Asemanari intre mitocondri si cloroplaste

Mitocondriile - uzinele energetice nucleare

Mitocondriile sunt organite complexe, prezente în celulele tuturor organismelor aerobe (oxibionte). Contin numeroase enzime capabile de a degrada unele substante organice pâna la dioxid de carbon si apa si de a pune în libertate o mare cantitate de energie. De aici si numele
lor, sugestiv, de uzinele energetice ale celulei. Mitocondriile au aspectul unor vezicule elongate, cu un contur neregulat, care se pot fragmenta sau , dimpotriva, pot fuziona. Diametrul redus face dificila observarea lor "in vivo" la microscop. Dupa o colorare adecvata (ex. cu solutia Lugol sau verde de Janus) ele devin vizibile sub forma unor granule sau bastonase. Într-o celula sunt numeroase mitocondrii;ansamblul lor formeaza condriomul celular.

Mitocondriile - uzinele energetice nucleare Cercetarile electromicroscopice au relevat existenta unui plan unic de organizare al ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 4073
Materia: Biologie

Alcatuirea celulei, diviziunea celulara

MEMBRANA CITOPLASMATICA =mozaic fluid caracterizat printr-un strat fosfo-lipidic continu in care se afla inclavate proteine de membrane (straturile sunt hidrofile iar spatial dintre ele hidrofol)

Alte referate despre: alcatuirea celulei diviziunea celulara, diviziunea celulara, diviziunea celulara referat

Celula-prezentare

CELULA-PREZENTARE
Celula este unitatea structurală funcţională şi genetică a materiei vii,capabilă să-şi ducă viata independent şi interdependent.Cel care a introdus pentru prima oară noţiunea de celulă a fost Robert Hooke în anul 1665.

Mult mai târziu,o dată cu perfecţionarea microscopului optic,a devenit posibil şi studiul a câtorva componete celulare precum:membrana,citoplasma,nucleul,vacuolele,etc.
Structura celulei plantelor,adică celula vegetală,a fost descrisă de către M. Schleiden în 1838,şi mai apoi a fost descrisă şi celula animală de către T.Schwann în 1839.După puţin timp a luat naştere teoria celulară,care susţine,în principal,că toate plantele şi animalele sunt alcătuite din celele nucleate.

Celula-prezentare
Proprietăţi fizice ale celulei:
Celulele au diferite forme.Acestea pot fi sferive,ovale,cilindrice,prismatice,stelate,cubice,fusiforme, fusi-
forme,poliedrice,etc.
Dimensiunile celulelor-majoritatea ...

Alte referate despre: celula, celula vegetala, celula fotoelectrica

Procariote-bacterii si alge

b.Algele (Cyanophytya)
Algele albastre-verzi sunt organisme unicelulare, cu celule izolate sau reunite in colonii, sferice sau filamentoase. Traiesc in ape dulci in substante organice in descompunere pe soluri, stanci si pereti umezi. Nutritia acestor alge este autotrofa, iar ca produs de asimilatie este un amidon specigic asemanator glicogenului.

Alte referate despre: bacterii si alge, bacterii si alge albastre, regn din care fac parte bacteriile si algele albastre verzi

Mitocondria

In conditii aerobe in cadrul mitocondriilor acetil Co A este oxidata complet ,in cadrul ciclului Krebs(ciclul acizilor tricarboxilici). Reactiile ciclului Krebs au loc in matricea mitocondriala si duc la formarea de CO2 si a echivalentilor de reducere NADH si FADH2 care transporta protoni si electroni la catena respiratorie mitocondriala,localizata pe cristele membranei interne.

Alte referate despre: mitocondriile, mitocondria, mitocondrii

Plastide

Referat despre Plastide
Plastidele sunt organite permanente, de mare importanţă pentru celulele vegetale. Totalitatea plastidelor incluse în citoplasma celulei se numeşte plastidom. Plastidele lipsesc din celulele animale şi din unele alge albastre, bacterii, micro - şi macromicete. În anul 1883 Schimper a descris cele trei tipuri de plastide ţinând cont în special de absenţa sau prezenţa culorii: leucoplastele, cloroplastele şi cromoplastele. Din cel trei tipuri de plastide, el consideră ca tip principal de origine leucoplastele ( descoperite în oosfera de la Hyacinthus), din care crede că provin plastidele verzi(cloroplastele), iar cromoplastele se pare că ar proveni fie direct din leucoplaste, fie din cloroplaste.

Alte referate despre: plastidele, plastide, asemanari si deosebiri dintre mitocondrii si plastide

Fotosinteza

Pigmentii absorb cuante de lumina stabilind premisa esentiala pentru desfasurarea procesului de fotosinteza.Rolul pigmentilor in fotosinteza a fost pus in evidenta cand s-a demonstrat ca procesul se desfasoara numai la lumina si in partile verzi ale plantelor.In procesul de adaptare la conditiile de mediu, plantele si-au elaborat un sistem de pigmenti capabili sa utilizeze radiatiile care se gasesc din belsug in mediul de viata.

Alte referate despre: fotosinteza, fotosinteza la plante, fotosinteza referat

Celula

Ribozomii sunt sferici, liberi sau ataşaţi de reticulul endoplasmatic. Conţin ARN, proteine şi au rol în sintetizarea proteinelor. Lizozomii sunt corpusculi foarte mici care stochează peste 40 de enzime digestive. Ei au rol în digestia celulară şi sunt consideraţi "măturători" ai celulelor.

Alte referate despre: celula eucariota, organite celulare, celula referat

Tesutul nervos

Dendrite
- sunt prelungiri neobligatorii, ramificate, ce conţin neurofibrile şi corpi Nissl (organite specifice);
- conduc influxul nervos aferent (centripet).

Alte referate despre: tesutul nervos, tesut nervos, tesutul nervos referat

Celula

3) organite intracitoplasmatice comune(nespecifice)
- mitocondria- ADN -ul mitocodrial=>sinteza enzimelor oxidoreducatoare de respiratie celulara.mitocondria este alcatuita si membrana externe neteda,membrana interna prevazuta cu criste si enzime oxido_reducatoare
centrele energetice celulare se elibereaza si se inmagazineaza energia

Alte referate despre: celula umana, celula animala, referat celula

Citoscheletul

Interactioneaza cu macromoleculele din citosol, evidentiindu-se enzime glicolitice legate de filamentele de actina; - participa la transportul proteinelor in lungul axonului.Citoscheletul se modifica in celulele maligne. Astfel, fibroblastele transformate malign isi pierd fibrele de stress din citoschelet si devin sferice.In compunerea citoscheletului intra microfilamentele, microtubulii, microfilamentele intermediare si microtrabeculele.

Alte referate despre: citoscheletul, citoscheletul celular, citoschelet

Celulele vegetale si animale

Celula este unitatea de baza a tuturor organismelor vii. Fie ca este vorba de o planta, de un animal sau de om, corpul acestora este format din celule.Fiecare celula trebuie aprovizionata permanent cu tot ce-i este necesar pentru desfasurarea fiecarei functii.Unele celule se gasesc la exteriorul corpului si vin in contact direct cu mediul inconjurator. Altele de gasesc in interiorul corpului. Primele sunt mai afectate de conditiile mediului extern.Celelalte, macar aparent, par a avea o viata mai linistita si ferita de mari intemperii. Doar aparent, insa, pentru ca de fapt si ele muncesc in conditii destul de grele.

Alte referate despre: celula vegetala si animala, comparatie intre celula vegetala si animala, celule vegetale si animale

Subiecte licenta biologie

PLASMALEMA:-delimiteaza celula si mentime constante caracteristicile acesteia in raport cu mediul.Endomenbramele delimiteaza organitele celulare.

Alte referate despre: subiecte licenta drept, subiecte licenta biologie, subiecte licenta

Imbatranirea celulara

Ce reprezintă îmbătrânirea celulară? O mulţime de transformări ale acestor componente celulare cum sunt următoarele:

Alte referate despre: imbatranirea celulara, imbatranirea celulara referat, imbatranire celulara

Neuronul

Membrana neuronala, este constituita din punct de vedere biochimic, din proteine insolubile, cu prprietati elastice, numite stromatina , lipide si colesterol, carora li se adauga si polizaharide.
Fiind semiprmeabila, membrana neuronala permite transferul apei, al moleculelor mici si al substantelor liposolubile, dar este impermeabila pentru molecule mari. Se pare ca exista anumite portiuni ale membranei specializate pentru transport, excitatii ionice, conductie, metabolism etc.

Alte referate despre: neuronul, neuronul alcatuire, neuronul referat
Referate afisate : 15
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK