Armament nuclear-referat fizica

Armament nuclear

Fisiunea nucleara cunoscuta si sub denumirea de fisiune atomica, este
un proces in care nucleul unui atom se rupe in doua sau mai multe nuclee
mai mici, numite produsi de fisiune si, in mod uzual, un numar oarecare de particule individuale. Asadar, fisiunea este o forma de transmutatie
elementara. Particulele individuale pot fi neutroni, fotoni (uzual sub forma de raze gamma) si alte fragmente nucleare cum ar fi particulele beta si particulele alfa.

Fisiunea elementelor grele este o reactie exoterma si poate sa elibereze cantitati substantiale de energie sub forma de radiatii gamma si energie cinetica a fragmentelor (incalzind volumul de material in care fisiunea are loc). Fisiunea nucleara este folosita pentru a produce energie in centrale de putere si pentru explozii in armele nucleare.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 365kb
Downloads: 7217
Materia: Fizica

Radiatiile nucleare si efectele lor

Ei pastrau intr-un vas de aluminiu, sarea de poloniu pe care o foloseau. Se stie ca aluminiul retine cu usurinta particulele alfa, totusi au observat ca in afara vasului existau radiatii care influentau aparatele de masura pe care le foloseau. Analizand radiatiile acestea, sotii Joliot-Curie au constatat ca ele sunt compuse din neutroni si pozitroni(electroni pozitivi).

Alte referate despre: radiatii nucleare si efectele lor, radiatiile nucleare si efectele lor, radiatiile nucleare si efectele sale asupra omului si mediului

Centrale nuclearo-electrice

În reactorii nucleari actuali, eliberarea energiei nucleare este rezultatul procesului de fisiune nucleara.
Transformarile nucleare pot avea loc fie spontan, dezintegrari radioactive, fie datorita interactiunii nucleelor între ele sau cu particule incidente, asa numitele reactii nucleare.

Alte referate despre: centrale nuclearo-electrice, centrala nuclearo-electrica, centrale nuclearo-electrice referat

Rolul energiei nucleare in Europa

In luna martie 2006, Uniunea Europeana a publicat Carta Verde cu tema: „Strategia europeana pentru o energie durabila, competitiva si sigura” (elaborata de Comisia Comunitatii Europene, 08/03/2006), in care s-a subliniat faptul ca Europa nu va putea inregistra nici un progres important in scopul reducerii emisiilor de dioxid decarbon fara sa se bazeze pe energia nucleara. In ciuda beneficiilor, raman incertitudini in ceea ce priveste intrebarea daca energia nucleara poate juca un rol important in satisfacerea cerintelor de energie pe plan global in urmatoarele cateva decenii. In mod clar, energia nucleara va ramane o afacere controversata si foarte politicizata daca nu se rezolva preocuparile legate de industria nucleara. Una din preocuparile principale este managementul si evacuarea combustibilului nuclear folosit.

Alte referate despre: rolul energiei nucleare in europa, energia nucleara in europa, energie nucleara referat europa

Fisiunea nucleara

În consecinţă experimentele efectuate imediat după descoperirea fenomenului de fisiune nucleară, au stabilit o serie de proprietăţi importante ale procesului de fisiune, a căror înţelegere a necesitat însă eforturi ulterioare deosebite, atât teoretice cât şi experimentale.

Alte referate despre: fisiunea nucleara, fisiunea nucleara referat, fisiunea nucleara reactorul nuclear

Centrale nucleare

Centrala nuclearoelectrică este un ansamblu de instalaţii şi construcţii reunite în scopul producerii energiei electrice pe baza folosirii energiei nucleare. Obţinerea energiei nucleare se bazează pe reacţia de fisiune (descompunere) nucleară în lanţ. Instalaţia care asigură condiţiile de obţinere şi menţinere a reacţiei în lanţ este reactorul nuclear. În principiu, reactorul se compune dintr-o parte centrală numită zonă activă, în care are loc reacţia de fisiune şi se dezvoltă căldura de reacţie.

Alte referate despre: centrale nucleare, centrale nucleare referat, referat centrale nucleare

Fizica nucleara

În urma experimentelor s-a stabilit că masa atomului şi toată sarcina pozitivă este concentrată într-un volum mic in centrul atomului, zonă numită nucleu atomic. În jurul nucleului gravitează un număr de electroni care compensează sarcina pozitivă a nucleului.

Alte referate despre: energia nucleara, accidente nucleare, radiatii nucleare

Accidente nucleare

Nu este o noutate pentru nimeni că energia nucleară este pe larg folosită sub diferite forme, în folosul omenirii. Cu toate beneficiile, riscurile la care ne expunem astfel, datorate unor situaţii accidentale pot atinge nivele catastrofale. Dar ca să înţelegem mai bine aceasta, să aflăm mai întâi mai multe detalii despre fenomenele şi principiile care stau la baza utilizării energiei nucleare.
Reacţii nucleare � sunt transformările suferite de nucleele atomilor bombardaţi cu particule şi neutroni.

Alte referate despre: accidente nucleare referat, referat accidente nucleare, referat despre accidente nucleare

Teoria nucleara

Urmatoarea etapa a fost marcata de rachetele multiple cu ghidare independenta (MIRV). Aceasta racheta era dotata cu mai multe focoase care la reintrarea in atmosfera erau ghidate independent asupra unor tinte situate in locatii diferite, situate adesea la mai multe mile distanta. Pentru ca focoasele sa devina si mai eficiente si pentru ca inamicul sa nu poata detecta adevarata lor tinta, focoasele au fost echipate cu motoare de racheta si cu propriile lor computere, creandu-se astfel rachetele manevrabile cu tinte alternative la reintrare (MARV).

Alte referate despre: teoria nucleara, teorie nucleara, teoria nucleara si razboiul de inalta tehnologie

MIG 29k

MIG 29 este echipat cu un radar care afişează informaţii despre ţintă şi controlează focul: radarul N-019, dezvoltat de către Compania de Dezvoltare şi Producţie Phazotron din Moscova. N-019 are căutare şi fixare a ţintei prin infraroşu şi un laser care apreciază la ce distanţă este ţinta. Pentru luptă aeriană pe o rază mai mare se foloseşte ghidarea prin radar pentru rachetele R-27.

Alte referate despre: istoria sporturilor de iarna - 29k -, sudarea mig mag, mig

Armele de la Perisani

In legatura cu aducerea in lumina a tezaurului a circulat o vreme
informatia ca despre aceasta comoara s-a afalat abia atunci can d
autoritatile au fost instiintate ca un denist din Craiova a
achizitionatbucati de aur provenind de la Persinari,pe care learfi
utilizat in tratarea unor pcienti...

Alte referate despre: arme de foc, arme de nimicire in masa, armele folosite in primul razboi mondial

Tehnici de razboi

Şi totuşi, cu toată dezvoltarea meşteşugului arcaşilor de-a lungul veacurilor, cea mai lungă bătaie a oricărei săgeţi, până în secolul al XIX-lea, a rămas de 600 m, realizată de turci. În luptele propriu-zise, amploarea maximă a tragerilor nu se depăşea decât rareori.

Alte referate despre: tehnici de razboi, tehnica in razboi, tehnica primului razboi mondial

Stresul

Cand nelinistea ajunge la nivel maxim, apar tulburari in desfasurarea proceselor psiho-fiziologice, creste incordarea -- stare ce faciliteaza producerea unor greseli de percepere, aparitia miscarilor sau actiunilor impulsive sau, dimpotriva, foarte incete, scaderea atentiei, a memoriei si a puterii de concentrare, pierderea controlului timpului etc.

Alte referate despre: stresul, managementul stresului, stresul referat

Avantajele unificarii popoarelor

Cite tari mari, care formeaza acum o unitate, erau formate nu cu mult timp in urma, din state separate care se razboiau intre ele. Intr-o zi ele au inteles ca unitatea era preferabila si, dupa ce s-a facut, ele au devenit veritabile puteri. Dar este inca o etapa insuficienta, caci fiecare din aceste tari ce reprezinta realmente o putere reala, simte ca vecinul ii face concurenta: este nelinistita, celalalt la fel, si iata-le deci pregastindu-si armamentele. Atunci, cum credeti ca se va sfirsit aceasta? Printr-o distrugere reciproca.

Alte referate despre: avantajele unificarii europene, avantajele unificarii germaniei, avantajele si riscurirl unificarii europene

Statul Vatican

Populatia:
Vaticanul are 749 de locuitori(1980:830), din care 402 au cetatenia statului Vatican; garda elvetiana numara 100 de persoane. Culte: catolicism. Statul Vatican reprezinta centrul de comanda suprem al catollicilor din lumea intreaga. Catolicismul este religia cu cei mai multi adepti de pe glob(c.950 mil de persoane, 1994).

Alte referate despre: statul vatican, o teocratie a statului vatican irak, referat statul vatican

Posta Romana

Romania este membra a Uniunii Postale Universale inca de la infiintarea acestui for, in 1874. A preluat, pentru perioada 2004 - 2008, functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Uniunii Postale Universale. In acest fel, compania a luat parte la luarea celor mai importante decizii referitoare la viitorul serviciilor postale.

Alte referate despre: fisa postului, posta electronica, posta electronica referat

Globalizarea - terorismul

Globalizarea totala, daca pot exagera dimensiunea fenomenului, ar insemna ca trasaturile locale se confunda cu cele mondiale; lumea intreaga s-ar regasi in fiecare localitate si, concomitent, fiecare localitate, regiune sau natiune se va regasi pe intreg globul.

Dupa fraza enuntata mai sus, deducem ca beneficiile sunt strans legate de dezavantajele globalizarii. Pe cale de consecinta, o crestere in diversitate duce la un nou tip de conflicte: cele de nivel local nu se mai leaga de probleme locale, ci privesc din ce in ce mai mult problemele sociale din lumea intreaga.

Alte referate despre: globalizarea terorismului, globalizarea - terorismul, globalizare terorism

Al doilea razboi mondial - campanii militare in Europa 1939-1942

DEZMEMBRAREA CEHOSLOVACIEI : Adolf Hitler isi duce planul de constructie a noii lumi dincolo de granitele stabilite in Tratatul de la Versailles. Regiunea Sudeta face parte din Cehoslovacia, in care traiesc aproximativ 3.2 milioane de germani, fiind o regiune intens industrializata. Problema germanilor din teritoriul cehoslovac era apartenenta lor la tara mama : Germania. Aceasta minoritate germana era divizata in mai multe partide, dominand Partidul Germanilor Sudeti, iar in urma unui plebiscit isi revendica dreptul de a trece de partea germanilor si proupun un program prin care se cerea stabilirea unui guvern autonom si libertatea de a adera la ideologia nazista.

Alte referate despre: al doilea razboi mondial - campanii militare in europa 1939-1942, al doilea razboi mondial - campanii militare in europa, al doilea razboi mondial campanii militare

Avram Iancu si Andrei Muresanu

Ridicarea taranimii la lupta si dezbinarea fortelor revolutionare romane si ungare au fost determinate de nepunerea in practica a legii care privea iobagia, refuzul guvernului revoluţionar ungar de a acorda libertăţi naţionale românilor şi votarea unirii Transilvaniei cu Ungaria la Dieta din Cluj. Revolutia urmarea in genere rezolvarea problemei sociale şi a celei naţionale. Avram Iancu a devenit conducătorul oştii ţărăneşti antirevoluţionare. În fruntea acestei oşti şi în colaborare cu autorităţile militare austriece a organizat apărarea în Munţii Apuseni şi a respins numeroasele atacuri ale trupelor revoluţionare maghiare,
superioare ca număr şi ca armament, câştigându-şi renumele de "craiul munţilor".

Alte referate despre: avram iancu, avram iancu referat, referat avram iancu
Referate afisate : 19
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK