele mai mari orase ale lumii

Asia si Arabia Saudita

Asia si Arabia Saudita - Continentul asiatic este inconjurat in cea mai mare parte de ape: Oceanul Arctic (in Nord), Oceanul Pacific (in Est) si Oceanul Indian (in Sud). In partea central-vestica este limitat indirect de Oceanul Atlantic, prin intermediul a doua mari ale acestuia: Marea Neagra si Marea Mediterana. Asia si Arabia Saudita

Alte referate despre: arabia saudita asia, asia de sud vest arabia saudita, arabia saudita referat

Arabia - prezentare generala

Hidrografia este destul de saraca, fiind formata dintr-o retea rara,
cu apa putina si regim neregulat, precum si câteva lacuri mai mari.
Cel mai mare râu este Iordanul, care se varsa în Marea Moarta. Apa
acestei mari atinge concentratia de 30%[0], continând în special brom,
ceea ce explica lipsa vietuitoarelor, cu exceptia bacterilor. Iordanul
are un curs în trepte, este mai bogat în ape decât celelalte râuri si
prezinta importante resurse hidroenergetice, putin folosite pâna în
prezent.

Alte referate despre: arabii, califatul arab, arta araba

Arabia

Prin zona deşertică mai îngustă Ad Dahna, din centrul peninsulei, se face legătura spre Nord cu al doilea mare deşert al Arabiei, An Nafud, cu aspecte la fel de spectaculoase şi impresionante. O câmpie îngustă, Tihama, însoţeşte ţărmul Mării Roşii, la poalele zonei muntuase din Vest şi Sud-Vest.

Alte referate despre: lumea araba, lumea araba referat, arabia

Arabia saudita

In cea mai mare parte, relieful consta dintr-un podis marginit de lanturi muntoase. Muntii sunt in general scunzi, avand inaltimi de aproximativ 1000 m, cu exceptia lantului din vest, pararel cu tarmul Marii Rosii, care culmineaza la peste 2500 m.
Podisul este in asamblu ondulat si ocupat de doua deserturi: Nefud, in nord, si Rub al Khali, in sud.
In cea mai mare parte a teritoriului clima este tropical-uscata, desertica: temperaturi ridicate, mari amplitudini termice si precipitatii scazute (in general sub 100 mm anual). Ca urmare, cursurile de apa permanente lipsesc.
Vegetatia naturala este in mare parte absenta sau foarte saraca, xerofila (adaptata la uscaciune). Numai in sud-vestul tarii exista paduri.
Fauna este saraca in mamifere (sacalul, mai multe specii de antilope- intre care Oryx- maimute s.a.) si mai bogata in pasari, in zona litorala, si reptile (cobra de nisip, vipera s.a.)

Alte referate despre: referat arabia saudita, arabia saudita, arabia saudita continent

Asia - primul continent al lumii

VI. istoria continentului
In Asia s-au dezvoltat unele dintre cele mai mari civilizatii de pe glob. Chinezii au fost mari inventatori ai epocii premoderne (au descoperit praful de pusca, busola, hartia) si deasemenea tot aceasta civilizatie mongoloida stralucita a construit si singurul obiect artificial, facut de om ce se poate vedea din spatial cosmic: Marele Zid Chinezesc. Acesta are o arhitectura impresionanta, avand peste 5000 km lungime.

Persanii au fost o mare civilizatie razboinica, ce erau pe teritoriul actualului Irak, unde inca se mai gasesc vestigii antice si cetati antice (Ur, Uruk, Babylon, Persepolis, Susa, Ninive, Assur si deasemenea Ierichon in Israel.

Alte referate despre: cele 7 continente ale lumii, prima minune a lumii, primele state din lume dupa suprafata

Cairo

CAIRO ( în arabă Al Qãhira, inseamnă “ victoriosul”) este capitala Egiptului şi este cel mai mare oraş din continentul Africa. Localizat pe ambele maluri ale fluviului Nil aproape de capul deltei acestuia, în nordul Egiptului, locul a fost ocupat mai mult de 6000 de ani şi a servit drept capitală a numeroase civilizaţii egiptene.

Cairo este cunoscut local ca Misr, numele arab pentru Egipt. Oraşul este marcat de tradiţiile şi influienţele estice şi vestice, noi şi vechi. Oricum oraşul reflectă şi sărăcia în creştere a Egiptului, dar ţine piept problemelor cauzate de creşterea masivă a populaţiei, de întinderea urbană şi de infrastructura deteriorată.

II. CAIRO ŞI SUPRAFAŢA SA METROPOLITANĂ
Oraşul Cairo acoperă o suprafaţă de mai mult de 453 km2 , cu toate că este greu să desparţi oraşul de suburbiile sale imediate. Cairo are ca ...

Alte referate despre: cairo, cairo referat, referat cairo

Dubai

Be aware when driving and walking near busy roads that speed limits, indication and other safety related road rules do not apply for many in Dubai. We don't recommend that you swim, water-ski or jet-ski in the Creek.

Alte referate despre: dubai referat, referat dubai, dubai

Dubai un spatiu al modernitatii si al viitorului

Oraşul Dubai este un vechi port natural, situat în interiorul unui fiord, numit “The Creek”, care a jucat dintotdeauna un rol important în dezvoltarea relaţiilor între regiunile Peninsulei Arabice şi Asia de Sud-Est. El a fost, mai ales, un loc de trecere al călătorilor şi neguţătorilor care, venind din zona Cornului Africii sau din ţarile limitrofe Oceanului Indian, se dirijau spre celelalte aglomeraţii aflate de-a lungul Golfului Arabic.

Alte referate despre: dubai un spatiu al modernitatii si al viitorului, viata sociala in spatiu romanesc modern, medicina moderna si de viitor

Conflicte dupa 90

Conflictul reprezintă o opoziţie între indivizi care poate îmbraca forma unei lupte între indivizi, grupuri de indivizi, clase sociale, etc. şi are ca efect disfuncţii în interacţiunea socială.

Alte referate despre: conflictele dupa razboiul rece, conflicte dupa 1990, conflicte dupa razboiul rece

Arabia preislamica

Peninsula Arabica, datorita climei sale calde si secetoase, este acoperita, pe cea mai mare suprafata, de intinse deserturi nisipoase, unde, pe alocuri creste o vegetatie saraca. Conditii mai bune se gasesc numai in regiunile Yemen si Hedjaz, de pe coastele de sud-vest si vest ale peninsulei.In Yemen, unde ploiele sunt mai frecvente, se practica o agricultura, gradinarie si pomicultura relativ dezvoltate, cultivandu-se cereale, orez, pomi fructiferi, indeosebi curmali si plante aromatice si se cresteau animale.

Alte referate despre: arabia preislamica, civilizatia araba, cultura araba

Expansiunea islamului

Cuceririle turcesti
Califatul era cel mai amenitat de la Est.Puterea politica a Iranului a crescut,califii Abbasida au devenit marionete domnitorilor persani.Situatia s-a scimbat si mai mult,cand turcii,proveniti din Asia Centrala,au preluat puterea peste o mare parte a lumii islamice,si o exercitau in numele califilor Abbasida-cel mai mare conducator al lor fiind devenit sultan.Turcii au fost luptatori talentati,si astfel l-au fortat pe imparatul bizantin sa ceara ajutorul cavalerilor din Europa de Vest.Unitatea sub domnia turceasca a fost la fel de scurta ca si in timpul domnitorilor Abbasida,in secolul al-VII-lea.Orientul s-a impartit in sultanate autonome.Istambulul insa s-a dovedit a fi suficient de puternic pentru a rezista si a riposta la cruciade.La fel ca si mai devreme, noua si principala amenintare venea tot de la Rasarit.Hoardele de tatari au pus capat califatului Abbasida prin jefuirea Bagdadului si au inceput un nou capitol in istoria islamismului.

Alte referate despre: expansiunea islamului, expansiunea islamica, islamul referat

Islamul

Cele cinci indatoriri fundamentale ale fiecarui musulman, numite si
"cei cinci stâlpi ai Islamului" sunt profesiunea de credinta a
oricarui musulman, numita sahada ("nu exista alt Dumnezeu decât Allah,
iar Mohammad este slujitorul si profetul sau"). Ea este proclamata de
cinci ori pe zi in vârful minaretului, când muezinul cheama la
rugaciune pe cei dreptcredinciosi. O alta indatorire a celor de
credinta islamica este rugaciunea rituala ce trebuie realizata de
cinci ori pe zi in zori, la amiaza, la mijlocul dupa-amiezii, la
apusul soarelui si dupa lasarea intunericului. Nici pomana legiuita,
zakat (impozitul religios pe care musulmanul il ofera pentru a-I ajuta
pe cei sarmani) si nici pelerinajul la Mecca nu trebuie sa lipseasca,
cea mai imortanta obligatie ramânând insa tinerea postului Ramadan.

Alte referate despre: islamul, islamul-istorie si realitate contemporana, despre islam
Referate afisate : 19
Medie note: 8.00 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles