Ascensiunea lui hitler la putere

Cu Hitler la putere

In aceasta carte Hitler vorbeste despre necesitatea largirii "spatiului vital" al populatiei germane, analizeaza ce regiuni ar putea oferii posibilitati de extindere si ajunge la urmatoarea concluzie: "Noi national-socialistii vom porni de acolo de unde ne-am oprit acum 500 de ani. Stopam marsul etern al germanilor spre Sudul si Vestul Europei si ne indreptam privirea spre pamanturile din Est. Chiar daca vorbim astazi in Europa despre un spatiu nou, nu ne putem gandi decat in I rand la Rusia si la statele limitrofe supuse." Deci inca din 1923 Hitler anunta viitorul curs germanic spre rasarit adica Polonia si URSS.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 1027
Materia: Istorie

Hitler si nazismul

Cu toate acestea, conservatorii au ajuns la concluzia ca subestimasera metodele brutale si dure prin care nazistii manevrau puterea statului si politia impotriva rivalilor lor; de exemplu, incendierea Reichstangului a fost folosita drept pretext pentru a ataca numerosul Partid Comunist German. Apoi, o intelegere cu Partidul de Centru Catolic a conferit nazistilor suficiente voturi pentru aprobarea unui Act de Imputernicire, prin care Hitler sa detine puteri dictatoriale timp de patru ani.

Alte referate despre: hitler si nazismul, adolf hitler si nazismul, fascismul in germania hitler si nazismul - teorie si practica

Discriminare, rasism, Adolf Hitler

Discriminarea, oricare situatie prin care un grup sau o singura persoana este tratata diferit de ceilalti, de obicei din cauza ca acestia fac parte dintr-un grup social sau categorie distincta. Aceste categori pot fi religia, sexul , varsta sau handicapurile. Discriminarea poate fi vazuta ca favorabila sau nefavorabila. Cu toate acestea, in limbajul modern, 'discriminarea' este considerata de obicei nefavorabila.
I. RasismulUna dintre cele mai dure forme de discriminare (in special in Statele Unite) este indreptata direct catre grupurile de rasa diferita. Constitutia Statelor Unite includea legalitatea sclaviei, aceasta fiind cea mai inalta forma de discriminare. Odata cu Proclamatia de Eliberare si cu alte proclamatii care au urmat Razboiului Civil American, a fost schimbat statutul legal ai Afro-Americanilor. Una dintre cele mai importante decizii luate este adoptarea unei legi neconstitutionale de a interzice discriminarea ...

Alte referate despre: adolf hitler rasism, adolf hitler referat, adolf hitler

Hitler cu imagini

În scurt timp Hitler si-a făcut un renume in Germania, ca fiind un om
capabil să conducă tara si să o ferească de o revolutie comunistă
similară cu ceea din Rusia. Astfel, în 1921, Hitler s-a dus la Berlin
să caute sprijin din partea celorlalte partide nationaliste. Ceilalti
lideri ai Partidului Nazist erau insă sceptici, gelosi si nu doreau ca
Hitler să conducă partidul. Astfel, in timp ce el era la Berlin,
ceilalti lideri au format o aliantă cu un alt partid nationalist din
Augsburg pentru a-l detrona pe Hitler. El a demonstrat încă o dată la
Berlin capabilitătile sale manipulative politice, iar pe 11 iulie 1921
s-a intors la Munchen si a demisionat din Partidul Nazist.

Alte referate despre: hitler wikipedia imagini, masina lui hitler cu imagini, imagini hitler

Daca Hitler ar fi castigat razboiul...

Cel de-al doilea război mondial a reprezentat probabil cea mai grea încercare la care a fost supusa omenirea de-a lungul istoriei sale frământate. Nu o singura data ne-am pus cu toţii întrebarea cum ar arata lumea astazi daca Hitler ar fi murit înainte de începerea războiului , sau mai grav , ce s-ar fi întâmplat dacă el ar fi câştigat războiul . Presupunând ca Hitler ar fi murit intr-un accident de automobil in 1938 , imediat după anexarea regiunii sudete .

Alte referate despre: daca hitler ar fi castigat razboiul, daca hitler ar fi castigat, daca hitler castiga razboiul

Istoria lui Hitler

3. Apocalipsa 17:10-11 “Sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul este, iar celălalt n-a venit încă, şi când va veni, el va rămâne puţină vreme. Şi fiara care era, şi nu mai este, ea însăşi este al optulea, şi este din numărul celor şapte şi merge la pierzanie”. Cei “şapte împăraţi” din acest capitol sunt şapte Regi Tenebroşi. Un “Rege Tenebros” este un conducător unic din două puncte de vedere:

Alte referate despre: istoria lui hitler, referat istorie adolf hitler, referat la istorie despre hitler

Misterul mortii lui Hitler

Cu toate acesta rusii au fost primii care au ocupat Berlinul la 2 mai nemaigasind nici o urma a lui Hitler doar a unor oameni mai putin importanti, dar totusi ar fi putut da unele raspunsuri la intrebarile al care rusii nu gaseau raspuns in urma interogarii celor care au parasit Berlinul in 22aprilie au reusit sa ii desmneze pe cei care au ramas in Berlin dupa marele exod din 22aprilie.

Alte referate despre: misterul mortii lui hitler, misterul mortii lui hitler documentar, misterul mortii lui hitler referat

Nazismul - Hitler

La câteva minute după inceperea discursului lui Hitler, comunistii au inceput să scandeze lozinci si astfel au stârnit tărăboiul, dar după cum sperase Hitler, comunistii erau prea putini si astfel lozincile au fost acoperite de aplauzele celor adunati. Apoi el a prezentat cele 25 de articole ale cu privire la Partidul German al Muncii, întrunirea a fost un succes. "După aproape 4 ore sala incepea să se golească si multimea, umăr la umăr, se indrepta usor spre iesire, mi-am dat seama că principiile unei miscări care nu va fi uitată niciodată se transmiteau printre oameni." ( Mein Kampf ) Tot in 1920 Hitler a adus, ca simbol oficial al miscarii, swastika odată cu un nume nou: Partidul National Socialist al Muncitorilor din Germania ( pe scurt Partidul Nazist ).

Alte referate despre: referat nazismul hitler, ascensiunea nazismului hitler, referat la istorie despre nazism hitler

Ascensiunea Rusiei

Marele Voivodat al Kievului, care se intindea de-a lungul drumului comercial ce facea legatura intre Marea Baltica si Marea Neagra, si-a trait epoca de aur sub domnia lui Iaroslav Inteleptul (1019-1054), in aceasta perioada fiind una din principalele puteri din Europa. Dupa moartea lui Iaroslav, voivodatul a fost impartit intre mostenitori, ceea ce i-a scazut puterea, lasandu-i domnitorului din Kiev doar o autoritate aparenta asupra celorlalti printi.

Alte referate despre: ascensiunea rusiei, ascensiunea politica a rusiei, federatia rusa

Adolf Hitler

Anglia si Franta declara razboi Germaniei iar Italia condusa de Mussolini , i se aliaza. Pentru a asigura pace cu Rusia , Hitler si Stalin incheie un tratat de neagresiune.In ciuda acestuia Germania ataca URSS in 1941. Infrangerile succesive de la Moscova ( decembrie 1941 ) si de la Stalingrad ( 1942 - 1943 ) , deasemenea si infrangerea aramatei a 6 - a , conduc la retragerea germanilor.

Spre sfarsitul razboiului , USA se alieaza cu Anglia, Franta fiind eliberata , deasemenea si alte teritorii Europene.
Pe data de 30 aprilie 1945 Hitler se sinucide impreuna cu sotia sa Eva Braun.

In Italia Mussolini este ucis de revolutionari, iar Japonia, care se aliase cu Germaniam, este infranta in urma lansarii
bombei atomice de catre USA.

Alte referate despre: referat adolf hitler, viata lui adolf hitler, referat despre adolf hitler

Adolf Hitler, un Artizar al mortii

Numai odata cu inrolarea in Regimentul bavarez, la izbucnirea primului razboi mondial, si-a gasit un scop adevarat in viata. S-a comportat vitejeste pe parcursul intregului razboi, fapt pentru care i-a fost conferita Crucea de Fier, clasa I. Sfarsitul razboiului l-a surprins la spital, in convalescenta, dupa un atac cu gaze al englezilor.

Alte referate despre: adolf hitler-un artizan al mortii, adolf hitler un artizan al mortii, adolf hitler- un artizan al mortii

Puterea electrica - randament electric

Un circuit (vezi figura alaturata) este alcatuit din doua rezistente egale, care formeaza laturile unui bexagon si diagonalele care pleaca din acelasi varf ca in figura. Circuitul este alimentat de la o baterie cu acumulatori cu tensiunea electromotoare E = 110V si cu rezistenta interna ri = 2 Ω printr-o rezistenta R = 7 Ω. Circuitul exterior absoarbe de la o sursa o putere de 868 W. Se cere:

Alte referate despre: puterea electrica-randament electric, puterea si randamentul electric, puterea electrica randament

De la misticism la martiriu; puterea exemplului

Ostil fariselor, a caror cazuistica il umple de revolta, el stigmatizeaza lectura riguroasa a textelor sfinte si respectarea formala a riturilor atunci cind nu sunt insotite de de o adevarata credinta. Iisus pare a fi mai apropiat de o alta scoalade gindire, aceea a esenienilor, cariea i se alatura si Ioan Botezatorul, Varul sau, ale caruia predici le-a urmarit o vreme.

Alte referate despre: puterea exemplului, operatii cu puteri exemple, puterea exemplului personal

Principiul separatiei si echilibrul puterii in stat

Acest mediu devenea mai mult decât propice pentru implementarea noului principiu născut pe „bătrânul continent”. Un exemplu oferit în acest sens este cel al Constituţiei statului North Carolina care menţiona în art. 4 faptul că puterea legislativă, executivă şi judecătorească trebuie să fie separate pe veci şi distincte una de alta1. Ulterior, articole asemănătoare sau chiar identice au apărut şi în constituţiile celorlalte state. Peste nici două decenii, o dată cu adoptarea Constituţiei din 1791, are loc separarea strictă a puterilor şi în Franţa2. După Franţa este rândul celorlalte state europene care au intrat într-un vast proces de creare a unor noi regimuri constituţionale ce se vor dovedi puternic influenţate de modelul Franţei dar, în acelaşi timp, îşi vor păstra propriile tradiţii politice.

Alte referate despre: principiul separatiei si echilibrul puterilor in stat, principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat, principiul separatiei si echilibrului puterii

Edulcoranti cu putere mare de indulcire

Puterea de indulcire calculate conform ecuatiei prezentate scade, de obicei, cu cresterea concentratiei de zaharoza in rapot cu care se face comparatia. Unele exceptii de la aceasta regula exista printre edulcolantii cu putere relative mica de indulcire. De exemplu, lactoza are Pi=0,42 cand este comparatacu o solutie de zaharoza cu concentratia de 2,5 %, in timp ce comparata cu o solutie de zaharoza cu concentratia de 22 % are Pi = 0,62.

Alte referate despre: edulcoranti cu putere mare de indulcire, puteri, puterea electrica

Puterea gandului

Poti incepe sa te simti prosper,poti incepe sa simti dragostea care te inconjoara chair daca ea nu este inca acolo.Atunci cand incepi sa intri in acest joc,cand incepi sati ghidezi gandurile dupa cum ele te fac sa te simti si incepi sa observi corelatia dintre ceea ce simti si gandesti si ceea ce se intoarce catre tine fara sati dai seama vei intelege ca tu esti creatorul propriei tale realitati .In clipa in care incepi sa gandesti asa cum trebuie,ceva din tine,puterea din tine se va dovedi mai mare decat lumea intreaga.

Alte referate despre: puterea gandului, puterea gandului referat, referat puterea gandului

Puteri si radicali

Funcţia putere cu exponent natural nenul:
f(x)=xn, f:|R|R, n|N*;

monotonia: ;
paritate: ;
semn: .

Funcţia putere cu exponent întreg negativ:
f(x)=x-n, f:|R-{0}|R, n|N*;
monotonia: ;
paritate: ;
semn: .

Alte referate despre: puteri si radicali, ridicarea la putere a radicalilor, puteri si radicali referat

Calculul puterilor active si reactive ale generatorului sincron cu poli inecati functionand in regim capacitiv

Dupa realizarea acestor conditii si inchiderea intreruptorului de legare la sistem a generatorului, se realizeaza o stare de regim permanent, un punct de echilibru caracterizat prin δ=0, puterea mecanica Pm transferata in Pel este zero si aceasta corespunde punctului de origine. Se presupune ca puterea mecanica creste incet, deci cresc turatia si unghiul rotoric si deci in mod corespunzator creste Pel astfel incat un punct nou de echilibru se realizeaza, punct in care Pel= Pm.

Sistemul este static stabil daca o crestere/descrestere corespunzatoare in putere mecanica cauzeaza o crestere/descrestere corespunzatoare in puterea electrica. Daca reactia sistemului se opune la aceasta, adica o crestere(descrestere) in Pm este insotita de o crestere (descrestere) a Pel, atunci nici un punct de echilibru nu poate fi atins.

Pentru o anumita valoare a Pm marcata ca “veche” sunt doua puncte de functionare 1 si 2. Daca Pm este crescuta cu o noua valoare (a) aceasta duce la un serplus de ...

Alte referate despre: calculul puterii active si reactive, generatorul sincron cu poli inecati si poli aparenti, calculul puterii active
Referate afisate : 18
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK