Armata maresalul si evreii pdf

Armata , maresalul si evreii de A. M. Stoenescu

Evreii din Romania se considerau parte integrata a poporului iudeu,
Israel fiind patria lor.Putini erau aceia care faceau din Romania
patria lor.Foarte mult timp evreii nu s-au constituit in minoritate
nationala avand asupra lor imaginea unei existente provizorii pe
teritoriul Romaniei ,chiar daca aceasta dura chiar secole.Astfel erau
migratori moderni desemnati emigranti pasageri.U nele state nu le
cunosteau etnicitatea si erau considerati de aceiasi etnie cu statul
in care locuiau.

Pe ideea neconstituirii ca minoritate au aparut legile de
«romanizare » care vizau cotinuarea emigrarii si parasirea tarii de
catre evrei in numar cat mai mare.Sute de mii de evrei au fost
«blocati » in tari europene din Centrul si Estul continentului
datorita opozitiei colonizarii Palestinei.

In 1945 Romania devenea centrul spiritual evreiesc al continentului
ceea ce era un caz unic in Europa .Istoric vorbind dupa Marea Unire
evreii au continuat sa vina in Romania .De ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 2110
Materia: Istorie

Holocaust

Holocaustul ( holo-întreg ; caustos-ars,gr.) reprezenta iniţial un ritual religios prin care o ofrandă adusă zeilor era arsă în întregime. În zilele noastre cuvântul face legătură mai ales cu exterminarea aproape în totalitate a evreilor din Europa de către Germania nazistă. În secolul XIX evreimea din Europa devenea din ce în ce mai emancipată şi, în majoritatea ţărilor, ajunsese să aibă o situaţie egală cu restul populaţiei.

Alte referate despre: holocaustul, holocaust, holocaustul referat

Evreii in epoca moderna

Conflictelor legate de formarea si afirmarea identitatii evreilor, variabile dupa loc si perioada, li se va adauga o alta scindare, aparuta odata cu Iluminismul si cu varianta acestuia, « Haskala »: contrar evreimii care facea presiuni din Ghetto, reprezentata de catre Moses Mendelssohn si discipolii sai, se va mentine o « evlavie » fundamentalista, restransa pe cat posibil la « ghetoul mesianic », evlavie simbolizata astazi Mea Sherim din Ierusalim (fondata in 1873). Toate conflictele interevreiesti vor lua nastere intre ortodoxia evreiasca poloneza si modernizarea prin asimilare.

Alte referate despre: evreii in epoca moderna si contemporana, evreii din epoca moderna si contemporana, epoca moderna

Teoria conspirationista - evreii

Miza reala a conspirationismului in Romania de astazi este una ideologica.
La intrebarea “Cine conspira?” raspunsul sau mai bine zis raspunsurile se gasesc in insasi formularea ei cum spune si autorul cartii «Zeii cei rai», George Voicu. «Cum?» va veti intreba , insa apeland la un regulament logic va puteti da seama ca din start s-a oferit un raspuns pozitiv ideii de existenta a unei conspiratii – totusi nimeni nu poate fi conspirationist decat dupa ce indreapta degetul spre un conspirator.
Coborand din abstract si atribuind conspirationismului explicatii inteligibile chiar si pentru cei nededati cu abstractiile, gandirea unui «vanator» de conspiratii trateaza faptele cercetate intr-o maniera ce poate fi considerata vulgara, agatandu-se de amanunte banale si ajungand la formulari uneori ridicole.
Conspirationismul are sarcina de a descoperi profitorul fenomenului studiat pentru ca, potrivit credintei sale tot ceea ce se intampla important ...

Alte referate despre: teoria conspirationista evreii, teoria conspirationista, evreii si teorii ale conspiratiei

Armata sovietica -1944

Cea mai importantă operaţie desfăşurată pe frontul sovieto-german în vara anului 1944 a fost operaţia din Bielorusia care a cuprins un front de peste 1.000 km pe o adâncime de 500-600 km.

Alte referate despre: ziua armatei sovietice, armata sovietica, cauzele infringerii armatei sovietice in 2 razboi mondial

Armata romana

Armata este unul dintre instrumentele care au permis micii cetati din Campia Latium sa devina centrul unui imens imperiu. Serviciul militar era obligatoriu pentru toti cetatenii intre 17 si 18 ani.Cei intre 17-46 de ani (iuniores) formau armata de campanie,iar cei intre 47-60 de ani (seniores) constituiau armata sedentara,de garnizoana si ocupatie.

Alte referate despre: beton armat, armata romana, armata romana referat

Evreii

De unde caracterul sau insesizabil : intr-un univers conspirationist evreul este simultan indeterminabil (identitatea sa ramane enigmatica ) si nelocalizabil – nu exista raspuns la chestiuni presante :Cine sunt inteleptii Sinonului ? Cati sunt ? Unde se ascund ei ? Centrul de putere evreiasca ( sau sinonista ) este pretutindeni si hotarul sau nicaieri.

Alte referate despre: evreii, evreii referat, hitler si evreii

Maresalul Ion Antonescu

Maresalul Ion Antonescu - Inclinat spre armată, intră, In anul 1898, la Şcoala de fii de mili¬tari din Craiova, de unde trece apoi, In 1902, la Şcoala pregătitoare de ofiţeri de infanterie şi cavalerie. In 1904 este Inaintat In gradul de sublocotenent, Incepându-şi activitatea de ofiţer la Regimentul l-Roşiori.

Alte referate despre: maresalul ion antonescu, maresalul ion antonescu referat, referat maresalul ion antonescu

Armata dacica

Principalul avantaj al soldatilor geto-daci era credinta care-i facea sa lupte fara frica de moarte, ei murind cu zambetul si numele lui Zamolxe pe buze. Dar puterea militara nu putea exista doar prin credinta, dacii aveau tactici de lupta care destabilizau echilibrul luptei si reuseau sa imparta fortele armatei adverse astfel incat sa-i poata face fata, armele nu erau deosebite dar falxurile au determinat schimbarea caschetelor din armata romana, numarul soldatilor nu putea fi comparat cu cel al armatelor macedoneene sau romane, dar destul de mare sa formeze un centru de putere armata in lumea antica.

Politica regilor daci impunea in general o atitudine defensiva, dar sunt numeroase exemplele de incursiuni incisive ale armatei dacice in teritorii straine cu scopul de a slabi puncte de frontiera in principiu cu Imperiul Roman. In lupta procedeul tactic de baza este ordinea de bataie in unghi ascutit, pentru a strapunge mai usor liniile inamice, precum si atacul dintr-o pozitie ...

Alte referate despre: armata dacica, legiuni dacice in armata romana, lupul dacic

Figura maresalului Antonescu

Dinspre partea sa, poporul roman a trait dupa razboi rigorile comunismului (1947-1989). Apoi, dupa caderea acestuia, romanii au incercat sa ridice ici si colo statui ale fostului conducator ["Conducator" aparea chiar in textul original in engleza, n. A.M.]. Departe de a fi perceput ca un fascist, Antonescu are trasaturile unui nationalist care, in 1941, a pus capat intr-un mod violent guvernarii Garzii de Fier si, la cealalta extrema, a ridicat armele impotriva comunismului. Respectandu-i pe aliatii sai germani, el s-a dovedit foarte independent atat prin refuzul de a preda evreii comunisti germanilor pentru a fi deportati in Germania sau Polonia, cat si prin facilitatile facute evreilor, la apogeul razboiului, si prin permisiunea acordata acestora de a parasi tara.

Alte referate despre: maresalul antonescu referat, maresalul antonescu, referat maresalul antonescu

Evreii din Romania

Dupa proclamarea Republicii Populare Romane, capitolul despre deportarea evreilor basarabeni si bucovineni n-a mai fost deschis timp de foarte multi ani. Nici despre situatia evreilor din Romania, intre 1940 si 1944.Manualele scolare mentioneaza programul de la Iasi, "unde au fost asasinati peste 2000 de oameni, in cea mai mare parte evrei"; de asemenea, "numerosi alti cetateni, fara deosebire de nationalitate, dar in special evrei, au fost internati in tabere de munca". In rest, nimic.

Alte referate despre: evreii in antichitate, antonescu si evreii, armata maresalul si evreii

Decebal

Ajuns imparat in 98 en, Traian suspenda orice ajutor catre Dcebal si se pregateste activ pentru cucerirea Daciei. Razboiul incepe in 101 en. Invins la Tapae, Decebal incearca zadarnic, impreuna cu aliatii germani, roxolani si celti, organizind un amplu atac de diversiune asupra garnizoanelor de la Dunarea de Jos .In anul 102 romanii patrund in Muntii Orastiei, cuceresc cetatea de la Costesti si se apropie de Sarmizegetusa.

Alte referate despre: decebal, decebal referat, referat decebal

Sticla armata si cu relief

Pe transportatoare a maşinii laminare se află o rolă care se roteşte liber, pe care se introduce bobină cu plasă metalică. Capătul liber se lasă pe suprafaţa sticlei înaintea rolelor laminare şi se instalează în ea cu ajutorul rolelor ondulate. Metalul plasei la temperaturi înalte are posibilitatea să acţioneze corespunzător la masă de sticlă, colorînd-o în culoare galbenă. Înafară de aceasta, gazele formate în urma reacţiei apare bule de aer, de aceea pentru sticla armată se foloseşte plasa răsucită, specială pregătită din cablu călit prin încălzire – constructiv cu conţinut mic de carbon cu diametru 0,45 – 0,5 mm.

Alte referate despre: sticla armata, sticla armata referat, sticla de geam cu relief

Raspunderi ce revin persnoalului fortelor armate cu privire la integrarea prevederilor DIU in procesul de instruire

Asumându-şi obligaţiile de aplicare a convenţiilor umanitare, Ministerul Apărării a elaborat măsurile legislative şi administrative ca acestea să fie respectate în toate împrejurările. A urmărit ca în doctrina apărării naţionale şi apoi în doctrinele diferitelor categorii de forţe armate să fie integrate normele D.I.U. Demn de menţionat sunt, de asemenea, prevederile Legii 80/1995 – Statutul cadrelor militare (care obligă la neexecutarea ordinelor contrare D.I.U.), ale Regulamentului A.N.- 4/1989 (obligaţiile combatanţilor) ale Regulamentului disciplinei militare (obligativitatea comandanţilor de a da ordine, conforme cu legile şi obligaţiile războiului). .

Alte referate despre: fortele armate, controlul democratic asupra fortelor armate, fortele armate romane in sprijinirea popluatiei civile

Beton armat

Calculul static se face în domeniul plastic pentru o fâsie unitara considerata din planseu;STAS10107/0-90,admite calcul simplificat daca planseele nu sunt solicitate la actiuni dinamice.
Nu sunt puse conditii speciale de limitare a deschiderii fisurilor.
Raportul între încarcarea de lunga durata si încarcarea totala este mai mic decât 0,75.

Alte referate despre: plansee din beton armat, betonul armat, placa beton armat

Rolul femeii in armata

In ultimele decenii femeia a evoluat atat pe plan social cat si pe plan militar. Aceasta a inceput sa ocupe, pe plan social, diferite functii de conducere si a demonstrat ca este capabila in aceeasi masura ca si barbatul, ba chiar nu de putine ori a demonstrat ca poate excela in anumite domenii, mult mai bine decat barbatii. Datorita demonstratiei ca femeiile pot fi la fel de bine pregatite in cele mai multe domenii, ca si barbatii, acestea si-au castigat dreptul de afi puse pe acelasi picior de egalitate cu „adversarul” lor, barbatii. Nu de mult femeile erau privite ca cele care trebuiau sa aiba grijă de case, de copii si de barbatul acestora care venea acasa de la serviciu sau din armata. Acum lucrurile s-au schimbat sau chiar rolurile sau inversat in unele familii. Femeiile de asemenea se duc la servici, ocupa pozitii importante in domeniile care lucreaza sau fac chiar parte din armata. In ultimele patru decenii statutul, situatia si numarul femeilor care fac armata si care isi ...

Alte referate despre: rolul femeii in armata, femeia in armata, rolul femeii in armata romana

Caracterizarile personajelor din opera Cervus Divinus

Turcanul este primitor şi in discuţii se află în contradicţii cu comisia;de catre sateni este carecterizat un bun conducător , om cu suflet mare.Se consideră un on mîndru şi perseverant.

Alte referate despre: caracterizarile personajelor din opera cervus divinus, portretul direct si indirect a personajului ghita din cervus divinus, raportati problemele piesei la personaje din opera cervus divinus
Referate afisate : 17
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles