Arhitectura greaca referat

Arhitectura greaca si romana

O inclinatie proprie lumii elene carte armonie, echilibru, simtul masurii, evitarea exceselor; evolutia arhitecturii a stat sub semnul perfectionarilor lente nu al modificarilor spectaculoase iar in geneza formelor sale a interevenit in mod constant raportatrea la scara umana in detrimentul monumentalizarii abstracte;

Un simt al naturii profund ancorat in mentalitatile lumii grecesti care a condus catre o consecventa raportare a arhitecturii la mediul inconjurator, la stabilirea unei relatii intime, neantagonizarea intre creatia omului si cea naturala;

Un pronuntat individualism al omului grec sursa a varietatii formelor, a refuzului uniformizarii rezolvarilor, in conditiile mentinerii unui caracter unitar al arhitecturii.Cadrul general de dezvoltare al civilizatiei romane permite selectarea unui grup de factori a caror actiune asupra evolutiei ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 1753
Materia: Istorie

Arhitectura Romei antice

Roma a lăsat moştenire posterităţii opere de artă de o valoare inestimabilă. Monumentele numeroase, rămase din timpul civilizaţiei romane, arată marea varietate de forme construcţiilor romane. Scara şi proporţiile monumentale, impresionantele concepţii ale bazilicilor, ale termelor şi monumentelor funerare, noua tehnică constructivă a arcurilor şi bolţilor, construcţiile rezervoarelor, a podurilor, a apeductelor şi viaductelor, a şoselelor, a arcurilor de triumf, fac di arhitectura romană "o enciclopedie morfologică a arhitecturii". Construcţiile romane ilustrează măreţia, grandoarea şi autoritatea republicii şi a Imperiului, sentimentul de supremaţie al romanilor asupra lumii.

Alte referate despre: arhitectura romei antice, arhitectura romei antice referat, referat arhitectura romei antice

Arhitectura Romana

S-au construit arcuri de triumf, cu una sau cu trei deschideri. In acest caz, pe langa arcul principal, care era mai mare, la constructie se adaugau doua arcuri laterale mai joase. Asa este arcul zis al lui Constantin. Tot in amintirea razboaielor victorioase purtate de imparatii romani, s-au construit columnele.

Alte referate despre: arhitectura romana, arhitectura calculatorului, arhitectura orientala

Maiasii

Materialele de constructie se gaseau din abundenta: lemnul si piatra
calacaroasa. Se folosea si caramida arsa, iar pentru decoratii stucul.
Cu var si nisip se obtinea o cimentare solida, în amestec folosit si
ca tencuiala. În acest caz suprafata pertilor era apoi netezita cu o
fiertura din coaja arborelui chocom; aplicata pe pereti suprafata
devenea lucioasa, capatând cu timpul o culoare rosiaticasi o
impermeabilitate la ploaie. Piatra calcaroasa, de altminteri foarte
rezistenta când era scoasa din cariera era moale, pretându-se foarte
usor la fasonat si la scluptat.

Alte referate despre: maiasii, maiasi, istoria maiasilor

Roma in timpul Republicii

Pe plan extern, Roma a început o politica de expansiune, cucerind, în
urma unor îndelungate razboaie, întreaga Peninsula Italica. Dupa ce
comunitatea romana a devenit o mare putere , Roma însasi a devenit un
mare oras.

Alte referate despre: roma in timpul republicii, roma in timpul republici, carti despre roma in timpul republicii

Mitologia greaca - lumea zeilor

Mitologia greaca - lumea zeilor este complexă, plină de monştri, războaie, intrigi şi zei care intervin în permanenţă. Aceste credinţe pot fi comparate cu modul în care unii creaţionişti creştini din zilele noastre echivalează literal Biblia cu istoria lor.

Alte referate despre: mitologia greaca lumea zeilor, in mitologia greaca centrul lumii era, centrul lumii in mitologia greaca

Arhitectura romana

Arta romana s-a dezvoltat o data cu puterea economico-politica si militara a statului sclavagist roman si a fost aservita rosturilor acestei puteri. Aceste orase erau foarte civilizate. Aveau strazi pavate cu bolovani de rau sau cu lespezi, aveau si canale de scurgere pentru apa murdara si conducte de piatra pentru apa de baut si de spalat, adusa de la mari departari.

Alte referate despre: arhitectura calculatoarelor, arhitectura, arhitectura religioasa

Evolutia arhitecturilor religioase din Moldova

Caracteristica principală a arhitecturii Moldovei din sec. XIV-XVII constă în conexiunile ei cu tradiţiile artei decorative moldoveneşti, cunoscute încă din sec.XIII. Mănăstirile din Moldova se caracterizează, de regulă, printr-o aşezare arhitecturală planimetrică închisă, de tip concentric. Concepţia dispunerii ierarhice a edificiilor în complex a fost frecventă nu numai în moldova, ci şi în Bulgaria, Rusia, precum şi în toate ţările europene din epoca medievală. Unul din cele mai vechi asezeminte monastice din Tara Moldovei este Manastirea Adormirii Maicii Domnului de la Capriana.

Alte referate despre: evolutia arhitecturilor religioase din moldova, arhitectura religioasa in moldova, evolutia arhitecturii religioase

Arhitectura renascentista

Michelangelo di Lodovico Bounarroti Simoni 1475- 1564). El s-a format in altelierul lui Ghirlandane si sub influenta mesterilor Academiei platonice florentine. Ca arhitect el a creat proiectele pentru fatada bisericii San Lorenzo si pentru Piata Capitoliului din Roma.

Alte referate despre: arhitectura renascentista, arhitectura renascentista in romania, arhitectura renascentista influente ale umanismului

Arhitectura in Grecia Antica ppt

Cultura greaca s-a raspandit pe un teritoriu alcatuit din actuala Grecie, insulele marii Egee si regiunile unde au fost formate orase-colonii, tarmurile Asiei Mici, Italia de sus , Sicilia si litoralul Marii Negre. In conditiile izolarii diferitelor regiuni,datorita reliefului muntos al tarii s-au format primele orase cetati independente. In epoca lui Pericles au fost create conditiile unei maxime infloriri a artei, stiintelor si gandirii filozofice, fiind socotita impreuna cu deceniile ce l-au urmat, epoca de aur a culturii grecesti.

Alte referate despre: arhitectura greciei antice ppt, arhitectura in grecia antica, arhitectura din grecia antica

Civilizatia greaca

Epopeile homerice ”Iliada” si ”Odiseea” au reconstituit perioada civilizatiei miceniene. La sfarsitul mileniului al 2-lea i.Hr. patrunde ultimul val elen, cel al dorienilor.Mai putin civilizati,cuceritori brutali,dorienii,au supus pe basileii ahei distrugand palate,stabilindu-se in cele din urma in Pelopones. Din amestecul acestora a rezultat poporul grec.Perioada anilor 1200-900 i.Hr.,perioada a disparitiei regatelor aheene este numita “epoca veacurilor intunecate”.

Alte referate despre: civilizatia greaca, cultura si civilizatia greaca, civilizatia greaca antica

Arhitectura bisericilor romanice

Între timp, constructorii ridicau clădirea propriu-zisă. Cunoştinţele matematice erau limitate la acea vreme, astfel că se recurgea adesea la experimentări (uneori eronate) pentru a determina cantitatea şi dimensiunea exactă a stâlpilor necesari susţinerii bolţilor.

Alte referate despre: arhitectura bisericilor, arhitectura biserici, arhitectura bisericii

Arhitectura greciei antice

Arhitectura greciei antice - In perioada patriarhala, miturile diferitelor grupari etnice au fuzionat, generand formele complexe ale religiei grecesti. In mitologia greacilor antici, fenomenele naturale erau personificate printr-un mare numar de zeitati carora li se atribuie nu numai o infatisare umana idealizata, ci si actiuni, reactii si sentimente omenesti.

In conditiile izolarii diferitelor regiuni datorita reliefului muntos al tarii, s-au format primele orase-cetati independente. Pana catre secolul al V-lea, forma de organizare politica a cetatilor grecesti a fost cea a aristocratiei sclavagiste. Un progres insemnat l-a constituit trecerea la o forma evoluata de conducere a comunitatii, cu o larga participare a cetatilor libere la viata politica: democratia sclavagista. Sub conducerea abila si inteleapta a lui Pericles (450-430 i.e.n.) cetatea Atenei a devenit un adevarat model de organizare democratica pentru toate celelalte orase grecesti.

In epoca lui Pericles au fost ...

Alte referate despre: arhitectura greciei antice, arhitectura grecia antica, arta arhitectura greciei antice

Arhitectura

In vechile constructii egiptene de piatratalpii se aflau unul in apropierea celuilalt, astfel ca grinzile acopereau distante mici. Acest lucru se explica in mare masura prin rigiditatea deosebita a pietrei, care impunea ca suportii sa fie asezati unul langa altul. Daca stalpii ar fi fost plasati la distante mai mari, grinda putea sa crape si sa cada din cauza propriei greutati sau a greutatii aditionale a blocurilor asezate perpendicular pe ea. Mai tarziu, la constructia templelor grecesti s-au folosit grinzi de lemn pentru acoperis, intrucat lemnul, fiind mai elastic, permite spatierea mai mare a stalpilor. Sistemul stalp-grinda se mai aplica si astazi, cand se utilizeaza, de regula, otel sau beton armat in loc de piatra sau lemn.

Alte referate despre: arhitectura unui calculator, arhitectura referat, arhitectura bisericeasca

Filozofia greaca pana la Socrate

Tales a facut si descoperiri in domeniul geometriei, printre care inscrierea unui triunghi dreptunghic intr-un semicerc si egalitatea unghiurilor situate la baza unui triunghi isoscel. Folosind aceste elemente el a determinat distanta dintre corabiile aflate pe mare si a calculat inaltimea piramidelor dupa umbra lasata de acestea. De asemenea, el stia sa anticipeze aparitia eclipselor si a studiat echinoctiul, fazele Lunii si revarsarea Nilului.

Alte referate despre: filozofia greaca pana la socrate, filozofia greaca pana la platon, filozofia greaca pana la socrete

Arhitectura unui calculator

-faptul că orice componenta hardware instalată,începand cu procesorul si terminînd cu tastatura sau imprimanta , foloseşte în funcţionarea a una sau mai multe componente de pe placa de baza precum şi faptul că comunicaţiile între toate componentele existente în calculator sunt asigurate prin intermediul plăcii de bază putem spune că intregul PC este construit în jurul acesteia , facînd din aceasta o piesa extrem de importantă in funcţionalitatea calculatorului.

Alte referate despre: arhitectura unui calculator referat, arhitectura unui calculator structura ierarhica, arhitectura unui calculatorului

Arhitectura calculatoarelor

g. CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) - este o componentă hard de memorie întreţinută de o baterie. În această memorie se păstrează date personale despre caracterul de folosire a calculatorului: parola de intrare, configuraţia de bază; semiconductoarele CMOS folosesc circuitele : NMOS (polaritate negativa) si PMOS (polaritate pozitiva) Microprocesorul (CPU – central processing unit sau Unitatea centrala de procesare) Este componenta hardware ce poate decodifica, interpreta şi în cazul în care le recunoaşte, executa instrucţiuni cuprinse în fluxul de date ce îi este destinat. Este singura componentă care poate recunoaşte şi executa instrucţiunile din programe.

Alte referate despre: arhitectura calculatorului referat, arhitectura calculatoarelor referat, referat arhitectura calculatorului
Referate afisate : 17
Medie note: 8.02 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles