Asamblari cu pene si caneluri

Asamblari cu pene si caneluri

Asamblarea este operatia de reuniune, intr-o succesiune bine determinata, a elementelor constituente ale unui sistem tehnic, in scopul de a indeplini cerintele tehnologice impuse.Asamblarile nedemontabile se caracterizeaza prin faptul ca nu se pot demonta fara deteriorare cel putin a unuia dintre elementele asamblarii. La asamblarile prin presare, forta de frecare ce apare intre cele doua suprafete creeaza o presiune de contact. Cand deformatiile suprafetelor in contact sunt elastice, asamblarea este demontabila. Daca apar si deformatii plastice, asamblarea va intra in categoria asamblarilor nedemontabile.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1224kb
Downloads: 11
Materia: Fizica

Procese tehnologice de prelucrare mecanica

La ceea ce priveşte atribuirea caracterului de producţie individuală , de serie sau de masă , o anumită clasificare se poate face pe baza greutăţii şi a numărului pieselor ce urmează a fi executate .

Alte referate despre: procese tehnologice de prelucrare mecanica, procese tehnologice de prelucrare mecanica si aschiere, proiectarea proceselor tehnologice de prelucrare mecanica

Asamblari filetate

Intrucat continuitatea stratului de vopsea se apreciaza cu ochiul liber, este bine ca la imbinarile precise, controlul sa fie completat si cu utilizarea sabloanelor si a calibrelor. Daca in urma controlului se constata ca apar mici nepotriviri intre conicitatile pieselor, se poate elimina defectul printr-o rodare a pieselor. Nepotrivirile importante se inlatura prin prelucrarea mecanica a uneia dintre piese, daca este posibil, sau prin inlocuirea uneia sau ambelor piese.
In cazul in care imbinarea se realizeaza prin strangere, introducerea unei piese in cealalta se face prin presare sau prin lovire.

Alte referate despre: asamblari filetate, asamblari filetate referat, referat asamblari filetate

Operatia de brosare

2.Broşarea de finisare – se execută dupa broşarea de degroşare şi are ca scop să îndeparteze urmele lasate de scule în prelucrarile de aşchiere preliminare, asigurându-se obţinerea formei definitive a suprafeţei; adaosul de prelucrare are valori de 0,6-1,4 mm, în funcţie de diametrul broşei şi raportul l/d.
3.Broşarea de calibrare – se aplică cu scopul de a mări gradul de netezire a suprafeţelor şi mai puţin pentru modificarea dimensiunilor. Adaosul de prelucrare variază între 0,005 - 0,1 mm , în funcţie de materialul piesei şi de calitatea prelucrării anterioare.

Alte referate despre: operatia de brosare, operatia de brosare in poligrafie, referat operatia de brosare

Asamblarile nedemontabile

O imbinare nituita se realizeaza prin introdocerea niturilor in gauri practicate in piesele suprapuse.Prin deformarea plastica a capatului liber al tijei nitului se formeaza capul de inchidere ,stringandu-se puternic piesele asamblate .Imbinarile nituite se pot caracteriza prin modul de asezare a pieselor si prin numarul si modul de dispunere a niturilor.

Alte referate despre: asamblari nedemontabile, asamblari nedemontabile referat, referat asamblari nedemontabile

Tehnologia asamblari organelor pentru circulatia fluidelor

In general, asamblarile organelor respective se face tinand seama de parametrii enumerati mai sus, luati in considerare la constructia lor.
Din categoria organelor de comanda a fluidelor fac parte: robinetele, ventilele, vanele, electroventilele, aparatura de masurat debitul, presiunea si temperatura fluidelor.In categoria elementelor de conducere a fluidelor intra: conductele, iar in cea a elementelor de retinere: rezervoarele, recipientele, bazinele etc.

Alte referate despre: organe pentru circulatia fluidelor, tehnologia asamblarii specifice unor organe de masini, organe pentru conducerea si circulatia fluidelor

Asamblari si organe de asamblare

Asamblari si organe de asamblare - Asamblarea este operatiunea de reunire, intr-o succesiune bine determinata, a elementelor constituente ale unul sitem ethnic, in scopul de a indeplini cerintele tehnologice impuse.

Alte referate despre: asamblari si organe de asamblare, asamblari shi organe de asamblare referat, proiect asamblari si organe de asamblare cls a-xii a

Asamblari nedemontabile

Din categoria asamblarilor nedemontabile cele mai uzuale sunt asamblarile nituite, asamblarile sudate, asamblarile prin lipire si incleiere.In cele ce urmeaza se vor prezenta notiuni referitoare la asamblarile prin nituire, asamblarile sudate si asamblarile prin lipire si incleiere.

Procedeele de obtinere a asamblarilor fixe nedemontabile se pot imparti in doua grupe :
-procedee la care asamblarea se realizeaza fara un organ de asamblare ;
-procedee la care asamblarea se realizeaza cu ajutorul unui organ de asamblare.

Din prima grupa fac parte procedeele de asamblare prin presare,iar din a doua, cele prin nituire,sudare,lipire.In general una din piesele care se asambleaza prin presare are un alezaj sau face parte din cat. inelelor,iar cealalta este un arbore plin sau gol la int.

Presarea poate fi:
Presarea transversala se poate obtine prin :
-presare cu incalzirea piesei exterioare
-presare prin racirea piesei int.
-presare prin def plastica
-presarea unei ...

Alte referate despre: asamblari nedemontabile prin lipire, asamblari nedemontabile prin nituire, asamblari nedemontabile prin sudare

Asamblari nedemontabile

II.Presarea longitudinala care se realizeaza prin introd.fortata a piesei interioare in piesa exterioara.Aceasta metoda constituie una din cele mai simple met. de asamblare .Pentru micsorarea fortei de presare se poate apela la una din urmatoarele solutii :
-ungerea suprafetelor care vin in contact
-amplasarea pe piesele asamblate a unor tesituri sau a unor portiuni cu ajustaj liber.

O imbinare nituita se realizeaza prin introdocerea niturilor in gauri practicate in piesele suprapuse.Prin deformarea plastica a capatului liber al tijei nitului se formeaza capul de inchidere ,stringandu-se puternic piesele asamblate .Imbinarile nituite se pot caracteriza prin modul de asezare a pieselor si prin numarul si modul de dispunere a niturilor.Astfel, imbinarile pot fi - prin suprapunere
-cu eclise
-cu un singur rand de nituri
-cu mai multe randuri de nituri

Sudarea constituie unul din cele mai sigure si expeditive procedee de asamblare, fiind aplicata pe ...

Alte referate despre: asamblari nedemontabile prin presare, referate asamblari nedemontabile, asamblarile nedemontabile

Asamblari prin nituire

Clasificarea in constructia de masini
Marea diversitate de forme si dimensiuni permite gruparea organelor de masini dupa o serie de griterii dintre care mai importante sunt cele constructive si functionale.

Alte referate despre: asamblari prin nituire, asamblari prin nituire referat, referat asamblari prin nituire

Prelucrarea canalelor si canelurilor

Canalele pentru penele disc se prelucrează cu ajutorul unor freze cu coadă folosite şi la prelucrarea canalelor T ( Fig.6.). Din această cauză freza respectivă poartă denumirea de freză cu coadă conică, pentru canale T. Frezarea se face cu avan vertical până în momentul în care se atinge adâncimea prescrisă a canalului.

Alte referate despre: prelucrarea canalelor si canelurilor, prelucrarea canalelor si canelurilor 46f42 doc, argument prelucrarea canalelor si canelurilor

Studiul asamblarilor prin sudare

Mai departe sunt prezentate principalele procedee de sudare:
• sudarea manuala cu electrozi metalici înveliţi;
• sudarea electrică prin rezistenţă, prin puncte,
• sudarea manuala prin topire cu arc electric,
• sudarea automată sub strat de flux,
• sudarea în mediu de gaz protector,
• sudarea în mediu de abur,
• sudarea în baie de zgură,
• sudarea prin topire cu gaz,
• sudarea electrica prin presiune,
• sudarea in linie,
• sudarea prin frecare,
• sudarea prin explozie.

Alte referate despre: studiul asamblarilor prin sudare, sunt studiul asamblarilor prin sudare, proiect studiul asamblarilor prin sudare

Decor de Bacovia

Referat despre Decor de Bacovia
Copacii albi, copacii negri
Stau goi in parcul solitar
Decor de doliu funerar ...
Copacii albi, copacii negri.

In parc regretele plang iar ...

Cu pene albe, pene negre
O pasare cu glas amar
Strabate parcul secular ...
Cu pene albe, pene negre ...
In parc fantomele apar ...

Si frunze albe, frunze negre;
Copacii albi, copacii negri;
Si pene albe, pene negre,
Decor de doliu funerar ...

In parc ninsoarea cade rar ...

Alte referate despre: decor george bacovia, poezie decor george bacovia, decor george bacovia comentariu

Santajul

Prin dare în vileag se întelege divulgarea, aducerea la cunostinta
altora a unei fapte reale ori imaginare, compromitatoare pentru
persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda
apropiata.

Alte referate despre: santajul, santaj, modalitati de protectie in caz de intimidare hartuire umilinta santaj

Pansamente si bandaje

b) Tratarea plagii
- Actionati in functie de recomandarea medicului, de natura si evolutia plagii; spalati plaga cu un jet slab de solutie antiseptica daca prezinta secretii, indepartati tubul de dren, indepartati firele si ajutati medicul daca este o plaga recenta
- Aplicati medicamente conform prescriptiei medicale
c) Acoperirea (protectia plagii)
- Aplicati comprese sterile care sa depaseasca marginile plagii cu 1-2 cm
- Nu aplicati un strat prea gros de tifon pentru a asigura o buna capilaritate
- La plagile care secreta, acoperiti compresele cu strat nu prea gros de vata pentru a nu permite, stagnarea secretiilor in contact cu tegumentul favorizand iritatia si macerarea

Alte referate despre: pansamente si bandaje, pansamente si bandaje referat, pansamente si bandaje iin prespital

Mic dictionar al pasarilor

Ciocarlie (Alauda arvensis) pasare cantatoare mica, cu penele pestrite, care zboara vertical la mari inaltimi. Ciocanitoare (Piciformes) nume dat mai multor specii de pasari agatatoare de padure cu aripile scurte, cu cioc conic, puternic, care ciocanesc coaja copacilor, distrugand insectele daunatoare si larvele lor.

Alte referate despre: mic dictionar de concepte operationale, descarca o mica povestiri despre pasari pe limba rusa, mic dictionar englez-roman
Referate afisate : 16
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles