Asamblarea prin lipire

Ansamblu de lipire proiect

Metalele si aliajele de adaos sunt grupate (si simbolizate, ca atare) dupa mai multe criterii, si anume : natura aliajului (de exemplu : Cu + Zn. aliaje continand Ni, Ag etc.), forma sub care se prezinta (bagheta, sarma invelita, pulbere, granule etc.), temperatura do topire, rezistenta lipiturii la incercarea de tractiune sau de forfecare etc.
Pentru eliminarea oxizilor Si a celorlalte materii straine de pe zonele de lipit se foloseste o substanta chimica numita flux, mai usor fuzibil, decat aliajul de lipit, prinzandu-se de suprafata pieselor inaintea aliajului si avand insusirea de a dizolva oxizii si impuritatile.

Ca fluxuri se pot folosi : colofoniul, stearina, clorura de zinc, clorura de amoniu, boraxul etc.Capitolul.II. Asamblari prin lipire
Asamblarea prin lipire este operatia de imbinare a doua sau mai multe piese confectionate din acelasi metal sau din materiale diferite cu ajutorul unui "material de aport" de temperatura mai joasa decat a materialului pieselor de imbinat.Clasificarea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 4668kb
Downloads: 0
Materia: Fizica

Materiale magnetice

Intr-un material nemagnetizat,magnetii moleculari sunt asezati in dezordine (fig.1.a).Prin magnetizare,magnetii moleculari se orienteaza succesiv dupa directia campului de magnetizare (fig 1.b) In consecinta,efectele magnetice ale materialului se manifesta si in exterior-materialul sa magnetizat.

Fig 1.Magneti moleculari
a-in material ferromagnetic nemagnetizat;
b-in material ferromagnetic magnetizat.

Dupa modul in care materialele feromagnetice se comporta in campul magnetic,se deosebesc:
-materiale magnetice moi,care se pot magnetiza cu usurinta dar se si demagnetizeaza usor;
-materiale magnetice dure,care se pot magnetiza greu,dar isi mentin proprietatle magnetice timp indelungat.

Alte referate despre: materiale magnetice, materiale magnetice referat, referat materiale magnetice

Materiale semiconductoare

Materialele electroizolante se utilizeaza la izolarea cailor de curent intre ele si fata de pamant(masa).De asemenea se mai folosesc la dielectric in condensatoare .

Comportarea unui dielectric cand este pus intr-un camp electric:fenomenul de conductie;fenomenul de polarizare.Fenomenul de conductie consta in aparitia unui mic curent de conductie,dovedind ca rezistenta este mare,darn u infinita.

Fenomenul de polarizare se produce diferit in functie de tipul dielectricului(polar,sau nepolar).Materialele polare au sarcini pozitive, si negative grupate in dipoli,iar materialele nepolare nu contin dipoli deoarece centrul sarcinilor negative coincide cu cel al sarcinilor pozitive.

Dielectricii polari respectivi nepolari,prin plasare intr-un camp electric,sufera o transformare prin deplasarea dipolilor respective deplasarea centrelor de actiune a sarcinilor pozitive si negative.Miscarea sarcinilor determina un curent de polarizare care incalzeste dielectricul ...

Alte referate despre: materiale semiconductoare, materiale semiconductoare referat, referat materiale semiconductoare

Valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare

Dar in instalatii de prelucrare a MP1 mai rezulta si alte tipuri de SMP1 cum ar fi: maturatura provenita de la spargera sacilor in care se transporta polimerul sau amestecul ce urmeaza a fi prelucrat (cel mai adesea sub forma de granule); corzi sau baghete din procesul de granulare si refuzul de la site de sortare a granulelor; filme, placi, epruvete distruse etc., rezultate in urma pregatirii si incercarii epruvetelor in cadrul controlului de calitate; materale rezultate la pornirea si oprirea instalatiilor de prelucrare sau de la curatirea utilajelor.

Alte referate despre: valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare, valorificarea materialelor plastice, valorificarea deseurilor din material plastic

Tratamentele termice

Prin normalizare se imbunatatesc in mod simtitor caracteristicile mecanice ale otelului cum sint limita de curgere, rezistenta de rupere la tractiune , alungirea relativa gituirea si rezilienta. ture cit si caracteristicile mecanice. Acest lucru este determinat de faptul ca la normalizare, cantitatea de per¬lita care se separa la răcire este mai mica mare decit la recoacere. Intrucit du¬ritatea perlitei este mai mare decit a feritei, rezulta ca otelul normalizat va avea duritatea mai mare decit cel recopt.

Alte referate despre: tratamente termice, tratamente termice si termochimice, tratament termic

Proprietatile materialelor metalice

c.) Densitatea unui material este masa unitatii sale de volum.
d.) Fuzibilitatea – proprietatea de a se topi la anumite temperature.
e.) Dilatarea termica-proprietatea meterialelor de a-si mari dimensiunile la cresterea temperaturii.
f.) Conductibilitatea termica-proprietatea materialelor de a permite trecerea caldurii prin ele.
g.) Conductibilitatea electrica-proprietatea materialelor de a conduce curentul electric.
h.) Rezistenta la coroziune- proprietatea materialelor de a rezista la actiunea de degradare lenta sub actiunea agentilor chimici din mediul inconjurator.
i.) Magnetismul-proprietatea materialelor de a atrage materiale feroase.

Alte referate despre: proprietatile materialelor metalice, referat proprietatile materialelor metalice, proprietati materiale metalice

Determinarea rezistivitatilor de volum si de suprafata ale materialelor electroizolante

Sifoanele obiectelor sanitare se monteaza sub ventilul de scurgere si
sunt astfel construite incit sa retina permanent un strat de apa de
circa 60 mm inaltime, numit garda hidraulica, ce are rolul de a
impiedica patrunderea gazelor nocive din reteaua de incalzire in
incaperi.

Alte referate despre: determinare rezistivitatii de volum si de suprafata, determinarea rezistivitatii de volum, determinarea rigiditatii de volum si de suprafata

Asamblarile nedemontabile

Asamblarile nedemontabile sunt acele asamblari la care,pentru
desfacerea pieselor este necesar sa se distruga partial sau total
organul de asamblare sau piesele ce alcatuiesc asamblarea.

Alte referate despre: asamblari nedemontabile, asamblari nedemontabile referat, referat asamblari nedemontabile

Asamblari cu pene si caneluri

Q= mărimea forţei de batere ;
F = forta normala rezultanta pe suprafetele active ale penei;
α = unghiul de inclinare al fetei superioare la penele cu strangere;
α = unghiul la varf al conului;
φ = unghiul de frecare.

Alte referate despre: asamblari prin pene si caneluri, asamblari cu pene si caneluri, referat asamblari prin pene si caneluri

Structura procesului de asamblare

-dimensiunile de gabarit şi cele necesare montajului;
-ajustajele realizate între piesele componente ;
-masa produsului asamblat ;
-prescripţii speciale de asamblare (condiţii tehnice specifice).

2. Fişa tehnologicǎ de execuţie cuprinde toate informaţiile necesare procesului tehnologic, utilajele necesare, precum şi metodele şi mijloacele de control.Tot în fişa tehnologicǎ sunt prevǎzute sculele necesare motajului şi timpii necesari realizǎrii acestor operaţii.

Alte referate despre: structura procesului de asamblare, referat structura procesului de asamblare, structura procesului de asamblare-referat

Asamblari si organe de asamblare

Materialele utilizate la confectionarea niturilor se aleg in functie de felul si marimea solicitarilor la care sunt supuse, ex:
- oteluri carbon (pentru lucrari obisnuite);
- oteluri aliate (in cazul solicitarilor termice sau de coroziune ridicata);
- cupru;
- alama;
- aluminiu;
- anumite mase plastice.

Alte referate despre: asamblari si organe de asamblare, asamblari si organe de asamblat, asamblari fara organ de asamblare

Asamblarea rotilor dintate prin pene

Transportul faciliteaza accesul produselor pe piete situate la distanta fata de locul de productie.Transporturile pot deveni si suport pentru continuarea proceselor de productie in scopul utilizarii eficiente a timpului afectat onorarii comenzilor.Orice dezvoltare economica se bazeaza pe existenta unor piete concurentiale iar transportul este un factor de stimulare a concurentei.

In standardul de pregatire profesionala Calificarea de Tehnician Transporturi pentru absolventii nivelului 3 liceu tehnologic prevede ca acestia vor fi capabili sa indeplineasca sarcini cu caracter tehnic de montaj,punere in functiune,intretinere si reparare a mijloacelor de transport.Testeaza prototipurile,exploateaza si estimeaza costurile de transport.De asemenea asigura controlul tehnic al mijloacelor de transport in vederea functionarii normelor in vigoare.

Alte referate despre: asamblarea rotilor dintate prin pene, asamblarea rotilor dintate cu pene, asamblarea rotilor dintate cu pene logitudinale referat

Asamblarea sistemelor de calcul

Nu era construit pentru un singur scop - calculul aritmetic, de exemplu - cum se intampla cu stramosii sai. In ciuda faptului ca Baby sta la baza computerelor noastre de birou si a intregii tehnologii aferente acestora, de la imprimanta pana la memory stick si iPod, acest prim computer nu seamana nicicum cu ceea ce folosim astazi. Cantarea o tona si ocupa o intreaga camera. In ciuda dimensiunilor, capacitatea sa de procesare era mult redusa si fata de cel mai slab dintre calculatoarele actuale.

Alte referate despre: asamblarea sistemelor de calcul, evolutia sistemelor de calcul, sisteme de calcul

Integrarea morala in socetatea actuala

In Romania la ora actuala domina un fel de relatii putin cunoscute in occident, relatii bazate pe spiritul de clan partinic al vechilor activisti comunisti inpletit cu interesele diferitelor clanuri mafiote clientelare primilor.

Alte referate despre: integrarea morala in socetate, integrarea morala in societatea actuala, integritate morala

Asamblari nedemontabile

Sudarea prin topire cu arc electric realizata prin procedeele enumerate constituie cea mai raspandita grupa de procedee de sudare. Ea se poate aplica pieselor cu grosime foarte mica 1mm sau foarte mare peste 100mm, din cele mai diferite materiale metalice.

Alte referate despre: asamblari nedemontabile prin lipire, asamblari nedemontabile prin nituire, asamblari nedemontabile prin sudare

Asamblari bolturi si suruburii

Asamblarile intre butuci si arbori sunt asamblari demontabile dintre o piesa cuprinzatoare (butuc) si o piesa cuprinsa (arbore) si sunt folosite pentru fixarea rotilor si a altor piese pe arbori. Aceste tipuri de asamblari sunt utilizate in scopul:transmiterii fortelor de solicitare (fortelor axiale si a momentelor de torsiune);asigurarii impotriva deplasarii relative axiale sau unghiulare;realizarii de elemente de siguranta la suprasarcini sau la desfacerea in timpul functionarii.In functie de tipul elementului intermediar din asamblare si de modul de transmitere a fortelor, intre butuci si arbori pot fi asamblari: cu stifturi si bolturi, cu pene, canelate, profilate, presate si asamblari cu bratari elastice.

Alte referate despre: asamblari cu bolturi si suruburi, asamblare prin bolturi si suruburi, asamblari demontabile cu suruburi

Limbaje de programare- limbajul C

Acest limbaj de programare, cu cel mai mic nume posibil, a fost creat în 1971 de către Dennis Ritchie şi Brian Kernigham pentru dezvoltarea sistemului
de operare UNIX. Istoria sa merită menţionată deoarece este relevantă pentru
caracterizarea limbajului.
Aşadar se punea problema conceperii unui sistem de operare universal, care să poată funcţiona, teoretic, pe orice tip de maşină- sistemul UNIX. Pentru aceasta era nevoie de un limbaj care să exploateze toate posibilităţile unei maşini, dar care nu putea fi limbajul de asamblare, deoarece el este specific maşinii- o nouă implementare presupunea rescrierea integrală a sistemului.
Din această dilemă s-a putut ieşi construind un limbaj de nivel înalt( iniţial limbajul B, ulterior C) care introducea şi concepte de nivel scăzut, hardware
( registru, adresă, locaţie de memorie absolută etc).
Mai bine de 90% din sursele primului sistem de operare UNIX
( implementat pe o maşină PDP- 7) au fost scrise utilizând ...

Alte referate despre: limbaje de programare limbajul c, limbaje de programare, limbaj de programare
Referate afisate : 17
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles