Arhitectura calculatorului referat

Arhitectura calculatoarelor

Referat despre Arhitectura calculatoarelor
Fiecare dintre noi înţelegem importanţa unui calculator şi mai ales accesul la informaţii, pe care calculatorul îl poate media, intr-o era cum este Era Informaţiei. Astăzi,din ce in ce mai mulţi oameni posedă suficiente cunoştinţe in modul de utilizare a unui calculator, compatibil IBM, si in operarea unor programe simple, cum ar fi cele de editare text sau chiar cele de editare grafica.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 84kb
Downloads: 20
Materia: Informatica

Istoria calculatorului

Aceasta era piaţa calculatoarelor în anii ´70: mainframe-uri şi minicalculatoare erau prezente în toate companiile şi principalele departamente. Pentru sacinile pe care le puteau rezolva în moduri în care le rezolvau, erau bune. Au adus metode noi şi eficiente în birouri şi au făcut afacirele mai eficiente. Totuşi, au eşuat în mărirea productivităţii personale (în creşterea eficienţei personalului, nu a corporaţiilor).

Alte referate despre: istoria calculatorului, istoria calculatoarelor, istoricul calculatorului

Modele de referinta pentru arhitectura retelelor de calculatoare

Pentru ca utilizatorii să poată să-şi conecteze între ele calculatoarele de orice producţie, prin intermediul oricărui serviciu public de telecomunicaţie, a rezultat necesitatea coordonării activităţilor de proiectare, realizare şi exploatare a mijloacelor de comunicaţie, precum şi a unei standardizări a acestora ca şi a metodelor de transmisie a informaţiilor.

Alte referate despre: arhitectura retelelor de calculatoare, arhitectura retelelor de calculatoare referat, arhitectura retelelor de calculator

Microprocesoare

Lucrarea subliniază faptul că orientarea achiziţiilor trebuie să se facă raţional, criteriul preţ / performanţă trebuind să caracterizeze politica de cumpărare în raport cu fiecare aplicaţie. Există domenii în care o soluţie ieftină (PC XT/AT) poate da deplină satisfacţie. De remarcat însă că o strategie pe termen lung indică PC 386 ca o soluţie recomandabilă, mai ales sub aspectul dezvoltărilor ulterioare, potenţiale. Este ştiut că performanţele calculatoarelor personale depind de arhitectura şi soluţiile adoptate de fiecare constructor.

Lucrarea face o analiză a principalelor arhitecturi adoptate, a managementului de memorie, a modului de organizare a magistralelor de date, a diverselor soluţii de conectare a memoriilor externe şi a perifericelor în cadrul unor sisteme 386 puternice cum ar fi IBM PS2/80, COMPAQ DeskPro 386/25, SUN 386i...
80386 oferă o soluţie hardware eficientă pentru multiprogramare şi un mod 8086 virtual prin care calculatorul ...

Alte referate despre: microprocesoare, microprocesoare referat, referat microprocesoare

Retele de calculatoare

O reţea de calculatoare reprezintă un mod de conectare a unor calculatoare individuale, astfel încât să poată folosi în comun anumite resurse. Aceste resurse includ componente de genul unităţilor de disc, fişiere (baze de date), imprimante şi echipamente de comunicaţie. În plus, reţeaua permite o interacţiune mai mare şi o comunicare mai bună între membrii reţelei, prin intermediul poştei electronice, bazelor de date şi a altor metode de utilizare în comun a informaţiilor de orice fel.

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Computerele

RAM ( Random Acess Memory – „memorie cu acces aleatoriu”) este folosită de calculator ca un fel de zonă de lucru în timp ce efectuează o anumită operaţiune. Aici sunt reţinute listele de comenzi cu care se operează la momentul respectiv, datele cu care se operează, precum şi rezultatele intermediare ale operaţiilor efectuate. Componenta notată cu „R” din RAM (Random- „aleatoriu”) precizează principalul ei avantaj: memoria permite accesul aleatoriu, ceea ce poate avea acces direct la oricare din părţile sale – nu trebuie să caute mereu de la un capăt la altul până găseşte ceea ce îl interesează. Acest lucru îi dă rapiditatea specifică. Capacitatea memoriei se memoriei se măsoară în bytes. Un byte constă în opt biţi.
ROM („Read Only Memory”- „memorie care poate fi numai citită”).

Alte referate despre: imagini computere, imagini cu computere, computere

Microprocesoare

Acest microprocesor marchează a treia eră, majoră, în calculul personal, punînd la dispoziţie o putere de calcul deosebită, viteză spo¬rită, precum şi posibilităţi de programare care deschid perspective noi software-ului de bază şi de aplicaţie. 386 este cel mai inovativ microprocesor dezvoltat pînă acum şi fără îndoială,, va fi pentru mult timp cel mai vîndut microprocesor.

Fiind un microprocesor pe 32 de biţi puternic şi flexibil, aplicaţiile sale vor fi mult mai extinse, programele existente putînd fi rulate mai rapid şi mai eficient. Programatorii vor fi mult mai liberi de constrîngeri hardware, dezvoltând programe MS DOS precum şi noi programe care beneficiază de lucrul pe 32 de biţi în cadrul noilor sisteme de operare, mult mai eficiente.

Cum cunoscutul principiu al "ontogenezei care repetă filogeneza" se respectă şi în domeniul calculatoarelor personale, tehnologia existentă a permis im¬plantarea conceptelor de prelucrare paralelă, ...

Alte referate despre: tipuri de microprocesoare, microprocesoarele, sisteme cu microprocesoare

Retele calculatoare

Reţelele de calculatoare poat fi organizate în mai multe moduri din perspectiva ,, schemei de conectare “ a calculatoarelor între ele . Metoda folosită pentru interconectare poartă denumirea de topologie. În principiu există trei moduri de topologii pentru reţelele LAN , după cum urmează:

Alte referate despre: placa de retea calculator, retele calculatoare, retele calculatoare referat

Calculatoarele

Acest cap de citire / scriere poate schimba polarizarea unor minuscule particule magnetice de pe suprafata discului si pot, de asemenea, detecta polarizarea particulelor. Componentele mobile se uzeaza prin aceasta miscare; fiabilitatea lor este mai buna decat cea a memoriei RAM, cu alte cuvinte discurile sunt mai susceptibile sa functioneze prost decat RAM, care nu presupune miscare. Componentele mobile mai provoaca si intarzieri in procesele de citire si de scriere, in vreme ce citirea de pe RAM e aproape instantanee. Capacitatea discului se masoara in bytes.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, structura calculatorului

Retele de calculatoare

Retele de calculatoare:In aceasta epoca a calculului distribuit, reţelele sunt prezentate in aproape toate mediile de lucru. O reţea este un mecanism care permite calculatoarelor distincte si utilizatorilor acestora sa comunice si sa partajeze resurse. In ciuda utilizării lor pe scara larga, retelele raman cele mai misterioase dintre tehnologiile informationale.Retele de calculatoare

Alte referate despre: referate retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare, retele de calculatoare si internet

Curs de calculatoare

Este memoria de lucru a calculatorului, memoria cu care lucreaza procesorul. Ori de cite ori procesorul are de prelucrat informatie, el o copiaza in memoria Ram, prelucreaza si apoi rezultatul se salveaza pe hard-disk. Salvarea poate fi facuta si la cererea utilizatorului, in orice moment, cu ajutorul comenzii SAVE. Deci in momentul in care se da comanda SAVE calculatorul salveaza tot ceea ce s-a lucrat pe hard disk.

Alte referate despre: curs de calculatoare, curs de calculator, curs arhitectura calculatoarelor

Microprocesoarele

In timp ce erau la Fairchild, Noyce a inventat circuitul integrat, iar Moore a coordonat echipa de cercetători care a introdus în fabricaţie primul circuit integrat. Scopul iniţial al lui INTEL, într-un moment cînd memoria calculatoarelor era realizată pe toruri de ferită, era de a realiza o memorie pe un circuit integrat.

Alte referate despre: microprocesoare si microcontrolere, proiect microprocesoare, firme producatoare de microprocesoare

Estetica arhitecturii egiptene

1.2. Arhitectura regatului timpuriu (3000- 2778 i.e.n)
Arhitectura monumentala a Egiptului se naste odata cu constituirea statului despotic, sub impulsul credintei privind viata de dincolo de mormant, programul funerar devenind programul domiunant al arhitecturii regatelor timpurii si vechi. Ca si suveranii celor doua regate, faraonii primelor dinastii au avut cate doua morminte: un mormant fals (cenotaf) in forma de tumulus, in Egiptul de Sus la Abydos si un mormant locuinta , in Egiptul de Jos la Saqqara.

Alte referate despre: estetica arhitecturii egiptene, estetica arhitecturii, estetica arhitectura

Primii pasi in calculator

"Primii pasi in calculator"
OPRIRE
Pentru a opri calculatorul se selecteaza urmatoarele functi:
• STRAT
• TURN OFF COMPUTER
• TURN OFF

Alte referate despre: primii pasi in calculator, prima retea de calculatoare, primi pasi in calculator

Calculul iterativ al radicalilor

-ecuaţia dreptei A0B1 este ;
-deoarece A0 aparţine dreptei A0B1 putem calcula constanta 4c cu formula ;

Alte referate despre: calculator stiintific online radical de ordinul 4, calculator de extras radicali, calculator extrasul de radical cu puteri

Sala de calculatoare - plan de afaceri

În ultima etapă am angajat o persoană care să se ocupe cu vânzarea de produse software şi hardware, repararea calculatoarelor şi supravegherea a celor din sala, pentru care o oră costă 15.000 lei. Şi în final am lansat oferte şi am lipit anunţuri cu deschiderea unei noi săli de calculatoare SC HEsoft SRL. Suma rămasă, adică aproximativ 60.000.000 lei, am depus-o în banca pentru a-mi acoperi eventualele cheltuieli viitoare.

Alte referate despre: sala de fitness plan de afaceri, sala de dans plan de afaceri, deservirea calculatoarelor plan de afaceri

Calcularea venitului din capitalul investit

Calcularea venitului din capitalul investi - Prezenta lucrare abordează probleme teoretice şi practice diverse din domeniile financiar, bancar şi este concepută şi elaborată cu scopul de a constitui o bază necesară şi utilă fundamentării deciziilor specifice gestiunii afacerilor.

Programul anexat prezintă interes deosebit deoarece poate fi implementat în instituţii financiare, bănci, societăţi comerciale sau pe acţiuni, unităţi economice. Aceştia sunt preocupaţi pentru un plasament financiar cît mai bun, la un moment dat sau pe o anumită perioadă de timp, în scopuri imediate sau pe termen lung dintre cele mai diverse.
Moneda în relaţiile de piaţă reprezintă un element al patrimoniului agentilor economici.

În funcţie de uşurinţa sau greutatea cu care agentii economici îşi asigură moneda necesară, se conturează şi structura patrimoniilor lor. Pe o asemenea bază extinsă, moneda poate exista, poate fi creată şi multiplicată şi în ...

Alte referate despre: calcularea venitului din capitalul investit, calculul capitalului investit, calcularea capitalului investit

Arhitectura greciei antice

Arhitectura greciei antice - Cultura greacă s-a raspandit pe un teritoriu alcatuit din actuala Grecie, insulele Marii Egee şi regiunile unde au fost infiintat orasele-colonii: tarmurile Asiei Mici, Italia de sud si Sicilia, litoralul Mari Negre, etc.Arhitectura greciei antice

Alte referate despre: arhitectura greciei antice, arhitectura grecia antica, arta si arhitectura greciei antice
Referate afisate : 18
Medie note: 8.63 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles