Asasinarea lui john lennon

John Lennon

Anii de inceput nu au fost usori.
Tatal sau lucra departe, pentru lungi perioade, pe un vapor, iar John era crescut de o matusa. Tatal sau a emigrat in Noua Zeelanda, privandu-l pe Lennon de sfaturi in perioada de formare, de asta probabil a devenit un copil obraznic la scoala. Moartea unchiului sau a avut un impact puternic asupra adolescentului. Turnura in viata lui a aparut atunci cand a dezvoltat o puternica pasiune pentru skiffle, un fel de rock and roll.

L-a intalnit pe Paul McCartney in timp ce canta intr-o formatie skiffle in liceu. Cei doi s-au imprietenit imediat, au legat o prietenie stransa si au inceput sa compuna cantece impreuna. Dupa ce au cantat sub mai multe nume, cei doi, alaturi de George Harrison si Pete Best au hotarat sa se cheme "The Beatles". Pete Best nu era un bun baterist, ii tinea pe loc asa ca au hotarat sa-l inlocuiasca cu Ringo Starr. Putin dupa aceea au semnat contract cu George Martin de la "EMI Records".

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 747
Materia: Muzica

John Cummings

Urmeaza o perioada agitata din viata lui, devenind dependent de droguri. Alungat din familie, traieste de pe o zi pe alta, vagabondand prin New York.

Alte referate despre: george cosbuc fise de lectura pt poezia lordul john, magicianul john fowles, john locke

Beatles

Cu ce cântece au devenit celebri?
Primele mari succese au fost cele din 1963 . “She loves you” şi “Please please me” , cu care au ajuns în fruntea Hit Parade-ului englezesc . După aceasta au urmat numeroase turnee , înregistrări , discuri , emisiuni televizate şi ovaţii răsunătoare care însoţeau apariţiile celor patru cu “frizură de ciupercă” . Băieţii deja se îmbrăcau bine şi aveau un “image” format datorită sfaturilor managerului şi a banilor care au început să se adune .

Alte referate despre: the beatles, the beatles referat, beatles

Comunicarea nonverbala

La rândul lor, si elevii recurg la nonverbal (NV) în reactia lor la clasa. Aceste miscari de instruire ale elevilor au valoare de feed-back pentru profesor, dar numai în conditiile în care profesorul le interpreteaza corect. În cele ce urmeaza, exemplific cu o suita de miscari de instruire ce au frecventa deosebita în comportamentul elevilor la clasa:
- ridicarea mâinii;
- balansarea capului (fata -spate) în timpul predarii;
- încretirea fruntii în timp ce profesorul explica;
- privirea repros îndreptata spre un coleg;
- privirea spre fereastra; agitatie în banca.

Alte referate despre: comunicarea nonverbala, comunicare nonverbala, comunicarea nonverbala referat

The Beatles

The Beatles British rock music group, which revolutionized popular music around the world in the 1960s by leading a movement in rock music known as the British Invasion (see Rock Music: The British Invasion). From 1964 through 1969, the Beatles achieved unprecedented popularity with 30 songs reaching the Billboard magazine top-ten popular music charts.

Alte referate despre: referat the beatles, referat beatles, beatles referat

Vinicio Camposella

Bluzul aspru si delirant al lui Tom Waits, jazz-ul folchist al lui Paolo Conte se regasesc in pisele lui Vinicio. De altfel ideea acesta a muzicii de trubadur imprumutata de la Waits este chiar viata sa, o viata care a parcurs toti pasii unui emigrant. Nascut in Hannover, ia drumul Italiei unde de la virsta de 20 de ani se lupta pentru integrare si drepturi.

Alte referate despre: camposella vinicio

Madonna

In 1992 Madonna took her role as a sexual siren to its full extent when she published Sex, a soft-core pornographic coffee-table book featuring her in a variety of "erotic" poses. She was criticized for being exploitative and overcalculating, and writer Norman Mailer said she had become "secretary to herself." Soon afterward Madonna temporarily withdrew from pop music to concentrate on a film career that had begun with a strong performance in Desperately Seeking Susan (1985), faltered with the flimsy Shanghai Surprise (1986) and Dick Tracy (1990), and recovered with Truth or Dare (1991, also known as In Bed with Madonna), a documentary of one of her tours. She scored massive success in 1996 with the starring role in the film musical Evita. That year she also gave birth to a daughter. Despite a brief marriage in the 1980s to actor Sean Penn, she has remained a resolutely independent icon.

Alte referate despre: madonna biografie, madonna referat, madonna

The Beatles

The four Beatles were - John Lennon, Paul McCartney, George Harrison
and Ringo Stars. They were all born in Liverpool. John, Paul and
George knew each other at school and played togheter in a guitar-based
rock band called: "The Quarrymen in 1959. They were in their late
teens. Ringo Starr didn`t join the group until 1962, after Stuart
Sutcliffe, "the fifth Beatle", died. John, George and Paul played
rhytm, lead and bass guitars. Ringo played the drums.

Alte referate despre: the beatles conclusion, beatles-impactul sau cultural si economic asupra marii, beatles conclusion

The Beatles

The Beatles were an extremely popular and influential group in Rock n' Roll. My question is, "Why?" What drew thousands upon thousands of screaming fans to these four British musicians? Was it something in the sound of the instruments? Could it have been the bass beat, or maybe the guitar playing? What about their lyrics? They had a certain personality, too. Was that it? In this paper I tried to answer some of these questions. The Beatles were listened to when I was young and they have influenced me, being an important part of my adolescence.

Alte referate despre: despre beatles, the beatles in engleza, beatles impactul sau cultural si economic asupra marii britani

Societatea perfecta - John Kenneth Galbraith

Societatea perfecta - John Kenneth Galbraith
Pentru a elimina neajunsurile principala metoda este aducerea societatii intr-un proces de dezvoltare constant. Societatea trebuie sa sustina si latura neproductiva a ei si anume copii, pensionari si cei inapti pentru munca. Societatea perfecta nu presupune distribuirea egala a veniturilor caci acest lucru este contravenient naturii umane dar trebuie sa asigure fiecaruia functie de nivel un venit optim pentru o existenta normala. Se disting urmatoarele caracteristici ale societatii perfecte: locuri de munca pentru fiecare, dezvoltarea economica in general, sustinerea celor cenu se pot intretine, dreptul la un nivel educational minim pentru toti, posibilitatea de castig functie de nivelul fiecaruia.

Alte referate despre: societatea perfecta john kenneth galbraith, societatea perfecta-john kenneth galbraith, societatea perfecta - john kenneth galbraith 01 04 2011

John Adams

Pe lăngă instruirea informală căpătată în satul său natal, Adams a fregventat şi şcoala latină. În ciuda dorinţei sale de a deveni fermier, anii de scoală l-au pegătit pentru universitate şi pentru o cariereră de profesor de religie. Cu puţina pregătire în latină deprinsă de la Joseph Marsh, un om de ştiinţă local, John a luat examenul de admitere la Harvard College în 1751 şi şi-a început cei patru ani de studii univesitare care î-i incitau imaginaţia. La absolvire în 1755 a acceptat postul de profesor la Worcester.

Cariera publică timpurie
Cariera de profesor nu-l satisfacea pe Adams, elevi deabia ştiau ABC-ul şi observaseră că profesorul lor era preocupat de alte probleme. Poziţia lui, totuşi, i-a dat posibilitatea să-i cunoască pe intelectualii din Worcester, inclusiv pe James Putnam, un distins jurist. În final Adams decide să facă o carieră în drept şi î-şi face ucenicia cu Putnam.

Juristul Adams şi-a început ...

Alte referate despre: john adams, john adams pe engleza, referaty - john adams

Introducere in stiintele comunicarii-John Fiske

Cartea descrie o serie de metode de analiză a comunicării, dar şi teoriile care stau la baza metodelor respective. Înarmat cu ele, cititorul va fi capabil să extragă înţelesurile culturale latente ale unor acte de comunicare fundamentale, precum fotografiile de presă sau emisiunile populare de televiziune, pentru a le vedea cu alţi ochi.

Alte referate despre: introducere in stiintele comunicarii-john fiske, referate introducere in stiinta comunicarii-john fiske, introducere in stiintele comunicarii john fiske

De ce trebuia asasinat Eminescu

Procesul de asasinare fizica si morala a lui Mihai Eminescu explodeaza in ziua de 28 iunie 1883. Ziarul Romanul care se afla in polemica cu Eminescu scrie pe 1 iulie: "Aflam cu sincera parere de rau ca d. Mihai Eminescu, redactor la ziarul Timpul, tanar plin de talent si inzestrat cu un deosebit geniu poetic, a cazut greu bolnav. Speram ca boala sa nu va fi de cat trecatoare si ca in curand vom putea anunta deplina sa insanatosire".

Alte referate despre: de ce trebuie sa citim pe eminescu, trebuie sau vreau a il iubesc pe eminescu, m eminescu poezia trebuiau sa aiba un nume

Uniunea Europeana de John Pinder - recenzie

Prin titlul următorului capitol, Piată unică si moneda unică, autorul pune în lumină două proiecte care au concentrat eforturile statelor membre, reflectând intentiile anterioare ale CEE, de realizare a unei uniuni vamale. Circulatia liberă de capital a reprezentat un element cheie în demersurile ce au vizat moneda unică, dar o uniune monetară nu-si dovedea suficienta, în lipsa unei uniuni economice, care prin politici la nivel macro, să genereze stabilitate monetară. Astfel, a luat nastere Uniunea Economică si Monetară, care furnizează instrumentele de politică economică specifice unui sistem federal.

Alte referate despre: uniunea europeana de john pinder - recenzie, john pinder uniunea europeana, uniunea europeana john pinder

Stefan cel Mare - portofoliu

Costea Orâş vornic, Hrinea spătar, Sârbul postelnic, Danciul vistier, Petru ceaşnic, şi Goian comis, sau dintre toţi aceştia şi partida din Polonia, n-a întârziat însă să-şi arate efectele, guvernarea sa luând sfârşit prea repede, în condiţii prea puţin limpezi şi având un epilog la fel de ciudat – domnia lui „Ciubăr Vodă” – pentru a i se putea admite moartea naturală. Oricum însă, pentru partida boierească ce susţinuse domnia lui Petru al II-lea ea s-a transformat într-un eşec aproape total, coaliţia realizată anterior destrămându-se, iar majoritatea componenţilor ei de bază: Ion Mândzul, David stolnic, Tador Negru, probabil fostul ceaşnic, Nicoman, Hrinea spătar şi Petru ceaşnic, dispărând definitiv din rândul celor implicaţi în activitatea de guvernământ. Singurul care a reuşit să se menţină printre fruntaşii vieţii politice interne, datorită, fireşte, înrudirii sale cu familia domnească, a fost boierul Bratu, în jurul ...

Alte referate despre: stefan cel mare portofoliu, referate stefan cel mare portofoliu, eseu stefan cel mare portofoliu

Martin Luther si John Calvin

Aceste teze priveau intr-adevar sistemul penitential si autoritatea papala, insa prin acestea, in primul rand era criticata vanzarea de indulgente. Prin aducerea "Celor 95 de Teze" in atentia publicului au fost aruncate zarurile, Reforma a fost lansata, iar fata Crestinismului a fost schimbata pentru totdeauna.

Alte referate despre: martin luther si jean calvin, marin luther si john calvin, martin luther contra jean calvin

Al doilea razboi mondial si Hitler

Adolf Hitler s-a nascut pe data de 20 aprilie 1889 , in orasul austriac Braunau.
In 1913 , pentru a evita serviciul militar ,paraseste Viena , mutandu-se in Munich.
Dupa asasinarea lui Franz Ferdinand , si declansarea Primului Razboi Mondial, Hitler se inroleaza in armata Bavariana.
Pana in 1918 , Hitler este avansat la gradul de caporal, deasemenea este decorat.
Sfarsitul razboiului , si infrangerea fortelor germane , au declansat revolutia comunista, organizata si condusa de evrei.
Veteranii , din urma Primului Razboi Mondial au infiintat o organizatie paramilitara numita "Camasile Negre",
care avea scopul de a infrange revolutuia comunista, si de a inlatura conducatorii evrei.
O urmare a infrangerii Germaniei a fost prabusirea monarhiei , fiind inlocuita de republica, formandu-se Republica Weimar.
O alta consecinta o reprezinta tratatul de la Versailles, care obliga Germania ...

Alte referate despre: al doilea razboi mondial si hitler, al doilea razboi mondial cu hitler, al doilea razboi mondial despre hitler

Jack Welch

Portretul unui adevarat lider.
Cum arata omul care a facut sa infloreasca o companie de aproximativ 600 miliarde de dolari? Cum se poate prezenta leaderul unei organizatii cu actiuni ce se coteaza la sume cuprinse intre 150 si 200 de dolari?
In sala de intruniri de la Crotonville intra un barbat scund, musculos ce abordeaza un usor accent de Boston. Vorbeste cu mare convingere cu “studentii “ sai si abordeaza o atitudine informala pana la perplexitate. Nici un indivd din audienta nu scapa ochilor sai ce scruteaza ca un laser intreaga incapere. Toti trebuie sa participe. Si nimeni nu ii spune acestui om altfel decat Jack.

Alte referate despre: jack welch, viata lui jack welch, jack welch biografie

Educatia noua

Elevul invata facand. Scoala nu era pregatirea pentru viata, ci viata insasi. Se contura o metoda generala de instruire, studiind cu atentie activitatile care au dus la succes si pe cele care au dus la esec, cunoscuta ca metoda rezolvarii de probleme. Gandirea, ca o conditie esentiala pentru dobandirea cunostintelor apare doar in situatii problematice ca un efort de depasire a unei dificultati. Folosind metoda rezolvarii de probleme, Dewey a stimulat invatarea prin descoperire.

Alte referate despre: educatia noua, maria montessori educatia noua, istoria doctrinelor pedagogice educatia noua
Referate afisate : 19
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles